• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzaga gelin gitmek

Canım bende eşimin ailesinin olduğu yere gelin geldim ve benimde ailemle mesafem 4 saatlik falandı. 1 sene sonra benim ailemde geldi yaşadığım yere yerleşti.Sana tavsiyem eşinin ailesini ne kadar da sevsen ne kadar da konduramasan da çok fazla samimi olma.En başta mesafeni koy.Akşamları gelin bizde yiyelimler falan derken bir bakmışsın eve sadece yatmaya geliyorsun.Kocan anne sözünden çıkmaz olmuş,sana anne ağzıyla konuşur olmuş. İpleri sıkı tut, şimdi başlarlar gelin gösterme ziyaretlerine ve davetlerine.Her yere gitme her insanı da evine kabul etme.Vallahi tecrübe konuşuyor.

Günaydinlar bayanlar ? Yakinda benim dügünüm var ve 3 bucuk saatlik bir sehire evlenicem kismetse. Ama nedense uzaga gidince sanki ailemi yüz üstü birakip baskasinin ailesine gidiyormusum gibi hissediyorum. Ben aileme cok bagli birisiyim ve bu duygularla nasin bas edicem bilmiyorum. Dün yengem geldi bas baya evliligi kötülüyor... sinirlerimi bozdu. Ama bu konu cidden kafama takilmaya basladi. Kendi ailemi terk etmek uzaklasmak istemiyorum. Nisanlimin aileside nede olsa onun yaninda. Terk etmis olmuyor. Evlenen bayanlar sizde bu olaylari düsünceleri yasadiniz mi ? Kendimi cidden kötü hissediyorum

Ben de ailemden uzağım bir üst mahalle :)
Şaka bir yana. ben üst mahallede olacağımı bildiğim halde aynı duyguları yaşadım. Sanki ihanet ediyormuşum onları terk ediyormuşum gibi düşünceye kapıldım. İlk zamanlar biraz zor geldi. Ancak şimdi annem çağırıyor da onu kıramadığım için gidiyorum. Evimden başka yere gitmek zor geliyor. Eğer huzurun olursa (inşallah) emin ol bu duygudan kısa sürede kurtulacaksın.

bu konuyu bir erkek açmış olsa çok pis dalardım ana kuzusu bağımsızlığını kazanamamış tip diye

3 saat uzaklık nedir ki millet 18 yaşında okumak için 10 saat uzaklıkta ki şehirlere gidiyor 3 saat ya şaka gibi

Konu benim ailemden uzak olupda onun ailesinle ic ice olmak. Ve kaynana tavirlari cekmek

Canım bende eşimin ailesinin olduğu yere gelin geldim ve benimde ailemle mesafem 4 saatlik falandı. 1 sene sonra benim ailemde geldi yaşadığım yere yerleşti.Sana tavsiyem eşinin ailesini ne kadar da sevsen ne kadar da konduramasan da çok fazla samimi olma.En başta mesafeni koy.Akşamları gelin bizde yiyelimler falan derken bir bakmışsın eve sadece yatmaya geliyorsun.Kocan anne sözünden çıkmaz olmuş,sana anne ağzıyla konuşur olmuş. İpleri sıkı tut, şimdi başlarlar gelin gösterme ziyaretlerine ve davetlerine.Her yere gitme her insanı da evine kabul etme.Vallahi tecrübe konuşuyor.

Cok haklisin canim benim aynen nisalimda ailesinle arasina mesafe koymali

@Napicagimi Bilmiyorum tecrübeli arkadaşı dinle.
ilk günden itibaren sen bizim kızımızsın, ayrımız gayrımız yok, çalışıyorsun, yorgunsun vb bir sürü teraneyle eşinin ailesi sizin üzerinizde düşünceliymiş gibi baskı kurmak isteyecek, buna izin verme.
ilk 3 ay balayı ayımız, başbaşa kalalım de ve eşinle her şeyi bir arada yapın, aileleri asla dahil etmeyin.
yoksa çok pişman olursun.
haftada bir gidin, 2 saat oturun evinize dönün.
aman kocamın hatrı, ailesini kırmayayım dersen seni çatır çatır kırarlar, evlendiğine pişman ederler.

Annen baban varsa aynı evdeyse anneni yalnız bırakmıyorsan veya babanı ne biliyim rahatça gidebilirsin ben bu nedenlerden dolayı gidemem evlenip başka şehire ..mutluluklar canım umarım umduğunu bulursun..bahtın açık olsun

Evlilik arefesinde bu hislerin çok doğal hepimiz aynı şeyleri yaşamışızdır muhakkak. Sen dik dur ezdirme kendini eşinin kafa yapısı önemli burda sen ona göre ayarla canım. Mutluluklar diliyorum sıkma canını

Yahu okumuş çalışan insanların bile bu kafada olmasına şaşıyorum valla. Yaşınız küçükmü acaba? Zira bu düşünce tarzı biraz toyca geldi bana. Evlendiniz diye eşinizin tapulu malı olmuyorsunuz. Kendinizde gidebilirsiniz ailenizin yanına. Kimsenin götürmesine ihtiyacınız yokki. Millet evlenip yurt dışına gidiyor. Sizin mesafe öyle çok değil. Ailenizi terk etme gibi bir durum yok. Hayatın akışı bu. Ömrünüzün sonuna kadar anne babanızın dizinin dibinde yaşayacak değilsiniz yani. Kaldıki evlendikten sonra karşı dairede bile olsanız artık eskisi gibi olmaz. Yeni bir hayata başlıyor artık kendi çekirdek ailenizi kuruyorsunuz. Böyle çocukça düşünmekten vazgeçin. Mutlu olmaya bakın. Eşinizin ailesi ile olacak iletişiminizde dikkatli olun. Baştan nasıl yaparsanız öyle gider. Saygılı ve net olun. Kimseye göre hayatınızı yaşamayın. Mesafenizi ve sınırlarınızı koruyun. Bunları yaparsanız eşinizde ana kuzusu bir tip değilse sıkıntı yaşamazsınız. Ama eşiniz anneci biriyse o zaman problem olur. Burdada eşinize karşı tavrınızı net bir şekilde ortaya koyabilmelisiniz. Yoksa ömrünüzün sonuna kadar sıkıntı çekersiniz. Bol şanslar :rapci:

Günaydinlar bayanlar ? Yakinda benim dügünüm var ve 3 bucuk saatlik bir sehire evlenicem kismetse. Ama nedense uzaga gidince sanki ailemi yüz üstü birakip baskasinin ailesine gidiyormusum gibi hissediyorum. Ben aileme cok bagli birisiyim ve bu duygularla nasin bas edicem bilmiyorum. Dün yengem geldi bas baya evliligi kötülüyor... sinirlerimi bozdu. Ama bu konu cidden kafama takilmaya basladi. Kendi ailemi terk etmek uzaklasmak istemiyorum. Nisanlimin aileside nede olsa onun yaninda. Terk etmis olmuyor. Evlenen bayanlar sizde bu olaylari düsünceleri yasadiniz mi ? Kendimi cidden kötü hissediyorum
Ben tavsiye etmem çünkü bende uzaktayım aynende onun ailesine gidiosun onlar biraraya gelio günlük gulistanlik sen kendini yanlız hissediosun zaten bianda seni kabullenemiolar sende onları öle gerçi üç saat bisi deilmis ama şimdiki aklım olsa ailemi birakmazdim ben 12 saatlik uzakliktayim babamın ölüsüne bile yetisemedim ve içim pismanliklarla dolu ıı düşünün

Ben de ailemden uzağım bir üst mahalle :)
Şaka bir yana. ben üst mahallede olacağımı bildiğim halde aynı duyguları yaşadım. Sanki ihanet ediyormuşum onları terk ediyormuşum gibi düşünceye kapıldım. İlk zamanlar biraz zor geldi. Ancak şimdi annem çağırıyor da onu kıramadığım için gidiyorum. Evimden başka yere gitmek zor geliyor. Eğer huzurun olursa (inşallah) emin ol bu duygudan kısa sürede kurtulacaksın.
Insallah ablam

Tamam işte mis gibi.
Tabiki evlilik iki kişiliktir, kararlar ortak alınır, fikir alışverişinde bulunulur, normal olanı budur.
Ama ben aileme gideceğim deyince eşim izin vermiyorsa, ben onun beni götürmesini, keyfini bekliyorsam orada dur derim bu anormaldir, arkadaşlarının yaptığu bu yüzden yanlış. Onları örnek alma.
Haklisin abla

Ben 7 ay önce evlendim hala ailemin bana ihtiyacı olduğunda kendimi onları yüz üstü bırakmışım terketmişim gibi hissediyorum. Çok uzak sayılmam arabayla en fazla 20 dk duygun çok normal düğün hazırlıklarım boyunca sevindiğim herşey için annemin evine geldiğimde utanmıştım mobilyaları aldım sevindim annemi babamı gördüm utandım ailenden ayrılıyosun mutlusun ne biçim evlatsın diye ev tuttuk mutlu oldum eve geldim aynı duygular 8 ay nişanlı kaldım 8 ay boyunca gel git duygular içersindeydim. Şimdiden hayırlı olsun Allah yardımcın olsun

Aynen bu duygular icersindeyim bir yanim buruk

Ben tavsiye etmem çünkü bende uzaktayım aynende onun ailesine gidiosun onlar biraraya gelio günlük gulistanlik sen kendini yanlız hissediosun zaten bianda seni kabullenemiolar sende onları öle gerçi üç saat bisi deilmis ama şimdiki aklım olsa ailemi birakmazdim ben 12 saatlik uzakliktayim babamın ölüsüne bile yetisemedim ve içim pismanliklarla dolu ıı düşünün

Basin sagolsun ablam evet böyle seylere cok üzülüyorum. Böyle olcaksa hic olmasin diyorum

İyide aileni yüz üstü bırakığını niye düşünüyosun anlamadım. Kaçtın mı ailene laf mı getirdin kötü bişy mi yaptın telinle duvağınla çıkacaksın baba evinden gelin olacaksın daha ne? Ailene 3 saat uzaklıktasın istediğin zaman gidip görebilirsin bunu mu dert ettin lütfen abartmayın böyle şeyleri okuyunca kendimi duvardan duvara atasım geliyor benm ve eşimin ailesi iç anadolu bölgesinde ben doğu anadoludayım yaklaşık olarak tam 14 saat var akşam 10da yola çıksam ertesi gün öğleden sonra varıyorum bilmediğim yabancı memleketteyim bizim canımız yok mu? Evliliğin aileye sırt çevirmek olduğunu düşündüğn müddetçe saçma sapan gereksiz bi vicdan azabı çekeceksin evlendiğnde.

Kısaca sen bi kadınsın ailenin biricik kızı olmaktan çıkıp kocanın biricik karısı olacaksın ilerde Allahın izniyle çocuğunun biricik annesi.... Yuva kuruyosun anladın mı? Böyle düşün...

Kocanın ailesiyle yaşayacaksan Allah sabır versin bol bol. ;)

Yengene gelecek olursak Yengelerin hepsi aynı. Madem evlilik güzel bişy değil, boşan o zaman deyip sustur sende... Düğün öncesi stres yaşamana gerek yok.. Bu kafadan kurtul. Allah bahtını açık etsin.

N Napicagimi Bilmiyorum tecrübeli arkadaşı dinle.
ilk günden itibaren sen bizim kızımızsın, ayrımız gayrımız yok, çalışıyorsun, yorgunsun vb bir sürü teraneyle eşinin ailesi sizin üzerinizde düşünceliymiş gibi baskı kurmak isteyecek, buna izin verme.
ilk 3 ay balayı ayımız, başbaşa kalalım de ve eşinle her şeyi bir arada yapın, aileleri asla dahil etmeyin.
yoksa çok pişman olursun.
haftada bir gidin, 2 saat oturun evinize dönün.
aman kocamın hatrı, ailesini kırmayayım dersen seni çatır çatır kırarlar, evlendiğine pişman ederler.

Süper abla digru haklisin ilk evlendigimde zaten calismicam evime alismam lazim. Yan gelip yatcam. Azicik dinlenmis olurum. Bu aradada nisanlimi kendime baglamis olurum

Back
X