Uyuşturucu bağımlılığından nasıl kurtarabiliriz?

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
100
318
Arkadaşlar merhaba.
Şuan öyle şokum, öyle mutsuz ve çaresizim ki. Kardeşim bugün telefonla bizi arayıp beni kurtarın bundan, ben ot kullanıyorum dedi. Şüpheleniyorduk, konuşuyorduk ama bir türlü yakalayamadık o da söylemedi, anlatmadı.
O kadar çaresiz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz ki. Akşam eve gelecek konuşacağız. Ne zamandır kullanıyor, ne kadar kullanıyor, ne kullanıyor bilmiyorum :(
Arkadaşlar ne olursunuz bir yol gösterin.
Çok sinirli, konuşamıyoruz bile onunla. Hemen bağırmaya başlıyor.
Nasıl bir yol izlemeliyiz, ne olursunuz bir akıl verin. Elim ayağım titriyor. Annemi teselli etmeye çalışıyorum ama bende çok kötüyüm.

bagımlılar icin hastaneler var bi gösterseniz

Hastaneye yatirmanız gerekiyor. Başka bir seçenek yok. Bunun için İstanbul ve Adana da iyi birer hastane var diye biliyorum.

Bu arada Rabbim bir an önce kurtarsin insallah. Annenize de sabır versin zor bir süreç.

Teşekkür ederim. İstanbul'dayız. Bu işte iyi olan hangi devlet hastaneleri var biliyor musunuz?

Hastaneye gidin onlar sizi yönlendirir. Bu konuda çok eğitim verdik. İşleyiş nasıldır en iyisini onlar bilir. Hazır kardeşinizde yardım edin demişken bunu kaçırmayın.

Arkadaşlar merhaba.
Şuan öyle şokum, öyle mutsuz ve çaresizim ki. Kardeşim bugün telefonla bizi arayıp beni kurtarın bundan, ben ot kullanıyorum dedi. Şüpheleniyorduk, konuşuyorduk ama bir türlü yakalayamadık o da söylemedi, anlatmadı.
O kadar çaresiz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz ki. Akşam eve gelecek konuşacağız. Ne zamandır kullanıyor, ne kadar kullanıyor, ne kullanıyor bilmiyorum :KK43:
Nasıl bir yol izlemeliyiz, ne olursunuz bir akıl verin. Elim ayağım titriyor. Annemi teselli etmeye çalışıyorum ama bende çok kötüyüm.
Yakın zamanda bizimde yakın bi akrabamızın çocuğunun bağımlı olduğunu öğrendik benim evimde itiraf etti çocuk. Gerçekten büyük üzüntü Allah yardımcınız olsun. Öncelikle sakin olmaya çalışın sakın üzerine gitmeyin. Her durumda yanında olduğunuzu ona yardım edebileceğinizi dile getirin. Evden uzaklaştıracak tavırlar göstermeyin. Zaten kurtulmak istediğini size söylemiş hemen AMATEMe götürün. Orda detaylı sağlık kontrolunde ne derece bağımlı olduğu ortaya çıkıyor zaten sonra ona göre bi tedavi yöntemine geçiliyor psikolog eşliğinde.
İleriki günlerde de bulunduğu çevreden uzaklaşması ona iyi gelecektir.

Ya sadece ot kullanmıyor ve çok tepki göstermeyesiniz diye ot kullanıyorum dedi, ya da hayatı boyunca sigara bile içmemiş bir insan ve ot kullanınca hemen öleceğini zannetti.
Umarım ikinci seçenektir çünkü başka uyuşturucular kullanmadığı sürece ne kadar çok ot kullansa da kendini öldüremez.
Şimdilik endişeye mahal Yok, başka uyuşturuculara başlamasını engelleyin yeter.

Öncelikle kendisinin istemesi lazım. Allah yardımcınız olsun. 2 kişi tanıyorum madde bağımlısı, Balıklı Rum hastanesinde tedavi de gördü. Vücuduna çip te yerleştirdiler ama nafile, inşallah kararlılığını bozmaz, istikrarını devam ettirebilir.

Yakın zamanda bizimde yakın bi akrabamızın çocuğunun bağımlı olduğunu öğrendik benim evimde itiraf etti çocuk. Gerçekten büyük üzüntü Allah yardımcınız olsun. Öncelikle sakin olmaya çalışın sakın üzerine gitmeyin. Her durumda yanında olduğunuzu ona yardım edebileceğinizi dile getirin. Evden uzaklaştıracak tavırlar göstermeyin. Zaten kurtulmak istediğini size söylemiş hemen AMATEMe götürün. Orda detaylı sağlık kontrolunde ne derece bağımlı olduğu ortaya çıkıyor zaten sonra ona göre bi tedavi yöntemine geçiliyor psikolog eşliğinde.
İleriki günlerde de bulunduğu çevreden uzaklaşması ona iyi gelecektir.

Teşekkür ederim. Evet en iyisi bir hastanede detaylı muayene edip yola başlamak. Ama beni en korkutan şey arkadaş ortamı. Nasıl koparacağız bilmiyorum. Çünkü o kadar geniş ki arkadaş çevresi. Sürekli biriyle görüşüyor, sürekli arkadaşlarıyla buluşuyor. Kapıcılık yapıyoruz. Taşınma ihtimalimiz çok düşük. Evet bir yandan kurtulmak istiyor ama kolay kolay o arkadaş ortamından çıkacağını da düşünmüyorum.

Ya sadece ot kullanmıyor ve çok tepki göstermeyesiniz diye ot kullanıyorum dedi, ya da hayatı boyunca sigara bile içmemiş bir insan ve ot kullanınca hemen öleceğini zannetti.
Umarım ikinci seçenektir çünkü başka uyuşturucular kullanmadığı sürece ne kadar çok ot kullansa da kendini öldüremez.

Sigara içiyor. Ama saf biridir. Hemen arkadaşlarına kanıyor, en ufak şeye inanıyor. Nefsi zayıf. off bilmiyorum :( İnşallah sadece ottur.

Sizin yapabileceğiniz pek birşey yok. Hastahaneye götüreceksiniz onlar gerekenleri yapacaklardır.
Çok geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Evet en iyisi bir hastanede detaylı muayene edip yola başlamak. Ama beni en korkutan şey arkadaş ortamı. Nasıl koparacağız bilmiyorum. Çünkü o kadar geniş ki arkadaş çevresi. Sürekli biriyle görüşüyor, sürekli arkadaşlarıyla buluşuyor. Kapıcılık yapıyoruz. Taşınma ihtimalimiz çok düşük. Evet bir yandan kurtulmak istiyor ama kolay kolay o arkadaş ortamından çıkacağını da düşünmüyorum.
Yani tedavi sürecinde siz taşınamasanız bile en azından onu o ortamdan uzaklaştırın mutlaka. O ortamda kaldığı sürece çok zor. Annenizle birlikte başka şehirde yakınlarınız varsa gönderebilirsiniz. Bu işin içinde olan arkadaşlarıyla da irtibatı kesmesi için ikna etmeye çalışın öncelikle.

Vakit kaybetmeden de amatem e başvurun orda neler yapmanız gerektiği size de detaylı anlatılır zaten.

Kurtulmak isteyip itiraf etmesi olumlu bir durum.
Inşallah kurtulur. Hep destek olun.
Yanından hiç ayrılmayın.
Arkadaşlarından da bu kötü alışkanlığa sahip olanları ögrenip muhakkak koparın.
Allah yardımcınız olsun.

Sigara içiyor. Ama saf biridir. Hemen arkadaşlarına kanıyor, en ufak şeye inanıyor. Nefsi zayıf. off bilmiyorum :KK43: İnşallah sadece ottur.
Sadece ot kullanıyorsa korkmanıza gerek Yok. Ot öyle kolay kolay bağımlılık yapan bir madde değil. Ki aynı zamanda uzun vadeli zararı olacaksa bile kısa vadeli olarak zarar vermez. Aynen alkol kullanımı gibi.
Şu an sadece eğer kardeşiniz bu durumdan rahatsızsa onun bırakmasında yardımcı olabilirsiniz.

Öncelikle sakin kalmanız gerekiyor ve en yakın amateme başvuru yapmanız gerek.Kardesiniz istekliyse işiniz çok daha kolay olur

arkadaşa katılıyorum.
ot dedikleri çoğu ülkede yasal, hatta tedavi amacı ile bile kullanıyor. gerçekten sadece ot ise çok da endişelenmeyin. ağır bi bağımlılık yaratacağını sanmıyorum.
başka maddeler ise durum değişir tabi.

geçmiş olsun. bırakmak isteyen kendisi ise işbirliği yapıp kurtulur bence.

Arkadaşlar merhaba.
O kadar çaresiz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz ki. Akşam eve gelecek konuşacağız. Ne zamandır kullanıyor, ne kadar kullanıyor, ne kullanıyor bilmiyorum :KK43:
Öncelikle kurtulmayı kendi istemeli.Sonra bağımlılık için hastaneler var orda tedavi görücek.Kuzenimde yatırıldı o şekilde ama sonra yine bulaştı.Öncelikle tedaviyi kendi isticek.

Back
X