Uzak Mesafe Evliliği

Ben bizzat yaşadım çok zor ama yürüttük tabi niye yürütemeyelim. Mecburi hizmet yüzünden arabayla 8, otobüsle 9,5 saat uzağa gittim. Evliliğimin ilk dönemiydi. Evimiz yoktu haftasonu geldiğimde kayınvalidede ya da annemde kalırdık. O sürede ev alıp döşedik sonra evime geldim. Pazar gece yarısı otobüse binip sabah inip işe giderdim. Tek odam vardı içinde banyo da vardı o rahattı. Kendime bir takvim aldım her geçen günü kutlamayla karalar bir gün daha bitti diye çok sevinirdim kurtuldum bitti evime döndüm.

Çok zor tabi psikolojik olarak. Ama sayılı zaman diye düşünün. Benim 550 gündü çilem. Mümkünse tabi ayrılık olmasın ama mecbursa (ben mecburdum. Adı mecburi hizmet zaten ama devlette çalışacağım diye ölüp bittiğinden değil, mecburi hizmeti tamamlamadan diplomayı alıp özelde dahi çalışamadığımdan gerçekten çok mecburdum ) yapacak bir şey yok. Mümkünse ulaşımın kolay olduğu, rahat gidip geleceği bir yer tercih etsin (edebiliyorsa) bizde bazı yerler havaalanı karşısındaydı ama bu yıllar önceydi. O dönemde herkes rahat rahat uçuyordu. Şimdi ekonomi çok çok bozuldu uçak fiyatlarına bakmadım. Belki de havaalanı dibinde olsa da farkedecek bir şey yoktur.

Mesleğiniz ne acaba? Mecburi hizmeti yapmadan diploma vermeyen bölüm hiç duymamıştım da o yüzden merak ettim.

Otobüsle 20 saatlik mesafedeyim. Neyse ki son bir buçuk ayım kaldı benim çilemin de bitmesine Size katılıyorum yürümez diye düşünmemek lazım. Nereden baktığımıza bağlı. Biz mesela birbirimizi daha iyi tanıdık diyemem elbette ama daha iyi anladık bu üç yılda.

Çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız

Siz de mi atandınız? O yüzden mi yer değistiremiyorsunuz yoksa özel sektör mü?
Ben kamudayım öğretmen değilim, bana kadro yeni geldi ama yaşadığımız yer aynı zamanda memleketimiz, ayrılırsam geri dönme ihtimalim yok, o yüzden gitmek benim için bir seçenek değil

Çocuğumuz yok, tek başıma da bakmak istemem o yüzden görevin bitmesini bekleriz artık. Sık gelebileceği yerlere odaklandık bakalım

Deneyimi olan birilerini dinlemek gerçekten çok iyi geliyor, çok teşekkür ederim paylaşımınız için.
Havaalanına bakıyoruz tabi ama dediğiniz gibi çalıştığının hepsini bırakması da gerekebilir. Her şey çok zor artık ülkemizde.

5 yıl evliliğimizi ayrı yürüttük. Eşim yurtdışındaydı. Pandemi oldu döndü. Sonra da çocuğumuz oldu. Gençliğimizin evliliğimizin en tatlı zamanlarını ayrı geçirdiğimize pişmanız biraz.
Ama maddi olarak gerekiyordu. Kariyerimiz için gerekiyordu. Oldu bitti yani.
Mecbur olunca katlanılıyor.

Deneyimleri olanlardan dinledikçe, sanırım üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum, çocuk yok ben 27 eşim 32 yaşlarındayız.

İşimden de bir ara çok soğudum, yoruldum aslında ama seviyorum, ve şu şartlar altında pek alternatif üretebileceğimi sanmıyorum.

Umarım işleri yolunda gider, çocuk sorumluluğu da eklenince gerçekten çok zor. Çok saçma sapan bir sistem gerçekten. Üç gecedir uyumadan okul ilçe havaalanı bakıyoruz. Sağlıcakla büyüsün çocuklar.

Çok üzüldüm. Başınız sağolsun.

Yakın bir akrabam bu durumda.
Kızımız yıllar sonra atandı 3.5 yıllık mecburi hizmet için güneydoğuda.
Eşi de memlekette devlet memuru ancak karısının yanına tayin isterse sonrasında memlekete dönemezler.
Bu yıl 2. Yılları bu şekilde.
Kızımız ara tatilde, yarıyılda geliyor.
Kocası yıllık iznini kızımıza göre ayarlıyor.
Mutlaka zorlanıyorlar ancak evliliklerinde sorun olmadı şimdiye kadar.

Bu tür durumlarda benim bakış açım;
Allah ölüm ayrılığı vermesin, sayılı gün geçer.

Mesleğiniz ne acaba? Mecburi hizmeti yapmadan diploma vermeyen bölüm hiç duymamıştım da o yüzden merak ettim.

Hekimim. Mecburi bitmeden nöroloji uzmanı olarak özelde dahi çalışamıyorum. Bütün tıp böyle. Tıp fakültesinden mezun olur olmaz "zorla" atanıyoruz. Sorulmuyor yani atanmak ister misin? Kuraya girmek ister misin diye uzmanlıktan sonra yine aynı şekilde.

Uzmanlıkta benim atandığım yer 550 gündü. Bölge bölge değişiyor. 600 gün en gelişmiş yer, gelişmemişe gittikçe süre düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…