Uzağa evlenmek

Yanınızdaki insan doğru insansa dünyanın öbür ucuna gitmek bile kötü değil.
Etrafta iyisiyle kötüsüyle bir sürü örnek var. Aynı sokakta olup annesine göndermeyen eş diye ortalık gezinenlerle dolu. Öte taraftan şehir dışında olup sık sık annesini ziyarete getiren de. Ki bence bizim toplumumuzda evlilik bağımsız yaşamaya bir adımdır, tabii ki anne baba vardır yeri ayrıdır ama eş ile özgür bir hayat sürmek bambaşkadır. Eğer oradaki ortam iyiyse kastım kayınvalide yanı üstü vs değilse :D gidin ne olacak.
Allah iyilerle karşılaştırsın.
Teşekkür ederim 🌷

Olduğum şehirden başka şehire gideceğim evlenmek icin nasibse. 3-4 saatlik mesafe var. Annem istemiyor. Ama ben yuvamı kurmak istiyorum. Annem hayal kuruyormus ki ben yakında olurum. O bana yemek yaparmış, ben o hasta olunca gelirmişim. Müstakbel eşimi seviyorum karakterini de beğeniyorum. En azından hayatımda bunu kendim seçip denemek istiyorum. Sizce yaptığım yanlış mı?
yaptıgın dogru bence kendi ayaklarının ustunde durmak ve 3.4 saatlık yer okadarda uzak degil

3 4 saat uzaklık bi şey değil ama müstakbel eşinizin ailesi de o şehirdeyse benim için işler değişir. 2 aileninde olmadığı bir şehirse okey ama onun ailesi akrabaları oradaysa annemin evinde otururum şahsen. Tabi tercih sizin yaşayın görün. Yaşayarak öğreniyor insan :)

Niye ki neresinde olgun olmayan cümleler var?

Yahu evleneceksiniz, aileniz olacak, yarin bir gun anne olacaksiniz; tutmus 3-4 saatlik mesafenin pesine dusmussunuz. Evlenmeyin o zaman. Neyinize evlenmek? Oturun annenizin eteginin dibinde, mutlu mesut gecinin.

Yahu evleneceksiniz, aileniz olacak, yarin bir gun anne olacaksiniz; tutmus 3-4 saatlik mesafenin pesine dusmussunuz. Evlenmeyin o zaman. Neyinize evlenmek? Oturun annenizin eteginin dibinde, mutlu mesut gecinin.
Ben de kendim karar vermek istiyorum elbette ve verdim de sayılır. Sadece anne olamadigim için gözden kacirdigim noktalar olabilir mi diye düşünüyorum.

Ben evlenirken başka bir şehre gidilmesini yadirgamiyorum.Ammaa, ailemi bırakıp ta kayinvalidenin dibine gideceksem işler değişir.
Hep kadın adama uyum sağlasin,kadın ailesinden ayrilsin,kadın fedakarlık yapsın,yok öyle bir dünya.

Müstakbel koca adayı gelsin sizin şehre ;)

Niye yanlış olsun bu kadar insan uzakta yaşıyor ailesinden? Gurbetlik zor ama bağlarınız güçlenir. Bi şekilde ayrılacaktın zaten.

3-4 saat mesafe bile değil.
Çok istiyorsa o size yakına taşınır.

Olduğum şehirden başka şehire gideceğim evlenmek icin nasibse. 3-4 saatlik mesafe var. Annem istemiyor. Ama ben yuvamı kurmak istiyorum. Annem hayal kuruyormus ki ben yakında olurum. O bana yemek yaparmış, ben o hasta olunca gelirmişim. Müstakbel eşimi seviyorum karakterini de beğeniyorum. En azından hayatımda bunu kendim seçip denemek istiyorum. Sizce yaptığım yanlış mı?
Evlenmelisiniz yaptığınız çok normal.

Ben yanlis oldugunu dusunmuyorum bende 3-4 saat uzakliga gittim. Hatta ilerleyen senelerde yasama hayalimiz olan sehre gidince 15-16 saatlik mesafe olacak. Onemli olan esinizle mutlulugunuz ❤️ Keske suan gitmek istedigimiz sehre gidicek olsak bi sn dusunmem :)

Bende 10 saat uzağa geldim uzak olduğu için eşimden vazgeçemezdim ama tabi aynı şehirde olmak bi çaya yemeğe gidip gelmek isterdim yaptığın yanlış değil

Ben evlenirken başka bir şehre gidilmesini yadirgamiyorum.Ammaa, ailemi bırakıp ta kayinvalidenin dibine gideceksem işler değişir.
Hep kadın adama uyum sağlasin,kadın ailesinden ayrilsin,kadın fedakarlık yapsın,yok öyle bir dünya.

Müstakbel koca adayı gelsin sizin şehre ;)
İşinin olduğu yere gidiceğim insaAllah

Kimse yanlış diyemez bu sizin tercihiniz.
Nasip orayaymış orası olmuş.
Ama ben ailemden uzak evlenmek istemedim.
İyikide uzakta olmamışım çoluk çocuga karısınca ailenin önemi artıyor.

Benim için de değil. Ama annem çok üstüme geldi. Buradan çıkarsan bir daha gelme , senden bunu beklemezdim. Senin için daha farklı hayallerim vardı. Sen beni yalnız bırakıyorsun vs diyip sürekli ağlıyor.
Anneniz baya üzerinize gelmiş yalnız.peki annenizle bağımız nasıldır ? Beraber gezer yer içer anne kız takılır mısınız? Yoksa daha otoriter dediğim dedik bir anne midir?

3-4 saat mi uzak? Annen kendisine bağımlı olmanızı istiyor bence. Benimki de öyle bir tip. Sınırı çiziyorum. Anneniz böyle müdahaleci bir tip ise uzak olmanız en iyisi.

Anneniz baya üzerinize gelmiş yalnız.peki annenizle bağımız nasıldır ? Beraber gezer yer içer anne kız takılır mısınız? Yoksa daha otoriter dediğim dedik bir anne midir?
Yani annem gezmekten hoşlanmaz. Beni sever hemde çok lakin kendi hayatimla ilgili kararları o almak ister.

henüz çocuğum yok ama açıkçası bir yaştan sonra anne ve babaların bu derecede çocuğum yanımda olsun düşüncelerini çok doğru bulmuyorum.
dinen de bakılsa, bilimsel olarak da belli bir yaştan sonra herkesin bireyselleşmesi gerekiyor.
bu anneni, babanı unutmak görüşmemek değil. ancak hayat koşulları amerika'yı da gerektirebilir anne-babanın alt katını da..
belki tatlı dille artık yetişkin olduğunu, hayatını o şehirde kurmayı uygun gördüğünü ama bunun ailene duyduğun sevgi, saygı ve merhameti değiştirmeyeceğini anlatsan iyi olur.

henüz çocuğum yok ama açıkçası bir yaştan sonra anne ve babaların bu derecede çocuğum yanımda olsun düşüncelerini çok doğru bulmuyorum.
dinen de bakılsa, bilimsel olarak da belli bir yaştan sonra herkesin bireyselleşmesi gerekiyor.
bu anneni, babanı unutmak görüşmemek değil. ancak hayat koşulları amerika'yı da gerektirebilir anne-babanın alt katını da..
belki tatlı dille artık yetişkin olduğunu, hayatını o şehirde kurmayı uygun gördüğünü ama bunun ailene duyduğun sevgi, saygı ve merhameti değiştirmeyeceğini anlatsan iyi olur.
Çok doğru söylüyorsunuz. Herkes olaylara kendi cephesinden bakıyor. Onların cephesi de böyle olmasını gerektiriyor

He he öyle derler sonra sen pilini pirtini toplar gelirsin ama kendi gezmelerinden sana bir taş corba bile yapmazlar

Boşver uzak her zaman iyidir
Özlem iyidir
Uzaklık yakınlığı getirir ayrıca 3-4 saat de çok uzak değil

İnsnlar malezyaya gidiyor evlenmeye :D

Back
X