• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyumamam lazım..

kpss çalışıyorum..
sabah namazıyla kalkıyorum
oğlen 2 saat uyuyorum
lakin akşam saat en geç 21 de uykum geliyor..
temmuza kadar boyle bir lüksüm yok
en azından saat 02 :00 kadar ayakta kalmam gerek
denemediğim şey kalmadı
her marka enerji içeceği kahve kola
yok yok..
bir fikriniz varsa denemekten mutluluk duyacağım
,şimdiden teşekkür ederim..

camları aç içeri hava girsin eliini yüzüünü yıka... kahveni çayını iç ama bence o saate kadar ders çalışmak tuhaf. dengesizlik yani... gündüz çalış akşam uyu

Eşim de kahve içer küt diye uyur
Ben içmem hatta yopurt yerim hemen uyuyamam
Neyle alakalı bizde çözemedik :1:
Belki de benim kafamda 40 tilki dolanıyordur da ondan :17::8::9:

Bu arada mesaj kutun dolmuş :3:

Bunyenizle alakali sanirim arkadasim.Ben yogurt ve ayrani cok severim ama yedigim an aninda uyuyorum:-) :-) .Aksam saat 6 da uyudugumu biliyorum yogurt yedigim icin.Kardesim 5 kg yogurtta yese. Bir gram uykusu gelmez.Gece 12 den asagi uyuyamaz hatta bazen gecenin 2 leri bulur ama sabah 7 de dimdik ayakta olur uykusunu iyi almis vaziyette ben gece 2 de yatsam butun gun olu gibi dolasirim.

kpss çalışıyorum..
oğlen 2 saat uyuyorum
denemediğim şey kalmadı
yok yok..

Uyumaman için bi alışkanlık içine girmen lazım bunun içinde 21 güne ihtiyacın var bir alışkanlığın elde edilebilmesi için bu 21 gün şart. Bu arada sana tavsiyem asla enerji içeceği içme beyin hücrelerini öldürüyor çok ama çok zararlı uzun süre kullanımda geri dönülmez hastalıklara yol açıyor yakınımda birinin başına geldi ondan biliyorum ayrıca Dr larda aynını söylüyor. Kaş yapayım derken göz çıkarma arkadaşım.

İyi çalışmalar Allah emeklerini zayi etmesin

yok be canım ben de pek severim uykuyu ama eşim sağolsun gece uykusunda konuşuyo diş gıcırdatıyo anamı ağlatıyo neyse bu ayrı bi konu olur :1:
bi arkadaşım kahvenin içine birazda kola katıyomuş zombi gibi oluyorum diyodu bi dene bakalım

denedim denemez olurmuyum
capiçino gibi birşey oldu.
ancak hç etki etmedi nette bi arkadaş yazmış goz kapaklarımı kapamak istiyorum ama
kapıyamıyorum diye
sesli güldüm
nerde bende... fırsatını bulsam ayakta uyurum o kadar yani..

Son düzenleme:
Uyumaman için bi alışkanlık içine girmen lazım bunun içinde 21 güne ihtiyacın var bir alışkanlığın elde edilebilmesi için bu 21 gün şart. Bu arada sana tavsiyem asla enerji içeceği içme beyin hücrelerini öldürüyor çok ama çok zararlı uzun süre kullanımda geri dönülmez hastalıklara yol açıyor yakınımda birinin başına geldi ondan biliyorum ayrıca Dr larda aynını söylüyor. Kaş yapayım derken göz çıkarma arkadaşım.

İyi çalışmalar Allah emeklerini zayi etmesin

amanın..neyseki başlayalı bir hafta oldu henüz..
ok arkadaşım sağolasın daha dikkatli tüketirim günde 2 kutu içiyordum halbuki..

Çalışma programınızdaki sıkıntıyı herkes yazmış bir de ben tekrar edip kafa ütülemeyeyim :40: ancak bazı takviye ürünler vardır, tonik etkili, zindeliği ve fiziksel dayanıklılığı artıran. Güvendiğiniz bir eczacı var ise kendisine danışın. Tv'de reklamı yapılan ya da internetlerde yüzlerce liraya satılan uyduruk ürünleri kastetmiyorum yalnız aman diyeyim, ruhsatlı ve orijinal içerikli ürünleri kastediyorum. Burada yazmam mümkün olmadığı için isim zikredemiyorum ama dediğim gibi güvendiğiniz bir eczacınız varsa ona başvurun, enerji içeceklerinden çok daha etkili ve tehlikesiz ürünlerdir bunlar.

Canımsın içme hiç içme ne gereği var onun yerine elini yüzünü yıka çık balkona hava al çalışma ortamını değiştir hayallerini hedefini düşün konsantre ol

Çalışma programınızdaki sıkıntıyı herkes yazmış bir de ben tekrar edip kafa ütülemeyeyim :40: ancak bazı takviye ürünler vardır, tonik etkili, zindeliği ve fiziksel dayanıklılığı artıran. Güvendiğiniz bir eczacı var ise kendisine danışın. Tv'de reklamı yapılan ya da internetlerde yüzlerce liraya satılan uyduruk ürünleri kastetmiyorum yalnız aman diyeyim, ruhsatlı ve orijinal içerikli ürünleri kastediyorum. Burada yazmam mümkün olmadığı için isim zikredemiyorum ama dediğim gibi güvendiğiniz bir eczacınız varsa ona başvurun, enerji içeceklerinden çok daha etkili ve tehlikesiz ürünlerdir bunlar.

ozel mesaj atmanız mümkün mü acaba?

Canim enerji icecegini hic tuketme cok zararli hekimlerin hicbiris tavsiye etmiyor Allah korusun kalp rahatsizligina bile sebep oluyor.

öğlen uykusuyla zaman kaybediyorsunuz bence.sabah ezanıyla kalkıp öğlen uyumadan
eşiniz gelene kadar çalışın.Bende kpss çalışırken akşam uykum geldiği zamanlar kahve içiyordum.
ama sade kahve ağır oluyor.baktım yarım saat sonra tekrar uykum geliyor tekrar kahve yapıyordum.
yanına atıştırmalık abur cuburlar uykumu iyi açıyordu.eğer bişey yemek istemiyorsanız sakız çiğneyebilirsiniz.
tofita yada şekerde işi görüyor.ayrıca gece 2,çok geç bir saat aslında.sabah ezanından gece 12 ye kadar
fazla oyalanmadan çalışırsan faydasını görürsün.eşiniz eve geldiği vakitten akşam 9 a kadar
çalışamıyormuşsunuz bence o da bir kayıp.eşiniz televizyon seyrederken sizde test çözebilirsiniz.
yeni başladıysanız sıkı bir şekilde çalışmanız gerekiyor.Artık eskisi gibi değil çünki.şimdi 90 dan yukarı puan alanların
sayısı hayli yükseldi.eskiden 84-85 puanla rahat atanırken şimdi zorlaştı.birde insanlar şimdi kursa gidiyor.yaygınlaştı iyice.

kpss çalışıyorum..
oğlen 2 saat uyuyorum
denemediğim şey kalmadı
yok yok..

Öncelikle başarılar dilerim. Ama çok çalışmak demek verimli çalışmak demek değildir.
Zamanı verimli kullanırsan çalışmaların düzene girer. Hızlı koşan çabuk yorulur. Maratonda bile hızlı koşmak önemli değildir tempolu koşan alır.
Bence kendini çok şartlandırma ve zaman ayır kendine yoksa temmuza kadar bitmez bu işkence.

öğlen uykusuyla zaman kaybediyorsunuz bence.sabah ezanıyla kalkıp öğlen uyumadan
eşiniz gelene kadar çalışın.Bende kpss çalışırken akşam uykum geldiği zamanlar kahve içiyordum.
ama sade kahve ağır oluyor.baktım yarım saat sonra tekrar uykum geliyor tekrar kahve yapıyordum.
yanına atıştırmalık abur cuburlar uykumu iyi açıyordu.eğer bişey yemek istemiyorsanız sakız çiğneyebilirsiniz.
tofita yada şekerde işi görüyor.ayrıca gece 2,çok geç bir saat aslında.sabah ezanından gece 12 ye kadar
fazla oyalanmadan çalışırsan faydasını görürsün.eşiniz eve geldiği vakitten akşam 9 a kadar
çalışamıyormuşsunuz bence o da bir kayıp.eşiniz televizyon seyrederken sizde test çözebilirsiniz.
yeni başladıysanız sıkı bir şekilde çalışmanız gerekiyor.Artık eskisi gibi değil çünki.şimdi 90 dan yukarı puan alanların
sayısı hayli yükseldi.eskiden 84-85 puanla rahat atanırken şimdi zorlaştı.birde insanlar şimdi kursa gidiyor.yaygınlaştı iyice.

dirim ne kadar güzel bir isim bende Allah nasip ederde bir kızım olursa adını Dirim koymak istiyorum..

hayır dirim yeni başlamadım kasım ayından beri düzenli çalışıyorum..
eğitimde sıkıntım yok
biraz anayasa ki çogunu hallettim sadece idareye bakacağım
bir de matematik oda bir hocayla çalışıyorum 2 bilinmeyenli denklemlere geçtim..
çok fazla sıkıntım yok ama daha fazla ders soru çozmek istiyorum
eşimin yanında ders çalışmak mümkün olmuyor çünkü..mümkün olmuyor :)

ama hemen kantine gidip biraz abur cubur alabilirim dünden razıyım zaten.. banada 87 gibi bir puan lazım
Allah yardımcım olsun..

Öncelikle başarılar dilerim. Ama çok çalışmak demek verimli çalışmak demek değildir.
Zamanı verimli kullanırsan çalışmaların düzene girer. Hızlı koşan çabuk yorulur. Maratonda bile hızlı koşmak önemli değildir tempolu koşan alır.
Bence kendini çok şartlandırma ve zaman ayır kendine yoksa temmuza kadar bitmez bu işkence.

oyle bir yerdeyim ki ipek değil kendime zaman ayırmak başımı camdan çıkaramıyorum
can korkusundan..
o yüzden evet haklısın biraz şartlandırmış olabilirim kendimi..

Son düzenleme:
Mesaj attım bir de kritik bir noktayı daha söyleyeyim; fazla kahve içmenin metabolizmaya zararları vardır, buna bir sınır getirin mutlaka. Bir de şeker tüketimi anlık olarak beynin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlasa da fazlası konsantrasyonu düşürür. Aşırı kahve ve abur cubur stresinizi ve endişenizi artırır, beynin normal fonksiyonlarını bozar ve bir süre sonra bıkkınlık ve yorgunluk meydana getirir tam aksine.
Yapmanız gerekenler; sabah kahvaltınızı çok sıkı yapın, abur cuburdan ve özellikle şekerden mutlaka uzak durun ve günlük bir fincan kahveden fazlasını kesin, kola içmeyin mümkünse, gazlı ve aşırı yağlı yiyecekler, baharatlı yiyecekler ve kızartmalar yemeyin, hafif ve dengeli beslenin, bir de size bahsettiğim takviyelerden kullanırsanız uyku düzeninizi oturtmamanız işten değil.

kahve falan hıcbısey uyku kacırmaz. Uykun mu kacsın ıstıyosun al bıtand 3 u 1 arada bir kupa bardagn yarımına kadar su doldur sonrasıda kola :) tadı dusundugunuz kadar ıgrenc degıl kesınlıkle dene bence :)

Mesaj attım bir de kritik bir noktayı daha söyleyeyim; fazla kahve içmenin metabolizmaya zararları vardır, buna bir sınır getirin mutlaka. Bir de şeker tüketimi anlık olarak beynin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlasa da fazlası konsantrasyonu düşürür. Aşırı kahve ve abur cubur stresinizi ve endişenizi artırır, beynin normal fonksiyonlarını bozar ve bir süre sonra bıkkınlık ve yorgunluk meydana getirir tam aksine.
Yapmanız gerekenler; sabah kahvaltınızı çok sıkı yapın, abur cuburdan ve özellikle şekerden mutlaka uzak durun ve günlük bir fincan kahveden fazlasını kesin, kola içmeyin mümkünse, gazlı ve aşırı yağlı yiyecekler, baharatlı yiyecekler ve kızartmalar yemeyin, hafif ve dengeli beslenin, bir de size bahsettiğim takviyelerden kullanırsanız uyku düzeninizi oturtmamanız işten değil.

bu yazdıklarıınızın tam tersini yapıyorum biliyormusunuz?
kolasız günüm geçmez bir bardağa 4 kaşık şeker atarım
sabah kahvaltısında bile patates kızartması yerim akşam pratik olur diye makarna yaparım
haklısınız aslında bu yıl boyle olmasının sebebide bu yemek düzenim alt üst oldu..
once bunu değiştirmem lazım..

Bence yapmanız gereken sabahları daha geç uyanmak. Belli ki 9da yatsanız bile sabah uykusu size yeterli gelmiyor öğlen tekrar yatıyorsunuz. Sabah en azından 8e 9a kadar uyursanız hem öğlen uykusu ihtiyacı ortadan kalkar hemde akşamları daha geç saate kadar ayakta kalabilirsiniz.

Son düzenleme:
dirim ne kadar güzel bir isim bende Allah nasip ederde bir kızım olursa adını Dirim koymak istiyorum..

hayır dirim yeni başlamadım kasım ayından beri düzenli çalışıyorum..
eğitimde sıkıntım yok
biraz anayasa ki çogunu hallettim sadece idareye bakacağım
bir de matematik oda bir hocayla çalışıyorum 2 bilinmeyenli denklemlere geçtim..
çok fazla sıkıntım yok ama daha fazla ders soru çozmek istiyorum
eşimin yanında ders çalışmak mümkün olmuyor çünkü..mümkün olmuyor :)

ama hemen kantine gidip biraz abur cubur alabilirim dünden razıyım zaten.. banada 87 gibi bir puan lazım
Allah yardımcım olsun..

teşekkür ederim.genelde pek yaygın değil ama seviyorum ismimi:)

madem kasımda başladın.hiç düzenini bozmadan devam et.
ama dediğim gibi gündüz en verimli çalışacağın 2 saatte uyuma.
onun yerine 2 saat erken uyayabilirsin.sanırım öğretmenlik için uğraşıyorsun.
bu sene sınav sistemi değişti.sonra 4+4+4 den bazı bölümlerden öğretmen alımı arttı.
avantajını iyi değerlendir ve kesinlikle çocuk olmadan sınavı halletmeye bak.
ben hiç hayatımda enerji içeceği içmedim.fazlası zararlıdır diye düşünüyorum.uykun geldikçe
ıhlamur,sütlü kahve,türk kahvesi yanına fazla kilo aldırmayacak cinsten abur cubur,uykun geldikçe atıştırabilirsin.
çok uykum geldiğindede tv karşısında çalışırdım.Allah yardımcın olsun.

arkadaşın dediği gibi kahvenin fazlasıda mideye zarar.
ben bir bardak sütün içine 1 tatlı kaşığı silme kahve atarım.
ama normalde sütü çok sevdiğim için akşam çalışırken bunu içmek çok hoşuma giderdi.
normaldede içiyorum çünki.
birde şunu da ekleyim sabah erkenden kalkıp çalışmakla iyi yapıyorsun.
hani geç saatlere kadar çalışmaktansa sabah erken kalkıp çalışmak daha verimli.
birde namaz için kalkıyorsun zaten.

Back
X