He bide başkasının bebeğiylr kıyaslamam yok mu akrabam var benden bi hafta önce doğum yaptı bebeği 10 kilo bizim kız 6.8üü üzüldüm açıkçası. Ama o çocuk hep anne sütü gece uyanıp emiyomuş bizimki de emerken öyledi ama mamaya geçince yol emmiyo arkadaş olan kilosuda gitti yavrularımız sağlıklı sıhhatli olsun da bu günler unutulur. Tatlım komşumda demişti diş çıkarır diye erken dedim ama bilmiyorum ya diş çıkarken de ateş var demmiiii......
Bebeğim diş çıkarırken hiç ateşlenmedi.
Şimdi 5.dişi yolda.
İnanılmaz huzursuz, iştahsız, sürekli ağlama hali, derin uyku diye bir şey yok.
Bizim böyle geçiyor diş dönemi.
Yaşına girdiğinde dökmeye başlar herhalde süt dişlerini hız bu olursa.

Ama sizin bebeği kıyaslamanız yaptığınız en büyük hata, kilosu gayet iyi kızınızın.
Kilolu bebek sağlıklıdır diye bir şey yok, her ay en az 300 gram almalı, bu doğrultudayda sağlıklı olarak görülüyor.
Benimki 8 aylık daha yeni 9 kilo oldu, o kadar harekete fazla bile.
Ben çevremdeki bebeklerle kıyaslasam ölürüm herhalde.
Oğlum 4 aylıktan beri fırıl fırıl dönerek istediği yere gidiyor, 5.ayda emekledi ve diş çıkardı, 6.ayda tutunup kalkmaya başladı, şimdi yürüme alıştırmaları yapıyor.
Saniye durmaz sürekli ağlar, bir yemek yememiz var kulağının içinden bile brokoli çıkar öyle diyeyim.
Çevremdeki bebekler adeta bir saksı çiçeği, bebeği bırak saatlerce dursun, oturt kucağına istediğini yap.
Ben benimkinin ellerini kollarını zapdedip yemeği nasıl teptiğimi bilemiyorum yerler üstüm başım bebeğim banyoluk oluyoruz, onlar 1 damla akıtıyor anneleri kızıyor.
Ha onlarda daha emekleme emaresi bile yok, büyük olanlarda bile, benimki koşar herhalde onlar kalkana kadar.
Demem o ki; gerçekten her bebek farklı.
Bu ne benim bebeğimin ileri olduğunu gösterir ne de onlarınkinin geri.
Aksine hepsinin ayrı bir gelişim süreci ve huyu var, tek çare kabullenmek başka bebekleri sadece sevmelik görmek.