• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluktan bayılmak üzereyim :(

Bende veriyordum kızıma banada dediler. Birde soğuk havuç veriyordum. Ama bunları verince başında durucaksin.

Ben ilk kızımda jel falan kullandım. İkinci kızımda jel kullanmadım. Diş olduğunu tahmin ettiğim için , olabildiğince durumu kabullenip, uykusuz kalmayı göze aldım.

Tabi biraz ikinci çocuk tecrübesi diyelim. Nerdeyse hiç ilaç içmeden 2 yasina geldi. Anason ve rezene karışımı çay veriyordum . Kendimde içiyordum . Yinede uyku yapıyor sanırım. Gündüz dış kasiyicilari verin. O uyudukca uyuyun. Allah kolaylık versin
Doktoruna sordum verdiğim diş jeli zararsız suk sık sürebileceğimi söyledi. Mevzu şu ki gündüz uykusu hiç yok yani dinlenmeye fırsat yok malesef.

bakın her dr un dediği doğru diye bişey yok. önce bunu kabullenin.
ateş düşürücüyü klasik her dr verir.
siz ateşi çıkınca duş aldırır belersiniz. bazı çocuk 40 derece de bile iyi olur yani. sırf uyusun diye ilaç verilmez. yazınızı dış gözle okuyunca sırf uyusun diye ilaç verdiğiniz basbaya açık açık yazıyor.
o jellerde böbrek çürütüyor. minicik böbrekler yani.

not: ben bir rahatsızlığım için dr gittim verdiği ilaçlar karaciğerimi iflas ettiriyordu. sonra karacciğerim için gittiğim dr başka dr a yönlendirdi ve ilaç vermeden tedavi etmesini söyledi. baktım hemen ilaç veriyor ezbere. dedim ki ama bana ilaç yasaktı hııı evet dedi vazgeçti o zaman.

çocuk senin elbette istediğini yapabilirsin. ama sırf uyku için de verilmez.
Haklısınız. Profesor doktorları da dinlemeye gerek yok.

ya kızlar bebişim diş dönemini çok çok zor geçiriyor.
Daha 4,5 aylık ama iki diş çıkardı,şimdi de yandaki köpek diş dediğimiz yerleri şişmiş. Zaten huzursuzlanınca oraya jel sürüyorum hemen rahatlıyor belli oraları çıkardığı. Ve uykusuzluktan bayılmak üzereyim. Her sabah 5 de uyanıyor 7 ye kadar da uyumuyor.geceleri de zaten sık sık uyanıyor 2 saatte 1 bazen 1 buçuk saatte bile uyandığı oluyor.
1 hafta boyunca ibufen vermemi istedi doktor,onu verdiğim süre içinde çok güzel uyudu ama şimdi baştan başladık.
Tekrar doktoru ile görüşücem ne yapmam gerekiyor diye ama sizin yaptığınız rahatlatacak birşey var mı? Jeli günde kaç kez kullanıyorsunuz?

İbufen ateşlendiği için verildi kızlar hepiniz ilaçsız geçirin diyorsunuz ama doktor eşliğinde veriyorum. Kafama göre ilaç vermiyorum.
Hergün ateşi mutlaka 38.1 e çıktı o sebeple verdi doktor zaten.
Annelik boyle bir sey zaten..O jel disleri ilerde cabuk curutuyormus doktorumuz asla demisti bana...
dis donemi boyle yapacak pek bir sey yok..3 yasinda da full uyku yok annelere gece teroru baslar ..Cise kaldır baslar..Yani daha uykusuz geceler sizi bekliyor.

@müne
Annelik boyle bir sey zaten..O jel disleri ilerde cabuk curutuyormus doktorumuz asla demisti bana...
dis donemi boyle yapacak pek bir sey yok..3 yasinda da full uyku yok annelere gece teroru baslar ..Cise kaldır baslar..Yani daha uykusuz geceler sizi bekliyor.
kıxım doğduğundan beri uykusuzum zaten bu yeni başlayan birşey değil.
Alıştım.

Haklısınız. Profesor doktorları da dinlemeye gerek yok.

profesör doktorlar diş için çocuğa sürekli ateş düşürücü ver ,jel sür demezler. siz o profesörü iyi araştırın en iyisi.
kardeşim dr mesela asla ilaç kullandırtmaz. hele de doğal süreç olan diş ve uyumayan çocuklar için.
siz anlamak istediğinizi anlayıp uygulayın. iyi günler.

@müne

kıxım doğduğundan beri uykusuzum zaten bu yeni başlayan birşey değil.
Alıştım.
Ben de ayni seyi soyluyorum zaten..Bebekle cocukla full uyumak mumkun degil..Hele hastalik donemleri 1 hafta uyumadan yasadigim olmustur zombi gibi..calisan kadin degilseniz gunduz uyudugunda siz de hemen uyuyun...

Yok be korkma aşırı komik bir süreç aslında.
İlk 4 dişte "ah yavrucum neler çekti diş ne zormuş" diyorsun. Devamlı çözüm arıyorsun. Aslında çözüm olmadığını fark edip diğerlerini daha az ciddiye almaya başlıyorsun. Zira ilk dişlerde leblebi kadar şişip pirinç kadar bişey çıkıyor. Sonra aaa yan kesiciler çıkmış falan. Zira takip edemiyorsun çünkü çocuk devamlı diş değil damak kaşıyor ve full salya akıtıyor. Bu arada diş derdi olduğunda" biliyorum annecim zor" falan ermişliğine geliyorsun. Sonra bir bakıyorsun ağzının ta gerisinde kocaman bir diş çıkmış. Tebrikler küçük azı sahibi oldunuz. Ooo diyorsun bu çıktıysa gerisi kolay. Nanayyy, ondan sonra önden köpek dişleri daha zor geliyor. Yapı itibari ile patlaması değil çıkması zor o köpeklerin. En son olarak da en kabus olduğu söylenilen, kimi 3 yaşında çocukların hala çıkardığı büyük azılar oluyor. Daha denemedim ama dün kızımı karşıma alıp "çıkarmasan olmuyor mu onları ya, lazım mı çok?" konuşması yaptım. Umarım işe yaramıştır.

Korkma ama bunlar böyle atak atak geliyor. 3 gün diş derdin olursa 10 gün yok falan. Bir yerden sonra alışıyorsun. Su çok güzel gelsene...

Ee hepsi çıkınca bi de bunların dökülüp bi daha yeniden çıkması :rolleyes:
Suyu ısıtın geliyorum :D

Yavrun doğana kadar uyuyabildiğin kadar uyu gece gündüz öğlen hep :uykucu:

Sonra bizim gibi zombie dönüşüyorsun :rolleyes:

Hayatım boyunca hep güzel uyudum
Artık uyuduklarına sayarım napiyim:-)

İbufen çok ağır bir ateş düşürücü.. iki yaş altına verilmez hatta yirmi kilo altına çok hassas bir ölçümle verilmesi gerekiyor demişti bizim doktorumuz. Yine de siz bilirsiniz. Benim küçüğün de sizin ki gibi çok erken çıkmıştı. Evet baya zor oluyor. Büyük geçmiş olsun.

Önlerin yanları ise köpek dişleri değildir. Köpek dişler sonra çıkar..

Diş kaşıyıcıyı dolaba koyup soğuk soğuk ver.

Aslında ilk dişler bu kadar ateş yapmaz ama her bebekte farklı mı acaba?

Bir de ben vermedim ama pırasa rahatlatır diyorlar..

Malesef bu zorlu süreç böyle geçiyor. İshal olabilir. Soğukalgınlığı gibi burnu çok akabilir. Huysuzlanır. Tatmin olmaz..
Allah yardımcın olsun..

Ben dentinox kullanıyorum doktor sık sık kullanabilirsin etkisi çok kısa ve rahatlatıyor. Ama buzdolabında bekletip sürdüğümde çok faydası oluyor. Ben genelde uyku saatlerinde veriyorum. Yoksa ne emiyo ne uyuyo.

Adını hatırlamıyorum benimkinin zaten 2 kez falan sürdüm daha da sürmedim
Süreci ne kadar çabuk kabullenirsen o kadar çabuk atlatırsın dedi doktor
Mesela şuan ki sonumuz da ek gıda yemiyor çorbayı biberonla olursa içer 5 aylık ek gıda başladı 1 buçuk kase yerdi o kadar seviyordu diş dönemi girdi ve sanırım damakları acıdığı için uğraşmak istemedi ve ek gıdayı kesti.
Şöyle yiyor eline meyve verirsem yada haşlanmış sebzeleri önüne koyarsam kendi eli ile kaşığı reddediyor :kızgın:

Yurtdışından bir ilaç getirmiştik biz. Turuncu kutu içinde, nokta kadar beyaz. Minicik bir kutunun içinde yüzlerce var. Ondan veriyorduk. Tamamen doğal olduğu için vermiştik. İsim vermek yasak mı bilmiyorum osa... diye başlıyor ismi.

profesör doktorlar diş için çocuğa sürekli ateş düşürücü ver ,jel sür demezler. siz o profesörü iyi araştırın en iyisi.
kardeşim dr mesela asla ilaç kullandırtmaz. hele de doğal süreç olan diş ve uyumayan çocuklar için.
siz anlamak istediğinizi anlayıp uygulayın. iyi günler.
Taktınız uyumasına yahu. Gayet iyi tanıdığım ailecek görüştüğüm bir profesor doktor. Zaten adam xıet pırt ver demedi 1 bucuk aydır diş çıkarıyor daha ilk kez vermemi söyledi o da çok zor geçirdiği için.
Siz jel kullanıyorum dediğimde ne anlıyorsunuz acaba boğazına sıkmıyorum mercimek tanesi kadar dişine sürüyorum rahatlatsın diye. Herşeyi abartın bu ülkenin insanı abartarak yaşıyor herşeyi bunu da abartın. Araştırın dentinox jelin etkisi yarım saat sürüyor. Öyle saatlerce uyuşturmuyor zararlı bişey olsa vermez zaten adam.

Ben de ayni seyi soyluyorum zaten..Bebekle cocukla full uyumak mumkun degil..Hele hastalik donemleri 1 hafta uyumadan yasadigim olmustur zombi gibi..calisan kadin degilseniz gunduz uyudugunda siz de hemen uyuyun...
Gündüz uykusu yok ki hiç malesef hiç dinlenme fırsatım yok. En fazla 20 dk uyuyor. Doğduğundan beri gazı yüzünden uykusuzluk geçtim tam geçti rahatladık dedim 10 gün uyuduk :)) sonra diş faslı başladı hobaa baştan sardı :deli: zombiyi de geçtim artık ruh gibiyim :deli:

Adını hatırlamıyorum benimkinin zaten 2 kez falan sürdüm daha da sürmedim
Süreci ne kadar çabuk kabullenirsen o kadar çabuk atlatırsın dedi doktor
Mesela şuan ki sonumuz da ek gıda yemiyor çorbayı biberonla olursa içer 5 aylık ek gıda başladı 1 buçuk kase yerdi o kadar seviyordu diş dönemi girdi ve sanırım damakları acıdığı için uğraşmak istemedi ve ek gıdayı kesti.
Şöyle yiyor eline meyve verirsem yada haşlanmış sebzeleri önüne koyarsam kendi eli ile kaşığı reddediyor :kızgın:
Ya kabullendim zAten 3 ayda başladı çıkarmaya.
İştahsızlık oluyor diş döneminde. Benim kızım da deli gibi emerdi şimdi emmeyi bile red ediyor bazen.

Ee hepsi çıkınca bi de bunların dökülüp bi daha yeniden çıkması :rolleyes:
Suyu ısıtın geliyorum :KK70:

Hayatım boyunca hep güzel uyudum
Artık uyuduklarına sayarım napiyim:-)

İnşallah bebeğin de sende huzurlu geçirirsiniz bu dönemleri ilk zaman zor olacak ama sonra acı yok rocky :KK53:

Bu arada müne yi sizi şikayet için yazmamıştım :)) konumu kapatırmısın yazıcakım uykusuzluktan yazmayı unutmuşum:deli:

Taktınız uyumasına yahu. Gayet iyi tanıdığım ailecek görüştüğüm bir profesor doktor. Zaten adam xıet pırt ver demedi 1 bucuk aydır diş çıkarıyor daha ilk kez vermemi söyledi o da çok zor geçirdiği için.
Siz jel kullanıyorum dediğimde ne anlıyorsunuz acaba boğazına sıkmıyorum mercimek tanesi kadar dişine sürüyorum rahatlatsın diye. Herşeyi abartın bu ülkenin insanı abartarak yaşıyor herşeyi bunu da abartın. Araştırın dentinox jelin etkisi yarım saat sürüyor. Öyle saatlerce uyuşturmuyor zararlı bişey olsa vermez zaten adam.

bakın gerçekten tartışmak istemiyorum ama benim ciğerimi çürütmeye başlayan ilaç mercimek kadardı belki de daha küçüktü.
şimdi alerjisi var mı yok mu çocuğun bilemem ama benim arkadaşım zeytinyağı ile karanfili dövüp dolaba koyardı bildiğin jel olurdu ve doğal onu sürerdi. bu kadının derdi neydi o kadar uğraşıyordu, evladı tabi ki ondan.
dediğim gibi bu bile sakıncalı olabilirdi çocuğun alerjisi olsaydı.
asıl bizim ülkemizde her şey abartılması gerektiği kadar abartılmadığı için sorunlar yaşanıyor. dediğim gibi evlat sizin istediğinizi yapabilirsiniz. ama ilaç denince ben yaşadıklarımdan ötürü çok düşünüyorum ve üzülüyorum.

eşim yeğenini doktora götürüyor. dr üşütmüş ciğere inmiş diyor. ama acele edin çünkü bebek yani bunun organı ne ki az üşütse bile organ çok minik yani diyor.

ve bebeklerin 10 da 9 u uyumaz. anne uykusuzluk çeker. uykusuzluktan hafıza kaybı yaşar. çoğu bebek yürüyene kadar bu durum böyle devam eder. burda en büyük çözüm anneye yarım eden birinin olması o da yoksa yapacak hiçbir şey yok.

Back
X