Uzak mesafe iliskisi

melodikal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2025
14
1
1
ciddi bir sey sorucam 😭 erkek arkadasım yurtdısında (Avustralya) yasıyor 2 yıldır, benim onun yanına gitmem gibi planımız vardı ama şartlar uymadı ve o defter tamamen kapandı. Ben gidemediğim icin onun en azından hem benim hem ailesinin yanına bir aylığına bile olsa gelmesini
istedim ama o ülkenin vatandaslığını almak istediğini bu nedenle 5 yıl cıkıs yapmadan yaşaması gerektiğini, cıkıs yaparsa tekrardan girememe ihtimali olduğunu ve işini vs kaybedeceğini, geleceğimiz icin orda kalması gerektiğini anlattı. Cünkü ciddi düsünüyoruz ve orda birlikte Yasayacağız diye planladık evlendikten sonra. 1 yılı askindir beraberiz ama uzak iliskisi malsf, ben gidemiyorum o gelemiyor. ben bunun böyle sürmesini istemiyorum ama ona bir secim yap işimi düzenini boz yanıma gel diyemiyorum. burda bir işi evi yok benim bir işim yok sıfırdan Baslayacak her seye bu sorumluluğun altına girmek istemiyorum ama onun da orayı bırakıp benim icin geleceğini sanmıyorum. Böyle devam ederse 3 yıl hic reel olmadan onun vatandaslık alıp buraya gelmesini bekleyeceğiz ve ben bunu kabul edemem. Onu seviyorum ama bu sekilde 3 yıl nasıl devam eder?? Ne yapacağımı bilmiyorum kücükte değil 29 yasında adam yani 😭😭 birbirimize cok değer veriyoruz bana sürekli benim haberim olmadan hediyeler alıp gönderiyor para gönderiyor asla istemediğim halde beni cok seviyor ondan ayrılmak istemiyorum cok seviyorum onu ama 3 yıl hic görmeden sevdiğim bir adam ile devam edemem cok zor geliyor bana ayrılmalı mıyım ne yapmalıyım

Yesinler yalanını. Öyle bi şart yok. Evet vatandaş olmak için şartlar var tabiki ama 5 yıl ülkeden çıkmama gibi bir şart yok en azından 😒 1-2 aylık süre zarfı içerisinde gelebilir. Bunu bi araştır.
Sart yok zaten, cıkıs yaptığında geri giriş için vize zorlaştırılıyor tarzı bisi anlattı söylediğine göre riske atmak istemiyor geri giris yapamazsam ülkeye diye

ciddi bir sey sorucam 😭 erkek arkadasım yurtdısında (Avustralya) yasıyor 2 yıldır, benim onun yanına gitmem gibi planımız vardı ama şartlar uymadı ve o defter tamamen kapandı. Ben gidemediğim icin onun en azından hem benim hem ailesinin yanına bir aylığına bile olsa gelmesini
istedim ama o ülkenin vatandaslığını almak istediğini bu nedenle 5 yıl cıkıs yapmadan yaşaması gerektiğini, cıkıs yaparsa tekrardan girememe ihtimali olduğunu ve işini vs kaybedeceğini, geleceğimiz icin orda kalması gerektiğini anlattı. Cünkü ciddi düsünüyoruz ve orda birlikte Yasayacağız diye planladık evlendikten sonra. 1 yılı askindir beraberiz ama uzak iliskisi malsf, ben gidemiyorum o gelemiyor. ben bunun böyle sürmesini istemiyorum ama ona bir secim yap işimi düzenini boz yanıma gel diyemiyorum. burda bir işi evi yok benim bir işim yok sıfırdan Baslayacak her seye bu sorumluluğun altına girmek istemiyorum ama onun da orayı bırakıp benim icin geleceğini sanmıyorum. Böyle devam ederse 3 yıl hic reel olmadan onun vatandaslık alıp buraya gelmesini bekleyeceğiz ve ben bunu kabul edemem. Onu seviyorum ama bu sekilde 3 yıl nasıl devam eder?? Ne yapacağımı bilmiyorum kücükte değil 29 yasında adam yani 😭😭 birbirimize cok değer veriyoruz bana sürekli benim haberim olmadan hediyeler alıp gönderiyor para gönderiyor asla istemediğim halde beni cok seviyor ondan ayrılmak istemiyorum cok seviyorum onu ama 3 yıl hic görmeden sevdiğim bir adam ile devam edemem cok zor geliyor bana ayrılmalı mıyım ne yapmalıyım
Adam 2 yıldır orda, siz 1 yıldır berabersiniz yani hiç yüz yüze görüşmediniz. Sizce böyle bir ilişkiye sevgililik denebilir mi? Üstelik ciddi düşünüyoruz demişsiniz. Belki yüz yüze gelseniz hiç beğenmeyeceksiniz birbirinizi. Başta birbirinizi görür beğenir ilişkiye başlarsınız sonra uzak mesafeye düşersiniz anlarım da sizinkisi sanal sevgililik.

Ekleme de yapayım: adamın onca yıl başka bir ülkede hiçbir kadınla münasebet kurmadan durması ve hayatında hiç görmediği bir kadına sadık kalması da hayatın olağan akışına aykırı.

Son düzenleme:
Ben biraz baktım öyle çıkış yasağı yok,madde de giriş çıkış hariç en az 36 ay ülkede yaşıyor 3 yıl aynı iş yerinde çalışıyor olması gerekiyor.Sevgiliniz işlere girip çıkıyorsa vatandaşlık süresi hep başa sarıyor olabilir....

Görmeden devam etmek büyük risk bende görmeden yan yana gelmeden eşimle konuşmaya başladık ama tanıştıktan 2 hafta sonra izine gelmişti
Siz 3 yıl sonra belki adamın oturması belki kokusu ne bileyim uslünü size uymayacak vahh giden yıllara o yüzden en kısa zaman bir araya gelip karar vermeniz lazım biz eşimle tanışma nişan evlenme 1 sene sürdü ve eşim sürekli yurt dısı Türkiye arası 2 ayda bir geldi ona ragmen biz tükenmiştik gercekten zor ya umduğumuz bulamazsanız hic görmemek risk

3 yıl hiç görmeden teni tenime değmeden sevgili yolu gözlücem bana göre değil ben o kadar sabırlı değilim, sıkılırım. Bekleyebilirsen ne mutlu

Benim yakın arkadaşım Avustralya vatandaşı bir Türk ile evli. Vize için bir yıl önce evlendiler, sonra oraya taşındı arkadaşım. Avustralya'dan bilmem kaç kez geldi nişanlısı paraya kıyıp, çok pahalı Avustralya biletleri. Birikim yapıp iş yoluyla gitmeyi deneseniz? Yada dil okulu vs. Yinede emin değilseniz bu kişiden kimse için kendinizi riske atmayın. Oraya gidip ayrılırsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Siz bu süreyi yana döne sorun ederken o çok rahat üç yıl böyle devam ettirmeyi göze alıyor, var bunda bir iş.
Benim bildiğim erkek tarafı esas acele ettirir bu işleri.
Hormonlarında bir anormallik yoksa şayet.
Ama sanal yaşamaya alıştıysa bazı şeyleri o da sıkıntı.
Kısacası, bu durumu onun da sizle eş zamanlı stres ediyo olması gerekiyor.
Geçenlerde bir videoda, uzak mesafe ya da evli biri ile ilişkilerin (ikisinde de bir engel faktörü söz konusu olduğu için) bilinç dışında ilişkiye hazır olunmadığı, yani esasen bir kaçış rampası olarak görüldüğü zaman tercih edildiğini anlatıyordu.
Yani kişi ilişkilenmek istiyor, buna yoğun bir ihtiyaç duyuyor ama ilişki sorumluluğunu alacak olgunlukta değil, o vakit bu tarz engel barındıran ilişkilere yönelirmiş.
Siz bunun farkındasınız ve çözüm arıyorsunuz, peki o yukarda anlattıklarımdan hangi grupta?

Nerde tanıştın?

Yesinler yalanını. Öyle bi şart yok. Evet vatandaş olmak için şartlar var tabiki ama 5 yıl ülkeden çıkmama gibi bir şart yok en azından 😒 1-2 aylık süre zarfı içerisinde gelebilir. Bunu bi araştır.
İltica etmiş olabilir mi?

Bende Avustralya da yaşayan biri ile tanıştım hemen o yaz gelecekti. Sildim bunu kafa yapım uymadı. İyi ki olmadı. Uzaktan sürmüyor ne yaptığı belli değil yanında bile güvenmiyoruz ki uzaktan. Tobe ettim asla uzaktan ilişki istemem. Millete bakarken buluşanları görünce, Kemal Sunal filminde aç kaldığı için dönere bakarken ekmeği büfenin camına banıyor ya aynı hesap. Oluyorsun.🥺🥹😂

Avusturalya'dan çıkış zor çünkü uçak biletleri çok pahalı ve uçuş süresi aktarma vs en az 1 gün. Kıta ve tek ülke olduğu için uçak bileti rekabeti yok. Kimse tatile gidemezsin demez, iş sözleşmesinde kontratında belirlenen tatil günlerinde istediği yere gider. Yalnız gece gündüz farkı o kadar çok ki bir haftada anca adapte olabilir. Vize tipini ve numarasını biliyor musunuz?

Göçmenlik ve çalışma vizesi işlerini iş teklifi yapan şirket halleder. O işten çıkarsa başka iş bulabilmesi için bir kaç ay süre var ama parası yoksa veya azsa dayanamaz. AB ülkeleri gibi sosyal devlet yok. O işten çıkıp bu işe giriyorsa her seferinde vize işlemleri yenileniyor. Bence arkadaşınız tatil veya gezme tozma işlerini yakın ülkelere yapıyor. Pasaportuna bakma imkanı olsa giriş çıkışları görürdünüz.

Görmeden devam etmek büyük risk bende görmeden yan yana gelmeden eşimle konuşmaya başladık ama tanıştıktan 2 hafta sonra izine gelmişti
Siz 3 yıl sonra belki adamın oturması belki kokusu ne bileyim uslünü size uymayacak vahh giden yıllara o yüzden en kısa zaman bir araya gelip karar vermeniz lazım biz eşimle tanışma nişan evlenme 1 sene sürdü ve eşim sürekli yurt dısı Türkiye arası 2 ayda bir geldi ona ragmen biz tükenmiştik gercekten zor ya umduğumuz bulamazsanız hic görmemek risk
Kesinlikle o yüzden 3 sene cok uzun bir süre bu yüzden kabul edemem ama ondan nasıl ayrılacağım ne diyeceğim..

Back
X