- 14 Ağustos 2024
- 301
- 804
- 23
- 38
- Konu Sahibi Meryem_meriyem
-
Bu detayları yetkililerle konuşabilirsin. Ayrıca geçici süre sahip çıkması da bazen yeterli olur. En azından nerede olduğun bilinmez güvende olursun zaman kazanıp bir yol çizersin kendine.Devlet ne kadar sahip çıkıyor
Bağımlı adamın size ulaşacağı her yerde tehdit altındasınız,ilk zaman 3 ay diye biliyorum ama can güvenliğiniz yoksa yeni kimlik yeni bir iş imkânları var siz bu hakkı almak için gerekli koşullara sahipmisiniz ve devletin koyduğu tüm kurallara uyar mısınız bilmiyorum???Devlet ne kadar sahip çıkıyor
Çok geçmiş olsun. Eşiniz de önceden vardıda mı siz fark etmediniz yoksa yeni olan bir şey mi arkadaş çevresinden oluyor genelde. Yaşınız kaç bilmiyorum ama ortada bir çocuk var sizin can güvenliğiniz var düzelir diye beklemeyin düzelmiyorlar bıraktım diyip bir kaç ay sonra tekrar başlıyorlar. Aileniz yakınınız varsa destek alın uzak durmaya çalışın ondan ve hiç bir lafına da inanıp güvenmeyin barışma ayağınaEşimle 4 senedir evliyiz. 3 düşük yaşadım, sonrasındaki gebeligimde eşimin madde kullandığını farkettim. İlk başta tütün dedi farkli birseyler konulmuş dedi ama inanmadim. Sarhoş gibiydi, esrar kullanirken yakaladim. Sonrası dahada kötü oldu, sürekli kullanmaya basladi. Gözleri kan çanağı gibi eve gelmeye başladı. Bazen ayakta duramiyordu. Ailesine haber verdin. Sözde telefonda uyariyorlardi ama ne fayda... Bebek doğdu bu sürede hep uyardim kizdim bazen ona kafasina birseyler firlattim. Artik öfkemi kontrol edemiyorum. Ailesinin yanına gittik 15 gün bana ne kullandığını bulmam gerektiğini söylediler çünkü onlarda başka birseyden şüpheleniyorlardi. Eşim onlarin yanindada yapiyordu kimse kötü olmadı ben söylüyordum. Ben cebinden küçük bir pecete yakaladim. İşte korktuklari şeydi. Bende yeni yeni öğreniyorum. Sentetik uyuşturucu... Eşime kizdilar kaynim ayağını kiricam diye palavra sıktı ben yok dedim. Konuşun tedavi olsun istedim. Zaten uyuşturucu kullanan insanların birikimi olmaz. Para yetişmez. Sözde bir tedaviden bahsettiler. Cihaza bagliyorlar zihninden siliyorlar. Biraz yüklü bir paraydi bizim için. Eşim ilk taksidini verdi. Devamında gitmedi. Biz tekrar eve geldik kaynanamla evde kullandi kaynanam görüyor ama birsey demiyor. Ben dedim kullandi diye. Kaynanam eşime kızdi. Sözde evi tekedicek falan Eşim bana kızıyor senin yüzünden diye söz verdi falan belli bir süre birakti yeniden basladi. Eve gelmedi işine gitmedi. Oğlumun ilk doğum günüydu içerek geldi onu kovdum. Boşanacağımi söyledim. Aileler araya girdi Sözde onlarin köyüne gidince ortam değişikligiyle birakcakti. Oda olmadi
Oradayken beni tehdit etti beni öldürucegini oğlumu alacağını söyledi. Geldik aynı tas aynı hamam. Kredi kartlarını patlatmış. Kirayi veremiyecek durumda. Bugün eve gelemecegini söyledi. Bende aileri toplayacağımi söyledim. Bilmiyorum o kadar çaresizimki ailemin evinde rahat değilim kendi evimde kira napicagimi Bilmiyorum. Bosanamiyorum oldurmesinden korkuyorum oğlumun almasindan. Korktuğumu belli etmiyorum bosanirim diyorum ama olmuyo annem Dul engelli bir kardesim var ben çalısirim desemde engelli kardesime var annemde. Bosanmasamda bu psikolojiyi kaldıramıyorum. Evden bir şeyler yapıp satsam. Bilmiyorum bana fikir konusunda yardimci olur musunuz. Dua istiyorum. Rabbim kimseyi bu duruma dusurmesin...
Bebek doğmadan önce zaten uyuşturucu kullandığını öğrenmişsiniz.Neden bile bile lades dediniz ? Madde kullanan insanlar o kafayla öz annelerini öldürüyorlar. 2022de bir çocuk maddenin etkisiyle annesinin kafasını kesip balkondan atmıştı.O suçlu olduğu kadar sizde suçlusunuz.Kendi düşen ağlamaz.Yazık o bebeğe çok yazık.İki tane sorumsuz insan yüzünden hayata 10-0 geride başladı.Keşke bir kanun çıksa ve herkes anne baba olmasa.Eşimle 4 senedir evliyiz. 3 düşük yaşadım, sonrasındaki gebeligimde eşimin madde kullandığını farkettim. İlk başta tütün dedi farkli birseyler konulmuş dedi ama inanmadim. Sarhoş gibiydi, esrar kullanirken yakaladim. Sonrası dahada kötü oldu, sürekli kullanmaya basladi. Gözleri kan çanağı gibi eve gelmeye başladı. Bazen ayakta duramiyordu. Ailesine haber verdin. Sözde telefonda uyariyorlardi ama ne fayda... Bebek doğdu bu sürede hep uyardim kizdim bazen ona kafasina birseyler firlattim. Artik öfkemi kontrol edemiyorum. Ailesinin yanına gittik 15 gün bana ne kullandığını bulmam gerektiğini söylediler çünkü onlarda başka birseyden şüpheleniyorlardi. Eşim onlarin yanindada yapiyordu kimse kötü olmadı ben söylüyordum. Ben cebinden küçük bir pecete yakaladim. İşte korktuklari şeydi. Bende yeni yeni öğreniyorum. Sentetik uyuşturucu... Eşime kizdilar kaynim ayağını kiricam diye palavra sıktı ben yok dedim. Konuşun tedavi olsun istedim. Zaten uyuşturucu kullanan insanların birikimi olmaz. Para yetişmez. Sözde bir tedaviden bahsettiler. Cihaza bagliyorlar zihninden siliyorlar. Biraz yüklü bir paraydi bizim için. Eşim ilk taksidini verdi. Devamında gitmedi. Biz tekrar eve geldik kaynanamla evde kullandi kaynanam görüyor ama birsey demiyor. Ben dedim kullandi diye. Kaynanam eşime kızdi. Sözde evi tekedicek falan Eşim bana kızıyor senin yüzünden diye söz verdi falan belli bir süre birakti yeniden basladi. Eve gelmedi işine gitmedi. Oğlumun ilk doğum günüydu içerek geldi onu kovdum. Boşanacağımi söyledim. Aileler araya girdi Sözde onlarin köyüne gidince ortam değişikligiyle birakcakti. Oda olmadi
Oradayken beni tehdit etti beni öldürucegini oğlumu alacağını söyledi. Geldik aynı tas aynı hamam. Kredi kartlarını patlatmış. Kirayi veremiyecek durumda. Bugün eve gelemecegini söyledi. Bende aileri toplayacağımi söyledim. Bilmiyorum o kadar çaresizimki ailemin evinde rahat değilim kendi evimde kira napicagimi Bilmiyorum. Bosanamiyorum oldurmesinden korkuyorum oğlumun almasindan. Korktuğumu belli etmiyorum bosanirim diyorum ama olmuyo annem Dul engelli bir kardesim var ben çalısirim desemde engelli kardesime var annemde. Bosanmasamda bu psikolojiyi kaldıramıyorum. Evden bir şeyler yapıp satsam. Bilmiyorum bana fikir konusunda yardimci olur musunuz. Dua istiyorum. Rabbim kimseyi bu duruma dusurmesin...
Madde etkisindeyken uyuşuk olur ama düştükten sonra veya bir süre ulaşamayıp yoksunluk çekerse tehlikeli olur. Ayrıca halüsinojen kimyasallar kullanıyorsa kafası güzelken neler düşüneceği, neler göreceği ve duyacağı belli olmaz, bambaşka şeyler yapabilir. Bad tripe girebilir. Bunların hepsi çevresindeki insanlar için gayet tehlikeli şeyler. Yarın öbür gün uyuşturucu parası için sizi bıçaklamayacağının garantisi yok.Tabikide ama Kullandığı şey öyle bir şey değil uyuşuk oluyor tam bilinci kapanmiyor. Ailemde bosanmami istemiyo el alem ne der.... istenmedigim bir yer bazen diyorumki keşke eşim ölse. O zaman kimse bir şey diyemez
Çaresizlik bir çukurunda içindeyim. Ailesi bir kısmı beni suçladı neden mi attigim mesajlari görmüşler ben onu bunalima sokuyormusum onu itmisim. Bir kadın nasil kocasina hakaret edebilirmisAllah yardımcınız olsun, umarım bu zor şartlardan kurtulacak gücü ve imkanları bulabilirsiniz.
Eşinizin madde bağımlılığından kurtulabilmesi için ilk önce kendi istemesi gerekiyor. Ailesi ne yapabilir bu durumda? Onlarda sizinle aynı durumda. Madde bağımlılığı söz konusu olunca aileymiş, aşkmış, evlatmış, ahlakmış hepsi değerini yitiriyor.
Maddeye ulaşabilmek için hırsızlık yapmak, adam yaralamak, fuhuş yapmak durumunda kalıyorlar. Bunun nedeni ise bir şeye fiziksel anlamda bağımlı olunması ve beynin kimyasının değişmesidir. Maddeye ulaşamayan kişi yoksunluk krizi yaşıyor, mental ve fiziksel olarak acı çekiyor. Bu yüzden anne, baba, kardeşin dilemesiyle veya uğraşmasıyla bağımlılıktan kurtulabilseydi insanlar bugün amatemler dolu olmazdı. Kardeşi de çaresiz ki bacağını kırmaktan bahsediyor. Yetişkin ve bağımlı bir insanı evde tutmak zor. Bu kişi işe gidiyor, dışarı çıkıyor. Para ve çevre oldukça devam edecek, bunlar olmazsa başka şekillerde yine ulaşıyorlar. Bundan sonra gelecek adımlarınızı buna göre atmalısınız, ailesinin de yapabileceği bir şey olmadığını, onlar istese bile kan bağı dolayısıyla bırakamayacaklarını ama sizin buna hakkınız olduğunu düşünerek hareket edin. Sizin ve çocuğunuzun can güvenliği en önemli şey şuanda. Ailesi evliliğinizi kurtarın gibi şeyler dese bile gerçek bir düzelme olmadan kabul etmeyin ki madde bağımlılığı yıllar içinde tekrar edebilir.
Kinamayin Allah kimsenin başına vermesin ben ogrendigimde hamileligim sonlariydi. Eğer bilseydim hamile kalmazdimBebek doğmadan önce zaten uyuşturucu kullandığını öğrenmişsiniz.Neden bile bile lades dediniz ? Madde kullanan insanlar o kafayla öz annelerini öldürüyorlar. 2022de bir çocuk maddenin etkisiyle annesinin kafasını kesip balkondan atmıştı.O suçlu olduğu kadar sizde suçlusunuz.Kendi düşen ağlamaz.Yazık o bebeğe çok yazık.İki tane sorumsuz insan yüzünden hayata 10-0 geride başladı.Keşke bir kanun çıksa ve herkes anne baba olmasa.
Onun ailesinin söylemleri, bu saatten sonra senin için önemli olmasın. Kendi başlarına kalmasın sen uğraş diye binbir manipülasyonlar yapılır, kendini suçlu hissedip gitme diye. Senin bundan sonra düşünmen gereken tek şey kendinin ve çocuğunun güvenliği.Çaresizlik bir çukurunda içindeyim. Ailesi bir kısmı beni suçladı neden mi attigim mesajlari görmüşler ben onu bunalima sokuyormusum onu itmisim. Bir kadın nasil kocasina hakaret edebilirmis
Bosansam biliyorumki sonum ölüm ailem kabulde etse ne yapar eder beni öldürür. Kadın cinayetleriyle dolu ülkemizMadde etkisindeyken uyuşuk olur ama düştükten sonra veya bir süre ulaşamayıp yoksunluk çekerse tehlikeli olur. Ayrıca halüsinojen kimyasallar kullanıyorsa kafası güzelken neler düşüneceği, neler göreceği ve duyacağı belli olmaz, bambaşka şeyler yapabilir. Bad tripe girebilir. Bunların hepsi çevresindeki insanlar için gayet tehlikeli şeyler. Yarın öbür gün uyuşturucu parası için sizi bıçaklamayacağının garantisi yok.
Aileniz elalem yüzünden kimyasal kullanan eşinizin size veya çocuğunuza zarar vermesi hatta öldürmesi riskini, boşanmanıza tercih ediyorsa çok affedersiniz ama tüküreyim öyle aileye ben.
Bu işlerin şakası yok. Meth ve amfetamin direkt beyin kimyasıyla oynuyor. Mdma halüsinatif bir şey, o an aklından neler geçtiğini tahmin edemezsiniz. Lsd tüm duygu ve algılarını değiştirir, normal zamandaki gibi algılamaz hiçbir şeyi.
Dediğiniz gibi ciddi kimyasal kullanıyorsa her şeyi geçtim, can güvenliğiniz yok. Üstelik bulaştığı adamlar da tekin değil, yarın öbür gün diğer bağımlılar, torbacı vs başınıza iş açar.
Allah yardımcınız olsun çok zor gerçekten. Yaşayan bilir. İkna edin Yedam var ücretsiz ve sicile işlemeyecek şekilde tedavi odaklı çalışıyorlar. Ama eşinizin istemesi lazım. Birde bol bol video izleyin bununla alakalı. Boşanacağım diyip boşanmasanız vs onlar daha da cesaret alıyorlar bundan. Gerçi siz ne yaparsanız yapın onun istemesi lazım… ayrıca niye çocuk yaptın gibi kınamanıza gerek yok o psikolojiyi yaşayan bilir… Allah korusun başınıza gelir. Ne kadar karısı olsanız bile istemediğin halde cinsel ilişkiye bile maruz bırakılabiliyorsunuz. Siz sağlam durun sizinde psikolojiniz çok önemli insan bu süreçte intiharı bile düşünebiliyor ama her zaman bir umut vardır. Allahtan umut kesilmez. Bir sürü hakkınız var. Araştırın. İzinizi bile kaybedersiniz devletin sunduğu bir sürü hak var. Gerekirse polise şikayet edin. Bir sürü hapis cezası var en azından ölümden kurtulursunuz. Lütfen hafife almayın kimyasal içiyorsa çok tehlikeli.Tekrar Allah yardımcınız olsun inşallah.Eşimle 4 senedir evliyiz. 3 düşük yaşadım, sonrasındaki gebeligimde eşimin madde kullandığını farkettim. İlk başta tütün dedi farkli birseyler konulmuş dedi ama inanmadim. Sarhoş gibiydi, esrar kullanirken yakaladim. Sonrası dahada kötü oldu, sürekli kullanmaya basladi. Gözleri kan çanağı gibi eve gelmeye başladı. Bazen ayakta duramiyordu. Ailesine haber verdin. Sözde telefonda uyariyorlardi ama ne fayda... Bebek doğdu bu sürede hep uyardim kizdim bazen ona kafasina birseyler firlattim. Artik öfkemi kontrol edemiyorum. Ailesinin yanına gittik 15 gün bana ne kullandığını bulmam gerektiğini söylediler çünkü onlarda başka birseyden şüpheleniyorlardi. Eşim onlarin yanindada yapiyordu kimse kötü olmadı ben söylüyordum. Ben cebinden küçük bir pecete yakaladim. İşte korktuklari şeydi. Bende yeni yeni öğreniyorum. Sentetik uyuşturucu... Eşime kizdilar kaynim ayağını kiricam diye palavra sıktı ben yok dedim. Konuşun tedavi olsun istedim. Zaten uyuşturucu kullanan insanların birikimi olmaz. Para yetişmez. Sözde bir tedaviden bahsettiler. Cihaza bagliyorlar zihninden siliyorlar. Biraz yüklü bir paraydi bizim için. Eşim ilk taksidini verdi. Devamında gitmedi. Biz tekrar eve geldik kaynanamla evde kullandi kaynanam görüyor ama birsey demiyor. Ben dedim kullandi diye. Kaynanam eşime kızdi. Sözde evi tekedicek falan Eşim bana kızıyor senin yüzünden diye söz verdi falan belli bir süre birakti yeniden basladi. Eve gelmedi işine gitmedi. Oğlumun ilk doğum günüydu içerek geldi onu kovdum. Boşanacağımi söyledim. Aileler araya girdi Sözde onlarin köyüne gidince ortam değişikligiyle birakcakti. Oda olmadi
Bebegim dağa 1 yasinda. bosansam öldürür. Eve gelmek istemiyor çoğu zaman. Calistim zamanında. Yine çalışırım. Ama bilinmezligin icindeyimYani öyle insanlarla tanışmış birisi
Aynı ortamda bulunmuş biri olarak bana sorarsan kurtulma ihtimali adamın %5 falan diyelim o da en iyi ihtimalle. Bir tane tanıdığım bırakmıştı bir süre ki o da evli Çocuklu bir süre sonra baktım tekrar başlamış. Allah yardımcın olsun ne desem bilemedim kimse istemiyor diye boşanamıyorum diye bir şey yok bence bu hayatı sen yaşıyorsun inşallah rahatlıkla güzel bir şekilde para kazanır güzel bir hayat yaşarsın
Devlete guvenemiyorum. Torbacı vardı onlarin ailesinde adam iki sene yatıp cikti. Bazen diyorum Allahim benle oglumun canını al yada onunAllah yardımcınız olsun çok zor gerçekten. Yaşayan bilir. İkna edin Yedam var ücretsiz ve sicile işlemeyecek şekilde tedavi odaklı çalışıyorlar. Ama eşinizin istemesi lazım. Birde bol bol video izleyin bununla alakalı. Boşanacağım diyip boşanmasanız vs onlar daha da cesaret alıyorlar bundan. Gerçi siz ne yaparsanız yapın onun istemesi lazım… ayrıca niye çocuk yaptın gibi kınamanıza gerek yok o psikolojiyi yaşayan bilir… Allah korusun başınıza gelir. Ne kadar karısı olsanız bile istemediğin halde cinsel ilişkiye bile maruz bırakılabiliyorsunuz. Siz sağlam durun sizinde psikolojiniz çok önemli insan bu süreçte intiharı bile düşünebiliyor ama her zaman bir umut vardır. Allahtan umut kesilmez. Bir sürü hakkınız var. Araştırın. İzinizi bile kaybedersiniz devletin sunduğu bir sürü hak var. Gerekirse polise şikayet edin. Bir sürü hapis cezası var en azından ölümden kurtulursunuz. Lütfen hafife almayın kimyasal içiyorsa çok tehlikeli.Tekrar Allah yardımcınız olsun inşallah.
Hep diyorum kim beni kinadiysa Allah onlarin başına versin. Çok kırıldım çok ağladım çok yanliz kaldim. Bir bataklığa girmiş. Onada soyledim sonun ya mezar yada toprak olucakOnun ailesinin söylemleri, bu saatten sonra senin için önemli olmasın. Kendi başlarına kalmasın sen uğraş diye binbir manipülasyonlar yapılır, kendini suçlu hissedip gitme diye. Senin bundan sonra düşünmen gereken tek şey kendinin ve çocuğunun güvenliği.
Onun sonu ne olursa olsun güzelim bizi ilgilendirmez su testisi su yolunda kırılır. Sen kendi geleceğine odaklan, bizim önemsediğimiz şey senin ve çocuğunun güvenliği.Hep diyorum kim beni kinadiysa Allah onlarin başına versin. Çok kırıldım çok ağladım çok yanliz kaldim. Bir bataklığa girmiş. Onada soyledim sonun ya mezar yada toprak olucak
Onlarin çevresinde bunu kullanıp birakan çok insan varmış. Kendi bile birakan arkadaşlarim var diyo. Bilmiyorum sigara bile zorken bu daha pisYani öyle insanlarla tanışmış birisi
Aynı ortamda bulunmuş biri olarak bana sorarsan kurtulma ihtimali adamın %5 falan diyelim o da en iyi ihtimalle. Bir tane tanıdığım bırakmıştı bir süre o da evli Çocuklu bir süre sonra baktım tekrar başlamış. Allah yardımcın olsun ne desem bilemedim kimse istemiyor diye boşanamıyorum diye bir şey yok bence bu hayatı sen yaşıyorsun inşallah rahatlıkla güzel bir şekilde para kazanır güzel bir hayat yaşarsın
Onu bende bilmiyorum.Onun sonu ne olursa olsun güzelim bizi ilgilendirmez su testisi su yolunda kırılır. Sen kendi geleceğine odaklan, bizim önemsediğimiz şey senin ve çocuğunun güvenliği.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?