Uykusuz anneler destek hatti

İnan onlar bizden daha zeki her şeyi hissederek anlıyorlar

İnan onlar bizden daha zeki her şeyi hissederek anlıyorlar
Bu yüzden onu incitmemeye calisyorum. Fakat kendi basina uyumayi kendi iyiligi icin ögrenmesi lazim. Yoksa aglatirmiyim hic bebegimi. Ne yapsak olmuyor. En basinda odasini ayiran kisilerin hic problemi olmuyor. Ama ben anne ile bebek arasindaki iliskiye cok takmis durumdayim. Hayata yalniz uyumaya yasamaya alismis bebeklerin ilerdeki karakterlerinde bi sorun olacagini düsünüyorum.

Bence de direk ayırmak olmaz zaten ilk aylarda daha sık aralıklarla emziriliyor. Sanırım Dinimizde de ilk 6 ay sanırım. Anne-bebek iletişimi çok önemli bence de. biraz abartı olacak ama onda kendimi görüyorum. Biraz tembeliz ana-kız.

Bence de direk ayırmak olmaz zaten ilk aylarda daha sık aralıklarla emziriliyor. Sanırım Dinimizde de ilk 6 ay sanırım. Anne-bebek iletişimi çok önemli bence de. biraz abartı olacak ama onda kendimi görüyorum. Biraz tembeliz ana-kız.
Ben iki sene diye biliyorum, insallah iki seneyi tamamlayacagiz eger kizim birakmazsa. Abarti olamaz bence, bebegini en iyi sen anlarsin. Aranizdaki bas cok farkli. Bebeklerimizle iletisimimizi gün gectikce güclendirip disiplin altina da almamiz lazim. Korkum bana olan güveninin kirilmasi, yalniz yatmak istemiyor ama buna mecbur birakacagim diye..

10 yasında ve beş aylık iki meleğin annesiyim çok şükür. İlk kızımda hiç uyku sorunu yaşamadım. Altı ay anne sütü aldı.hiç yatakta yanımda yatırmadım.her zaman bizim odamızda ama kendi yatağında uyudu.uykuyas dalarken kurdale veya saten dokulu şeylerle oynayarak duyurdu.hiç sallamadım.iki yaşına kadar bizimle aynı odada yattı.sonra odasını en sevdiği çizgi film karakterleriyle dekore ettim.perdeler,halı,duvara stickerlar falan.bir kaç gün uyanıp yanımıza geldi ama sonra alıştı. Şimdi gelelim küçük bıdığıma.ablasının tam tersi.doğduğundan beri uyku sorunu var.bir sallanıp 10 dakika sonra uyanan tiplerden. Bir ara uyku eğitimini demedim ama bizim böcek egitilecegine ben eğitildim. Aldım ağzımin payını, boyumun ölçüsünü. Şimdi bebeği tarafından uykusuzluk eğitimi almış bir anne olarak sabaha kadar her iki saatte bir ayaktayim.bakalım bu gidişat nereye kadar...ama sonumuz pek parlak değil :-) .yani sonuç olarak bazen çareler çare olmuyor. İşi oluruna birakmakta buluyorum çözümü.

10 yasında ve beş aylık iki meleğin annesiyim çok şükür. İlk kızımda hiç uyku sorunu yaşamadım. Altı ay anne sütü aldı.hiç yatakta yanımda yatırmadım.her zaman bizim odamızda ama kendi yatağında uyudu.uykuyas dalarken kurdale veya saten dokulu şeylerle oynayarak duyurdu.hiç sallamadım.iki yaşına kadar bizimle aynı odada yattı.sonra odasını en sevdiği çizgi film karakterleriyle dekore ettim.perdeler,halı,duvara stickerlar falan.bir kaç gün uyanıp yanımıza geldi ama sonra alıştı. Şimdi gelelim küçük bıdığıma.ablasının tam tersi.doğduğundan beri uyku sorunu var.bir sallanıp 10 dakika sonra uyanan tiplerden. Bir ara uyku eğitimini demedim ama bizim böcek egitilecegine ben eğitildim. Aldım ağzımin payını, boyumun ölçüsünü. Şimdi bebeği tarafından uykusuzluk eğitimi almış bir anne olarak sabaha kadar her iki saatte bir ayaktayim.bakalım bu gidişat nereye kadar...ama sonumuz pek parlak değil :-) .yani sonuç olarak bazen çareler çare olmuyor. İşi oluruna birakmakta buluyorum çözümü.
Ben altinci aya kadar zaten yatak problemi cekmedim tabi cok uykusuz birakti o ayri. Fakat altinci aydan sonra yataginda yatmak istemedi, simdiye kadar tepkisi olmamisti aglamamisti hic. Birdenbire nasil degisti anlamadim. Galiba yedinci aydan beridir bizimle yatiyor. Nasil cözecegiz bu yatak ve uyku sorununu =(

Ben altinci aya kadar zaten yatak problemi cekmedim tabi cok uykusuz birakti o ayri. Fakat altinci aydan sonra yataginda yatmak istemedi, simdiye kadar tepkisi olmamisti aglamamisti hic. Birdenbire nasil degisti anlamadim. Galiba yedinci aydan beridir bizimle yatiyor. Nasil cözecegiz bu yatak ve uyku sorununu =(
Eğer söz konusu bir bebekse ne zaman nasıl davranacağının bilinemeyeceği öğrendim ben.bir sure sevdiği bir şeyi, sonra sevmeyebiliyor. Allah tüm annelere bu kutlu mücadelede kolaylık ve sabırlar versin inşallah.

Mrblar. Öncelikle Allah sabır ve kolaylık versin. Benim oğlum şu anda 10 aylık. Hamileliğimde uyku alışkanlığı eğitimi hakkında endişelerim başlamıştı ve araştırıp okumalarımda.
Anne yanı beşiği yaptırmıştım.dönmeye başlayana kadar bizimki erken dönmeye başladı yüzyüze bakarak yattık hatta parmağımı tutuyordu uyurken, rahatı çok yataktan kalkmadan emzirip altını değiştirip yatardım.( bu arada ilk doğduğunda geceleri 2 de 3 te falan kalkıp 1 2 saat uyumazdı. Asla ışığı açmadım konuşmadım ninni söylemeye devam uyuması gerektiğini söylemeye devam gece uykusuna alıştı, tabi annem yanımdaydı çok destek oldu)
Dönmeye başlayınca ve bizi daha çok farketmeye başlamıştı yatağı normal beşik yaptık benimle koyun koyuna uyumak bitti.
Sonra malum 6. Ayda odayı ayırmak gerek kuralı üzerine ayırmak istedim ama bizimki hala geceleri çok kez uyanıyordu, uyanır uyanmaz emmeye alışkındı odasına gidene kadar ağlayacak uykusu açılacak faln korkular başladı bende. Ama hamilelikte bi çok şeye karar vermiş ve bu kararlarımı sebepleri ile okuduğum kitaplardan alıntı ile eşimle paylaşıp zamanı gelince bana destek olmasını anne yüreği şevkatı bazen yorgunluğu ne sebeple olursa beni uyarmasını yapılması gerekeni okusunda beni ikna etmesini tembihlemiştim eşime ki bu daha bi çok konuda işimize çok yaradı herkes kararları önceden alıp eşi ailesi ile paylaşmalı destek almalı, kız kardeşimin telefon destekleride mühimdi.
Tabi 6. Ay yaklaşırken yatak ve oda bakmaya başladık ve ben her zamanki gibi kafamdakini bulamadım ve marangoza siparişimizi verdik ve yatak geçikme ile 6 aylık 3 haftalıkken geldi.
Ben ağlayarak odasını hazırladım ( bu arada daha önceki yani bizim odadayken uyurken ve uyanınca gördüğü şeyleri yeni odasına taşıdık. Onun yatağındaki ona ait tabloları yatağının kenarındaki koruyucu kumaşı vs ) ve çok yakın olmasına rağmen koridorda yattım( bence asla bebeğin odasını ayırınca yanında yatılmamalı) ilk 3 gün 1 e kadar falan sık sık uyanıp beni kontrol etti hemen yanına gittim giderken geliyorum bebeğim buradayım falan konuştum ve bol bol dua ile kolayca alıştı. zor alışan ben oldum ben bikaç gece ağladım onun odada olmayışına alışamadım ama kolayca çok şükür alıştı.
Benim deneyimim bu şekilde hepinize kolaylıklar diliyorum. Bebeklerinize ve size sağlıklı huzurlu uykular keyifli günler diliyorum.
Mehmet Akifin annesi

Ya bana gelince bir çocuk hicmi beşiğinde yatmaz nasil bir çocuk hala cözemedim 3 gun uyuyusa 10gun burnumdan getiriyor ne dualar ne nuskalar hic biri tesir etmedi artik ayaklarimda yaralar oldu sallamaktan simdi dişidir gribidir derken dahada katlandi diyebilirim sabir sabir nereye kadar bilmiyorum ama pilim bitti gerçekten bittim

Bazen tavsiyelerde işe yaramıyor...çünkü her bebek farklı karakteristik özelliklere sahip.birinde işe yarayan bir yöntem diğerinde işe yaramıyor malesef.mesela benim iki kızım da birbirinden o kadar farklılarki.büyük kızım çok sakin bir bebekti. İnatçı değildi. Ben bağıra bağıra ağladığına hiç şahit olmadım. Sallanmayı sevmez kendi kendine uyurdu. Küçük yaramazımda doğduğu ilk günden beri huysuz,aksi,bir ağladımı ortalığı inletiyor.bıdık kadar haliyle sinirleniyor, elleriyle yüzünü falan yırtıyor.işte bu yüzdende ezberler bozuluyor. Bu çocuğu sallamaya alıştırmışsın lafından nefret ederdim mesela.evet kendi rahatım batıyordu,topuklarımın uyuşmasından,dizlerimin koparcasına ağrımasından,saatlerce koltuğa yapışmaktan çok hoşlanırımda o yüzden sallıyorum diyesim geliyor bu lafı söyleyenlere.zamanla elimizde ne var ona bakıp onunla yaşamayı öğreniyoruz.annelik işte her şeylerine katlanma, sabretme sanatı...

Ya bana gelince bir çocuk hicmi beşiğinde yatmaz nasil bir çocuk hala cözemedim 3 gun uyuyusa 10gun burnumdan getiriyor ne dualar ne nuskalar hic biri tesir etmedi artik ayaklarimda yaralar oldu sallamaktan simdi dişidir gribidir derken dahada katlandi diyebilirim sabir sabir nereye kadar bilmiyorum ama pilim bitti gerçekten bittim
Biz mi iradesiziz yoksa yataktan ayirma konusunda :( Yani birakalim da catlayana kadar aglasin mi, anlamiyorum

Ooo iki saat
10 yasında ve beş aylık iki meleğin annesiyim çok şükür. İlk kızımda hiç uyku sorunu yaşamadım. Altı ay anne sütü aldı.hiç yatakta yanımda yatırmadım.her zaman bizim odamızda ama kendi yatağında uyudu.uykuyas dalarken kurdale veya saten dokulu şeylerle oynayarak duyurdu.hiç sallamadım.iki yaşına kadar bizimle aynı odada yattı.sonra odasını en sevdiği çizgi film karakterleriyle dekore ettim.perdeler,halı,duvara stickerlar falan.bir kaç gün uyanıp yanımıza geldi ama sonra alıştı. Şimdi gelelim küçük bıdığıma.ablasının tam tersi.doğduğundan beri uyku sorunu var.bir sallanıp 10 dakika sonra uyanan tiplerden. Bir ara uyku eğitimini demedim ama bizim böcek :mad::mad:egitilecegine ben eğitildim. Aldım ağzımin payını, boyumun ölçüsünü. Şimdi bebeği tarafından uykusuzluk eğitimi almış bir anne olarak sabaha kadar her iki saatte bir ayaktayim.bakalım bu gidişat nereye kadar...ama sonumuz pek parlak değil :-) .yani sonuç olarak bazen çareler çare olmuyor. İşi oluruna birakmakta buluyorum çözümü.
ooo iki saat iyiymis keske benim bebiste iki saatte bir uyansa malesef kirk dakikada bir uyaniyo sarhos gibi oluyorum.benim uykuya dalmam zaten yarim saat suruyor cok bitkin bir haldeyim:mad:

Ooo iki saat

ooo iki saat iyiymis keske benim bebiste iki saatte bir uyansa malesef kirk dakikada bir uyaniyo sarhos gibi oluyorum.benim uykuya dalmam zaten yarim saat suruyor cok bitkin bir haldeyim:mad:
İlk 3 ay sizin gibiydim aynı...şu an altıncı ayımızdayız.genel olarak 2 saatte bir,bazense saat başı kalkıyoruz.gerçekten geceleri süzgece dönen uykuların ardından gelen yorgunluk ve bitkinlik tarif edilemez. Allah hepimize kolaylık versin. :-D

İlk 3 ay sizin gibiydim aynı...şu an altıncı ayımızdayız.genel olarak 2 saatte bir,bazense saat başı kalkıyoruz.gerçekten geceleri süzgece dönen uykuların ardından gelen yorgunluk ve bitkinlik tarif edilemez. Allah hepimize kolaylık versin. :-D
Allah bize kolaylik versin tabi fakat burada gördüklerim kendimi sorgulatiyor bana resmen. Yurt disinda yasiyorum ve odasini bile hemen ayiriyorlar, uyanmalar olmuyor. Anlamiyorum gercekten aklim almiyor nasil olur. Gece bir kere uyaninca cok uyanmis gibi davraniyorlar, ben ise bütün gece nöbette gibiyim resmen. Bunu basindan itibaren nasil yapabiliyorlar. Biz mi kuzucuklarin cok üstüne gidiyoruz yoksa.. Bu konu sinirimi bozuyor gercekten.

Ami
amin canim amin.bizde altinci ayimizi bitirdik ve ilk dort ay kolikten cektik simdi sukurler olsun gecti.simdide dis sancilari.anne olmak zormus :KK17:

Allah bize kolaylik versin tabi fakat burada gördüklerim kendimi sorgulatiyor bana resmen. Yurt disinda yasiyorum ve odasini bile hemen ayiriyorlar, uyanmalar olmuyor. Anlamiyorum gercekten aklim almiyor nasil olur. Gece bir kere uyaninca cok uyanmis gibi davraniyorlar, ben ise bütün gece nöbette gibiyim resmen. Bunu basindan itibaren nasil yapabiliyorlar. Biz mi kuzucuklarin cok üstüne gidiyoruz yoksa.. Bu konu sinirimi bozuyor gercekten.
Bence biz onlar kadar kati ve kuralci degiliz kiyamiyoruz yavrularimiza aglayinca hemen aliyoruz oyle uyumadi bide boyle deneyelim diyoruz falan iste yufka yurek on planda

Daha öncede söylediğim gibi canım, bazı bebekler doğuştan sakin oluyor.mesela kuzenimin iki aylık bir kızı var emiyor yatıyor... Bir oda dolusu bağırarak konuşan insanın yanında gıkını çıkarmadan uyuyor.uyanik olduğu anı olmak zor. Benim civcivim iki aylıkken nadiren uyuduğu bir an oldu mu ben evde sıkıyönetim ilan ediyordum.put gibi oturuyorduk. Emerken uyuduğu nadirdir. O nedenle bir yol arıyoruz biz de işte. Sallayarak,kucakta,emzirerek...bir şekilde uyutmanın yollarını arıyoruz.ben ferber yöntemiyle uyku eğitimi vermeye çabaladım. Ağlamasina yürek dayanmıyor gerçekten. Ben uykularının düzene girmesi ile ilgili umutlarımı bir yaşına bıraktım. :-)

Ami

amin canim amin.bizde altinci ayimizi bitirdik ve ilk dort ay kolikten cektik simdi sukurler olsun gecti.simdide dis sancilari.anne olmak zormus :KK17:
Anne olmak bitmeyen bir endişe,yorgunluk, sabır sınavı hali...ama sabah kalktığımızda yatağının içinde,ağzı kulaklarında, tüm benliğiyle çırpınarak mutluluk çığlıkları attığı an ömrüme bedel...

Daha öncede söylediğim gibi canım, bazı bebekler doğuştan sakin oluyor.mesela kuzenimin iki aylık bir kızı var emiyor yatıyor... Bir oda dolusu bağırarak konuşan insanın yanında gıkını çıkarmadan uyuyor.uyanik olduğu anı olmak zor. Benim civcivim iki aylıkken nadiren uyuduğu bir an oldu mu ben evde sıkıyönetim ilan ediyordum.put gibi oturuyorduk. Emerken uyuduğu nadirdir. O nedenle bir yol arıyoruz biz de işte. Sallayarak,kucakta,emzirerek...bir şekilde uyutmanın yollarını arıyoruz.ben ferber yöntemiyle uyku eğitimi vermeye çabaladım. Ağlamasina yürek dayanmıyor gerçekten. Ben uykularının düzene girmesi ile ilgili umutlarımı bir yaşına bıraktım. :-)
Bir yasindan sonra cok daha zor oluyor diyorlar. Kizim 9 aylik ve cok degisik huylar ediniyor günden güne daha inatci istedigini almaya calisan bir kiz oluyor. Daha bilincli yani. Simdiden sonra nasil ayiracagim, kabus gibi düsünmek bile beni yipratiyor.

Back
X