Uyu uyuyabildiğin kadar

cimcimelif

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2016
712
420
18
33
Merhaba kk sakinleri...
Ciddi anlamda uyku problemi yaşıyorum. Bundan bir ay önce zorluk çekmeden sabah erkenden kalkardım. Saat kaç olursa olsun birden uyanırdım. Bir aydır sürekli uyuyorum, sabahları uyanamıyorum. Saat 10 da uyanıyorum güne geç kalmış oluyorum. Şunu da belirteyim bende uyku apnesi yok. Yalnızca şu sıralar aşırı tembellik var üzerimde,canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Bu neden oluyor olabilir? Ne yapmamı önerirsiniz?

IMG_4783.webp

Test yaptırım derim,vitamin eksikliği olabilir,güneş'den çok faydalanamiyoruz,bu yüzden d vitamini eksikliği yada troid olabilir,.....

Mümkün olduğunca aynı saatte yatıp kalkmaya çalış. Uyku öncesi zihnini telefon, televizyon gibi uyarıcılarla doldurma ve mümkünse spor yap.
Ben de 50 kere alarm ertelerdim ve güne gergin ve yorgun başlardım. Her gün aynı saatte kalkmaya alıştığımdan beri (kolay olmuyor, direkt yataktan çıkmak lazım) çok daha kaliteli ve rahat uyanıyorum.
Bunlara rağmen kronik yorgunluk halin varsa, beslenmene de dikkat et ve kan değerlerine baktır.

Biri uyku mu dedi :KK76:
Ne tesadüf bendeeeee :deli: bir bebişim var sağolsun uyku hak getire:110:

Ama sizin probleminiz sanırım bir afacan degil anladığım kadarıyla. Mevsimsel desem kışın ortasındayız. Depresif bir dönemden de geçiyor olabilirsiniz. Bence bir hekime danışın derim çok ilerlemeden.

Çoğu zaman 4 5 saatlik uykuyla duruyorum ilginç olan iyiyim yetiyor yada bünyem alıştı
Karbonhidrat ağırlıklı beslenme uyku halsizlik yapar depresyon belirtisi olabilir

Ama yarama tuz basan bi konu olmuş, ben bir anneyim ve sabahın köründe kalkan ve gece uyumak bilmeyen, 2 senedir bana hayatı dar edip gece uykularımı 40 50 parçaya bölen bi afacan oğlum var, bekar günlerimdeki halim aklıma geldi, sorumluluk yok bişey yok bende 2 de 3 de uyanırdım gece geç yatardım şimdi uyumak istiyorum ama mümkün değil...
-amma çene yapmışım sanki kendi konum gibi ama içinden geliyorsa uyu belki bidaha böyle rahat olamazsın çalışıyorsan bilemem ama:)

Kan degerlerinize baktirin ,kansizlik,b12 eksikligi,tiroidler ve aclik tokluk sekerleri onemli ,
Gecmis olsun

Back
X