Uyumaz uyumaz.. uyuyunca da uyanmaz kizim !!

heramora heramora gaz ilacı olarak bio gaia al muhakkak. Bizimki 2 aylık olana kadar çektik sonra burdaki tavsiyeler ve eczacı bi arkadaşın ısrarla tavsiyesi üzerine aldık. Baya rahatladı. Haa gazı oluyor ama masajla hareket yaptırarak bacağını altını açar gibi ittirip çekerek hallediyoruz. Günde bikaç kaşıkta kimyon demliyorum içiriyorum kalanı kendim içiyorum.

Daha yeni annenin panik hallerine tanık oluyoruz sayın seyirciler.. Allah saglıkla buyutmek nasıp etsin inşallah... Süt içtiğinde gaz sıkıntısı oldugundan belki emmek istemiyor olabilir mi?

heramora heramora gaz ilacı olarak bio gaia al muhakkak. Bizimki 2 aylık olana kadar çektik sonra burdaki tavsiyeler ve eczacı bi arkadaşın ısrarla tavsiyesi üzerine aldık. Baya rahatladı. Haa gazı oluyor ama masajla hareket yaptırarak bacağını altını açar gibi ittirip çekerek hallediyoruz. Günde bikaç kaşıkta kimyon demliyorum içiriyorum kalanı kendim içiyorum.
doktora sorup almayı düşünüyorm tekrar gidicem ztn doktora. Mucizd bi şey olsa da oh desek

Hayirli aksamlar arkadaslar. Kizim 2 aylik. Simdiye kadar hep gaz sancilari ile ugrastik.(kolik) iki aydir ne gece ne gunduz uykusu olmadi kizimin. Yemesi bastan problem zaten. Sutum cok az..
Son 3 gundur bi baska oldu kizim. Uzun uyuyor. Uyandiginda 3-4 dk emiyor sonra 3-4 saat uyuyor.. zaten sutum oyle bol olmadi tasmadi hjc bir zaman. ne yapsam daha fazla iciremiyorum. Cok derin uykuya daliyor. Zorla agzini acip memeyi koysam bile emmiyor. Ugrasiyorum biraz kulagiyla yuzuyle ayagiyla bana misin demiyor. Daha fazla zorlamak istemiyorum. Dun gece uyandirdim diye saatlerce agladi :KK43: memeyi de tutmadi zaten...
Ne yapacagimi bilmiyorum. Uyumasi guzel ama ac uyuyot diye cok uzuluyorum.
Doktor randevumuza da daha cok var. 2,5 kilo dogdu bebegim. Bes gun once 4,100 olmustu kilosu. 65 gunluk bebegim..
Ne yapmaliyim kizlar icim rahat degil..
kilo alımı normal gözüküyor.
bebeklerin uyku düzenleri sürekli değişir.
bu şekilde de uzun süre devam etmeyecek emin olabilirsin.:))
zorla emzirmeye çalışma.
yenidoğan sarılık döneminde değilsiniz artık.
öyle olduğunda bebeği sık sık uyandırıp emzirmek gerekiyor.
3 saat aralıklı emmesi gayet doğal.
ve 3-4 dk da alacağı kadar sütü alıyordur endişelenme.
dr un kilo alımı yavaş mama şart demedikten sonra da asla ve asla mama verme.
bak en önemli öğüdüm budur sana.
annelerin en büyük hatasıdır.
kafalarına göre karar verir mamaya başlarlar.
ben mama çok kullandım mecburdum ikizlerdi çünkü:))
ama sen tek bebeğe gayette yetersin.
beslenmene dikkat et ve 3 lt en az su tüket.
yetecektir sütün.
bebeğin gelişiminde bir duraksama olursa zaten dr.un mama takviyesi için öneride bulunur.
henüz 2 aylık bebeği haydi haydi beslersin emzirerek.
korkma panik olma:))
panik yeni annelerin en baş düşmanı.

Zaten bebek uzun uykudan uyandırılıp emzirilmezse,açlık kan şekeri duser ve ozaman sarılık olur.çoğu bayan yanlış biliyor. Uzun uyuyan bebekleri, sık sık uyanmasa da ilk 4 ay uykusunda bile emzirmek gerekir.doktorlar hep bunu söyler.bogulmaz korkmayın. Aslında bebekte aç oluyor uyanamıyor sadece.uykusunda oda bilinçli emiyor,tadını alıyor. Doktorlar hep şunu soyler;burada bebeği 3 4 saat emzirmemek yada gece sabaha kadar emzirmemek bebek için tehlikeli.açlık şekeri düşer ve ozaman sarılık olur işte. Nasılsa sarılık değil emzirmeyelim mantığı saçma yani.gecede iki saatte bir en az 15 dk emzirmelisin.yeni doğan olup olmaması farketmez. Uyanamayan bir bebek aç kalır. Risk herzaman vardir.bu risk bebeğin kilosu düzene girince ortadan kalkar ve ozaman gerek yok. Yani kendini toparlayana kadar.ağlamak en en geç belirtidir.acıkınca hemen ağlamalarıni beklemeyin.doğum kilosunu biraz geçtiği zaman rahatlarsiniz.

Son düzenleme:
Çocuğum yok ama olursa uyuyan bebegin ağzına zorla mememi vermem.

Bunun annelikle bir alakası yok.

Çocuğun boğulma ihtimalini kes.

Karnı aç olan her halükarda emer. Çocuklar yetiskinler gibi değil.

Kilo alsın diye çocuğa zorla emdirilmez.

heheh çocuğun olmadığı çok belli :KK70: bebekler genel de uyku aralarında emerler. zaten normal de yenidoğanlar 18 saat falan uyur. ama 2 saatte bir emmeleri gerekir. bu böyledir. hatta ağzında memeyle uyurlar.
gelgelelim mama yiyenlerde uyudukları yerden lak lak mama yerler.
Rabbim onları o şekilde yaratmış, boğulmazlar. zira biz yattığımız yerden bir damla su içemeyiz. bu durumun sebebi vardır illa ki :KK66: son olarak karnı aç olan emmiyro işte. sarılık belası yüzünden paso yatıyorlar. yani açlıklarını tokluklarını anlamıyorlar. zorla beslemek gerekiyor.

doktora sorup almayı düşünüyorm tekrar gidicem ztn doktora. Mucizd bi şey olsa da oh desek
Doktor inatla zinco verdi bize. İşe yaramıyor başka bişi verseniz dedim. Hepsi aynı o da işe yaramaz dedi. Bence zinco ile anlaşması falan var. Eczacı olan arkadaş hemen bio gaia dedi. İlk bikaç gün işe yaramadı gibiydi. 4.gün bi baktım kendi kendine gaz çıkarıyor.

Doktor inatla zinco verdi bize. İşe yaramıyor başka bişi verseniz dedim. Hepsi aynı o da işe yaramaz dedi. Bence zinco ile anlaşması falan var. Eczacı olan arkadaş hemen bio gaia dedi. İlk bikaç gün işe yaramadı gibiydi. 4.gün bi baktım kendi kendine gaz çıkarıyor.
nurse harveys diye bi şurup tavsiye ettiler bize de

Hayirli aksamlar arkadaslar. Kizim 2 aylik. Simdiye kadar hep gaz sancilari ile ugrastik.(kolik) iki aydir ne gece ne gunduz uykusu olmadi kizimin. Yemesi bastan problem zaten. Sutum cok az..
Son 3 gundur bi baska oldu kizim. Uzun uyuyor. Uyandiginda 3-4 dk emiyor sonra 3-4 saat uyuyor.. zaten sutum oyle bol olmadi tasmadi hjc bir zaman. ne yapsam daha fazla iciremiyorum. Cok derin uykuya daliyor. Zorla agzini acip memeyi koysam bile emmiyor. Ugrasiyorum biraz kulagiyla yuzuyle ayagiyla bana misin demiyor. Daha fazla zorlamak istemiyorum. Dun gece uyandirdim diye saatlerce agladi :KK43: memeyi de tutmadi zaten...
Doktor randevumuza da daha cok var. 2,5 kilo dogdu bebegim. Bes gun once 4,100 olmustu kilosu. 65 gunluk bebegim..
Bence iyi kilosu yani 65 günde 2 kilo almis massallah sen sütüm yok dersen kesilir psikolojik birazda
yemene dikkat et bol su ic sütlü tatli ye sogan ye gaz yapar ama ben yemistim valla süt olsun die büyüdükce uyku süresi uzar ve emin ol acikinca kendisi saldirir memeye eger hic icmiyorsa biberonla vermeyi dene sütünü sag veya mama icir benim oglum 3 hafta emdi tek istemedi memeyi plastik uc la emdirdim tam bi iskenceydi aptamille büyüdü kizimda tam tersi 2 yasinda birakmiyor memeyi

Zaten bebek uzun uykudan uyandırılıp emzirilmezse,açlık kan şekeri duser ve ozaman sarılık olur.çoğu bayan yanlış biliyor. Uzun uyuyan bebekleri, sık sık uyanmasa da ilk 4 ay uykusunda bile emzirmek gerekir.doktorlar hep bunu söyler.bogulmaz korkmayın. Aslında bebekte aç oluyor uyanamıyor sadece.uykusunda oda bilinçli emiyor,tadını alıyor. Doktorlar hep şunu soyler;burada bebeği 3 4 saat emzirmemek yada gece sabaha kadar emzirmemek bebek için tehlikeli.açlık şekeri düşer ve ozaman sarılık olur işte. Nasılsa sarılık değil emzirmeyelim mantığı saçma yani.gecede iki saatte bir en az 15 dk emzirmelisin.yeni doğan olup olmaması farketmez. Uyanamayan bir bebek aç kalır. Risk herzaman vardir.bu risk bebeğin kilosu düzene girince ortadan kalkar ve ozaman gerek yok. Yani kendini toparlayana kadar.ağlamak en en geç belirtidir.acıkınca hemen ağlamalarıni beklemeyin.doğum kilosunu biraz geçtiği zaman rahatlarsiniz.
4 saate kdr yolu var zaten 4 saatten fazla uyumuyorlar uyku da bi besin. Okuduğm kitaplardan ve okulda öğrendiklerimden biliyorm. 4 saati aşmaması lazım. Tabi benim bebeğim hiç uyumuyo o ayrı :)

Benim doktorum kölnde bana bosuna veriyorsun gaz ilacini hic bir ise yaramiyo annenin psikolojisini düzeltmeye yario tek dedi hic kullanmadim kimyon ictim ve bebegime icirdim süper faydali ve masaj

dreamfeeding dene uyandırmadan emzirmeye alışsın, zaten küçükmüş daha alıştırabilirsin. uyandırıp başına bela açmaya gerek yok ben saati kurar uyanmadan emzirir 1-0 öne geçer gidip yatardım kendi yatağıma ((:

Benim doktorum kölnde bana bosuna veriyorsun gaz ilacini hic bir ise yaramiyo annenin psikolojisini düzeltmeye yario tek dedi hic kullanmadim kimyon ictim ve bebegime icirdim süper faydali ve masaj
Kimyonu nasıl ictiniz ve icirdiniz? Benm de 20 günlük bebeğim iki gün olduj gaz sancısı çekiyoruz:(

Bebek sarılık olmasın? Gerçi iki aylıkmış çoktan çıkması gerektirdi ortaya

Bebek sarılık olmasın? Gerçi iki aylıkmış çoktan çıkması gerektirdi ortaya
Uzayan sarılık durumu varsa ilerki zamanlarda da görülebiliyormuş.ama bana enfeksiyonu düşündürttü eğer emmek istemiyorsa çişli bez sayısı çok az ise idrar yolu enfeksiyonu olabilir..enfeksiyon olan bebekler de uzun uyuyor emmemek için.
ayrıca Y Yasam111 aylık 800 gr almış ortalama bu da mama vermeni gerektirmez.her fırsatta emzir bebeğini ve suyunu iç soğanını ye bide bana tavuk suyu çorbası iyi geliyor ayrıca sütüm yetiyor çocuğum mutlu diye motive et kendini en önemlisi bu ;)

Kimyonu nasıl ictiniz ve icirdiniz? Benm de 20 günlük bebeğim iki gün olduj gaz sancısı çekiyoruz:KK43:
Tane kimyon al. Bir cezveye 1 tatlı kaşığı kimyon bir şeker at kaynar su ekle karıştır. Kimyonlar dibe çökünce süz. 3_5 kaşık bebeğe. . Eline damlat sıcaklığı ayarla. Kalanı da kendin iç. Hem sütte yapıyor. Günde 1 kez..

Tane kimyon al. Bir cezveye 1 tatlı kaşığı kimyon bir şeker at kaynar su ekle karıştır. Kimyonlar dibe çökünce süz. 3_5 kaşık bebeğe. . Eline damlat sıcaklığı ayarla. Kalanı da kendin iç. Hem sütte yapıyor. Günde 1 kez..
Deniyim kimyonun süt yaptığını biliyordum ama gaz çıkarttığını duymamıştım.tesekkur ediyorum

4 saate kdr yolu var zaten 4 saatten fazla uyumuyorlar uyku da bi besin. Okuduğm kitaplardan ve okulda öğrendiklerimden biliyorm. 4 saati aşmaması lazım. Tabi benim bebeğim hiç uyumuyo o ayrı :)
Bize uyuyan bebek denk gelmemiş ondan cnm.bazı bebekler 8 saate kadar uyuyabiliyorlar.yeni doğan tabi.ve dikkat edilmesi gerekiyor.günlük 18 saat uyuyup bu arabada en az 8 kez beslenmeleri gerekiyor birde.formülü siz kurun artık.;)

Merhaba, size tavsiyem bebeğinizi mamaya alıştırmayın. Kolik olduğu için emmiyor. Sürekli gazını çıkartın kimyon işe yarar biraz verebilirsiniz. Ve unutmayın aç olan bebek asla memeyi itmez sadece sancısı var. Çok geçmiş olsun.

Back
X