Uyutmayan can sıkıntısı

Dediğiniz gibi olsa bile coşması gereken eşim olmaz mıydı
Biz hiç birşey düşünmedik belki kız tarafı baş başa olmak istemiştir onlar sadece siz gelin demiştir vs tarzında düşündük
Diğer anlatılarınıza bakıyorum da, aile sorunlu.
Nahoş şeyler yaşanmış ve belli ki kp saygılı bir insan değil.
Mümkün mertebe zorunluluklar hariç görüşmemeyi yeğeleyin derim, yok eve sokmazmış yok biri demiş soyu mahvettiniz falan.
Ne kadar saygısız ve bayağı muhabbetler bunlar.
Hele ki gelinle asla böyle konuşmalara girilemez bile.
Kendinizi sinir hastası etmeden uzaklaşın derim.
Elbet sizin de hatalarınız vardır ama görgüden uzak bir kp ile bir gelin hanımın başetmesi mümkün değildir.

Baba evindeki servetinizi anlatmanız hepimizi bu konuda çok aydınlattı, eksik olmayın. Israrla haklı olduğunuzu duymak istiyorsunuz da bu tavırla o iş yaş. Ben şahsen kayınpederi anladım.
Baba evimdeki serveti anlatmaya başlamadım canım sen rahat ol
Arkadaş görmemiş sonradan görme dedi onun için açıklama yaptım
Sonradan görme olabilmem için evlenip alana kadar hiç görmemiş olmam gerekirdi değil mi ?

Diğer anlatılarınıza bakıyorum da, aile sorunlu.
Nahoş şeyler yaşanmış ve belli ki kp saygılı bir insan değil.
Mümkün mertebe zorunluluklar hariç görüşmemeyi yeğeleyin derim, yok eve sokmazmış yok biri demiş soyu mahvettiniz falan.
Ne kadar saygısız ve bayağı muhabbetler bunlar.
Hele ki gelinle asla böyle konuşmalara girilemez bile.
Kendinizi sinir hastası etmeden uzaklaşın derim.
Elbet sizin de hatalarınız vardır ama görgüden uzak bir kp ile bir gelin hanımın başetmesi mümkün değildir.
Temennim o yönde inşallah dediğiniz gibi sinir hastası olmadan uzaklaşırım
Ya bana istediğini de desin hadi geçtim ama kalkıp eşimi arayıp paylaması bizim aramızı açmaktan başka ne?
Beni ara sor senin derdin ne benimle de amenna bende sana izah ederim benim sizinle bir derdim yok olsa diğer oğluna da selam vermezdim muhabbet kurmazdım diye

Bütün bunların yanında arabadan inmemiş olmam aynı derecedeyse sizin için saygı duyarım
Teşekkür ederim değerli görüşleriniz için

benim derecelendirmem önemli değil ki. Siz bu konudan mutsuz olup uyuyamayacak kadar rahatsizsiniz aslında. Çok büyük terbiyesizlik de yapilmis size zamaninda. ben de olsam kabullenemezdim.

ama ayni şekilde karşılık vermek de sizi mutlu etmiyor gordugunuz gibi, bir de üstelik esinizle de sorun yaşıyorsunuz.

ben boyle durumlarda tamamen iletisimi kesmek taraftariyim.. sizin yaptiginiz da yanlis, onlarınki de. eğer asgari saygı çerçevesinde görüşemeyecekseniz uykularınızı kaçırmaya ne gerek var?

Ön koltuğa oturayım diye düşünmüştür malum o saygı meselesi ya büyüklerde
Şöför koltuğuda boştu oraya da oturma ihtimali var o halde
Gerçekten bunu anlamıyorum ön koltuk ne alaka saygı ile ya
Yeri geliyor babam da biniyor bizim arabaya ama arka da gidiyor yani
Bu terbiyesizlik olsa kendi babama yapmam sanırım . Yada illa ki biri uyarırdı ailemde bu görüş geçerli olsaydı

Temennim o yönde inşallah dediğiniz gibi sinir hastası olmadan uzaklaşırım
Ya bana istediğini de desin hadi geçtim ama kalkıp eşimi arayıp paylaması bizim aramızı açmaktan başka ne?
Beni ara sor senin derdin ne benimle de amenna bende sana izah ederim benim sizinle bir derdim yok olsa diğer oğluna da selam vermezdim muhabbet kurmazdım diye
Aralarında ne yaşanıyor bilemezsiniz, belki size bir şey demedi falan diye oğluna kızıyordur.
Hala aynı görüşteyim, araba inme olayında haksızsınız ama yapılan da çok çirkin.
Kp bana bırakın bağırmayı herhangi bir azarvari cümle kursa kalbim çok kırılır, kolay kolay görüşmezdim.
Onların ilişkilerine girmeyin, baba oğul ne yapıyorsa yapsınlar.
Aile ilişkilerine de dahil olmayın, çağrılan yere gidin yeter.
Koskoca kadın olarak kp den azar yemeye gelmediniz bu dünyaya.
Ve eşinize de yansıtmayın bu gerginlikleri, adam ne yapsın babası bu yani.
Size ne diyebilir ki bu durumda, elbet babasıdır susacak.
Belli ki adamın ağzı bozuk ayarı yok, her şeyi kendine hak gören biri, yapacak bir şey yok baba diye çekecek.

benim derecelendirmem önemli değil ki. Siz bu konudan mutsuz olup uyuyamayacak kadar rahatsizsiniz aslında. Çok büyük terbiyesizlik de yapilmis size zamaninda. ben de olsam kabullenemezdim.

ama ayni şekilde karşılık vermek de sizi mutlu etmiyor gordugunuz gibi, bir de üstelik esinizle de sorun yaşıyorsunuz.

ben boyle durumlarda tamamen iletisimi kesmek taraftariyim.. sizin yaptiginiz da yanlis, onlarınki de. eğer asgari saygı çerçevesinde görüşemeyecekseniz uykularınızı kaçırmaya ne gerek var?
Eşim yıkılır tamamen görüşmemeyi ağzıma alsam bile
Kaldı ki ben tamamen görüşmeyi kesmeye ihtiyaç duymam
Sevgim belki eşimin hayalindeki gibi yok ama inanın saygım var ( ön koltukta ben giderken kp derin arka koltukta gitmesi saygısızlık olduğunu burada okudum)

Kendim olduğum da onlar beni enayi salak olarka görüyor , öyle görmelerine takılmıyorum ama her seferinde üzerine koyuyorlar bu sefer o can sıkıcı oluyor
Olduğunun dışında olmayı zaten yapamıyorum net insanım neysem o

Bu arada bence selamı gelen verir benöyle öğrendim
Bir ortama giriyorsam selam verenin benim olmam gerek
Yok bunda da yaşa bakılıyorsa ohooo bizim aile çok farklı öğretmiş 🙈

Bu kadar eleştirilmiş ama ben konu sahibine hak veriyorum. Bunun için yaygara koparmaya ne gerek vardı ? Hazırolda mı beklemek lazım? Sanki şahıs ‘gelin’ olduğu için hürmet beklentisi arşa çıkmış huysuz ve alıngan biri gibi geldi kayınbaba bana. Benim dalgınlıktan gözümün gördüğüne selam vermediğim oldu. Hiç de abartılmadı böyle.
Konu sahibi nihayetinde eşiniz yapıcı yaklaşmış. Ziyaret edip dargınlığı bitirmek en güzel çözüm gibi görünüyor. Evlilere genelde yazmıyorum ben bekar olduğum için ama dayanamadım şimdi sizinle taraf bir yorum göremediğim için.

Aralarında ne yaşanıyor bilemezsiniz, belki size bir şey demedi falan diye oğluna kızıyordur.
Hala aynı görüşteyim, araba inme olayında haksızsınız ama yapılan da çok çirkin.
Kp bana bırakın bağırmayı herhangi bir azarvari cümle kursa kalbim çok kırılır, kolay kolay görüşmezdim.
Onların ilişkilerine girmeyin, baba oğul ne yapıyorsa yapsınlar.
Aile ilişkilerine de dahil olmayın, çağrılan yere gidin yeter.
Koskoca kadın olarak kp den azar yemeye gelmediniz bu dünyaya.
Ve eşinize de yansıtmayın bu gerginlikleri, adam ne yapsın babası bu yani.
Size ne diyebilir ki bu durumda, elbet babasıdır susacak.
Belli ki adamın ağzı bozuk ayarı yok, her şeyi kendine hak gören biri, yapacak bir şey yok baba diye çekecek.
Tesekkur ederim bu saatte okuyup böyle uzun açıklayıcı ince ince yorum yaptığınız için
Daha öncede belirttiğim gibi onlar bineceği için inmemiş olmamın ayıp olduğunu bilmiyordum bugün öğrenmiş oldum
Aile ilişkilerine dahil olmam ama sağ olsun kv kendinde yapılacak bi şey olduğunda arar o zaman kendi ailesinden görür 😂

Baba evimdeki serveti anlatmaya başlamadım canım sen rahat ol
Arkadaş görmemiş sonradan görme dedi onun için açıklama yaptım
Sonradan görme olabilmem için evlenip alana kadar hiç görmemiş olmam gerekirdi değil mi ?
Canım mı? Rahat mı olayım? Ama işi mahalle kavgasına bağlayacak son insanı buldunuz bence sinirinizi kayınpederinizden çıkarmaya devam edin. Size sonradan görme yakıştırması kötü olmuş ama sonradan görme olmadığınızı böyle kanıtlayamazsınız değil mi? Her şeyden önce iletişim sorununuz var konu baştan sona bunu kanıtlıyor zaten. Neyse geçmişteki birikmişliklerinizi sevgiyle yenebilmeniz dileğiyle...

Bu kadar eleştirilmiş ama ben konu sahibine hak veriyorum. Bunun için yaygara koparmaya ne gerek vardı ? Hazırolda mı beklemek lazım? Sanki şahıs ‘gelin’ olduğu için hürmet beklentisi arşa çıkmış huysuz ve alıngan biri gibi geldi kayınbaba bana. Benim dalgınlıktan gözümün gördüğüne selam vermediğim oldu. Hiç de abartılmadı böyle.
Konu sahibi nihayetinde eşiniz yapıcı yaklaşmış. Ziyaret edip dargınlığı bitirmek en güzel çözüm gibi görünüyor. Evlilere genelde yazmıyorum ben bekar olduğum için ama dayanamadım şimdi sizinle taraf bir yorum göremediğim için.
Teşekkür ederim ♥️

Canım mı? Rahat mı olayım? Ama işi mahalle kavgasına bağlayacak son insanı buldunuz bence sinirinizi kayınpederinizden çıkarmaya devam edin. Size sonradan görme yakıştırması kötü olmuş ama sonradan görme olmadığınızı böyle kanıtlayamazsınız değil mi? Her şeyden önce iletişim sorununuz var konu baştan sona bunu kanıtlıyor zaten. Neyse geçmişteki birikmişliklerinizi sevgiyle yenebilmeniz dileğiyle...
Teşekkürler sağ olun
Umarım öyle olur ... 🎈

Eşim yıkılır tamamen görüşmemeyi ağzıma alsam bile
Kaldı ki ben tamamen görüşmeyi kesmeye ihtiyaç duymam
Sevgim belki eşimin hayalindeki gibi yok ama inanın saygım var ( ön koltukta ben giderken kp derin arka koltukta gitmesi saygısızlık olduğunu burada okudum)

Kendim olduğum da onlar beni enayi salak olarka görüyor , öyle görmelerine takılmıyorum ama her seferinde üzerine koyuyorlar bu sefer o can sıkıcı oluyor
Olduğunun dışında olmayı zaten yapamıyorum net insanım neysem o

Bu arada bence selamı gelen verir benöyle öğrendim
Bir ortama giriyorsam selam verenin benim olmam gerek
Yok bunda da yaşa bakılıyorsa ohooo bizim aile çok farklı öğretmiş 🙈

sizin yerinizde olsaydım en azından problemin benden kaynaklanmaması için azami özen gösterirdim. zaten seviyeleri belliymiş kullanılan kelimelerden. ağızlarına laf vermemeye çalışırım yani. umarım çözülür sorunlarınız en kisa sürede..

ağızlarına laf vermemeye çalışırım yani. umarım çözülür sorunlarınız en kisa sürede..
Yaptığım şeyin ağızlarına laf vermek olacağını bilseydim zaten yapmazdım inanın
Kaldı ki babası beni arasaydı ben gayet güzel bir şekilde kendisini görmediğimi pek tabi onları gidecekleri yere götürmek için geldiğimizi dile getirdim
Ama o sorun çözmek için başka yol seçti diyeceğim ama sorun çözmek değil yeni bir sorun çıkarmak bana göre onun yaptığı
Umarım dediğiniz gibi olur ....

I inessa armand mesela şöyle bir şey
Eşimin ailesine gidiyoruz anne babası ve erkek kardeşi var
Kardeşi kendi odasında takılır biz kp iş maceralarını dinleriz çalıştığı fabrikadaki herkesi ISMEN tanırım artık o derece
İş macerası yoksa hepsi hipnoz olmuş gibi TV izler ve ben nefret ederim dizi izlemekten
Sonra eşimle bana laf gelir bukalemun neden bizim yanımızda gülmüyor neden şöyle neden böyle yani onlar dizideki espriye gülerken ben orda değilim işkence çekiyorum
Yada kv ay ayağım halıya takıldı düşecektim der güler bana komik gelmediğinden gülmem suçlu olurım. Gülünecek konulara gayet de gülerim. Mizah varsa hiç affetmem yapıştırırm mesela espriyi
Ama onlar devamlı farklı yerden irdeleyip eşimle aramda sorun yaşamama sebebiyet veriyor
Bunu nasıl çözümlerim hiç bilgim yok sizce ?

Hayata bakış açılarınız, zevkleriniz ve kültürel donanımlarımız oldukça farklı herhalde.
Ama dediğim gibi yapacak bir şey yok.
Eşimin ailesiyle benim aramda da inanılmaz bir uçurum vardır ama beraber eğleniriz, bana çok zıt şeyler öne sürülse dahi kibarca fikrimi söyler çekilirim.
Yapısal olarak sıcakkanlı ve girişken olmamdan kaynaklı aramızda böyle şeyler olmuyor.
Ama işin temelinde saygı var, 5 senelik evliyim daha kimseye ‘sen’ diye hitap etmedim.
O sınırı da onlara geçirtmedim.
Sizin şanssızlığınız kayınailenizin bunları anlayacak yapıda ve saygıda olmayışı.
Mecburi görüşmelerde yüzünüze takının bir sahte gülümseme, dinler gibi kafa sallamaca, onlar ne izliyorsa boş boş bakmaca bitti gitti.
Yani orada benlik savaşı vermeyin, kendiniz gibi olmaya çalışmayın.
Anlayacak insan değiller, hele saygı duyup dinleyip, önem verecek hiç değillet.
Eşinize laf söylenmemesi ve üzülmemesi açısından en azından bu saydıklarımı yapıp, saldırıları geri püskürtebilirsiniz.

I inessa armand mesela şöyle bir şey
Eşimin ailesine gidiyoruz anne babası ve erkek kardeşi var
Kardeşi kendi odasında takılır biz kp iş maceralarını dinleriz çalıştığı fabrikadaki herkesi ISMEN tanırım artık o derece
İş macerası yoksa hepsi hipnoz olmuş gibi TV izler ve ben nefret ederim dizi izlemekten
Sonra eşimle bana laf gelir bukalemun neden bizim yanımızda gülmüyor neden şöyle neden böyle yani onlar dizideki espriye gülerken ben orda değilim işkence çekiyorum
Yada kv ay ayağım halıya takıldı düşecektim der güler bana komik gelmediğinden gülmem suçlu olurım. Gülünecek konulara gayet de gülerim. Mizah varsa hiç affetmem yapıştırırm mesela espriyi
Ama onlar devamlı farklı yerden irdeleyip eşimle aramda sorun yaşamama sebebiyet veriyor
Bunu nasıl çözümlerim hiç bilgim yok sizce ?

hepimiz evlendiğimizde kendi ailemizden çok çok farklı ailelere giriyoruz.
mesela benim eşimin ailesi acayip çok çay içer. günde 2-3 demlik. ben hic cay sevmem
bazen onlara ayak uydurmak için icerim, bazen ben kahve yapar onlarla beraber icerim. benim kendi ailemde de böyleydi bu.
bazen bana gülerler saka yaparlar, amerikalimisin sen kahve kahve derler.. hic ciddiye alip dertlenmedim buna güldüm hep.

aslında sizin bu anlattiklariniz da benzer seyler. incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler bile batıyor size daha önce yaşadığınız seyler yüzünden haklı olarak. espri anlayışlarınız, yasam sekilleriniz birbirine benzemeyebilir. söylerlerse gülüp geçin ne kaybedersiniz ki? ama kazanacaginiz şey eşinizle huzurunuz olur.

eşiniz emin olun ailesini sizden iyi taniyordur. sizi de ezdirmiyor anladığım kadarıyla. direk kusse, bağlarını koparsa o zaman daha mutsuz olursunuz ikiniz de.

siz genel olarak bu aileyle zaman geçirmeyi sevmiyorsunuz. o zaman zaruri haller dışında bahaneler bulup gitmeyin. direk zitlasip kavga etmekten daha çok zorlar bu onları çünkü diyecek bir şey bulamazlar hakkınızda.

Back
X