UYUMAYAN COCUK VE BİTKİN ANNE

Canım düzeni süreklimi böyle yoksa o günmü öyle oldu

Biri vardı öyle. Çocuk gece 1 de yatıyor sabah 5 te uyanıyor
Anne isyan ediyor artık. Doktor diyor ki, bu çocuk sağlıklı gelişiyor, bazılarının çok az uykuya ihtiyacı vardır sizinki de öyle.
Sizinki de o gruba ait demek ki

Bebekler vaktinde uyumadiginda asiri hiperaktif oluyorlar. Sanki hic uykusu yokmus gibi.aslinda uykusuzluktan oluyor tabi.mutlaka erken uyandirsaniz.gunden gunde saati geri cekersiniz.en gec 8vde uyumasi lazim hatta 7bucuk.tabi ev halki da yardimci olmali.sanki herkes uyuyomus gibi yapiyor musunuz?

İşte o çok garipti.hicbir etkisi yoktu kaka kanlı mukuslu olmuyordu ,1 yaşında başladık süte bir suru tüketiyordu.sadece rahatsızlık veriyor muş demek ki gece uyutmuyormus.boyu cok uzamiyordu sadece onun için de kaç kere goturduk anlayamadilar,ogrenince çok sasirdik Dr lar bile sasirdi .o kadar sut tuketiyordu hiçbir etki yapmıyordu,gecelerce ondan uyumamis meğer.diyete başlayınca uyumaya basladi

Gece babayla nöbetleşe baksanoz. Ben ikiye kadar bakardım mesela sonra eşim.

Simdi iki yaşında gene uyumuyo, babasi sabaha kadar ayağında sallıyor, bende kapımı kapatıyorum seslerini bile duymuyorum

Benim ki de sabaha kadar meme meme beni deli ediyor. Gece boyu ağzında

Allah yardımcınız olsun kızlar. Benim kizim da az uyuyanlardan. Bazen kabullenmek gerek ama ciddi boyutlara varmış ve gecesi gündüze karışmış anladığım kadariyla. Gündüz yorup aksam 8 de max. Uyutmayi deneyin. Gece kalkınca sakinlikle ben burdayım diye puspislayarak uyutmaya çalışın. Benim kizim 20 ayını bitirdi. 17 aya kadar sürekli kalkardi ve başlangıçta mama veridigim için emsin der emzirirdim. Kiyamazdm. Ne zaman ki gece boyu emmek pispislanmak istedi bir tikirtimaa kalkar oldu. Aaa yeter dedim ve ertesi gün karar aldım su saatten sonra gece kalkınca emzirmicem diye. Çünkü aç değil. Susuz değil. Ama arada su verdim başlarda. Odasini ayırdım. Kalkınca kucağıma aldım sakinleştirmeye çalıştım. Feryat figan ağlıyor ama bize uzun gelen süre max 5 dk ağlıyor ama bana bir saat gibi geliyor. Öyle böyle bir ay bana çektirdi. Sonra uykuları rutinr bindi. İki kez kalkıyordu ama beşten sonra kucaginda yatıyor. Asla babasından uyumuyor. Bir ay önce artık sabah 4-5 e kadar kesintisiz uyumaya başladı. Ama aralarda mirildiyor ağlıyor gibi yapıyor. Ağlayıp cagirmadiktan sonra kalkmiyuirun bakiyorum geri uyumus. Geçenlerde hata ettim odasina girip üstünü orteyim dedim. Üstünü orttugumu nasıl anladı bilmiyorum ma bir baktım ayye(anne) diyor. Hemen kaçtım odadan ama malesef kalktı. Saat başı kalktı o gece. 3 gün çektirdi yine. Ama şükür dün gece yikadim ettim.uyudu. 5-6 ya kadar. Umarım düzelir bundan sonra. Yani bizim durum böyle. Ama gece tepki vermeden yanind olduğunu hissettirerek sakinlestirip uyutmabi tavsiye ederim.
Sinirleri çok yıpratan bir durum. Çok iyi anlıyorum. Inan 19 ay max 3 saat kesintiisz uykularım oldu. Şimdi şimdi5 saati aşan uykuları oldu mu allahım prensesler gibi kalkıyorum sanki. İnsallah sizin cocugunuzda toparlar

3 yaşında az uyuyor 36 haftalık hamileyim gecenin bir yarısı uyuyup erkenden uyanıyorum bazen vücudumun iflas sinsali verdiğini hissediyorum inan temizlik yemek ev hiç bitmiyor bazen bıraksam herşeyi kalsa öyle dedikçe bile o yorgunluk uykusuzkla deval ediyorum geçen gece bir ara beklerken saate bakıyordum 1 di sonra tekrar baktım 1.30 olmuş o ara dalıp gitmişim artık

3 yaşında az uyuyor 36 haftalık hamileyim gecenin bir yarısı uyuyup erkenden uyanıyorum bazen vücudumun iflas sinsali verdiğini hissediyorum inan temizlik yemek ev hiç bitmiyor bazen bıraksam herşeyi kalsa öyle dedikçe bile o yorgunluk uykusuzkla deval ediyorum geçen gece bir ara beklerken saate bakıyordum 1 di sonra tekrar baktım 1.30 olmuş o ara dalıp gitmişim artık

Üzülerek söylüyorum böyle gelip böyle gidiyor bu 3 yaşını geçti kızım. Kendimi bildim bileli benden az uyuyor.

9 a doğru kalkiyoruz. Dün gece 12yi geçiyordu zorla yatırınca
Gündüz uykusu mu? şükür onu hiç görmedik

&

Aynen ilk 40 i ciksin dediler, sonra 3 ay ciksin, sonra 1 yas, sonra emmeyi biraksin dediler.uykusu duzene girmedi.Emmeyi birakti, bu sefer anne salla diye uyaniyordu.Biraz salladim.sonra yeterrr dedim.
Artik seni sallamicagim kizim bacagim agiriyor dedim. Biraz agladi yanina yattim , ninni programi indirip ninni dinlettim.Beraber yatarak uyumaya basladik. Gündüz sallamayida kestim , kendisi uyuyakaliyordu.
Bence biraz kabullenmek gerekiyor bazi cocuklar uyumayi cok sevmiyor. Az uyuyan cocuklar zeki olurmus( züğürt tesellisi).
Zamanla gece 1 2 kere kalkmaya basladi, wc ye.
Aksam 10dan gec yatirma, sabah 8 9 dan gec kalkmasin.Yapmasi zor ama, duzelir .İyi düşünün

Iste sorun uyku saatlerini degistirmek olsa o kolay.Bu kizin uykusu yok bildigin.Derin uyudugu cok nadirdir .hani gunduz uyuyuo gece uyuyamiyanlardan deil 2 saatlik uykuyka tüm gün ayakta

geceleri 5.6 kere kalkan kızım anca 2.5 yaşında uyumayı öğrendi.. ..emzirmeyi biraktiktan birkac ay sonrs....zor ve sabir isteyen bir süreç.. ..ama geçecek annesi...az sabir....

3 yaşında oğlum var.uyumayi resmen 1 yaşında öğrendi diyebilirim hiç uyumazdı 2 yaşına kadar da gunde4-5 saat uyurdu
3 aylık ikizlerim var onlar Doğalı benim oğlan uyuyo:)). ((gece 12 den sabah 7 ye kadar))
Bu bile yetiyor bana.
Ama ben en son uyutmaya uğraşmadım artık yatağa koydum uyumazsada hiç konuşmadım süper dadının yaptığı gibi en sonunda alıştı uyuyo maşallah

Aynen benim kizimda uyumazdi 15 dk ,yarim saat ayagimda tutarak zorla uyuturdum.
2 bucuk yasina geldiginde aglamasini goze alarak sallamayi biraktim, yaninda yattim bende isiklar kapali.bir agladi iki agladi sonunda alisti.arada hasta oldugunda salliyodum.gece kalkincada oyle salllamadim agladi , ama ogrendi sabirli olunca.
Uykusuzluk cok zor, simdi ikinci bebegim var.yine uykusuzum. 2 yasini bekliyorum sabirla. simdi kiyamiyorum aglatmaya.
Gunduz cizgifilm aciyodum, uykusu geldiginde, izlerken uyuyakaliyordu. Gece yanina yatarak dene.Birkac gün aglasin, sarilin. Yanindayim ama sallamiyacagim seni deyin.ninni dinletin.insallah alisacaktir.
Allah kolaylik versin.

bu işin uzmanı değilim ama hiç uyumuyorsa bir sıkıntısı olsa gerek. uyumak fizyolojik bir ihtiyaç çünkü. doktoruna bir danışsanız belki yardımcı olur. ya da baktınız hiç bir çözüm bulamıyorsunuz hocaya okutmayı deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…