Uyuşturucu kullanan eş

Ben buna katılmıyorum çok arkadaşım var öyle değil hepsi için bunu söylemeyin ne aileler var kızlarının saçının teline zarar getirmezler Umarım bir çıkış yolu bulursunuz
Her yerin iyisi kötüsü var benim çevremde eşimin çevresinde bu kafada. İnşallah Allah razı olsun

Çaresizlik bir çukurunda içindeyim. Ailesi bir kısmı beni suçladı neden mi attigim mesajlari görmüşler ben onu bunalima sokuyormusum onu itmisim. Bir kadın nasil kocasina hakaret edebilirmis
Bence devlet korumasına gidin,gizlilik kararı aldırın,başka bir ildeki kadın sığınma evine göndersinler işinizi kaybettirin

Adam tehdit ediyor ölümle. Ailem desen dayan sabret demekten başka bir şey demiyor. Kocamin ailesi zaten takmiyor artik suçu bende görüyorlar. Bende ölsün diye dua ediyorum artik. O kadar çaresiz bir durumki Allah kimsenin başına vermesin. Ne devlete nede aileme siginabiliyorum. Evden en azından birseyler yapıp satmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. En azindan kenara köşeye atardim güvencem olurdu. Bebeğim küçük daha kres yaşında olsaydi evlere temizlige giderdim. Bilmiyorum sarma sarip satsam yada tatli ama onun içinde iş yerine gitmek lazim herhalde.

Kaç kurtar kendinide çocuğunuda.
Her gün bir adım daha fazla bağımlı olacak.
Bağınlılığı arttıkça sinirleri daha da gerilecek.
Sizden çıkaracak hıncını. Sonuçları nasıl olur kim bilir. Allah korusun.

Keşke gidecek yerim.olsa. Eve gelmiyor. Bu işine geliyor. Annelerin evi yakin orada kal diyor. Ölüm var işin ucunda. Tehdit ediyo beni bebegimle.

Ölüm var evet buna göre bir karar al.
Sığınma evine gitsen olmaz mı?
Sığınma evleride tam güven vermiyo çok araştırdım. Çalışmam gerek ama nasıl bilmiyorum. Kendi evimden çalışsam oğlum gece yatınca bende gece ne yapicaksam yaparim. Ama ne boncuk işi baktim ayda en fazla 2 3 bin değmez.

evde durma. Eşinin dönüp dolaşağı yer o ev.
Şuan parası var bir şekilde temin ediyor zıkkımı.
Ama parası bittiğinde geri gelecek. Size saracak.

evde durma. Eşinin dönüp dolaşağı yer o ev.
Şuan parası var bir şekilde temin ediyor zıkkımı.
Ama parası bittiğinde geri gelecek. Size saracak.
Anneme bugün ağladım bana sabret diyo millet ne der diyo. Allahtan bulacak belasini diyor. Ne diyim o çaresizimki ne yapacağımi bilmiyorum

Keşke size devlete sığının polise gidin diyebilsem.. Uzaklaştırma sonrası öldürülen kadınlar, ifade sonrası serbest bırakılan pislikler. Ne desek olmuyor. Ailen arkanda olsa yine bi nebze faydası olurdu sana. Ailen öldürülme riskin olduğu halde hala katıysa Allah yardımcın olsun.
Sen bebekle ve onunla tek kalmamaya çalış, korun bi bebek daha yapma. Hatta bu durumda kök ailelerle yaşamak bence can güvenliği açısından bi tık daha artı. Çocuk biraz bebeklikten çıksın o zaman kadın sığınma ve iş durumlarını düşün. Zaten şuan gitsen 6-7 ay kalınıyor diye biliyorum 1,5 yaşında bebekle nerede nasıl çalışıp düzen kuracaksın.
Zıttına gitme öfkelendirme, çok ciddi krizler yaşayabilir bu yüzden mantıklı tartışmalara gircem diye uğraşma, kullandığı met’se çok tehlikeli. İnsanlıktan çıkıyolar beyin kimyası değişiyor. Kendi kendine bırakması falan imkansız metten dönen duymadım daha.

Çok zor bişey bu cesaretine hayran kaldım ama, esrar içen komşularım var saçma sapan gülmelerini hapşırmalarını devamlı k*smalarını duyuyorum tıkırtı duysam evden dışarıya adımı mı korkudan atamıyorum. Sen bide bunu kullanan eş ile yaşıyorsun .. allah yardımcın olsun ama bence sen evden uzaklaş evde bir bebek büyüyor sığınma evi felan düşünürmüsün bilmiyorum yada kendi ailen hayattaysa varsa oraya gitsen kabul ederler mi ? Bu maddelerin hangisi olursa olsun bağımlılık yaptırıyor işte.

Benim bir kız arkadaşım yıllarca kullanmış. Onu sevgilisi bu yoldan kurtardı kız bana anlattı çok illet bişey nasıl yapmışım hala anlamıyorum diyor. Demek kafa uçuyo yani içince. Tedavi olsun parayı gözden çıkarcaksınız artık ama arkadaş ortamı felan bunlar çok etken faktörler. Neye göre evlendi çocuk yaptı ne akla hızmet ediyor bende anlamadım eşini.. madem böyle olcaktı neden bulaştı .. onu sarsacak başka kötü olaylar mı oldu acaba ondan mı bu yola düştü?

Sanırım
Bilmiyorum 3 düşük yaşadım onun üzüntüsu mü ailesi baski yapiyordu aynı evde kalalım diye. Ben ev ev üstüne olmaz dedim. Eşim beni dinledi evimiz ayri oldu ama kaynanam her defasında konuştu... Bilmiyorum nasıl birakmis ne kullanmış.

Met değil pecete diye bir zıkkım. Keşke devlete guvenebilseydim. Ama sonun ölüm inan kendi canim umrunda değil bebegimin ne olur diye dusunmekten kafayı yiyicem

Yakın akrabam bekarken uyuşturu bağımlısıydı, ailesi belki düzelir diye bu durumu gizleyerek görücü usulü evlendirdiler. Düzelmedi tabi ki. Evlendikten sonra kullanmaya devam etti, para bulmak için başka suçlarda işledi ve yıllarca hapishanede kaldı. Çıktı, tedavi gördü, çocukları oldu. 10 yıl çalıştı, evden işe, işden eve yaşıyordu. Sonra işden ayrıldı, çocuk 11 yaşında ve öğrendik ki bu yine uyuşturucuya başlamış. Velhasıl, geçmiyor, iyileşmiyorlar. Kaçın, hayatınızı heba etmeyin.

Sevgili Meryem,

Bu anlattiklarini birebir, hatta fazlasiyla yasamis biriyim. Sana mumkun oldugunca kisa anlatmaya calisacagim. Oncelikle, uyusturucu kullanan esine vurmani onermem. Cunku yoksunluk aninda bunlari hatirlayacaktir, o da sana siddetle karsilik verecektir. Sinirlerine hakim olmanin cok zor oldugunu biliyorum. Hele disarida esleriyle mutlu gorunen aileleri gordugunde “Benim neyim eksikti?” dedigine eminim.

Sana verecegim tavsiyelere uyup uymamak tamamen sana kalmis. Ama sunu bil, Bu kisiden sana hayir gelmeyecek. Kurtulan insanlar var ama ihtimal cok dusuk. Buna guvenip evli kalirsan, seni cok uzun ve agir bir yol bekler. Bu da senin icin adil bir secenek degildir. Senin de herkes gibi evladinla mutlu bir hayat yasama hakkin var.

Icin ne kadar acidigini ve korkularini cok iyi anliyorum. Ama es dedigin kisi yoksunluk aninda muhtemelen seni tehdit ediyor, bu tehditler de zamanla daha da agirlasacaktir. Sana tavsiyem, Turkiye’deki sistemi arastirman ve siginacak bir yer bulman. Evden is kurmayi dusundugunu soylemissin,bu cok guzel bir fikir, mutlaka arastirmaya baslamalisin. Toplum icinde daha cok arkadas edin, hayat esinden ibaret degil kendini kisitlama.

Kadin siginma yurdu, benzeri guvenli yerler ya da yatili is imkanlarina da bakabilirsin. Unutma, bu kisinin tehditleri bir sure sonra yalvarislara donusecektir. Son tavsiyem: Asla acima! Cunku aciyacak duruma sen dusersin, sevdiklerin bile seni gormezden gelebilir.

Ve bil ki, esinin ailesi onun butun vukuatlarina biliyor ama “el kizina” anlatmazlar. Emin ol, bunlari ogrenmek bile insani yorar. Onlari kendi degerleriyle bas basa birak. Sen sadece kendini ve evladini dusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…