• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzak Mesafe İlişkisi için öneriler

Merhabalar, benim aslında bir şikayetim sorunum yok sizden tavsiyeler almaya geldim.

6 aydır sevgiliyiz ve ikimiz de ciddiyiz. Ben türkiyede o almanyada yaşıyor. bugüne kadar hep o geldi ya da ben almanyaya gittim ama bu sefer 2 ay ayrı kalmamız gerekiyor kendisi müzisyen konserleri projeleri vb var. 2-3 hafta ayrılıkları bir şekilde idare ediyorduk ama şimdi 2 ay... önerileriniz nelerdir bu sürecin daha rahat geçmesi için? tabi ikimiz de duygusalız bir de yan yanayken etmeyeceğimiz salak saçma kavgalar ediyoruz :KK43:
Puzzle yapın kafanız epey dağılır sarmazsınız.
Kitap okuyun.
Yeni bi etkinliğe yazılın.Almanyaya git gelden sebep söylüyorum bütçeniz var sanırım o yüzden tenis oynayın müthiş motive eden bi aktivite.
Yeni, mutlu eden bir şeyler öğrenmeye başlarsanız zaman su gibi akıp geçer iki ay sonra mutlu mesut buluşursunuz.

Merhabalar, benim aslında bir şikayetim sorunum yok sizden tavsiyeler almaya geldim.

6 aydır sevgiliyiz ve ikimiz de ciddiyiz. Ben türkiyede o almanyada yaşıyor. bugüne kadar hep o geldi ya da ben almanyaya gittim ama bu sefer 2 ay ayrı kalmamız gerekiyor kendisi müzisyen konserleri projeleri vb var. 2-3 hafta ayrılıkları bir şekilde idare ediyorduk ama şimdi 2 ay... önerileriniz nelerdir bu sürecin daha rahat geçmesi için? tabi ikimiz de duygusalız bir de yan yanayken etmeyeceğimiz salak saçma kavgalar ediyoruz :KK43:
Neyse gecmis olsun :)

Yüksek öğrenim için 4 yıl yurt dışındaydım. Yılda 1-2 kere görüştüğümüz oluyordu erkek arkadaşımla.
Tavsiyem: 1) Kavgaların sıklığını ve saçmalığını azaltın (Gottman’ın kitaplarını okuyun), 2) yapacağınız şeyleri birimize söyleyin, 3) internette kaliteli zaman geçirmeyi öğrenin, 4) birinize vakit ayırın ama çok boğmayın, 5) buluşacağınız günleri hayal edin.
İki taraf da anlayışlı olunca her ilişki yürütülebilir.
evet bunu okudum internetten birlikte oynayabileceğimiz bir oyun buldum ekran paylaşımı yapıp oynuyoruz şimdiden iyi geldi çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için <3

Puzzle yapın kafanız epey dağılır sarmazsınız.
Kitap okuyun.
Yeni bi etkinliğe yazılın.Almanyaya git gelden sebep söylüyorum bütçeniz var sanırım o yüzden tenis oynayın müthiş motive eden bi aktivite.
Yeni, mutlu eden bir şeyler öğrenmeye başlarsanız zaman su gibi akıp geçer iki ay sonra mutlu mesut buluşursunuz.
çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için evet spora başlasam iyi olur :)

Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama daha 6 aylık bir ilişki olduğu için zormuş gibi geliyor 🤭 6 senenin 3 senesi farklı şehirlerde 3 senesi aynı şehirde fakat İstanbul'un iki ayrı yakasında geçti. Hafta içi okul/iş derken aynı şehirde olduğumuz 3 sene boyunca bile haftalarca görüşemediğimiz zamanlar oldu.
Şimdi evliliğimizin 6. senesindeyiz ve bebeğimizi bekliyoruz 🥰
Soruna gelecek olursak biz fırsat buldukça facetime ile görüşüyorduk mutlaka. İkimizin de saatleri programları belli olduğu için akşam belirlediğimiz saatte mutlaka birbirimize zaman ayırıyorduk. Gün içerisinde ki görüşmelerdense anlaştığımız/randevulaştığımız o saat dilimi daha değerliydi bizim için.
Açık ve dürüst olmak çok önemli. Güven problemi uzak mesafede daha çok oluyor. Mesela hesap verir gibi düşünmeyin ama arkadaşlarınızla dışarı mı çıktığınız; sormasa bile şuraya gidiyoruz, şu saatte evde olurum merak etme beni diye açıklayın zaman zaman. (Her zaman değil iyice alışkanlığa dönmesin 🤭) arkadaşlarınızla falan olduğunuz zamanda bile bir fırsat bulup 2 dk mesaj atın, arayın vs "yanında değilim ama her kimle olursam olayım aklım sende" gibi.. kıyafeti dert eden erkek kaldı mı bilmem ama öyle bir kaygısı varsa o sormadan siz yollayın mesela. Yani her ilişkinin dinamiği farklıdır. Mutlaka siz de ondan ne beklediğinizi açık bir dille anlatın. Rahatsız olduğunuz konuları tartışma anında değil, sonrasında sakince konuşup açıklayın. Anlayışlı olduğunuz sürece yürütememek için hiçbir sebep yok bence

Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama daha 6 aylık bir ilişki olduğu için zormuş gibi geliyor 🤭 6 senenin 3 senesi farklı şehirlerde 3 senesi aynı şehirde fakat İstanbul'un iki ayrı yakasında geçti. Hafta içi okul/iş derken aynı şehirde olduğumuz 3 sene boyunca bile haftalarca görüşemediğimiz zamanlar oldu.
Şimdi evliliğimizin 6. senesindeyiz ve bebeğimizi bekliyoruz 🥰
Soruna gelecek olursak biz fırsat buldukça facetime ile görüşüyorduk mutlaka. İkimizin de saatleri programları belli olduğu için akşam belirlediğimiz saatte mutlaka birbirimize zaman ayırıyorduk. Gün içerisinde ki görüşmelerdense anlaştığımız/randevulaştığımız o saat dilimi daha değerliydi bizim için.
Açık ve dürüst olmak çok önemli. Güven problemi uzak mesafede daha çok oluyor. Mesela hesap verir gibi düşünmeyin ama arkadaşlarınızla dışarı mı çıktığınız; sormasa bile şuraya gidiyoruz, şu saatte evde olurum merak etme beni diye açıklayın zaman zaman. (Her zaman değil iyice alışkanlığa dönmesin 🤭) arkadaşlarınızla falan olduğunuz zamanda bile bir fırsat bulup 2 dk mesaj atın, arayın vs "yanında değilim ama her kimle olursam olayım aklım sende" gibi.. kıyafeti dert eden erkek kaldı mı bilmem ama öyle bir kaygısı varsa o sormadan siz yollayın mesela. Yani her ilişkinin dinamiği farklıdır. Mutlaka siz de ondan ne beklediğinizi açık bir dille anlatın. Rahatsız olduğunuz konuları tartışma anında değil, sonrasında sakince konuşup açıklayın. Anlayışlı olduğunuz sürece yürütememek için hiçbir sebep yok bence
ayyy çook tatlısınız nasıl güzel moral verdiniz. allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bebişinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah söylediğiniz her şey çok değerli benim için mutluluğunuz daim olsun

ayyy çook tatlısınız nasıl güzel moral verdiniz. allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bebişinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah söylediğiniz her şey çok değerli benim için mutluluğunuz daim olsun
Çok teşekkür ederim 🥰
Bizim yaşlarımız çok daha küçüktü, cahillik ve tripler daha da fazlaydı. İkiniz de olgunsunuz bence açık sözlülükle ve biraz da anlayışla atlatamacağınız bir süreç değil. Umarım sizin için de en hayırlı ve en mutlu şekilde tamamlanır bu süreç 😊

Aşk öyle güçlü bir bağ ki ne kadar olsa o kadar beklersin. Uzun mesafe diye hep öyle kalacak diye bir şey yok. Hürrem Süleyman sefere çıkınca ay yok bekleyemem mi diyordu? Hayır aşk bu işte acı çekeceksin ve bekleyeceksin. Çabuk elde edilen şeyin değeri düşük olur. Umarım kavuşursunuz. Aşk engel tanımaz bu ne ki eskiden birbirini 10 sene görmeyip mektuplaşan aşıklar vardı.

Yaşınız 23. Yıllarca mektuplaşılan hangi büyük aşka tanıklık ettiniz ?

Tarihi şahsiyetlere dair anlatılan hikayelerin , gerçeği ne denli yansıttığı bilinmiyor.

Uzak mesafe ilişkisi yaşadım.
Tavsiye vermek doğru mu bilemiyorum ama biz nasıl yürüttük diye soracak olursanız:
Aynı zamanda iki iyi arkadaş olmayı başarabildiğimiz için bence..
Kaç yıl oldu hala saatlerce muhabbet edebiliyoruz telefonda..
Muhabbet dilimiz uyuşuyor yani ondan bence.

Mümkün olduğunca mesajla kavga etmemeye çalışın derim ben. İnsan sevdiğinin yüzünü görünce yumuşuyor, ona baka baka sert şeyler söyleyemiyor ama yazarken öyle olmuyor bence tartışmalar daha yıkıcı oluyor.

Yaşınız 23. Yıllarca mektuplaşılan hangi büyük aşka tanıklık ettiniz ?

Tarihi şahsiyetlere dair anlatılan hikayelerin , gerçeği ne denli yansıttığı bilinmiyor.
Hahahahaa tarihi olayların hepsine tanıklık etmemiz gerektiğini bilmiyordum? Hürrem sultanın mektupları ve Kanuninin onun için yazdığı şiirlerin hepsi devlet kütüphanesinde bulunur zaten nesi gerçek değil? 3 yıldır uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum 5 yıllık sevgilimle gayet de mutluyuz. Aşıksan ve şartların yoksa bekleyeceksin bu kadar basit. Mektup derken günümüzden bahsetmediğim açık gayet hay allah ne güldüm sabah sabah ahahhaha

Back
X