Uyumuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Küçücük bebeğin vücudundan sana ne, bakıp bir de yorum yapmak, ne ayıp ya...
Hey Allah'ım...
Güzeldir tabi ki, melek onlar.
Hele ki annelere herşeyden güzel gelirler.

Çocuğa duyurmayin ve mutlaka cevap verin.

Siz çocuğunuzu el üstünde tutun ki, kimse bir söz diyemesin.
Ayy, babası bile şakayla birşey dese ağrıma gider, çok sinir oldum o kadına.
Kizim aslinda cok guzel, disarda her kes sever, seker verir, sarilir oper. Cok sicakkanlidir, her kese gulucuk dagitir, opucuk gonderir el sallar.
Kadinin kendi torunu benim kizimdan da zayifdi, kadin neden beni kizi elestiriyor onu anlamiyor.
Aynen , ben de babasi kizimla ilgili bir sey dediyinde sinirleniyorum. Ben soyleye bilirim sen soyleme diyorum)))
Haklisiniz, bundan sonra kizima kimsenin bir sey demesine izin vermeyecem. Bir sey dediler mi aninda cevap alacaklar ))))

Herkese merhaba arkadaşlar
Benim 1 buçuk yaşında bi oğlum var oldukça hareketli. Şöyle anlatayım sabah kalkıyo gün içinde asla oturmuyo ve bizi oturtmuyo bezini atmak için bile yatıramıyorum ayakta atıyorum. Kimi zaman sırf oturmamak için yemek yemeyi reddediyo. Oturup da tek başına bi oyuncakla oynadığı çok nadir ya mutfak dolaplarını indirir ya çorap çekmecelerini ya tv yi yumruklar ünitede yürür ya pencerenin mermerine masa üstlerine çıkar artık delirmek üzereyim. Tüm bunlardan sonra ben haşatım çıkmış şekilde uyukluyorum artık sürekli ayaktayız. Ama o uyumuyo bu yaştaki çocuk gece 9-10 saat uyumaz mı öğle uykusuna yatmaz mı. Bizde yok. Gece en fazla 7 saat falan uyuyo sabahın 6sında ayakta, geç uyursa 8de kalkıyo en geç. Ama öğle uykusuna ondan çok benim ihtiyacım var resmen yemeğimi çayımı o uyumadan içemiyorum bekliyorum uyusun diye akşam 5i buluyo öğle uykusu ya. Bugün yorulsun da uyusun diye kahvaltıdan sonra dışarı çıkardım hemen. Caddelerde yürüdük, mağazaları dolaştık, parka gittik, markete gittik, hepsinde ayaktayız haliyle. artık eve gidince yemeğini yediriririm direkt uyur dedim. 7buçuk gibi uyanmıştı sabah şu an saat 5. ben az önce yğrgunluktan 5 dk uyuyakalmışım o şu an mama sandalyesini ters çevirip üzerinden atlamaya çalışıyo. Şikayet ettiğim için kendime kızıyorum bazen çok şükür sağlıklı diye kendimi avutuyorum ama artık temel ihtiyaçlarımı karşılamıyorm, uzun bi duş bile alamıyorum, tvnin karşısına uzanıp 10 dk keyif yapamıyorum. Gece uyuduğunda ise direkt kendimi yatağa atıyorum o kadar yorgun oluyorum. neyi nerde yanlış yaptık bilmiyorum her çocuk böyle değil. Çok yaramaz diye kendi çocuklarını şikayet edenlere inanmıyorum artık görüyorum çocuklar oturuyo iki üç kere bağırdı diye yaramaz diyolar mızmız diyolar sinir oluyorum. ben artık salmış durumdayım ev pis ben pis günlerim onun uyumasını beklemekle geçiyo. Böyle olan çocuk gördünüz mü ya da bunla başa çıkabilen var mı. Ben artık çocuğa bakmadığını düşünüyorum kendimi yetersiz hissediyorum ne eve ne yemeğe ne çocuğa yetişebişiyorum eşim her şeye yardım etmesine rağmen.
Nacizane fikrim uyku saati kaçıyor olabilir çünkü saat 5 o aydaki bir bebek için çok çok geç o saatte uyuması için 2 uykuya ihtiyacı var ki o bile makul değil hiç denediniz mi bilmiyorum ama saat 12.30-13.00 gibi uyutmayı deneseniz

Neyapsanız boş.
Benimkide öyle 3 yaşına 4 ay kaldı.
Hala gece 5-6kere uyanır.
Zihni aktif çocuklar malesef derin uyku uyumuyor.
Neler denedik neler yaptık ben pes ettim.
Resmen yaşlandım hem bedenen hem ruhen.
Pskolojim bozuldu ilaca başladım çnkü tuvalete bile gidemiyorum rahat rahat ,hala.

Hamileyken çok mu ambalajlı ürünler yedin
İçinde doğal olmaysn gıdalar çocuğu acaip derecede hareketli yapıyor

Neyapsanız boş.
Benimkide öyle 3 yaşına 4 ay kaldı.
Hala gece 5-6kere uyanır.
Zihni aktif çocuklar malesef derin uyku uyumuyor.
Neler denedik neler yaptık ben pes ettim.
Resmen yaşlandım hem bedenen hem ruhen.
Pskolojim bozuldu ilaca başladım çnkü tuvalete bile gidemiyorum rahat rahat ,hala.
Zihni aktif çocuk nedir tam olarak? Yani bilmediğim için soruyorum. Uykuda nasıl zihni aktif oluyor çocuğun? Ya da bu iyi birşey mi kötü birşey mi? Şu yüzden soruyorum benim de 1,5 yaşında bi oğlum var çok şükür gece de gündüz de uykularımız düzenli ve deliksiz

Zihni aktif diye doktoru söylemişti.
Yani sürekli büyük insan gibi gün içindeki yaptıklarını yorumluyor.
Zihni açık sürekli.
Mesela Çoğu çocuk uykuda uyanır ama geri dalar hemen , bu tipler hemen oyuna yada kafasında planladığa odaklanıp uykusunu dağıtıyor.
Merak etmeyin çocugunuz düzenli uyuyor diye zihninde problem yok.
Sadece bazı çocuklar zihnini açık tutmayı daha çok seviyor buda uyku problemi yaratıyor.olanda annelere oluyor.

Zihni aktif çocuk nedir tam olarak? Yani bilmediğim için soruyorum. Uykuda nasıl zihni aktif oluyor çocuğun? Ya da bu iyi birşey mi kötü birşey mi? Şu yüzden soruyorum benim de 1,5 yaşında bi oğlum var çok şükür gece de gündüz de uykularımız düzenli ve deliksiz
Zihni aktif demek, uykusunda bile konuşan, yatmadan önce yaptığı söylediği şeye gözünü açtığı sn de aynı şekil devam eden, kesinlikle bir mahmurluk süreci yaşamayan, uykudan ölse de uyanık kalmaya devam etmek isteyen, asla bir yerde sızıp kalmayan, kısacası anneyi sömüren ama doymayan çocuk demek 😂😂

Zihni aktif diye doktoru söylemişti.
Yani sürekli büyük insan gibi gün içindeki yaptıklarını yorumluyor.
Zihni açık sürekli.
Mesela Çoğu çocuk uykuda uyanır ama geri dalar hemen , bu tipler hemen oyuna yada kafasında planladığa odaklanıp uykusunu dağıtıyor.
Merak etmeyin çocugunuz düzenli uyuyor diye zihninde problem yok.
Sadece bazı çocuklar zihnini açık tutmayı daha çok seviyor buda uyku problemi yaratıyor.olanda annelere oluyor.

bizimki de öyle mi acaba ya ? uyanınca asla kendi kendine dalamiyor. mesela ayağımda sallıyorum şuan uyusun diye, uyuyor görünüyor. soyledigim ninninin tonu değişse ya da söylerken hafifce esnesem gözünü açıyor :KK43:

bizimki de öyle mi acaba ya ? uyanınca asla kendi kendine dalamiyor. mesela ayağımda sallıyorum şuan uyusun diye, uyuyor görünüyor. soyledigim ninninin tonu değişse ya da söylerken hafifce esnesem gözünü açıyor :KK43:
Mi den gir anne der gibi gözünü mu aralıyor çok şeker yaaa 😍😍😍
Ben nefesimi bile aynı tempo da alırdım bebekken, bir an derin nefes alsam uyanirdi sipa 😁😁

Ah ahh...
Uyumayan çocuk çok zor.
Allah yardımcımız olsun.
Ama sağlıklı olmaları en büyük nimet.
Varsın uyumasınlar.

Ah ahh...
Uyumayan çocuk çok zor.
Allah yardımcımız olsun.
Ama sağlıklı olmaları en büyük nimet.
Varsın uyumasınlar.

amin.. allah kimseyi evladiyla sinamasin. onun sağlığı herşeyden daha önemli, sinek ısırsa ici gidiyor insanin.

Çocuğuna yaramaz diyenlere de giydirmişsiniz. Kimse evin içini bilemez. Bende şuan size eşiniz herşeye yardım ediyorsa nasıl yetiştiremiyorsunuz onu anlamıyorum.

Çok yorgunsunuz anlıyorum ama tam hareket dönemi. Kendinize yüklenmeyin zamanla azalacak.
Nasıl yetişemeyecek koca gün çocuğun peşinde koşuyormuş

Asıl nasıl yetişsin ?

Benim kızım da çok hareketli ama şu an eskiye göre duruldu diyebilirim iki yaşını biraz geçti
Yoksa misafirliğe falan gitmedim hiç durmuyor ki çocuğa bakmaktan bir şey anlamaz oldum aynı şekilde bana biri gelse uyursa gece öyle temizlik yapardım ama zamanla düzeliyor sanki

Benim 1 buçuk yaşında bi oğlum var oldukça hareketli. Şöyle anlatayım sabah kalkıyo gün içinde asla oturmuyo ve bizi oturtmuyo bezini atmak için bile yatıramıyorum ayakta atıyorum. Kimi zaman sırf oturmamak için yemek yemeyi reddediyo. Oturup da tek başına bi oyuncakla oynadığı çok nadir ya mutfak dolaplarını indirir ya çorap çekmecelerini ya tv yi yumruklar ünitede yürür ya pencerenin mermerine masa üstlerine çıkar artık delirmek üzereyim. Tüm bunlardan sonra ben haşatım çıkmış şekilde uyukluyorum artık sürekli ayaktayız. Ama o uyumuyo bu yaştaki çocuk gece 9-10 saat uyumaz mı öğle uykusuna yatmaz mı. Bizde yok. Gece en fazla 7 saat falan uyuyo sabahın 6sında ayakta, geç uyursa 8de kalkıyo en geç. Ama öğle uykusuna ondan çok benim ihtiyacım var resmen yemeğimi çayımı o uyumadan içemiyorum bekliyorum uyusun diye akşam 5i buluyo öğle uykusu ya. Bugün yorulsun da uyusun diye kahvaltıdan sonra dışarı çıkardım hemen. Caddelerde yürüdük, mağazaları dolaştık, parka gittik, markete gittik, hepsinde ayaktayız haliyle. artık eve gidince yemeğini yediriririm direkt uyur dedim. 7buçuk gibi uyanmıştı sabah şu an saat 5. ben az önce yğrgunluktan 5 dk uyuyakalmışım o şu an mama sandalyesini ters çevirip üzerinden atlamaya çalışıyo. Şikayet ettiğim için kendime kızıyorum bazen çok şükür sağlıklı diye kendimi avutuyorum ama artık temel ihtiyaçlarımı karşılamıyorm, uzun bi duş bile alamıyorum, tvnin karşısına uzanıp 10 dk keyif yapamıyorum. Gece uyuduğunda ise direkt kendimi yatağa atıyorum o kadar yorgun oluyorum. neyi nerde yanlış yaptık bilmiyorum her çocuk böyle değil. Çok yaramaz diye kendi çocuklarını şikayet edenlere inanmıyorum artık görüyorum çocuklar oturuyo iki üç kere bağırdı diye yaramaz diyolar mızmız diyolar sinir oluyorum. ben artık salmış durumdayım ev pis ben pis günlerim onun uyumasını beklemekle geçiyo. Böyle olan çocuk gördünüz mü ya da bunla başa çıkabilen var mı. Ben artık çocuğa bakmadığını düşünüyorum kendimi yetersiz hissediyorum ne eve ne yemeğe ne çocuğa yetişebişiyorum eşim her şeye yardım etmesine rağmen.
bence şükretmelisin böyle olduğu için. Benim oğlum da öyleydi. Kreşe gönderdim bağışıklığı düştü herseye hasta olur hale geldi. Şimdi sakince köşe de oturduğu zaman çok içime dokunuyor. Oğlum nasıldı nasıl oldu diyorum. Hatta zorla hadi kalk oğlum zıplayalım gel bak bana yardım et diyorum. Çok şükür çocuğun sağlıklı ki bunları yapıyor. Elbet bu dönemleri de geçecek. Biraz sabret sende onunla birlikte tadını çıkart ona eşlik et. Oturun duvarları çizin mesela. Biz çizmiştik. Büyüdükçe eski cızdiklerine yeni anlam katıyor bu beni çok mutlu ediyor. Bir gün büyüyecek evlenip gidecekler ne kadar anı bitiktirirsek o kadar iyi. Sizde tadını çıkartın. Ev temizliğini boşverin

Benim oğlumu gördünüz de onu anlatıyorsunuz gibi geldi valla :D erkek çocukların çoğu aynı sanırım tek fark uyku bizde
Düzene oturttuk şükür uyumasa bile hwrgün aynı saatte yatağına götür ve kitap oku gündüz uykuların arasında 4-5 saat uyanık olması lazım en fazla

Dolapları indirirken bir şey demiyor musunuz bir sınır koymalısınız

bence şükretmelisin böyle olduğu için. Benim oğlum da öyleydi. Kreşe gönderdim bağışıklığı düştü herseye hasta olur hale geldi. Şimdi sakince köşe de oturduğu zaman çok içime dokunuyor. Oğlum nasıldı nasıl oldu diyorum. Hatta zorla hadi kalk oğlum zıplayalım gel bak bana yardım et diyorum. Çok şükür çocuğun sağlıklı ki bunları yapıyor. Elbet bu dönemleri de geçecek. Biraz sabret sende onunla birlikte tadını çıkart ona eşlik et. Oturun duvarları çizin mesela. Biz çizmiştik. Büyüdükçe eski cızdiklerine yeni anlam katıyor bu beni çok mutlu ediyor. Bir gün büyüyecek evlenip gidecekler ne kadar anı bitiktirirsek o kadar iyi. Sizde tadını çıkartın. Ev temizliğini boşverin

Çok geçmiş olsun. İnşallah iyileşir en kısa zamanda.

benim oğlum da 1 buçuk yaşında. uyandıktan en fazla 4-5 saat sonra uyur. mesela 8 de kalktıysa 12 ve 1 gibi uyuturum. siz de zaman aralığını bi kere böyle deneyin. bir de gündüz uykusu bile olsa odasını karanlık yapın gece gibi. bi süre ama rutin tutturana kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X