• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyuzla mücadele ediyoruz yardım

Ilık değil tam tersi dayanabildiğiniz kadar yüksek sıcaklıkta yıkanması gerekiyor ki o uyuz ölsün. Kaşıntı olmasının sebebi sıcağı sevmemeleri ve kendilerine hemen yeni yer aramaları. Soğuk suyla duş alırsa eğer daha çok artar

Bu gönderiyi altındaki açıklama için, alternatif olarak destek tedaviye yol göstermesi amaçlı paylaşıyorum. Kendim kullanmadım. Benzerini yapabilirsiniz.
Çünkü hergün yatak koltuk ütüleyemezsiniz ama spreyi sıkmak kolay.

Kendiniz yaparsanız dört uçucu yağa ihtiyacınız var. Karanfil ve palmarosa akarlara birebir. Ve okaliptüs ve neem yağı. Bunlar ayrı ayrı alınırsa maliyetli olabilir. Aromaterapi bilen bir eczane varsa hepsinden 5'er ml'in olduğu 20 ml'lik bir karışım yapmasını da isteyebilirsiniz. Ancak ayrı alirsanızda ziyan olmaz. Yağlar bereketlidir ve kullanım alanları çok fazladır.

Sonra sprey şisesine bu dört yağ karışımından 15-20 damla koyun üzerine 1,5 -2 bardak su ilave edin. Bunlar ev tekstili için.

Aynı karışımı şampuanınıza, vücut spreyinize veya kreminize de 3-4 damla ekleyebilirsiniz.

Bazı uçucu yağlar çok güçlüdür. Denemek isterseniz yazdığım miktarları aşmamaya dikkat etmenizde fayda var.

Kızlar bende 8 gündür kasmıyorum önce bacaklarımda çıktı kaşıntı sımdı vucumda başladı komple kaşınıyorum bırde yara olmaya başladı sözde nasıl başladı acaba

Ay çok geçmiş olsun. Bebeğime doğduğu hastaneden bulaştı ondan da bize bulaştı ve kafasındaki yaralara doktor kuruluktan demişti meğer uyuzmuş o yaralarsan sonra vücuduna geçti ve bize. Her şeyi min 60derecede yıkamanız gerekiyor. Bizim doktorumuz bize Mac serme kükürtlü bakım kremi, Max derma kükürtlü saç ve vücut şampuanı verdi. 3 gin kükürtlü kremi sürdük ayaklarımızın altı dahil, özellikle bebeklerde kulak ve kafayada sürülüyor. 3 günden sonra 4 gün boyunda şampuanıyla yıkanıp duştan çıkmadan sirkeli suyla durulanmanız gerekiyor. Daha sonrasında her gün çarşaf yastık kılıfı değişecek. Mutlaka kullandığınız bornoz ve havlular banyodan hemen sonra 90 derecede yıkanacak ve açık havada veya kurutma makinesinden kurutulacak. Ayrıca ben buhar makinem gelene kadar ütüyle tüm yastıkları ve yatakları beşiği koltuğu halıyı oturduğumuz sandalyeyi en yüksek ayarda ütüleyip buhar verdim. Sonra tüm dolaplardaki kıyafetleri siyah çuvallara koyup bir hafta beklettim. Küçük halıları kaldırdım yıkayıp. Çekler mi
Küçülür mi gemedim her şeyi hala 90da yıkıyorum. Çocukların kıyafetini önce 40 sonra 60 ile yıkıyorum. Uyuz mikrobu 50 derece üstünde ölüyor. Ha bir de 4 gin banyo yaparken her banyodan sonra vpcurnısıkzı normale dönünce kwellada losyon sürülüyor her yere. İçinde permetrin var uyuzu öldürüyor. Kaşıntı ve döküntü 2 hafta 1 ay kadar sürebilir demişti doktor. Ama bir ay sonrasında hala kalıntı varsa geçmemiş demektir. Çok geçmiş olsun bir şey olursa sorabilirsiniz
Allah razi olsun ya neguzel açıklayıcı yazmissin dilerim sizde derdiniz varsa derdinize derman bulursunuz biz antskap kullandik ama fayda etmedi kızım alerjik oyizden biz kasinsakta onda daha yaralı bereli çıkıyor kendime degil ona üzülüyorum kesin bir çözümü yok sanirjm bu isin ve benim saçım da kaşınıyor anlamiyorum acaba sacimdada mi uyuz var 🥺

Allah razi olsun ya neguzel açıklayıcı yazmissin dilerim sizde derdiniz varsa derdinize derman bulursunuz biz antskap kullandik ama fayda etmedi kızım alerjik oyizden biz kasinsakta onda daha yaralı bereli çıkıyor kendime degil ona üzülüyorum kesin bir çözümü yok sanirjm bu isin ve benim saçım da kaşınıyor anlamiyorum acaba sacimdada mi uyuz var 🥺
Yetişkinde saça uyuz bulaşmıyor saç deriniz kurumuş olabilir. Bebek için doktorumuz gül yağı verdi kaşıntıyı yarayı önlüyor yatıştırıyor onu deneyin isterseniz. Gittiğim doktor öyle basit değil baya donanımlı kliniği olan kendisin de iyi bir doktor. Cildini bol bol nemlendirin bebeğin, bu şekilde daha az yara olur.

Back
X