uyumsuzluk

canım benim aynen benim yaşadıklarım ne özgüven kaldı ne bişey,senin gibi bırakıpta gidemiyorum,ama gururum cok incindi,birde benım suratımı asık görüncde tamam olsun yapalım diyo,dahada sinirlenip üzülüyorum,artık paranoyak oldum,bende senin gibi sınavımız buymuş diyorum,birde benimde flört dönemim uzundu,sanırım sıkıldılar bizden,birde sanki görevimiz ne tutku,ne heyecan,allah yardımcımız olur inşallah çok zor,terapi ben tek alabilirim eşim asla kabul etmez,ben tek alsam acaba yararı olur mu

Bence o yaklasana kadar (ama istekli yaklasacak) sen de ona yaklasma. Hatta ilk geldiginde basim agriyor falan de. Ama bu surecte bakimli ve guzel olmayi surdur. Bakalim ne kadar sana yaklasmadan durabilecek

olmaz...birlikte gitmeniz lazım. senin alacağın terapi sadece senin bu durumu kabul etmene, eşime surat asmamana ve sorun etmemene yarar. durumu değiştirmez...
bizim asıl sıkıntılarımız çocukla birlikte başladı, yani korunmayı bırakınca. eşimde "başarı" kaygısı oluştu. bir iki kez istediğini yapamayınca da ilişkiye karşı isteksizleşti. bizimki benim yumurtlama dönemlerimde nüksediyor, onun dışında pek sorunumuz yok. yani biz eşimdeki isteksizliğin altındaki psikolojik nedeni biliyoruz, onu düzeltmeye çalışıyoruz. bence sen de eğer varsa, eşinin isteksizliği altındaki nedeni bulmalısın.
ama unutmamn gereken birşey var. her erkeğin bir "normal"i var. bizim dışardan gördüğümüz ve fikren sahip olduğumuz algı, bir erkeğin "her an" cinsellik isteyeceği ve hazır olacağı yönünde. oysa ki gerçek hayat öyle değil. eşinizin normali haftada 1 ya da 10 günde 1 olabilir. Böyle olması anormal bir durum değil. eğer koşullar buysa ne yazık ki sizin eşinize uyum sağlamanız gerekiyor

Maalesef bir uzmandan yardım almadan çözülebilecek bir şey değil bu. En yakın nerede varsa eşinle birlikte gidin.
Bu yüzden evlilikler bitiyor. Utanmayın. Çözümü olan bir şey için daha fazla yıpratmayın kendinizi de evliliğinizi de.

ama işte eşimde gelmek istemiyor,yoksa ben il dışın falanda giderim

ama araya cok zaman girerse iyice soğuruz diye korkuyorum,ama deneyeyim

Zaten zoraki yapiyormus, sen de bir sey hissetmiyormussun. Bu boyle nereye kadar gidecek. Bir de kendini geri cekmeyi dene bakalim. Ama kararli ol. Ilkinde de reddet canim istemiyor de nazlan. Ikinciye gelsin. 2 3 ay gecti ama hala tik yok, o zaman dersinki sorun var birbirimizden soguduk yardim alalim, bir iki fantazi ogreniriz doktordan diye esprili bir dille soylersin belki ikna olur.

evet öyle deneyeceğim,ne olursa olsun,oda sorun olduğunu kabul etsin

Hatta bir iki hafta sonra banyoya cagir sirtimi sabunlar misin diye, seni bir keselesin :) Bir iki defa basarisiz olunca gozu korkmus gibi geldi bana. Ozguvenini kiracak bir durum yok bence. Erkek icin aslolan kuku, sende de o var etrafi ile ilgilenme :)

:)) ama -Erkek icin aslolan kuku, sende de o var etrafi ile ilgilenme-bu cümleyi anlayamadım

Yazmissin ya giyiniyorum susleniyorum yine ayni diye. Ortada senlik bir durum yok bence. Erkek cani istediginde kukunun cevresi ile ilgilenmez, sacin duzgunmus, guzel giyinmissin, esmermissin sarisinmissin. Bu nedenle kendinde kusur arama.

Arkadaşım sorununda duzelme oldu mu merak ettim
böyle konuları okuyunca evlilikten korkuyorum ya :|

Arkadaşım sorununda duzelme oldu mu merak ettim
böyle konuları okuyunca evlilikten korkuyorum ya :|

canım niye korkuyosun evlilikten.herkes aynı olucak diye bir kaide yok ki, hem konu sahibine gelince bazı erkekler üstüne gelinmesinden haz etmezler sen üstüne gide gide ona bu işi görev gibi hissettirmişsin.kaçan kovalanır bence kendi haline bırak ve konuyu hiç açma,bırak o düşünsün beni beğenmiyo beni istemiyo diye.bi de şu var bazıları cok düşkündür bazıları o kadar diildir.bence kendini boşa üzüyosun.

Son düzenleme:
Bence konuşmak sorunu çözmez yani isteği yerine getirmez ya da canlandırmaz… ha konuşarak sorunun kaynağı bulunup o yöne gidilebilir. Ama isteksizlik başlı başına bir sorun. Canı yemek yemek istemeyen bir insanın kendini zorlaması gibi. Neden yemek yemek istemiyor?
-karnı tok
-rahatsız
-yemek iştah açıcı değil
Bu liste uzar gider…eğer etkilenmeme durumu var ise… ortam değişikliği yapılabilir. Kıyafetler değişebilir..yani yapılacak bir şeyler mutlaka çıkar.

Bence burda büyük rol erkeğe düşüyo..

Erkeğin taktiklerini iyi kullanması lazım..
-güzel bir ön sevişme mesela.. seni rahatlatabilir..
-kulağına fısıldanan aşk sözleri.. güvende olmanı sağlaya bilir..
-sımsıkı sarılması ufak öpücükler.. uyarılmanı sağlaya bilir..

senin o kaskatı kesilmen kocanın ilgisizliğiyle alakalı..

Eşinle konuşmayı dene..
senin isteksizliğin onuda etkiliyo olabilir..

işte ikna edemiyorum

bu aslında evliliklerde o kadar çok yaşanan bir sorun ki... sevgi ve saygı ile de hiç alakası yok aslında,,,aranızda sevgi varsa ve eşinin fiziksel bir sorunu yok ise genelde sorun psikolojik oluyo.. Şansın olsa terapi önerdim ama yaşadığı yerde olmadığını söylüyorsun,,,,, genelde erkeklerdeki performans kaygısı veya çiftler arasındaki iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor. Tek çözümü ise baskı yapmamak... bu sadece sözlü veya fiziksel bir baskı değil... bazı arkadaşlar giyin süslen cilve yap gibi tavsiyeler vermişler ama bu tarz davranışlar eşinin üzerindeki baskıyı daha da arttırabilir...Kafan şu an ilişkinizde sadece bu soruna odaklı olduğu için eşine karşı davranışlarını da yönlendiriyordur... ne kadar normal olduğunu söylesen de eşine karşı aklında bu varken sorun çok daha büyür... dikkatini ve odağını değiştir... bu konuyu hiç düşünmemeye çalış... eğer fiziksel bir sorun yok ise inan ki düzelecektir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…