yalnız yazılarında genelde olumsuz şeyleri düşünmüşsün, o kadar artı tarafları da var ki...eskiden bende senin gibiydim. sürekli detay, detay.. aşmaya çabaladım, eşim biraz düzeldin diyor. salı gününü atlatalım o zaman daha sağlıklı konuşuruz, şimdi kesin olmayan bişeyin üstüne gidip strese sokma kendini. bide sınavın var. var yada yok, hakkında hayırlısı neyse o olsun.onbeş gün önce bunları yazmışım..
karmakarışığım kahvecim
hamile miyim diye strese girdiğimde tam olmamıştı ama bence bir riskte yoktu
kolaymış yaa, iş dövmeyi bulmakta. tsk ederim tarif için, yazıcam.kız bişe yok bak
akşamdan bi su bardağı nohutu ya da fasulyeyi ya da ikisini karışık ıslat
1,5 bardak da buğdayı ıslat
aslında biz gendime deriz dövülmüş buğdayla yaparız hani dövme de derler ondan işte
sonra bunları yarım saat düdüklüde pişir
sonra bi tane soğanı kavur.süzdüğün buğdayla nohutu dök
suyunu koy tuzunu at kaynasın
sonra da ayrı bi yerde ayranı yap
piştikten sonra ayranla
bol naneyle dereotu doğra
bu kadar
çok lezzetli
dolaptan çıkar çıkar ye uzun süre dayanıyo
ama ben bunun ılığını da çok severim
spor olarak ne yapıyordun peki? benim sigaram var, azaltarak bırakmayı deneyeceğim. kendime çok kızıyorum ama ben çok stresliyim, çevremde sorular uçuşmaya başladı. bi bahane uydurcam ki sormasınlar. eskiden kpss den sonra diyorduk şimdi daha 2 ay geçmesine rağmen soru bombardımanına tutuyorlar. öyle işte..inşallah takmamaya çalışacağım.cok sukur rabbim aratmadi ama ben hamile kalmaya karar vermeden kendimide esimide cok hazirladim yedigimizden ictigimize kadar hersey kontrolluydu belkide saglikli beslenme ve sporunda etkisi oldu hemen hamile kalmada.ikimizde ne alkol ne sigara kullanmayiz .
hamile kalmayi dusunen bir cift mutlaka once saglik kontrolunden gecmeli sonrada psikolojik olarak stress yapmamali . yani hemen olucak gibi dusunmeyin asla . ben 3-4 ay ugrasirim diye dusunuyordum hic takmiyordum.
eger surekli bunu dusunup umutsuzluga kapilirsan olacagi varsada olmaz.
cevap yazıyodum bende :)kahveee bacım yaşıyonmu sen
arada bi ses ver
se se ses1 2
yalnız yazılarında genelde olumsuz şeyleri düşünmüşsün, o kadar artı tarafları da var ki...eskiden bende senin gibiydim. sürekli detay, detay.. aşmaya çabaladım, eşim biraz düzeldin diyor. salı gününü atlatalım o zaman daha sağlıklı konuşuruz, şimdi kesin olmayan bişeyin üstüne gidip strese sokma kendini. bide sınavın var. var yada yok, hakkında hayırlısı neyse o olsun.
kolaymış yaa, iş dövmeyi bulmakta. tsk ederim tarif için, yazıcam.
spor olarak ne yapıyordun peki? benim sigaram var, azaltarak bırakmayı deneyeceğim. kendime çok kızıyorum ama ben çok stresliyim, çevremde sorular uçuşmaya başladı. bi bahane uydurcam ki sormasınlar. eskiden kpss den sonra diyorduk şimdi daha 2 ay geçmesine rağmen soru bombardımanına tutuyorlar. öyle işte..inşallah takmamaya çalışacağım.
bırakıcam zaten. umarım kolay olur. diğer konuyu konuşalım yarın ihtiyacım var çünkü geriliyorum. bilgiler için tskler. görüşmek üzerespor olarak bol bol yuruyus hava iyiyse disarda yururum degilse evde kosu bandinda bol bol aerobik yapiyordum onceden dvdye takiyordum 1 saat yarim saat yorulana dek. esimde sporunu hic ihmal etmezdi arkadaslariyla takim kurdular futbol oynar agirlik calisir vs.bu aralar yapamiyor hem oruc tutuyor hemde ben cok yanliz kaliyorum diye.
sigarayi mutlaka birakmalisin hem cebine zarar hem sagligina.sigara kullanan bayanlarin da hamile kalmasi guclesiyormus doktorum soylemisti bir an once birak bence
oooo cevre meselesi cok uzarda uzar ben neler yasadim neler gecen gece biraz anlattim birazinida yarin anlatirim canim ama dedigim gibi kafana takma onlari ne kadar dusunursen o kadar gecikir hamile kalman
pijema nasılsın canım ?
ne yapıyosunuz pijema bacı leylek bacı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?