Uyumaz uyumaz.. uyuyunca da uyanmaz kizim !!

Çocuğum yok ama olursa uyuyan bebegin ağzına zorla mememi vermem.

Bunun annelikle bir alakası yok.

Çocuğun boğulma ihtimalini kes.

Karnı aç olan her halükarda emer. Çocuklar yetiskinler gibi değil.

Kilo alsın diye çocuğa zorla emdirilmez.
Boğulmaz ama merak etme :) cogu bebek uyku arasinda emzirilir. Ozellikle kilo alımı yavas ve yeterli degilse sık sık uyandırıp emzirmek gerekir.

Mesela sarilik olan bebekler cok uyur ama sariligi atlatmasi icin bol bol emzirilmeli. Bu durumda uyku arasinda bile dayarsin memeyi:)

sarilik yok degil mi?
genelde sarilik olan bebekler cok uyur...
bende oglumu dovuyordum resmen uyandirmak icin..saatlerce ugrastigimi bilirim...
doktorum ayaginin altina parmagiyla bir iki defa biraz kuvvetlice vurdugu zaman uyaniyordu..
cok zor zamanlar geciriyorsunuz kolik bir bebegim vardi aklimi yitirmek uzereydim..
3 aylik olunca birden bire kesildi gaz sancisida uykusuzlukta. .
umarim sizinde oyle olur..Allah yardimciniz olsun
Tesekkur ederim 5.gun once doktordaydik sarilik soz konusu olmdi.. belki de gaz sancilari azaldi uykuya doyamiyor bebegim..

Göğüslerin yumuşaklığına takilma. Benin de yumuşaktı oglumda ama her ay 1 kg alırdı. Illa sert olacak diye bir sey yok.

Doktor randevuna daha varsa saglik ocagina götür kilosuna baksınlar. Sana en iyi sonucu bebeğinin kilosu verir göğüslerinin sertliği degil :KK66:
Bende hep sut var mi diye uzuluyorum. Cevremde herkes sutun tasmasindan bahsediyor. Benim sutum bir kere bile tasmadi.. bilmiyorum ki annelik zor gercekten hep endise halindeyim. :)

Boğulmaz ama merak etme :) cogu bebek uyku arasinda emzirilir. Ozellikle kilo alımı yavas ve yeterli degilse sık sık uyandırıp emzirmek gerekir.

Mesela sarilik olan bebekler cok uyur ama sariligi atlatmasi icin bol bol emzirilmeli. Bu durumda uyku arasinda bile dayarsin memeyi:)

Benim arkadasımin da çocuğu sarılık oldu bu uyurken meme verme olayında boğulma tehlikesi atlatti biz de o tezi çürüttük aramizda :)

Annem de çok uygun görmüyor. Ben de bu nedenle doğru bulmuyordum açıkçası.

Mantiken de boğulma riski yüksek gibi :)

Bebek uyanınca karnını doyuracak kadar emmez mi zaten.
Biz derste öyle gördük. Bebeklere ve çocuklara zorla yemek yedirilmemesi gerektiğini.

Karni doymayan bebek ağlamaz mi

Bende hep sut var mi diye uzuluyorum. Cevremde herkes sutun tasmasindan bahsediyor. Benim sutum bir kere bile tasmadi.. bilmiyorum ki annelik zor gercekten hep endise halindeyim. :)
Ohoo hepimiz dinledik o benim bi sütüm vardi karsi duvara fışkırırdi hikayelerini:KK70:
Bakma sen onlara. Onemli olan bebegin kilo alip almadigi.

Çocuğum yok ama olursa uyuyan bebegin ağzına zorla mememi vermem.

Bunun annelikle bir alakası yok.

Çocuğun boğulma ihtimalini kes.

Karnı aç olan her halükarda emer. Çocuklar yetiskinler gibi değil.

Kilo alsın diye çocuğa zorla emdirilmez.
Cocuk kilo kaybediyirsa zorla emzirilir de, mama takviyesi de yapilir. Hele ilk zamanlarda sarilik oa riski yuksektiir
Bir ayindolana kadar saat basi uyandirip emzir demisti doktorumuz...
Tsk ederim cevabin icin ama tecrubeli annelerden tavsiyelere ihtiyacim var.

Benim arkadasımin da çocuğu sarılık oldu bu uyurken meme verme olayında boğulma tehlikesi atlatti biz de o tezi çürüttük aramizda :)

Biz derste öyle gördük. Bebeklere ve çocuklara zorla yemek yedirilmemesi gerektiğini.

Yenidoganlar farklı oluyor kafka. Sık sık uykudan uyandirip emzirmek gerekir. Zorla yemek yedirmemek kismi ek gidaya gectikten sonra gecerli bence. Ki ben de aynen oyle yaptım. Zorlamadim ek gida döneminde.

Benim çocuklarımda da oldu boguluyormus gibi olurlardı. Hatta oğlumun burnundan sut geldigini biliyorum. Ama bebeklerin geri püskürtme refleksleri daha güçlüymüş. Allah korusun uykusunda falan kusmugundan bogulan bebek oluyor da anne gözetiminde sanmıyorum bogulacagini.

Yenidoganlar farklı oluyor kafka. Sık sık uykudan uyandirip emzirmek gerekir. Zorla yemek yedirmemek kismi ek gidaya gectikten sonra gecerli bence. Ki ben de aynen oyle yaptım. Zorlamadim ek gida döneminde.

Benim çocuklarımda da oldu boguluyormus gibi olurlardı. Hatta oğlumun burnundan sut geldigini biliyorum. Ama bebeklerin geri püskürtme refleksleri daha güçlüymüş. Allah korusun uykusunda falan kusmugundan bogulan bebek oluyor da anne gözetiminde sanmıyorum bogulacagini.

Doğrudur ben tecrübesiz anneyim idare edin.
Hatta anne değilim sadece evliyim konu sahibi tecrubeli diyor ısrarla ben kaçar :KK53:

Bilgiler için teşekkürler avatarı güzel hatun

aç olsa uyanır diye düşünüyorum ? abartıyorsun sanki ? varsa numarası doktoru ara yada yarın sabah hastaneyi arayıp doktoru bağlamalarını isteyin bağlarlar konuşursun doktorla en olmadı kalk bir acile götür şimdi derdini doktora anlat evham yaptığın için ve acili meşgul ettiğin için kızar ama bilgi verir yani ...

Aynen sunlari uygula. Sut yapici caylar damlalar vs kullan. Bol bol su ic. Ekmek yersen sut yapmaz ama meyve salata et yumurta vs yersen kaliteli sutun olur. Bol bol su ic. Sutun yine mi gelmiyor, internetten nuby marka zor akisli biberon al. Ayni anne memesi formunda ve normal biberonlar gibi hizli akmadigindan asla memeden sogumuyor. Benim de basindan beri sutum az. Bebegim 5 aylik ve hem mama veriyorum hem de asi niyetine emzirmeye devam ediyorum. Emmekten de hic sogumadi. Yalniz ilk once emsin sonra biberon.

Saglikla buyut insallah.

Aynen sunlari uygula. Sut yapici caylar damlalar vs kullan. Bol bol su ic. Ekmek yersen sut yapmaz ama meyve salata et yumurta vs yersen kaliteli sutun olur. Bol bol su ic. Sutun yine mi gelmiyor, internetten nuby marka zor akisli biberon al. Ayni anne memesi formunda ve normal biberonlar gibi hizli akmadigindan asla memeden sogumuyor. Benim de basindan beri sutum az. Bebegim 5 aylik ve hem mama veriyorum hem de asi niyetine emzirmeye devam ediyorum. Emmekten de hic sogumadi. Yalniz ilk once emsin sonra biberon.

Saglikla buyut insallah.
Cok tesekkur ederim. Rabbim bebeginizi size bagislasin.. dediginiz biberonu arastiracagim..

Herkesin fikri farklı. Bende bir bebeği zorla uykudan uyandırıp doyurmaya karşıyım eğer sarılık yoksa.
Gece emzirmelerine de karşıyım. Bana göre gece uyanmayan bebeğin annesi şanslıdır.
Gündüz yeteri kadar emiyorsa , gecede susadıgı için uyaniyordur.
Ona bir kaç dakika da olsa emdiği yeter.

Son yıllarda çıktı bu ; " 3 saatte bir uyandır emzir " doktor tavsiyesi.Bu yüzden bütün çocuklar gece uyanmaya alışıyor, anneler uykusuz.
Acıktığında zaten uyanır.

Ayrıca FrKafka FrKafka arkadaşın dediği çok dogru, ağır uykulu bir bebekse , uykudayken emzirilmez. Boğulma tehlikesi olur gerçekten.

Uyandır arada emzir uykunun tadını alıyo yaramaz ha bide gaz ilacı çokmu veriyorsun onuda veriyorsan çocuğu bayarsın verme fazlası zararlı

Evde süt sağma makinesi varsa emmediği zamanlar onunla uyar göğüslerini hem süt üretimi artsın hemde be kadar süt geldiğine bakarsın canım

Bebeginin kilosu gayet iyi tedirgin olmana gerek yok ayrica sen emzir bebegini gazini cikart oyle uyut bebegi uyandirmana gerek yok acikinca kendisi uyabir zaten o sekilde uykusunu boluyorsun ilerde sana sorun olur. Benim bebegim de 9 aylik oldu bende baslarda uyandirip emziriyordum uyku duzeniniz allak bullak olmustu doktorumuz uyandirma acikinca kendisi uyanip emecektir zaten dedi bende o sekilde yaptim

Hayirli aksamlar arkadaslar. Kizim 2 aylik. Simdiye kadar hep gaz sancilari ile ugrastik.(kolik) iki aydir ne gece ne gunduz uykusu olmadi kizimin. Yemesi bastan problem zaten. Sutum cok az..
Son 3 gundur bi baska oldu kizim. Uzun uyuyor. Uyandiginda 3-4 dk emiyor sonra 3-4 saat uyuyor.. zaten sutum oyle bol olmadi tasmadi hjc bir zaman. ne yapsam daha fazla iciremiyorum. Cok derin uykuya daliyor. Zorla agzini acip memeyi koysam bile emmiyor. Ugrasiyorum biraz kulagiyla yuzuyle ayagiyla bana misin demiyor. Daha fazla zorlamak istemiyorum. Dun gece uyandirdim diye saatlerce agladi :KK43: memeyi de tutmadi zaten...
Ne yapacagimi bilmiyorum. Uyumasi guzel ama ac uyuyot diye cok uzuluyorum.
Doktor randevumuza da daha cok var. 2,5 kilo dogdu bebegim. Bes gun once 4,100 olmustu kilosu. 65 gunluk bebegim..
Ne yapmaliyim kizlar icim rahat degil..
bizim oğlan da kolik inşallah bizimkide 2 aya düzelir ykksa mahallecek duaya falan çıkacağız :dondurma:

Birde göğüsler arası mutlaka gazını çıkar omzunda gazlı Bebek süt içemez..
bizimki de kolik sanırım akşam üstü 5. De başlıyor gece 11 e kadar çığlık+ ağlama ve kusma ile uğraşıyoruz :KK43:
Aynı canım bende göğüsler arası gaz çıkarıyorm ama bitmeyen bi bağırsak gazımı var bazen emzirirken savaşıyorz aynı kusma ağlama var. Bide hıçkırık tutuyor o an. Çocuk ağlasın mı kussun mu hıçkırsın mı iyice sinirleniyor. Allah yardım etsin bize
Siz çocuğu doyurmak için uykusunda meme mi vermeye çalışıyorsunuz.
Ne garip insansiniz.

doktorlar uyandırın iki saate bir diyo ne saçma oğlumun ilk günlerde gazık yoktu ztn çocuk acıkınca uyanıyor iki üç saatte bi. Sadece gece 4 saat uyuyodu. Bebe dediğin acıkınca uyanır yani bende böyle düşünyrm uyurken meme vermek sakıncalı:duduk:

Çocuğum yokken bende FrKafka FrKafka gibi düşünüyordum ama işte öyle olmadı. Uyandırıp emzirdim kan şekeri düşmesin diye.. kaşıkla peşinden koştum. Bizim bi komşunun bebeği için doktor zorlama zaten yer demiş. Bi iki gün sonra çocuk açlıktan bayılmış acile götürmüşler.

Back
X