Uzağa evlenmek

Cok duskun degilsen ailene bir sekilde alisiyorsun.Ben cok duskunum ve ozellikle su sira cok zorlaniyorum.Keske aileme yakin olsaydim diye.3-4 saatlik yola amann cok yakin derdim.Hamilelikti,bebeklerdi derken en son temmuzda memleketime gittim.Feci hasta oldum.Insanin annesi gibisi yok size,ileride evlatlariniza bakacak.Bu bakmak sadece bakim degil,manevi anlamda da bu boyle.Benim fikrim budur.Keske bir mucize olsa da yaklasabilsem memleketime diyorum hep 🤷‍♀️

Ilerde çocuğun olduğunda anlarsın yanlış mı yaptım doğru mu diye.bir ay önce ikinci bebeğimi doğurdum allahım diyorum keşke aynı mahallede otursaydık
Annem gelip yardım edebilecek durumda değil malesef. Aynı mahallede de olsak kendi işimi kendim görmem gerek.

Ben yurtdışına geldim senede bir anca gidebiliyorum ... Zormu ... Çok zor
Ama yakın bile olsak öyle sürekli sürekli görüşmek istemezdim herhalde ayda bir ideal
Gelinimiz var 3 saat mesafe her ay gider mis gibi
Sevgilinle konuş oda anlayışlı olursa her ay gidersin sıkıntı olmaz Allah mutlu mesut etsin huzurunuz olsun aileninde çanları sağ olsun yeter

Bence de yanlış değil. 3-4 saat birşey değil hem. Bakarsın yakında olursun mutsuz olursun annen üzülür. Mutlu olduktan sonra mesafe önemli değildir. Anneler bu konularda biraz önyargılı oluyolar ama enişte adayını tanıyınca oda kabul eder bence. Hem bi sen gidersin bi o gelir arayı uzatmazsınız.

Misal bizim bi komşu var diyoki benailemden 20 saatlik uzak bi şehre gelin gelmiştim ama çok sık gidiyodum yanlarına eşim bişey demezdi, hep izin verirdi ailemi görürdüm ama kız kardeşim bi mahalle ötesine gelin gitti ama eşi izin vermiyodu anneme gitmesine annem ben seni ondan daha sık görüyorum keşke onuda uzağa gelin verseydim ama hep görebilseydim diyomuş.

Yani önemli olan evleneceğin adamın karakteri, kişiliği, uyumunuz vs. Adam gibi adamsa kaçırma bence malum bu zamanda doğru insanı bulmak zor.
Kesinlikle haklısınız. Eğer ki ben mutsuz olsam ailemi dinleyip, annemin diyeceği bizi dinlemeseydin. Annem düşünüyor ki yakında olsam hop hemen geleceğim. Kuzenim yakına evli 20 dakika ya var ya yok mesafesi ama annesinin kendi evine gelmesi yasak. Vs vs çok haklısınız

Ben yurtdışına geldim senede bir anca gidebiliyorum ... Zormu ... Çok zor
Ama yakın bile olsak öyle sürekli sürekli görüşmek istemezdim herhalde ayda bir ideal
Gelinimiz var 3 saat mesafe her ay gider mis gibi
Sevgilinle konuş oda anlayışlı olursa her ay gidersin sıkıntı olmaz Allah mutlu mesut etsin huzurunuz olsun aileninde çanları sağ olsun yeter
Getireceğini söyledi. Bunlar dert edilecek şeyler değil dedi.

bizim milletimiz bir konuyu ancak bu kadar dramatize edebilirdi gerçekten. pes yani.

siz hiç okul için iş için başka bir ile hatta ülkeye gitmediniz mi kk kadınları?

konu sahibesi, anneniz size bağımlı maalesef. 3-4 saat nedir allah aşkına? ist için konuşuyorum; trafik varsa bir ilçeden ötekine o kadar saatte gidiliyo zaten anneniz niye bu kadar ajitasyon yapmış valla anlamadım.

ben 18 saatlik yere gelin geldim iyi ki de gelmişim. eşim sayesinde bir an bile pişman olmadım. artık cep telefonları var bir tıka bakar ailenizle yan yanaymış gibi konuşmak. kafanıza esince atlayıp gidilecek bir mesafe için canınızı sıkmayın derim.

Yanınızdaki insan doğru insansa dünyanın öbür ucuna gitmek bile kötü değil.
Etrafta iyisiyle kötüsüyle bir sürü örnek var. Aynı sokakta olup annesine göndermeyen eş diye ortalık gezinenlerle dolu. Öte taraftan şehir dışında olup sık sık annesini ziyarete getiren de. Ki bence bizim toplumumuzda evlilik bağımsız yaşamaya bir adımdır, tabii ki anne baba vardır yeri ayrıdır ama eş ile özgür bir hayat sürmek bambaşkadır. Eğer oradaki ortam iyiyse kastım kayınvalide yanı üstü vs değilse :D gidin ne olacak.
Allah iyilerle karşılaştırsın.

Bende hep uzağa istedim aile yapısı da önemli ve yine uzağa isterim
Demişler ki hastalanda bi göreyim kendi açımdan degerlendireyim en basitinde grip oldugumda ben kendime bakarım yani bakmaz öyle şunu iç bunu iç der

Sevincini uzuntunu paylasmak demişler uzuntulerimde hep kendisinin payi oldukca buyuk oldugu icin uzuntumü hep içimde yaşadım sevincimde çok fazla olmadı çünkü bu hayatta hep tek basimaydim kendimle ilgili basit sevinçlerim olmustur

Allah acılarını ağrılarını göstermesin bana dayanamam çünkü.
Bu sebepten kendi adıma da yazdikca anladım ki benim için uzaklik en büyük huzur olurdu

3 saatlik bi Uzaklık değil boşuna yuklenme Kendine kulak arkasi et annenin dediklerini 3 saatlik mesafeden kimse pişman olmaz

Olduğum şehirden başka şehire gideceğim evlenmek icin nasibse. 3-4 saatlik mesafe var. Annem istemiyor. Ama ben yuvamı kurmak istiyorum. Annem hayal kuruyormus ki ben yakında olurum. O bana yemek yaparmış, ben o hasta olunca gelirmişim. Müstakbel eşimi seviyorum karakterini de beğeniyorum. En azından hayatımda bunu kendim seçip denemek istiyorum. Sizce yaptığım yanlış mı?

Keşke başka bir şehire gitmek zorunda olmasanız bu hayatta gurbet kadar zor bir şey yok
Ben annemle 20 dakikalık mesafede oturmama rağmen hayat telaşından yoğunluktan canim her istediğinde göremiyorum, bazen rüyama geliyor sabah sulu gözlerle kalkıyorum
20 dakikada neyini göremiyorsunuz dersiniz belki ama evlenince hiç öyle değil sorumluluklarınız artıyor ben zaten yoğun çalışıyorum evde bir sele dolusu ütülenecek çamaşır varken , kirli sepeti doluyken ben anneme gideyim demek olmuyor eşim evde bi dünya iş var giyecek gömleğin kalmadi başka zaman git deyince öyle zorunuza gidiyor ki

Ama bekarken nasildı
annem bizim mahallede bi ev baksaniz keşke dediğinde evin altını üstüne getiriyordum ben artık evleniyorum yuva kuruyorum eşimin de söz hakkı var senin hayallerine göre yasayamam diye
Halbuki annemin oturduğu mahalle bizim oturdugumuzdan bin kat güzel ama... cahillik işte
Şimdi annemi uzdugume mi yanayım yoksa uzak kaldigimami bilmiyorum

Anne var anne var..

Annenizle ilişkinize bağlı olarak değişir bu durumun zorluğu.

Benim annem yanında olunması gereken bir insan.
Faydası çok her anlamda. Bencil hiç bir yanı yoktur.
En mükemmel koca için ondan uzaklaşmak akıllı işi değil.

Başta sevgidir, gecicidir, gidilir diyerek düşünemedim bunları. Ahh eşek kafam!

Çekiyorum şimdi.
Senede iki gidiyorum şimdi yanına bir kere de onu getirebiliyorum. En batıdan en doğuya az yol değil. 6 saat uzakken de aynıydı. Çalışıyorum işimi bırakıp gidemem. Ondan da kardeşlerimi, kendi düzenini bırakıp bol bol gelmesini isteyemem. Yaşlandı artık gücü de yok yollara zaten.

Ama yakın olsak elimiz üzerimizde olurdu. Kalmaya gerek olmadan birbirimize faydalı olurduk. Kimse düzenini aramazdı da. Hasta olur morali bozuk olur telefonu kapatırım kendime küfür ederim s... senin evlatligina diye.
Annesine yakın evlilik yapan arkadaşlarıma bakarım depresyona girmelerine bile gerek yok. Annemle kahve içtik sinemaya gittik. Çocuk annemde işimi hallediyorum falan.

Yalnızlığına sarıl sen, otur ağla.
Eşinin ailesinden hayır yoksa hele anlarsın o zaman nasıl oluyormuş.
Anne sıcaklığında bir komşu bulursan yine şanslısın.

Hamileyken daha bir anladım anneye yakınlık ne demek. Işten geldim hazır yemek, temiz ev, ateşli başımda anne eli..
Esas ağır zamanlara gelmedim üstelik oturur ağlarım artik
Soruyorlar bebeğe kim bakacak.
Bilmem diyorum biraz ben biraz annem belki ablam gelir sonra bakcaz..

Olduğum şehirden başka şehire gideceğim evlenmek icin nasibse. 3-4 saatlik mesafe var. Annem istemiyor. Ama ben yuvamı kurmak istiyorum. Annem hayal kuruyormus ki ben yakında olurum. O bana yemek yaparmış, ben o hasta olunca gelirmişim. Müstakbel eşimi seviyorum karakterini de beğeniyorum. En azından hayatımda bunu kendim seçip denemek istiyorum. Sizce yaptığım yanlış mı?
Öncelikle 3-4 saat uzak değil. Evlenmeyi düşünüyorsunuz artık yetişkinsiniz ve kendi bildiğiniz doğrularla hareket edebilirsiniz. Anneniz de sizi mutlu gördükçe bu tavrından vazgeçecektir.

Başka şehir düşüncesi belki hayallerini süslüyor ama gittiğinde anlayacaksın. Bi kere insan evlendiğinde ailesinin kıymetini daha iyi anlıyor onlara yakın olmak istiyor. Zaten yorumlara bakarsan uzağa gittim pişman değilim yazanlar ailesine sık sık gittiklerini yazmışlar. Yani sık sık gidebildikleri için pişmanlık hissedemiyorlar ve mesafeye rağmen sık gittiklerine göre aileye uzaklık zor

Bir de anne için en kıymetli varlıkları evlatları, yakınında istemesi çok doğal. Annen bencil falan değil yani

Ben Ev işleri anneme kaldığı için de üzülüyorum yakın olsak arada gider temizlerdim diye düşünüyorum. Ya da hastalandığında bakardım

Ne bilim işte uzaklık insanın elini kolunu bağlıyor.

Bu annenizle olan ilişkinize bağlı. Bazısı vardır ailesinden hep ayrı kalmıştır yurtta vs kalmıştır aileden ayrı olmak ona zor gelmez.
Ben ailemden 20 saat uzaklıktaydim.ailemle tlf konuşurken boğazım düğümlenirdi. Mesela onlar oturup çay içerken keşke bir akşam yanlarinda olabilseydim derdim.
Sonra çok şükür şimdi onlara yarım saat uzaklıktayım. Haftasonlari görüşüyoruz.
Ablam benden de yakın bazen çarşıda veya resmi kurumda işi olduğunda yeğenimi anneme bırakıyor. Onlar da torun seviyor.
Çalışmıyorsan 3 4 saat mesafeye daha rahat gidersin çalışıyorsan bi haftasonu tatilin olur onda da temizlik yemek derken vaktin geçer. Her hafta gidemezsin yanına. Karar senin

Bir de annelere de hak vermek lazım. Bizi o kadar bakıp büyüttuler yakınında olmak istemesi doğal.

bende hep uzağa gelin gitmek isterdim hatta yurtdışı olsa filan diye hayâl ederdim sonra ne mi oldu ? 40 dklık bir yere gelin gittim gurbetmi olur derler 40 dk ama oluyor canım çünkü eşime bağlı götürüp getirme gidiş geliş servis var izin vermez bende onun işi olmucakta iki ayda bir bi kaç saatliğine gidecem.. çok zor ya hamilelikte veya başka şeylerde keşke annem yakın olsadı kardeşlerim yakın olsadı diye çok ağladım ama avantajıda oldu mesela daha güçlü oluyor insan herşeyi kendin yapmaya alışıyorsun her işin üstesinden gelebiliyorsun..
Daha ne kadar yakin olsunlar. Kaldırın kendinizi de otobusle gidin

Keşke başka bir şehire gitmek zorunda olmasanız bu hayatta gurbet kadar zor bir şey yok
Ben annemle 20 dakikalık mesafede oturmama rağmen hayat telaşından yoğunluktan canim her istediğinde göremiyorum, bazen rüyama geliyor sabah sulu gözlerle kalkıyorum
20 dakikada neyini göremiyorsunuz dersiniz belki ama evlenince hiç öyle değil sorumluluklarınız artıyor ben zaten yoğun çalışıyorum evde bir sele dolusu ütülenecek çamaşır varken , kirli sepeti doluyken ben anneme gideyim demek olmuyor eşim evde bi dünya iş var giyecek gömleğin kalmadi başka zaman git deyince öyle zorunuza gidiyor ki

Ama bekarken nasildı
annem bizim mahallede bi ev baksaniz keşke dediğinde evin altını üstüne getiriyordum ben artık evleniyorum yuva kuruyorum eşimin de söz hakkı var senin hayallerine göre yasayamam diye
Halbuki annemin oturduğu mahalle bizim oturdugumuzdan bin kat güzel ama... cahillik işte
Şimdi annemi uzdugume mi yanayım yoksa uzak kaldigimami bilmiyorum
20 dakikalik mesafede uzak kaliyorsaniz siz aynı mahallede de kalirdinizz. O yüzden kendinize yanın.

6 7 saatlik bif mesafe benimki. Başlarda kv nin daha yakında olması sinirimi çok bozmuştu. Keşke yakın olsam isterdim.

Back
X