uykusuzluk:( yardım edin kızlar aglamaktan usandım

cayvekahve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
951
5
96
İzmir
yaklaşık 2 haftdır uyuyamıyorum:58:.herşeyi yaptım bitkisel ne varsa içtim ama yok süt,yogurt,peynir de yedim..hep aglıyorum geceleri bugun gene uyuyamadım 1 saat uyudum ve hiç uykum yok napıcam bilmiyorum bazende gözlerim acıyor uykusuzluktan ama yok dalamıyorum bir türlü.sınavlarım var ders çalışamıyorum odaklanamıyorum...bazen 3 saat uyuyorum gene saat 4.30 5 de yatıorum uykusuz kalmamda engel degil bu duruma :59:napıcam ben kızlar uyku ilacı almak istiyorum bugun eczaneden reçetsiz olanları varmış sanırım ama internette bagımlılık yapıyor yazmışlar ..:43:
herkesin başına gelıyordur eminim siz neler yapıyorsunuz Allah rızası için lutfen yardım edin:58:

Uyumak ıstedıgınız vakıt ılık bır dus alın, odanızı karartın ve sessız bır ortam olmasına dıkkat edın.
Bırde yattıgınızın vakıt, baskı uygulamayın kendınıze 'mutlaka uyumalıyım' dıye, rahat olun.
Dusler kurun, bu dusler guzellıklerden yana olsun.
Ben genelde bu sekılde uykuya dalıyorum, belkı sızde de ıse yarar.

Uyku ılacını ıse, doktor tavsıyesı olmadan kullanmayın lutfen.
Bunun yerıne ınternetten bıtkısel cozumlere bakın, daha ıyı.

Son düzenleme:
Canım uyku problemi bir çok psikolojik problemde görülen birşey. Belli ki sınavlar koşuşturmaca derken dengen bozulmuş. Stres insanı ne hale getiriyor ben bilirim... Sakın doktor kontrolü olmadan ilaç kullanma ve mutlaka ama mutlaka bir doktorla görüş

Bence siz bir psikoloğa gidin,sorununun kaynağını bilmek gerek..
Ben de uyuyamıyorum gerçi benim bir şikayetim yok..
Alıştım 0 uyku ile yaşamaya... Çünkü sorunum çözümsüz biliyorum...

yaklaşık 2 haftdır uyuyamıyorum:58:.herşeyi yaptım bitkisel ne varsa içtim ama yok süt,yogurt,peynir de yedim..hep aglıyorum geceleri bugun gene uyuyamadım 1 saat uyudum ve hiç uykum yok napıcam bilmiyorum bazende gözlerim acıyor uykusuzluktan ama yok dalamıyorum bir türlü.sınavlarım var ders çalışamıyorum odaklanamıyorum...bazen 3 saat uyuyorum gene saat 4.30 5 de yatıorum uykusuz kalmamda engel degil bu duruma :59:napıcam ben kızlar uyku ilacı almak istiyorum bugun eczaneden reçetsiz olanları varmış sanırım ama internette bagımlılık yapıyor yazmışlar ..:43:
herkesin başına gelıyordur eminim siz neler yapıyorsunuz Allah rızası için lutfen yardım edin:58:
loş ışıkta yatağınızda kitap okuyun.aynı dertten ben de muzdaribim.günde yaklaşık 4.5saat uyuyorum ve uyanık kalabilmek için kovayla kahve içiyorum.gece kitap okumazsam o 4.5saati de uyuyamam.

loş ışıkta yatağınızda kitap okuyun.aynı dertten ben de muzdaribim.günde yaklaşık 4.5saat uyuyorum ve uyanık kalabilmek için kovayla kahve içiyorum.gece kitap okumazsam o 4.5saati de uyuyamam.

katılıyorum
yatakta loş ışıkta kitap okumak acaip bi uyku yapıyor
bi de ayran içmek,ayran içtiğim gün seme gibi ortalıklarda dolanıyorum valla
ama kitabı bi deneyin...
çok şükür uykusuzluk problemim yok pazar günleri 12 saat deliksiz malak gibi uyuyorum eşim benden önce kalkardı artık o da bana uyum sağlıyor
ama bende gözüme bi parça bile ışık gelse rahatsız oluyorum hemen uyanıyorum bazen
şu uyku gözlüklerinden alsam uyuyabilir miyim acaba....

madem uykun gelmiyor uyuma o zaman, neden uyucam diye kendine eziyet ediyosun ki
mutlaka spor yap, yorul bayağı ama, 1 saat hızlı, ritmik yürüyüş gibi mesela

asla kafein alma, çikolatada bile kafein var unutma, adaçayı ve elmadan uzak dur, bunlarda kafeinsiz uyarıcı çünkü

ayrıca uyudumda uyumadımda, acaba gene mi uykuyamıcamda, şimdi yatsam uyurmuyum ki falanda, allah kahretsin yine uykum gelmedide gibi uyumak ya da uyumamakla alakalı hiç bişeyi düşünme, bunu düşünmeyi bıraktığın an, sporda yapmışsan uyursun

Son düzenleme:
ya arkadaşlar bu topiğe kim ne yazsa psikolağa gidin diosunuz zaten okadar düşünüolardır gitmeyi falan herkezede yazmayın psikolok die die millette bir hoş olcak sonunda :1:

canım yatmadan bikaç saat önce uyku yapabilicek bitkisel çaylar içebilirsin örneğin;melisa ,yasemin gibi bunlar baya rahatlatıo

madem uykun gelmiyor uyuma o zaman, neden uyucam diye kendine eziyet ediyosun ki
mutlaka spor yap, yorul bayağı ama, 1 saat hızlı, ritmik yürüyüş gibi mesela

asla kafein alma, çikolatada bile kafein var unutma, adaçayı ve elmadan uzak dur, bunlarda kafeinsiz uyarıcı çünkü

ayrıca uyudumda uyumadımda, acaba gene mi uykuyamıcamda, şimdi yatsam uyurmuyum ki falanda, allah kahretsin yine uykum gelmedide gibi uyumak ya da uyumamakla alakalı hiç bişeyi düşünme, bunu düşünmeyi bıraktığın an, sporda yapmışsan uyursun

of bunu çok yapıyorum ama kendimi alamıyorum bu düşünceden sinirlerim çok bozuldu beynim zonkluyor kızlar uyumayı da denedm ama yok sınava böyle gidecem mecbur:58:

canım yatmadan bikaç saat önce uyku yapabilicek bitkisel çaylar içebilirsin örneğin;melisa ,yasemin gibi bunlar baya rahatlatıo

tatlım dün 2 bardak ıhlamur 1 bardakta adaçayı içtim yok banamısın demedi:58:eskiden bi tane btksel karışım var evde onu içerdim bebek gibi uyurdum şimdi 0 etki korkuyorum yolda okulda bişey olacak diye:58: babama söledim geçer geçer dedi gitti zaten ailem hiç ilgilenmıyor:58:
bugun ilaç alıyım diodum ama vazgeçtim sizinde dediklerinizi görünce..

Son düzenleme:
Uyumalıyım diye taktıkça uyuyamazsın canım ya ne güzel işte otur film falan izle uyuyup napıcaksın :)
Bulabildiğin en sıkıcı kitabı al onu okumaya çalış. Ya da ders çalışmaya çalış o zaman uykun gelir işte.
Onun dışında pasiflora içebilirsin. Tamamen bitkisel eczanelerde reçetesiz satılıyor. Ve aşırı doz gibi bir zararı da yok. Hem şu endişeli halini bastırır hem de uykunu getirir. Ucuz da bişey.

Sabah işin yoksa bile erken kalkmaya çalış.Ve gece en geç 11 de yatakta olursan,en doğru uyku saatiymiş,denedim,gördüm:) Bu saatten sonra uyku kaçarsa bir daha kolay kolay gelmiyor.11 de ve karanlık odada,kesinlikle açık televizyon,müzik,ışık vs olmadan yatmak gerekiyor.Daha önce söylemişler,yattıktan sonra sadece güzel şeyler düşünmek ve hayal kurmak uykuyu kolaylaştırıyor.Mesela nasıl bir işin,evin,eşin,hayatın olmasını istiyorsan bunlara dair hayal kurabilirsin.Veya çok istediğin bir tatil,seyahat gibi şeyler düşün,nasıl tatlı bir uykuya daldığını göreceksin.Ama asla ertesi gün neler yapacağını veya dersleri,sorunları düşünme.Bir de akşam yemeğini erken yemeyi,yemekte ayran içmeyi ve akşam saatlerinde çay,kahve,sigaradan kaçınmayı önerebilirim.

Sabah işin yoksa bile erken kalkmaya çalış.Ve gece en geç 11 de yatakta olursan,en doğru uyku saatiymiş,denedim,gördüm:) Bu saatten sonra uyku kaçarsa bir daha kolay kolay gelmiyor.11 de ve karanlık odada,kesinlikle açık televizyon,müzik,ışık vs olmadan yatmak gerekiyor.Daha önce söylemişler,yattıktan sonra sadece güzel şeyler düşünmek ve hayal kurmak uykuyu kolaylaştırıyor.Mesela nasıl bir işin,evin,eşin,hayatın olmasını istiyorsan bunlara dair hayal kurabilirsin.Veya çok istediğin bir tatil,seyahat gibi şeyler düşün,nasıl tatlı bir uykuya daldığını göreceksin.Ama asla ertesi gün neler yapacağını veya dersleri,sorunları düşünme.Bir de akşam yemeğini erken yemeyi,yemekte ayran içmeyi ve akşam saatlerinde çay,kahve,sigaradan kaçınmayı önerebilirim.

bu çok doğru insanın biyolojik saati buna programlıymış zaten o sıralarda uyumadıysan sonra zor uyunuyo bende test ettim

Son düzenleme:
Kesinlikle doktora gitmelisin. Bitkilerle, çaylarla olacak iş değil bu.
Ailen ilgilenmiyorsa kendin git mutlaka.

bi ara lisedeyken bende de vardı bu problem gece olmasını istemiyodum ne kadar içimden bugün uyuycam desem de bilinçaltım yine uyuyamayacaksın diyodu geceleri hortlak gibi dolanıyodum bi de millet uyuyo diye snir oluyodum:)Psikolojik bir sorunum da yoktu. seni çok iyi anlıyorum şu an. Uykusuzluk insanın sosyal hayatını da etkiliyo o dönemler çok mutsuzdum Bilmiyorum inanırmısın böyle şeylere ama bir gün babannem gel seni okuyum dedi etki etmiyeceğini düşünmüştüm ama yine de kırmadım onu. İnanırmısın o okuduktan sonra sanki göğsüme basan bir şey vardı da kalktı. Bi de akşamları yatarken dua etmeyi ihmal etme kızım dedi o gün bugündür dua etmeden uyumam. Tabi ki bilinçaltın da önemli ben bugün uyuycam ya da uyumuycam deme baktın hiç bişey çare etmiyo doktora görün o zaman canım

Geçen sene ben de uykusuzluk problemi çektim. Çok sıkıntılı bi dönem, bilirim. Ertesi gün sınav var, uyuyamıyosun, daha çok stres yapıyosun, daha çok uyuyamıyosun.Sinirlerim harap oldu. Ailem de uzakta, akılları bende kalmasın diye bişey de diyemedim. Ben de uyumak için kendimce yöntemler geliştirdim:)

Yatakta kitap okumak, insanı gerçekten müthiş mayıştırıyor. Aklını kitaba verdiğin için acaba bu gece uyuyabilecekmiyim gibi şeyler düşünmeyip, stres olmuyosun.Bir de benim uyuymadığım gecelerde farkettiğim şey vücudumu aşırı kastığım. Artık yatağa girdiğimde yaptığım ilk şey rahatlamak.Derin nefes alıyorum ve o gevşemeyi ayak topuklarımda hissetmeye çalışıyorum. Sabah uyandığında nasıl uyuduğunu bile hatırlamıyor insan:)

Şu çok önemli, uyuyamıyorum yarınki işim, sınavım vs. kötü geçecek gibi düşünceleri kafandan uzak tut. Uykunun asıl düşmanı stres.

bende bazen oluyor ve ben dua okumaya baslayinca,iste öyle sûre filan degil baska dualara baslayinca tesbih cekerken yapilan seyler yani okumaya baslayinca uyku geliyor bir bakmisim uyumusum..ama bu kadar büyük bir problemde doktora gitmelisiniz
insallah atlatirsin

aşık mısın, araştırmalara göre en az aşıklar uyurmuş, beyindeki kimyasal bi durum, şaka değil ha ciddiyim

ay arkadaşlar ben kitap okursam uykum kaçar ya, herkesde aynı etkiyi yapmıyo galiba:1:

Back
X