- 4 Mart 2012
- 15.690
- 36.365
- 798
- Konu Sahibi Napicagimi Bilmiyorum
Evlenmeyin o zaman
Ne kendini üz ne karşı tarafi
Ne kendini üz ne karşı tarafi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Günaydinlar bayanlar ? Yakinda benim dügünüm var ve 3 bucuk saatlik bir sehire evlenicem kismetse. Ama nedense uzaga gidince sanki ailemi yüz üstü birakip baskasinin ailesine gidiyormusum gibi hissediyorum. Ben aileme cok bagli birisiyim ve bu duygularla nasin bas edicem bilmiyorum. Dün yengem geldi bas baya evliligi kötülüyor... sinirlerimi bozdu. Ama bu konu cidden kafama takilmaya basladi. Kendi ailemi terk etmek uzaklasmak istemiyorum. Nisanlimin aileside nede olsa onun yaninda. Terk etmis olmuyor. Evlenen bayanlar sizde bu olaylari düsünceleri yasadiniz mi ? Kendimi cidden kötü hissediyorum
bu konuyu bir erkek açmış olsa çok pis dalardım ana kuzusu bağımsızlığını kazanamamış tip diye
3 saat uzaklık nedir ki millet 18 yaşında okumak için 10 saat uzaklıkta ki şehirlere gidiyor 3 saat ya şaka gibi
Canım bende eşimin ailesinin olduğu yere gelin geldim ve benimde ailemle mesafem 4 saatlik falandı. 1 sene sonra benim ailemde geldi yaşadığım yere yerleşti.Sana tavsiyem eşinin ailesini ne kadar da sevsen ne kadar da konduramasan da çok fazla samimi olma.En başta mesafeni koy.Akşamları gelin bizde yiyelimler falan derken bir bakmışsın eve sadece yatmaya geliyorsun.Kocan anne sözünden çıkmaz olmuş,sana anne ağzıyla konuşur olmuş. İpleri sıkı tut, şimdi başlarlar gelin gösterme ziyaretlerine ve davetlerine.Her yere gitme her insanı da evine kabul etme.Vallahi tecrübe konuşuyor.
@Napicagimi Bilmiyorum tecrübeli arkadaşı dinle.Canım bende eşimin ailesinin olduğu yere gelin geldim ve benimde ailemle mesafem 4 saatlik falandı. 1 sene sonra benim ailemde geldi yaşadığım yere yerleşti.Sana tavsiyem eşinin ailesini ne kadar da sevsen ne kadar da konduramasan da çok fazla samimi olma.En başta mesafeni koy.Akşamları gelin bizde yiyelimler falan derken bir bakmışsın eve sadece yatmaya geliyorsun.Kocan anne sözünden çıkmaz olmuş,sana anne ağzıyla konuşur olmuş. İpleri sıkı tut, şimdi başlarlar gelin gösterme ziyaretlerine ve davetlerine.Her yere gitme her insanı da evine kabul etme.Vallahi tecrübe konuşuyor.
Konu benim ailemden uzak olupda onun ailesinle ic ice olmak. Ve kaynana tavirlari cekmek
Ben tavsiye etmem çünkü bende uzaktayım aynende onun ailesine gidiosun onlar biraraya gelio günlük gulistanlik sen kendini yanlız hissediosun zaten bianda seni kabullenemiolar sende onları öle gerçi üç saat bisi deilmis ama şimdiki aklım olsa ailemi birakmazdim ben 12 saatlik uzakliktayim babamın ölüsüne bile yetisemedim ve içim pismanliklarla dolu ıı düşününGünaydinlar bayanlar ? Yakinda benim dügünüm var ve 3 bucuk saatlik bir sehire evlenicem kismetse. Ama nedense uzaga gidince sanki ailemi yüz üstü birakip baskasinin ailesine gidiyormusum gibi hissediyorum. Ben aileme cok bagli birisiyim ve bu duygularla nasin bas edicem bilmiyorum. Dün yengem geldi bas baya evliligi kötülüyor... sinirlerimi bozdu. Ama bu konu cidden kafama takilmaya basladi. Kendi ailemi terk etmek uzaklasmak istemiyorum. Nisanlimin aileside nede olsa onun yaninda. Terk etmis olmuyor. Evlenen bayanlar sizde bu olaylari düsünceleri yasadiniz mi ? Kendimi cidden kötü hissediyorum
Insallah ablamBen de ailemden uzağım bir üst mahalle :)
Şaka bir yana. ben üst mahallede olacağımı bildiğim halde aynı duyguları yaşadım. Sanki ihanet ediyormuşum onları terk ediyormuşum gibi düşünceye kapıldım. İlk zamanlar biraz zor geldi. Ancak şimdi annem çağırıyor da onu kıramadığım için gidiyorum. Evimden başka yere gitmek zor geliyor. Eğer huzurun olursa (inşallah) emin ol bu duygudan kısa sürede kurtulacaksın.
Haklisin ablaTamam işte mis gibi.
Tabiki evlilik iki kişiliktir, kararlar ortak alınır, fikir alışverişinde bulunulur, normal olanı budur.
Ama ben aileme gideceğim deyince eşim izin vermiyorsa, ben onun beni götürmesini, keyfini bekliyorsam orada dur derim bu anormaldir, arkadaşlarının yaptığu bu yüzden yanlış. Onları örnek alma.
Ben 7 ay önce evlendim hala ailemin bana ihtiyacı olduğunda kendimi onları yüz üstü bırakmışım terketmişim gibi hissediyorum. Çok uzak sayılmam arabayla en fazla 20 dk duygun çok normal düğün hazırlıklarım boyunca sevindiğim herşey için annemin evine geldiğimde utanmıştım mobilyaları aldım sevindim annemi babamı gördüm utandım ailenden ayrılıyosun mutlusun ne biçim evlatsın diye ev tuttuk mutlu oldum eve geldim aynı duygular 8 ay nişanlı kaldım 8 ay boyunca gel git duygular içersindeydim. Şimdiden hayırlı olsun Allah yardımcın olsun
Ben tavsiye etmem çünkü bende uzaktayım aynende onun ailesine gidiosun onlar biraraya gelio günlük gulistanlik sen kendini yanlız hissediosun zaten bianda seni kabullenemiolar sende onları öle gerçi üç saat bisi deilmis ama şimdiki aklım olsa ailemi birakmazdim ben 12 saatlik uzakliktayim babamın ölüsüne bile yetisemedim ve içim pismanliklarla dolu ıı düşünün
İyide aileni yüz üstü bırakığını niye düşünüyosun anlamadım. Kaçtın mı ailene laf mı getirdin kötü bişy mi yaptın telinle duvağınla çıkacaksın baba evinden gelin olacaksın daha ne? Ailene 3 saat uzaklıktasın istediğin zaman gidip görebilirsin bunu mu dert ettin lütfen abartmayın böyle şeyleri okuyunca kendimi duvardan duvara atasım geliyor benm ve eşimin ailesi iç anadolu bölgesinde ben doğu anadoludayım yaklaşık olarak tam 14 saat var akşam 10da yola çıksam ertesi gün öğleden sonra varıyorum bilmediğim yabancı memleketteyim bizim canımız yok mu? Evliliğin aileye sırt çevirmek olduğunu düşündüğn müddetçe saçma sapan gereksiz bi vicdan azabı çekeceksin evlendiğnde.Günaydinlar bayanlar ? Yakinda benim dügünüm var ve 3 bucuk saatlik bir sehire evlenicem kismetse. Ama nedense uzaga gidince sanki ailemi yüz üstü birakip baskasinin ailesine gidiyormusum gibi hissediyorum. Ben aileme cok bagli birisiyim ve bu duygularla nasin bas edicem bilmiyorum. Dün yengem geldi bas baya evliligi kötülüyor... sinirlerimi bozdu. Ama bu konu cidden kafama takilmaya basladi. Kendi ailemi terk etmek uzaklasmak istemiyorum. Nisanlimin aileside nede olsa onun yaninda. Terk etmis olmuyor. Evlenen bayanlar sizde bu olaylari düsünceleri yasadiniz mi ? Kendimi cidden kötü hissediyorum
N Napicagimi Bilmiyorum tecrübeli arkadaşı dinle.
ilk günden itibaren sen bizim kızımızsın, ayrımız gayrımız yok, çalışıyorsun, yorgunsun vb bir sürü teraneyle eşinin ailesi sizin üzerinizde düşünceliymiş gibi baskı kurmak isteyecek, buna izin verme.
ilk 3 ay balayı ayımız, başbaşa kalalım de ve eşinle her şeyi bir arada yapın, aileleri asla dahil etmeyin.
yoksa çok pişman olursun.
haftada bir gidin, 2 saat oturun evinize dönün.
aman kocamın hatrı, ailesini kırmayayım dersen seni çatır çatır kırarlar, evlendiğine pişman ederler.