Çok teşekkür ederim.Yeğenime de okulundan uyuz bulaşmıştı.Cildiye doktoruna gittiğimizde bir cihazdan baktı ve uyuz olduğunu söyledi. Genelde koltuk altı, bilek ve çevresi, parmak aralarında çıkıyor ve derinin altında yuva yapıyor bu akarlar. Çamaşırları ayrı şekilde ve yüksek derecede yıkayın, başka bir cildiye doktoruna daha görünün. Uyuzun en belirgin özelliği gece kaşıntı artıyor uyutmuyor. Yeğenimden bana da bulaşmıştı birkaç yıl önce. Aylarca uğraştık birçok krem kullandık. En son kükürtlü, berbat kokulu ama çok işe yarayan bir krem ile atlattık. Aile üyelerinden uzak durduk, yeğenim için okuldan izin aldık, eski bir kıyafeti giyip vücudun her yerine pomadı sürüp 1 gün bekleyip ertesi gün duş alıyorduk. Neyseki atlattık adını duyunca bile kaşınıyorum. Psikolojik olarak beni ve yeğenimi çok yoran bir süreçti. Son olarak kontrole gittiğimizde uyuzun bittiğini söyledi doktor. Çok geçmiş olsun, siz de en kısa sürede atlatırsınız umarım.
Eki Görüntüle 3619089
TeşekkürlerÖnce uyuz olaak başlıyor daha sonra da alerjiye dönüyor demişti benim arkadaşıma doktor. Uyuz geçiyormuş ama kullanılan şeylerden dolayı alerji olduğu için aylarca sürdü geçmesi
Uyuz değil deyip Fucicort diye bir krem yazmış. Uyuz ilacı bu.... Üzerini örtüyorlar sanki durumun. Çok vaka varmış 4 kat artmış. Covid de ilk başta örtülmüştü.Başka bir doktora görünün. Nasıl bir alerji çocuktan anneye bulaşır ki? Ne güzel sallıyorlar vallahi.
Çarşaf falan değişiyor kıyafetler. Bir krem yazmış uyuz değil deyip uyuz kremi... Daha ne denir kiUyuz cok yaygin ve bulasici maalesef.
Sadece losyon yetmiyor. Yazmadiginiz icin yaptiniz mi bilemiyorum ama her gün butun nevresimin degisitirilip yıkanması, her bir kiyafetin bir kez giyilip yıkanmasi, koltuklara sandalyelere örtü örtüp aksam degistirilmesi, havlularin her gun degismesi gerekiyor. Cildinize degen her seyi bir gun kullanip degistirmeli ve yikamalisiniz.
Ayrica kükürt icerikli kremler kullanabilirsiniz, ilk doktorunuza sorarsaniz yonlendirebilir.
Bir de ağızdan alinan bir ilac var ama sadece belli branslar recete edebiliyor. Recetesiz alırsanız pahaliya geliyor.
Uyuzlu diger bireylerle de temas etmemeniz gerekiyor.
Evet uyuz çok büyük salgın oldu maalesef.Çarşaf falan değişiyor kıyafetler. Bir krem yazmış uyuz değil deyip uyuz kremi... Daha ne denir ki
Cok araştırdım bir yıl geçmeyen varmışEvet uyuz çok büyük salgın oldu maalesef.
Benim de yakın arkadaşlarım geçirdi -ben çok şükür sağlam atlattım o dönemi-, o yüzden onlardan biliyorum. Yazdığınız krem değil de bayağı ağır kükürtlü bir krem kullandılar onlar çok uzun zaman. Ev kaplıca gibi kokuyordu
Losyon kullandılar uzun bir süre.
Bir de dediğim gibi ağızdan alınan bir ilaç daha kullandılar, bu sanırım daha ağır bir ilaç.
Uyuz geçmedikçe devamlı hem kendinize hem birbirinize bulaştırıyorsunuz. Çok zor gerçekten, bir an önce çözebilirsiniz umarım.
Ben artık mekanlarda şal falan alıyorsam çıplak denime değdirmiyorum.Cok araştırdım bir yıl geçmeyen varmışnasıl bir illet bu
Geçen yıll kardeşime okuldan bulaşmıştı.Sırayla hepimize bulaştı ve gece asla uyutmuyordu. İlk gittiğimiz doktor krem verip gönderdi hiç işe yaramadı. Başka birMerhaba
Yaklaşık bir aydır kızım ve ben deli gibi kaşınıyoruz. Önce kızımda başladı, sonra bende. Geceleri uyutmayacak kadar korkunç. Kızımın kaşınan yerleri kanadı, yara oldu. Benim de öyle her yerim yara. Acı çekiyoruz. Birden bir ısırma hissi geliyor. Kollar, bacaklar, ayak, bel, karın ve eller. Görüntüde sinek ısırığı gibi. Kırmızı noktalar.
Annem kızımı doktora götürdü. Kan almışlar uyuz teşhisi konmuş. Losyon kullandık 3 kutu. Geçmedi. Bugün tekrar gittik başka bir doktora özelde. Özel diyorum çünkü sırf bildiğimiz doktor orda diye. Anlattım, gözle baktı sadece. Uyuz değil dedi. Güya alerji imiş. Alerji şurubu ve merhem verdi.
Benim içimde hala şüphe var. Kızımla aynı odada yatıyoruz. Alerji olsa bir kişide olur. Resmen kızımdan bana bulaştı. İki kişinin aynı anda alerji olması tuhaf değil mi? Ayrıca annem ve kardeşim de kaşınmaya başladı. Bir de deriden örnek alınıyormuş mikroskop falan uyuz teşhisi için. Önceki doktor kan aldı. Bu çıplak gözle baktı.
Başından geçen yada bilgisi olan var mı?
Teşekkür ederim
Sıcaktan mıdır, iş yoğunluğundan mıdır, umursamadıklarından mıdır bilinmez.Teşekkürler
Uyuz değil deyip Fucicort diye bir krem yazmış. Uyuz ilacı bu.... Üzerini örtüyorlar sanki durumun. Çok vaka varmış 4 kat artmış. Covid de ilk başta örtülmüştü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?