Uyuşturucu kullanıyor olabilir mi?

damar yolu açılan iğneyle piercing takılıyor evet.

uyku ilacı nedir acaba eczaneden kendi kafasına göre mi almış yoksa reçete edilmiş mi bu önemli.

eğer başka tür uyuşturucu kullanıyorsa esrar vs gibi diğerlerini kullanma ihtimali artıyor literatürde.

ailenin bilgilendirilmesi ve çocuk psikiyatrisi hatta amatem ile görüşülmesi lazım.

Aileye mutlaka haber verilir ama polis çağırmak, bu yaşta polisle muhatap etmek onları tedirgin edebilir. Ya da bilemiyorum. Tavırları tedirgin tavırlardan ziyade "bugün yine bir aksiyon içindeyiz" şeklinde. Ama sanıyorum prosedür de önce rehberlik öğretmeni şeklinde. Herkes yanında belli sebeplerden şırınga bulundurabilir, evde yazıcı toneri için, çocuğa serum fizyolojik için bulunduruyoruz ama insan kendi kendine piercing için iğne yapabilir mi? Hadi yapacak diyelim neden iki tane iğne? Ve neden normal şırınga değil de damar yolu. Bilemiyorum. Şimdi bana tavır almışlar .ben yakaladım diye.

Bizim çocuklardan bazilari kendi piercinglerini kendileri takıyormuş anlatiyorlar ordan biliyorum

Kollarına baktınız mı?

İşin içine hemen polis dahil etmeyin. Aileyi bilgilendirin. Onlar ilgilensin.

Benim çocuğum madde kullansa bile ilk önce bana haber vermeden, olaya polis dahil edilse okulu o idarenin başına yıkardım. Ailenin bilgisi dahilinde belki bir psikolojik danışman eşliğinde yapılmalı böyle şeyler. Aileye de pat diye söylemeyin alıştıra alıştıra mümkünse çocuğun olmadığı bir ortamda söyleyin.

Not: Önce aileyi bilgilendirin. Daha sonra polise kesinlikle bildirin.

Bu okulu başımıza yıkma da moda oldu veliler arasinda

Aile ile konuştunuz mu çocuk uyku için ilaç alıyormuymuş gerçekten hadi alıyor uyku ilacı ama o ilacı okula neden getiriyor o da ilginç
Kullananlar hem hap hem iğne şeklinde almıyordur herhalde birini kullanıyordur (hiç bilmediğim için saçmalamış olabilirim aynı zamanda hem hap hem damar yolu uyuşturucu kullanmıyırdur demek istedim de karışık oldu biraz)
Bence o hap önemli aile çocuğu korumak için uyku ilacı olduğunu da kabul edebilir ama ozaman satış yapan kişiler yakalanamaz
Ne yaptınız merak ettim
Allah çocuklarımızın karşısına kötüyü çıkarmasın

Damar yolu iğnesi dediğiniz bu galiba? Bu piercing iğnesi. ..
Benim kuzenim liseye gidiyor. Arkadaşı okula getirmiş piercing yapmışlar. -.-
Uyuşturucu olmasa da bunu okula getirmek yasak olmalı...

Eklentiler

• images (1).webp
    images (1).webp
    1,4 KB · Görüntüleme: 41
Bu okulu başımıza yıkma da moda oldu veliler arasinda
Ben anlayışsız bir veli değilim. Bugüne kadar yaşanan bir problemde de okulu kimsenin -özel okul üstelik- başına yıkmadım.

Fakat burada durum çok ayrı ve özel. Çocuk henüz reşit değil ve velileri var. Öncelikle onların bilgilendirilmesi gerekli.

Ben anlayışsız bir veli değilim. Bugüne kadar yaşanan bir problemde de okulu kimsenin -özel okul üstelik- başına yıkmadım.

Fakat burada durum çok ayrı ve özel. Çocuk henüz reşit değil ve velileri var. Öncelikle onların bilgilendirilmesi gerekli.

Siz velisiniz olaya sadece veli gözü ile bakıyorsunuz.yonetmelik ne ise o uygulanır.
Ayrıca özel okul olunca ne oluyor ?

Siz velisiniz olaya sadece veli gözü ile bakıyorsunuz.yonetmelik ne ise o uygulanır.
Ayrıca özel okul olunca ne oluyor ?
Empati kurun o halde. Bir telefon geliyor ve okula çağırılıyırsunuz. Çocuğunuzun uyuşturucu kullandığını öğreniyorsunuz. Dünya başınıza yıkılıyor. Üstüne birde size haber verilmeden polisin arandığını öğreniyorsunuz. Yönetmelik nedir şuan bilmiyorum ama benim zamanımda her şeyden önce velinin haberi olurdu.

Öyle bir durumda ben tutar çocuğumun kolundan tutar önce bağımlılık derecesini öğrenir, öyle bir durumda yapılması gereken her neyse onu yaparım. Polise de kendim giderim. Bir uzmandan destek alır çocuğum için güven ortamı oluşturur, ondan sonra çocuğumu polisler ile karşı karşıya getiririm.

Uyuşturucu kullanan çocuk zaten yeterince sarsılmış bir çocuktur. O durumda çocuğu birde polisler ile karşı karşıya getirmek daha da sarsılmasına yol açar. Üstüne bir de ebeveynin yerine koyun kendinizi... dünya insanın başına yıkılır, ben nerede hata yaptım da böyle oldu diye kendi yer.

1.5 sene kızımı okula getirip götürdüm. Şuan ki çocukların halini de görüyorum. Hepsi değil ama çoğunun akılları havada, ergenliği çok uçlarda yaşayan çocuklar. Öğretmen saygısı yok. Öyle ki öğretmenin yanından geçerken bir kız öğrenci bağıra bağıra, "X beni s*kck," diyebiliyor. Okula arabayla gelen mi dersiniz, okulun önündeki marketin arkasında sigara içen her sabah öğretmenler tarafından toplanan ama gram utanmayan çocuklar. Bunların en büyük sebebi veliler işte.

Büyük konuşmayayım ama yukarıda yazdığım şeyler ergenlik dönemindeki çocuklar için aşırı bulduğum tavırlar ve çocuğum ileride böyle bir ergen olursa ben taviz vermem. Hata yaptığı zaman öğretmeninin karşısına geçip pişkin pişkin çocuğumu savunmam. İdari bir ceza verilmesi gerekli bir durum varsa ceza verilmesini de kendim talep ederim. Öğretmenine off da diyemez, saygısızlıkta yapamaz. Kendini savunması gereken bir durum karşısında laubali olmadan savunmasını beklerim. Sadece uyuşturucu çok hassas bir konu ve böyle bir durumda veliyi de anlamak gerek.

Mutlaka veliye haber verilir ama durumuna ,elde ki mevcut veriye gore haber verme silsilesi değişebilir.Bu olayda zaten o an okul polisi gelmiştir.Her okuldan sorumlu okul polisi var.Direk cep telefon numarasi var okulda.Acil olarak gördüğümüz bir durumda onu arayıp çağırıp bilgi/fikir alışverişinde bulunduğumuz oluyor. O zaten aranıp madde gösterilmiştir ona ... .Madde çocuğun resmi yolla ulasamayacagi birsey diyelim ki ...Çocuk maddeyi ebeveynin çantasından alip getirdiğini söyledi rehber öğretmenine ....önce ebeveyni mi bilmeli polis mi? Çocuk "babam al bunu götür arkadaslarina az az denettir ,isterlerse eve getirirsin arkadaşlarını " dedi. İlkonce ebeveyni arayıp haber vermek mi gerekir? Dediğim gibi mutlaka velinin haberi olur ama silsile değişebilir.

Mutlaka veliye haber verilir ama durumuna ,elde ki mevcut veriye gore haber verme silsilesi değişebilir.Bu olayda zaten o an okul polisi gelmiştir.Her okuldan sorumlu okul polisi var.Direk cep telefon numarasi var okulda.Acil olarak gördüğümüz bir durumda onu arayıp çağırıp bilgi/fikir alışverişinde bulunduğumuz oluyor. O zaten aranıp madde gösterilmiştir ona ... .Madde çocuğun resmi yolla ulasamayacagi birsey diyelim ki ...Çocuk maddeyi ebeveynin çantasından alip getirdiğini söyledi rehber öğretmenine ....önce ebeveyni mi bilmeli polis mi? Çocuk "babam al bunu götür arkadaslarina az az denettir ,isterlerse eve getirirsin arkadaşlarını " dedi. İlkonce ebeveyni arayıp haber vermek mi gerekir? Dediğim gibi mutlaka velinin haberi olur ama silsile değişebilir.
Evet durumuna göre değişir -ki bakın ne güzel açıklamışsınız. Polis denince insanın aklına ilk gelen, normal polis memuru oluyor.

Ben revirden derse geç kaldım diye, öğretmen derse almadığında kantinde görüp odasında hiçbir saygısızlık yapmamama rağmen başıma sabit telefon atmaya çalışan mdr. Yrd. bildiğim için gözümün önüne hep öyle idareciler geliyor. Annem okula gelmiş bir gün öylesine okulumun yakınlarındayken, öğretmenlerimle de görüşmüş. Mdr. Yardımcımız anneme, okuldan bir kızın bir ay önce evli kendinden bilmem kaç yaş büyük adamla kaçtığını, kızı polisler bulup aileye teslim ettikleri zaman babasının kızın saçlarından sürükleyerek dövdüğünü falan anlatmış. Kızını dövmeyen dizini dövermiş. İkinci dönemde gelmişti bu adam okulumuza. Annemde de biraz ataerkil bir yapı vardır ama annemin bile psikolojisini bayağı sarsmıştı. İlkokuldaki idarecilermizde pek vicdanlı değillerdi. Maalesef idare deyince aklıma gelen bunlar.

Evet durumuna göre değişir -ki bakın ne güzel açıklamışsınız. Polis denince insanın aklına ilk gelen, normal polis memuru oluyor.

Ben revirden derse geç kaldım diye, öğretmen derse almadığında kantinde görüp odasında hiçbir saygısızlık yapmamama rağmen başıma sabit telefon atmaya çalışan mdr. Yrd. bildiğim için gözümün önüne hep öyle idareciler geliyor. Annem okula gelmiş bir gün öylesine okulumun yakınlarındayken, öğretmenlerimle de görüşmüş. Mdr. Yardımcımız anneme, okuldan bir kızın bir ay önce evli kendinden bilmem kaç yaş büyük adamla kaçtığını, kızı polisler bulup aileye teslim ettikleri zaman babasının kızın saçlarından sürükleyerek dövdüğünü falan anlatmış. Kızını dövmeyen dizini dövermiş. İkinci dönemde gelmişti bu adam okulumuza. Annemde de biraz ataerkil bir yapı vardır ama annemin bile psikolojisini bayağı sarsmıştı. İlkokuldaki idarecilermizde pek vicdanlı değillerdi. Maalesef idare deyince aklıma gelen bunlar.
Ne yazık ki gecmis yaşantılar bu gün olaylari- durumu algilayisimizi ....hissettigimiz duygularimizi da olumlu/olumsuz etkiliyor. Ama dediğim gibi okul polisleri daha farklı....sivil kıyafetli ve genelde "kim lan bu zibidi" diyeceginiz ,polis olduğunu anlamayacaginiz kılıkta :KK48: Bu olayda da idareciler yapılması gerekeni yapmışlardır ancak sadece durumu bilmesi gerekenler biliyordur.... gidip öğretmenler odasında ilan etmeyeceklerdir elbette ki olayın tam olarak ne oldugunu....

Back
X