Uyuşturucu, çarpılma, ruh sağlığı - yardım

Cikolatta24

Guru
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2011
167
10
merhaba bayanlar...
doğru yerde mi açtım emin değilim ama yardımınıza ihtiyacımız var.
beraber büyüdüğümüz komşumuzun çocukları var. kardeşimle yaşıt olan yaklaşık 22 yaşında.
ortam olarak arkadaşlarının ve kendi yanlışlarından dolayı çok sorunları oldu. uyuşturucu kullandı. biz biliyorduk bunu ama bişe yapamıyorsun. uyuşuk gözleri kırmızı gezerdi hep ama kimseye bir zararı olmadı kendinden başka. askere gitti geldi. 1 sene oluyor. sonrasında uyuşturucuyu bıraktı işe girdi. sonradan garip şeyler söylemeye başlamış olmamış olayları olmuş gibi, abisinin onu arkadaşlarıyla bir yere getirip dövdüğünü felan söylemeye başladı. bayadır görmüyordum kendisini ama dün gördüğümde resmen yıkıldım. annesiyle dışarda bahçede oturduk. kötü olduğunu hastaneye sokamadıklarını devamlı abdest alıp namaz kıldığını kuran okuduğunu söyledi. geceleri uyuyamıyor dio. o ara kardeşim geldi ve çağırayım dedi açılsın die. çünka artık insan içine çıkmıyor evden çıkmıyor kortuğu bişeyler varmış. çağırınca çıktı baktım elinde yasin-i şerif var. hoşgeldin abla dedi öptü yanıma oturdu ama ben şok. omuzları kalkık korkar bir hali vardı. devamlı omuzlarında birilerinin olduğunu oturduğunu söylüyormuş. ben bişey sordum ama o eve doğru gözlerini kısıp öyle dalıp baktı. o ses neydi felan dedi. ara merkeze gidelm oturalım konuşalım tek gelme dedim. gelcem abla gelcem sizede gelcem dedi. sonrasında açtı tekrar yasin okumaya başladı. kendisini hocaya getirmişler hoca çarpıldığını söylemiş. ondan dolayı ve sanırım okursa gelmiceğini düşündüğünden devamlı okuyormuş. geceleri atak geçirıyor devamlı. psikologa gitmişler. tahlil istemiş ama bir türlü alamıyorlar kan. hastaneye girmiyor.

böyle çarpılmalara inannır mısınız. neler yapmamız lazım. kendi kardeşimden ayırmam çok üzgünüm

Şu hacı hoca işini bırakın öncelikle.Bilim denen bir şey var. Hacı hocaya götürene kadar bir kliniğe yatırsalardı daha çok yol katederlerdi.
Çocuk uyuşturucu kullanıyor ve uyuşturucudan kaynaklı halüsinasyon görüyor . Bir de işin içinde bali ya da tiner varsa bu şekilde sanrılar görmesi normal ve uzun süre kullanım da kalıcı hasar görmesi doğal. Uyuşturucudan kurtulmadığı sürece daha da kötü günler onu bekliyor olacak.Bir süre sonra çevresine de zarar verme ihtimali yüksek.
Kullandığı madde de burada önemli. Ama madde bağımlılığında yoksunluk olmadan bırakmak zordur. Ya hapse düşer orada bırakır, ya da bir gün bir kavga sırasında başına bir şey gelir.Hapishaneye düşenler genellikle 30dan sonra kullanmıyor,bırakıyorlar.Eroin kullanıyorsa en uzun 2 sene yaşar zaten .Daha fazlasını beklemeyin.
Şu durumda Kendisi istemese de zorla hastaneye yatıracaklar başka şansı yok.

hacı hoca işine bende çok inanmam. özellikle parayla yapana. çaresizlik karşısında medet aranan yerler buralar. o ailede herşeyden medet arıyor. ve bnde tabi. çocuğu doktora getirdiler. istenilen kan testlerini yaptıramıyorlar sadece. uyuşturucu evet eskiden kullanmış ancak çocuk anlattığım gibi çok uzun zamandır evden bile çıkamıyor. ancak dediğiniz gibi önceden kullanmadan kaynaklı hasarlar sebebiyle halüsilasyon görüyor olabilir. bunları ailesine okutacağım ancak nasıl getirilcek zorla bilmiyorum. napabilirler bilmiyorum

Hacı hocanın kendine faydası yok, çocuğu nasıl iyileştirsin? Para için akıllarınca din satıyorlar ama yaptıklarının dinle alakası yok. İnsan kandırıyorlar.

Psikiyatrist, nörolog, psikolog denen meslekler var hani? Hatırlarsanız.

gerçekten ciddi misiniz ya hay Allah ben nasılda bunları düşünemedim. laf sokmatan öte yapabilceğiniz bişeyler varsa eğer gerçekten durum ciddi. yukardaki arkadaşımda sizinle aynısını söylemiş umu uslup farklı. neyse yinede sağolun. kendilerine hatırlatmaya calışırım sizin öneriniz olark

arkadaşım biz de ailecek inanmazdık ama başına gelmeyince inanmıyor insan
yakınımın başına geldi gece yarısı kesik kafalar yarı insan silüitleri gece uyumaya korkuyordu
en başta arada oluyordu sonra her gece 5 gibi olmaya başladı bir gece sahurda 5 gibi sofrayı kaldırıyordu elektrik gitti çığlık çığlığa geliyorlar diye bağırışı vardı.. anlatılamaz:KK17: koşa koşa gittik sarıldık gittiler... hoca bulduk (her dua herzaman okunmazmış buarada öğrendik) dedik abdestsiz yatmıyor, dua okusada karşısında oynuyorlarmış falan

velhasıl biz inanmamıştık ya hani hoca gece aynı odada başkası da yatıyormuş ondan ele geçirememişler ama az kalmış demişti (son zamanlarında karanlıkta bile kalamıyordu artık akşam kapıya iniliyordu(apartman girişi arkadan 3-5 metre ışıksız loş) alınıyordu)

etrafınız da hacı hoca varsa onların tanıdıkları oluyor ama ne dediyse yapın akan denizden su toplamalar sirkeli suyla yıkanmalar yıkandığı suları giderden gitmeyecek leğende yıkanıp su dökecek yer aramalar

çok geçmiş olsun.... ama esir alınca onun hareketlerinide kontrol altına almaya başlıyorlar.. başımıza gelince başına gelenlerle konuşma fırsatımız oldu meğer etrafımızda olup adı çıkar korkusuyla söylemeyen çok varmış...

Hacı hoca yalan işler.
Ama cok uzuldum durumuna. Belki şizofrenik bir durum olusmustur. Umarım caresi bulunur.

heh arkadaşım benim demek istediğimde o. ben de inanmam aslında çok fazla ama inananada laf söyleyemem. çünkü neler çekiyorlardır Allah bilir. ben kendi çocuğumu omuzlarını devamlı kalkıp tutup soruncu oturuyorlar orda dien bi evladım olsa karşımda Allah korusun kafayı yerim. he bu demek değil hocayla biter hayır tabiti. anlattığım olayla öyle bitmiyor zaten. hem hastaneye hem psikoloğa getirdiler ancak kan alamıyorlar. birde hocaya gittikten sonra çocukta değişmeler oldu. ilk yazdığımda size dışarı çıkmıyor demiştim. artık abisinin iş yerine gitmeye başladı. ama psikolojik olarak hoca rahatlattı die yorumluyorum ben. cünkü gördüklerine bi isim bulmak istiyordu ve hocada ona isim verdi oda inandı. annesini nasıl ikna ederiz bilmiyorum. çocuğumu yatıramam dio. çünkü her hastaneye gidişlerinde sarılıp beni yatırmayın die ağlayor. rabbiim kimsenin başına vermesin

İnançlar insanların algısını değiştirir. Daha önce karşılaştığım bir örneği de sizinle paylaşayım.50 li yaşlarında bir kadın gençlik yıllarından beri bir şeyler tarafından sürekli korkutulduğunu söylüyor.Görüntüler çoğunlukla ejderha şeklinde.Ve ejderhanın ismini söyledikten sonra ejderha onu rahat bırakıyormuş.Ülkemizin bir çok yerinde ve bir çok dini kökenli hikayeler de ejderha ve ona benzer bir çok hayvanlar buna benzer şekilde anlatılır.Bu olayı dini olarak yorumluyorlar fakat kadının hayat hikayesini dinleyerek yorumlarsak, yaşadığı tamamen stress disorder. Bu kadını bir hocaya götürsek hocanın diyeceği şey "bunun içine şu girmiş , şöyle yapmak lazım vs.."
Psikolojinin gelişmediği zamanlar da deli olan insanların içine şeytan girdi diye akıl almaz işkenceler etmişlerdir. Bir çok kaynaktan bu bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çevresinde duyduğu dini bilgiler,kendi okudukları hepsi onun hayal dünyasını etkileyen şeylerdir.Şu şekilde düşünün bunu ; Hayatı boyunca yılan görmeyen veya neye benzediğini bilmeyen bir kimse bunu rüyasında göremez ki bilgi sahibi olmadığı bir şeyi şekillendiremez.
Kendisi hastaneye yatmamak için savunma mekanizması geliştirmiş.Belki de oraya yattığı zaman öleceğini düşünüyordur. Bunu maalesef buradan bilme ihtimalim yok.
Ailesine söyleyin en kısa zaman da bir uzmandan yardım alsınlar.
Bu arada çocuk ne zamandan beri madde bağımlısı ve ne kullanıyor biliyor musunuz?

X