Uzağa evlenmek

Ocean1_7

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2019
104
132
23
32
Olduğum şehirden başka şehire gideceğim evlenmek icin nasibse. 3-4 saatlik mesafe var. Annem istemiyor. Ama ben yuvamı kurmak istiyorum. Annem hayal kuruyormus ki ben yakında olurum. O bana yemek yaparmış, ben o hasta olunca gelirmişim. Müstakbel eşimi seviyorum karakterini de beğeniyorum. En azından hayatımda bunu kendim seçip denemek istiyorum. Sizce yaptığım yanlış mı?

Bence yanlış değil. Evlilik, iki kişinin sorumluluğunda ve kendi ayaklarınızın üstünde durup kendinize yetmelisiniz. Ne kızın ailesinin yaşadığı şehirde ne de erkek ailesinin yaşadığı şehirde kalınmalı bence.

Bence de yanlış değil. 3-4 saat birşey değil hem. Bakarsın yakında olursun mutsuz olursun annen üzülür. Mutlu olduktan sonra mesafe önemli değildir. Anneler bu konularda biraz önyargılı oluyolar ama enişte adayını tanıyınca oda kabul eder bence. Hem bi sen gidersin bi o gelir arayı uzatmazsınız.

Misal bizim bi komşu var diyoki benailemden 20 saatlik uzak bi şehre gelin gelmiştim ama çok sık gidiyodum yanlarına eşim bişey demezdi, hep izin verirdi ailemi görürdüm ama kız kardeşim bi mahalle ötesine gelin gitti ama eşi izin vermiyodu anneme gitmesine annem ben seni ondan daha sık görüyorum keşke onuda uzağa gelin verseydim ama hep görebilseydim diyomuş.

Yani önemli olan evleneceğin adamın karakteri, kişiliği, uyumunuz vs. Adam gibi adamsa kaçırma bence malum bu zamanda doğru insanı bulmak zor.

Uzak anlayisiniz 3. 4 saatmi canim sacmalama bn 14 saat uzaktayim ve kendi secimim hic pisman olmadm allahda pisman etmesn ins nerde mutlu olacaksan oraya git bi yerden sonra herks kendi hayatini ve tercihlerini yasamak zorunda mutlu ol ins
Bu arada ben kafama estiginde ozledigim de yanlarindayim bi bakmsim valz elmde cat kapilarndayim ama kuzenm 1 saatlk bi uzklikda bayramdan bayrama glyr malsf

Son düzenleme:
Bence hiçte yanlış yapmıyorsunuz. Ya birde yurtdışında yaşayan gurbet kuşlarını düşünün isteyince hemen gidilmiyor gelinmiyor vize verilmiyor. Annen dua etsinki türkiyedesin birşey oşsa uçakla arabayla hemen onun yanında olacaksın . Kendinden ve aşkından eminsen önüne bak ve evlen

3-4 saatin neresi uzak? Anneniz size bağlı değil bağımlı anladığım kadarıyla. Kendi aileniz, kendi hayatınız olsun yine ziyarete gider gelirsiniz. İlk başta elbette zorlanırsınız ama zamanla herkes alışıyor. Gözde büyütülecek kadar bir uzaklık da yok üstelik

Yaptığın yanlış değil. Tabiki herkes kendi yolunu çizmeli. Anneniz bencil düşünmüş. Kırmadan izah edin. Kararlı olun.

Benim annemle aramda 40 km var. Daha da yakın olmak isterdim şahsen.

Şimdi biz sana ne desek anlayamazsın. Hasta olup yattığında gözün kapılarda kalırsa anlayabilirsin. Sevincini üzüntünü paylaşmak istediğinde anne boynuna sarılamadığında anlayabilirsin. En çok da çocuğun olduğunda anlarsın. Ama şükürki sağ. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Eğer sevdiğiniz ve mantığınıza uyan bir adamsa mükemmel bi karar kendi annenizde olsa sizin artık bir hayatınız olacak buna göre yaşayacaksınız tabiki annenin yemeği işi yapılmalı ama hasta olursa yoksa sorumluluğunuz artık eşiniz

bende hep uzağa gelin gitmek isterdim hatta yurtdışı olsa filan diye hayâl ederdim sonra ne mi oldu ? 40 dklık bir yere gelin gittim gurbetmi olur derler 40 dk ama oluyor canım çünkü eşime bağlı götürüp getirme gidiş geliş servis var izin vermez bende onun işi olmucakta iki ayda bir bi kaç saatliğine gidecem.. çok zor ya hamilelikte veya başka şeylerde keşke annem yakın olsadı kardeşlerim yakın olsadı diye çok ağladım ama avantajıda oldu mesela daha güçlü oluyor insan herşeyi kendin yapmaya alışıyorsun her işin üstesinden gelebiliyorsun..

En guzeli iki aileye de cok yakin olmamak bence.
Ama yakin olacaksam kendi aileme yak8n olmayi tercih ederim.

Bir de tabi dogdugun degil doydugun yer demisler. Is imkanlari vs en onemlisi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…