• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluktan bayılmak üzereyim :(

Ek gıdaya geçmediyse ağzına havuç soğan pırasa vs vermeyin.
Aslında onlar zaten verilmemeli, dişi varsa kopartıp nefes borusuna kaçırabilir. Risk alma.
Buzlukta dondurulan diş kaşıyıcılar iyi oluyor.
Ben ağrı kesici vermiyorum diş döneminde, çünkü ağrısı geçtiği için değil ilaç uyuttuğu için uyuyor.
Bu arada köpekler gelmiyordur sanmıyorum. Üstler, yan kesiciler, azılar sonra köpekler.. Dikkatli olmakta fayda var.
Zeytinyağının içinde parçalanmış karanfil koyup 2 gün dolapta bekletip o yağı sürüyordum eskiden iyi geliyordu.

19 aylık kızımda da 3 gündür büyük azıların belirtisi var, 6 ayı falan rahat geçer bunları çıkarması.. şöyle az köşede intihar ediyorum... @Spizella

Bu azıların çıkması ne kadar uzun sürüyor hakkaten ya.. :mapus:
Oğlum ilk dişini 4 aylıkken çıkardı. Diğer yanları kesicileri vs hep aynı anda ikişer dörder tane patlattı. Böyle giderse 2 yaşına gelmeden bitecek diyordum.

Ama şimdi 2 yaşında en son kök dişleri patlatıp çıkarması en az 5 ay sürüyor..
Alt azıları patlattı, daha üst azılar var. :bicak:

bakın gerçekten tartışmak istemiyorum ama benim ciğerimi çürütmeye başlayan ilaç mercimek kadardı belki de daha küçüktü.
şimdi alerjisi var mı yok mu çocuğun bilemem ama benim arkadaşım zeytinyağı ile karanfili dövüp dolaba koyardı bildiğin jel olurdu ve doğal onu sürerdi. bu kadının derdi neydi o kadar uğraşıyordu, evladı tabi ki ondan.
dediğim gibi bu bile sakıncalı olabilirdi çocuğun alerjisi olsaydı.
asıl bizim ülkemizde her şey abartılması gerektiği kadar abartılmadığı için sorunlar yaşanıyor. dediğim gibi evlat sizin istediğinizi yapabilirsiniz. ama ilaç denince ben yaşadıklarımdan ötürü çok düşünüyorum ve üzülüyorum.

eşim yeğenini doktora götürüyor. dr üşütmüş ciğere inmiş diyor. ama acele edin çünkü bebek yani bunun organı ne ki az üşütse bile organ çok minik yani diyor.

ve bebeklerin 10 da 9 u uyumaz. anne uykusuzluk çeker. uykusuzluktan hafıza kaybı yaşar. çoğu bebek yürüyene kadar bu durum böyle devam eder. burda en büyük çözüm anneye yarım eden birinin olması o da yoksa yapacak hiçbir şey yok.
Ya inanın ben de ilaç karşıtı biriyimdir. Kendim bile ilaç içtiğimi bilmiyorum çok ciddi bişey olmadığı sürece.
Bugüne kadar 4 bucuk aydır ilk defa ateş düşürücü verdim. Normalde ateşi olduğunda yaptığım ilk şey duş aldırmak veya üstünü çıkarmak. O şekilde geçirdim hep ama ateşi 38 in üstüne geçti 1 hafta o şekilde sürdüğü için mecbur verdim. Geceleri yorgunluktan hani uyuyup kalırım daha çok yükselir diye de vermek istedim. Yoksa hiç başvurduğum birşey değildir ilaç.

Doktoruna sordum verdiğim diş jeli zararsız suk sık sürebileceğimi söyledi. Mevzu şu ki gündüz uykusu hiç yok yani dinlenmeye fırsat yok malesef.
Yok zararsızdır tabi ben , dis dönemini onsuz da atlatilabilecegini denedim . Onu söylemek istedim. Uykuya gelince doğru demiyorum, ben salıncakta yada ayağımda 15 dk uyurdu bende gözlerimi dinlendirirdim. Benim çocuklarım bu dönemleri geçtikten sonrada uykuyu çok sevmediler. uykusuz 2 yıl geçirdim ikisinde de .
Eşiniz olduğunda ondan bol bol yardım isteyin. Tek başına zor

Yok zararsızdır tabi ben , dis dönemini onsuz da atlatilabilecegini denedim . Onu söylemek istedim. Uykuya gelince doğru demiyorum, ben salıncakta yada ayağımda 15 dk uyurdu bende gözlerimi dinlendirirdim. Benim çocuklarım bu dönemleri geçtikten sonrada uykuyu çok sevmediler. uykusuz 2 yıl geçirdim ikisinde de .
Eşiniz olduğunda ondan bol bol yardım isteyin. Tek başına zor
Eşim de yardımcı oluyor ama ne kadar olsa da anne kadar rahatlatmıyor bebişi malesef. Ben yanağına yapışıp uzun uzun öptüğümde dalıyor mesela :) yanağımı çektiğimde uyanıyor tekrar :)))

Bu azıların çıkması ne kadar uzun sürüyor hakkaten ya.. :mapus:
Oğlum ilk dişini 4 aylıkken çıkardı. Diğer yanları kesicileri vs hep aynı anda ikişer dörder tane patlattı. Böyle giderse 2 yaşına gelmeden bitecek diyordum.

Ama şimdi 2 yaşında en son kök dişleri patlatıp çıkarması en az 5 ay sürüyor..
Alt azıları patlattı, daha üst azılar var. :bicak:
Yapacak birşey yok en azından erken çıkarmış bizimkiler :)) yani erken rahatlicaz :dondurma:

Eşim de yardımcı oluyor ama ne kadar olsa da anne kadar rahatlatmıyor bebişi malesef. Ben yanağına yapışıp uzun uzun öptüğümde dalıyor mesela :) yanağımı çektiğimde uyanıyor tekrar :)))

Yerim onu yav :*
Bizde de sabah eşim gider gitmez yanıma gelmek için mirıldıyor kedi gibi :D
Direk kanguru uykusuna geçiyor :D

Çok küçük ama daha 4 bucuk aylık zararı olmaz dimi?
Ek gıdaya başladıysanız sorun olmaz diye düşünüyorum. Ya da başındayken dikkat edebilirsiniz. Yine de emin olamıyorsanız doktora danışmadan vermeyin. Ben zararı yok diye biliyorum ama sizi yanıltmak istemem.

Offf aynı durumdayız. Şu an bunları uykusuz gözlerle yazıyorum sana. Yapacak pek birşey yok canım. Çıkana kadar sabredecegiz. Ben de çok çok ağladığında ağrı kesici verdim ama onun dışında jel bende de pek işe yaramadı. Yeşil soğan veriyorum eline. Seninki de yavaş yavaş tutabilir. Ver istersen. Senin gözetiminde uğraşsın biraz .
Kaç aylık seninki? Valla 5 de güne başlıyorum inanılmaz derecede uykusuzum ama napayım olacak o kadar. :bicak:
Soğan cesaret edemiyorum az daha duraun ön dişleri çok keskin beni bile ısırdığında çığlık attım dün :))
Yani tuttuğunu koparabilen cinsten.
O yüzden şimdilik duraun boğazına kaçabilir.

Ek gıdaya başladıysanız sorun olmaz diye düşünüyorum. Ya da başındayken dikkat edebilirsiniz. Yine de emin olamıyorsanız doktora danışmadan vermeyin. Ben zararı yok diye biliyorum ama sizi yanıltmak istemem.
Başlamadım henüz 6 aydan sonra başlamak istiyorum.
O yüzden de cesaret edemiyorum açıkçası soğan veya havuç.

Yerim onu yav :*
Bizde de sabah eşim gider gitmez yanıma gelmek için mirıldıyor kedi gibi :KK70:
Direk kanguru uykusuna geçiyor :KK70:
Ayy o kanguruya koyduğumda 2 dk içinde uyuyor ama ben sucuk gibi oluyorum :))) dışarı çıkarıyorum sabah 6 gibi geziyorum biraz. Ama eve geldiğimizde uyanıyor.

4.5 aylık bebeğin eline yiyecek verilmez.
Bazı doktorlar verilmesinde bir sakında olmadığını söyluyor. Bu örnek verdiğim bebek de 6 aylıktan küçüktü ama bir şey olmayacağını söyledi. Yine de Jameya Jameya bu konuda dikkatli olacaktır.

Ayy o kanguruya koyduğumda 2 dk içinde uyuyor ama ben sucuk gibi oluyorum :))) dışarı çıkarıyorum sabah 6 gibi geziyorum biraz. Ama eve geldiğimizde uyanıyor.

Yok kanguruya koymuyorum kanguru bakımında alıştı öyle uyumaya erken doğdu kuvözde kalırken göğüsüme yatırıyorduk hala öyle uyumayı çok sever :))

images.webp

Bu yatış şekli uyuyor yani :))

Evde de kanguruya koymadan diğer alıntıda resim attım bu şekilde uyumayı denesen biz böyle bayağı uzun uyurduk ben yatardım bebeğim de göğüsümde yatardı annenin kalp sesine rahatlıyorumuş bebekler çünkü anne karnında da o sesi duyduğu için yabancı gelmiyor güvende hissediyor

profesör doktorlar diş için çocuğa sürekli ateş düşürücü ver ,jel sür demezler. siz o profesörü iyi araştırın en iyisi.
kardeşim dr mesela asla ilaç kullandırtmaz. hele de doğal süreç olan diş ve uyumayan çocuklar için.
siz anlamak istediğinizi anlayıp uygulayın. iyi günler.

Diş için söylemiyorum ama ilaçsız atlatilamayan bazi hastaliklar var ki bazı doktorlar sirf " ilaç vermeyen doktor" olabilmek adina gecistirebiliyorlar maalesef.

Oglum tonsilit oldugunda doktorun biri ilaca gerek yok serum fizyolojik sıkın bol.bol sivi verin dedi onu dinledim cocuk daha da kotuye gitti,bir baska uzmana götürdük antibiyotiksiz geçmez ne yazik ki dedi ve antibiyotik tedavisine basladik(ilk kez kullandım ve ben de ilaç karsitiyim ama iste muhtaç durumdayken yapilacak bir şey kalmiyor) hemen ayaga kalkti cocuk.
Bazen mecbur kaliyorsunuz.

Diş için söylemiyorum ama ilaçsız atlatilamayan bazi hastaliklar var ki bazı doktorlar sirf " ilaç vermeyen doktor" olabilmek adina gecistirebiliyorlar maalesef.

Oglum tonsilit oldugunda doktorun biri ilaca gerek yok serum fizyolojik sıkın bol.bol sivi verin dedi onu dinledim cocuk daha da kotuye gitti,bir baska uzmana götürdük antibiyotiksiz geçmez ne yazik ki dedi ve antibiyotik tedavisine basladik(ilk kez kullandım ve ben de ilaç karsitiyim ama iste muhtaç durumdayken yapilacak bir şey kalmiyor) hemen ayaga kalkti cocuk.
Bazen mecbur kaliyorsunuz.
Aynen öyle. Bak mesela grip geçirdi bana ilaç vermedi serum sıktırdı. Biz atlattık ama o şekilde ilaca gerek kalmadı.
En ufak şeye ilaç vermek iyi değil ama ilaç vermemek için de direnmeye gerek yok eğer ihtiyacı olrsa kullanılmalı. Yani ufacık zaten bağışıklığı nasıl atlatsın hastalıkları?
Daha beter olacağına kosa süreliğine vermek daha mantıklı.

Back
X