• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluktan bayılmak üzereyim :(

Ek gıdaya geçmediyse ağzına havuç soğan pırasa vs vermeyin.
Aslında onlar zaten verilmemeli, dişi varsa kopartıp nefes borusuna kaçırabilir. Risk alma.
Buzlukta dondurulan diş kaşıyıcılar iyi oluyor.
Ben ağrı kesici vermiyorum diş döneminde, çünkü ağrısı geçtiği için değil ilaç uyuttuğu için uyuyor.
Bu arada köpekler gelmiyordur sanmıyorum. Üstler, yan kesiciler, azılar sonra köpekler.. Dikkatli olmakta fayda var.
Zeytinyağının içinde parçalanmış karanfil koyup 2 gün dolapta bekletip o yağı sürüyordum eskiden iyi geliyordu.

19 aylık kızımda da 3 gündür büyük azıların belirtisi var, 6 ayı falan rahat geçer bunları çıkarması.. şöyle az köşede intihar ediyorum... S Spizella

ya yanlış anlamada ne diye kolay olanı seçiyorsun??
bebeği hiç uyumayan insanlar var ki keyfi olarak uyumuyor çocuklar.
benim oğlanda hiç uyumazdı. o kullandığın jeller hep kimyasal. (üzerinde yazan bitkiseller boş yani)
bir de ilaç veriyorsun. ben hem işe giderdim hem de sabaha kadar beşik sallar emzirirdim falan.
bence ateşi bir hastalığı yoksa ne jel ne ilaç ver

Valla aranıyorum işte, nerden girdim bu bebek işine :KK70:
Kolay gelsin korktum :KK17:

Yok be korkma aşırı komik bir süreç aslında.
İlk 4 dişte "ah yavrucum neler çekti diş ne zormuş" diyorsun. Devamlı çözüm arıyorsun. Aslında çözüm olmadığını fark edip diğerlerini daha az ciddiye almaya başlıyorsun. Zira ilk dişlerde leblebi kadar şişip pirinç kadar bişey çıkıyor. Sonra aaa yan kesiciler çıkmış falan. Zira takip edemiyorsun çünkü çocuk devamlı diş değil damak kaşıyor ve full salya akıtıyor. Bu arada diş derdi olduğunda" biliyorum annecim zor" falan ermişliğine geliyorsun. Sonra bir bakıyorsun ağzının ta gerisinde kocaman bir diş çıkmış. Tebrikler küçük azı sahibi oldunuz. Ooo diyorsun bu çıktıysa gerisi kolay. Nanayyy, ondan sonra önden köpek dişleri daha zor geliyor. Yapı itibari ile patlaması değil çıkması zor o köpeklerin. En son olarak da en kabus olduğu söylenilen, kimi 3 yaşında çocukların hala çıkardığı büyük azılar oluyor. Daha denemedim ama dün kızımı karşıma alıp "çıkarmasan olmuyor mu onları ya, lazım mı çok?" konuşması yaptım. Umarım işe yaramıştır.

Korkma ama bunlar böyle atak atak geliyor. 3 gün diş derdin olursa 10 gün yok falan. Bir yerden sonra alışıyorsun. Su çok güzel gelsene...

Aslında onlar zaten verilmemeli, dişi varsa kopartıp nefes borusuna kaçırabilir. Risk alma.
Ben ağrı kesici vermiyorum diş döneminde, çünkü ağrısı geçtiği için değil ilaç uyuttuğu için uyuyor.
Bu arada köpekler gelmiyordur sanmıyorum. Üstler, yan kesiciler, azılar sonra köpekler.. Dikkatli olmakta fayda var.
Zeytinyağının içinde parçalanmış karanfil koyup 2 gün dolapta bekletip o yağı sürüyordum eskiden iyi geliyordu.

19 aylık kızımda da 3 gündür büyük azıların belirtisi var, 6 ayı falan rahat geçer bunları çıkarması.. şöyle az köşede intihar ediyorum... S Spizella
Zeytinyağı olayı mantıklı geldi onu yaparım. Karanfil uyuşturur bende karanfille ne yapabilirim diye düşünüyordum.
Köpek değil azılar şişmiş. Ve oraya dokununca zaten rahatlıyor masaj filan yaptığımda.
Üst değil hatta alt geliyor. Alttan iki diş çıkardı.
Bende üstten bekliyordum ama değişik bir şekilde azılar şişmiş.
İlaç vermeye bende karşıyım ama hiç uyumuyor ki saat başı uyanıp 1 bucuk saat uyumuyordu. Yani gece nerdeyse 4 saatten fazla uyumadığı için doktoru vermemi istedi.
Elimden geldiğince ilaçsız geçirsin diye uğraşıyorum zaten.
Ama çok zorladığı zaman kıyamıyorum hem uykusuzluktan huzursuz hem diş yüzğnden :(

7 de uyuyup 7:30 da geri uyandı.
Ne yapiyorsunuz siz..kullanmayin o dis jelinden cok cok kucuk bebeginiz ve cok zararli yapmayin yahu.
Benim kizimdaa ayni sizin gibi 4.ayda dis cikarmaya basladi.suan 8 dis var 10 aylik.ben ilac falan kullanmadim ..o sureci cektim.gececek sabirli olun

ya yanlış anlamada ne diye kolay olanı seçiyorsun??
bebeği hiç uyumayan insanlar var ki keyfi olarak uyumuyor çocuklar.
benim oğlanda hiç uyumazdı. o kullandığın jeller hep kimyasal. (üzerinde yazan bitkiseller boş yani)
bir de ilaç veriyorsun. ben hem işe giderdim hem de sabaha kadar beşik sallar emzirirdim falan.
bence ateşi bir hastalığı yoksa ne jel ne ilaç ver
Ateşi oluyor zaten doktor da o sebeple vermemi söyledi. Kaldı ki kafama göre de vermiyorum doktoruna sormadan birşey vermiyorum.
Uykusuz olduğumu yazdım demek ki çekiyorum :bicak:

Ne yapiyorsunuz siz..kullanmayin o dis jelinden cok cok kucuk bebeginiz ve cok zararli yapmayin yahu.
Benim kizimdaa ayni sizin gibi 4.ayda dis cikarmaya basladi.suan 8 dis var 10 aylik.ben ilac falan kullanmadim ..o sureci cektim.gececek sabirli olun
Geçer tabi geçmez olur mu. Ben ona üzülüyorum.

Dis donemi cok zor geciyo bazi bebeklerde.mesela benim kizim hic aglamadi ne ates ne ishal cok guzel gecti.size tavsiyem sogan verin eline cok iyi geliyor.hem agriyi dindiriyor hemde daha erken cikmasini sagliyormus

Oooo bu cok iyi bir fikirrr:KK54: bende denicem hemen ama ben kolza yagi kullanicam ...

Ben öğrenciyim doktor yanımdayken hastalara yeşil soğanın beyaz kısmını eline verin o hem masaj yapar hem de içeriğinden dolayı rahatlatır demişti. Bir deneyin isterseniz. Geçmiş olsun

4.5 aylık bebeğin eline yiyecek verilmez.

Bizim üst köpek dişleri çok zor çıktı ateş ishal çok fenaydı :silah:
O zaman sadece ateş düşürücü verdim jel bir iki kez sürdüm bi halta yaramadığını anlayıp bıraktım

Dur az ben de yanaşayım.

17 ayı doldurmak üzere. Köpek dişleri zorluyor. Bir onlar bir de arka azılar kaldı. Çıksa da rahatlasak.

İlk 6 ay bebeğin gıdası anne sütü eksikliğinde ise formül mamadır. Isırmayı, çiğnemeyi dahi bilmeyen küçük bir bebeğin eline boğazına yapışma riski olan taze soğan gibi besinler verilmemeli.
Hm evet taze sogan biraz sakincali gibi. Ben ek gidaya 4 aylikken basladim :) yemege ilgisi vardi cünkü ... havuc verirdim ama disleri yoktu yani isiramazdi :)

Bizim üst köpek dişleri çok zor çıktı ateş ishal çok fenaydı :silah:
O zaman sadece ateş düşürücü verdim jel bir iki kez sürdüm bi halta yaramadığını anlayıp bıraktım
Ben dentinox kullanıyorum doktor sık sık kullanabilirsin etkisi çok kısa ve rahatlatıyor. Ama buzdolabında bekletip sürdüğümde çok faydası oluyor. Ben genelde uyku saatlerinde veriyorum. Yoksa ne emiyo ne uyuyo.

Çok küçük ama daha 4 bucuk aylık zararı olmaz dimi?
Bende veriyordum kızıma banada dediler. Birde soğuk havuç veriyordum. Ama bunları verince başında durucaksin.

Ben ilk kızımda jel falan kullandım. İkinci kızımda jel kullanmadım. Diş olduğunu tahmin ettiğim için , olabildiğince durumu kabullenip, uykusuz kalmayı göze aldım.

Tabi biraz ikinci çocuk tecrübesi diyelim. Nerdeyse hiç ilaç içmeden 2 yasina geldi. Anason ve rezene karışımı çay veriyordum . Kendimde içiyordum . Yinede uyku yapıyor sanırım. Gündüz dış kasiyicilari verin. O uyudukca uyuyun. Allah kolaylık versin

Ateşi oluyor zaten doktor da o sebeple vermemi söyledi. Kaldı ki kafama göre de vermiyorum doktoruna sormadan birşey vermiyorum.
Uykusuz olduğumu yazdım demek ki çekiyorum :bicak:

bakın her dr un dediği doğru diye bişey yok. önce bunu kabullenin.
ateş düşürücüyü klasik her dr verir.
siz ateşi çıkınca duş aldırır belersiniz. bazı çocuk 40 derece de bile iyi olur yani. sırf uyusun diye ilaç verilmez. yazınızı dış gözle okuyunca sırf uyusun diye ilaç verdiğiniz basbaya açık açık yazıyor.
o jellerde böbrek çürütüyor. minicik böbrekler yani.

not: ben bir rahatsızlığım için dr gittim verdiği ilaçlar karaciğerimi iflas ettiriyordu. sonra karacciğerim için gittiğim dr başka dr a yönlendirdi ve ilaç vermeden tedavi etmesini söyledi. baktım hemen ilaç veriyor ezbere. dedim ki ama bana ilaç yasaktı hııı evet dedi vazgeçti o zaman.

çocuk senin elbette istediğini yapabilirsin. ama sırf uyku için de verilmez.

Back
X