Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Tabi insan hele böylesine zorlu bir meslekte her zaman güler yüzlü olmayabilir. Ama cevap vermeyen tersleyenler insanı uzuyor.
Ama işiniz hele ki şimdi, cok zor tabi. Allah kolaylık versin.

Ne güzel düşünüyorsunuz. Gercekteb de doktor veya hemsire olmayi bu yonde isteyebilirdim . Dua almsk cok onemli.

Yanlış anlamayın ama ben de güler yüzlü hemşire çok nadiren gördüm. Ama gördüğümde de çok mutlu oldum. Dua ederim onlara. Çünkü hasta iken bir de azarlamak, ters davranilmak çok üzücü.
Herkes yaşadıklarından pay biçiyor.
Serumu biten artık serumun içine kan gelen hasta için çağırdığımızda ne var be diye bağırarak gelen, sonuçlarımız ne zaman alabiliriz gibi çok normal sorulara tersleyerek cevap verenleri görünce genelleme yapmak kaçınılmaz oluyor.
Burada belli meslek gruplarına her ağzına gelen istediğini söyleyebiliyor ama bazı gruplarda duyar kasılıyor.
Bana bu yapılanda çok taraflı geliyor.

Evet yapmamak lazım genelleme. Haklisiniz.

çok doğru her mesleğin iyisi kötüsü var.ama ben burda ki yüzlerce öğretmene destek yazmışsam beğeni atmışsam 3 haftadır her konularına siz öğretmenler neden sorunlu bir öğretmen yazdıklarımı başka yerlere çekip bana saldırdığında onun arkasında oldunuz .bugün açılan 2 konuda da aynını yapmış bunlar sadece bugünküler. her öğretmene de saygı duyulmaz 1000 de bir çıksa da .gerisi başımızın tacı iyi ki varlar

Dediğim gibi ilk mesajınızı öğretmenden hesap soruluyor gibi algıladım.
O yorumda sadece size değil burada yazılan başka fikirleride eleştirdiği için beğendim.
Geçen seneden beri canlı ders yapıyorum, çocuklara her mecradan ödev, etkinlik video gönderiyorum.
Mart ayında kendi annem babamdan çok velilerle görüşmüşüm telefonda
Sonuç tüm sınıfta iki kişi canlı derse katıldıysa şanslı sayıyordum kendimi
Tatile çıkmadım zorunlu market alışverişine gittim epey bir süre yolculuktan uzak durdum.
Tüm bunlar olurken öğretmenler kaç aydır evde tatil yaptılar yattılar yorumlarını okuyunca sakin kalamıyorum.
Emeğin görülmemesi ile ilgili en çok sorun yaşayan meslekten biri olarak emeği görmeyen biri olarak görülmekte çok düşündürücü oldu.
Herkese iyi akşamlar

Bir dipnot eklemek istedim öğretmen tatili 2 aydır.1 ay boyunca seminer alınır yani aktif bir şekilde okula gidilir. Yaz tatilinde öğretmenlerin okula gitmesine gerek yoktur çünkü zaten işi olan 'öğrenci' okulda yoktur.
Asıl konuya gelecek olursak burada öğretmenlerin de velilerin de haklı ve haksız olduğu konuşmalara denk geldim.Mesela bir arkadaşımız üslubundan dolayı eleştirilmiş ama üslup herkes için aynı seviyede olmalıdır.Sen öğretmensin böyle konuşamazsın derken aslında ben bir veliyim ben de çocuk yetiştiriyorum bu tarz söylemlerde bulunmamalıyım demek her zaman özeleştiri yapmak daha doğru olacaktır.
Bir arkadaşımız okulda ders yapılsın demiş keşke öyle imkanımız olsa bir çok öğretmen koşarak gider emin olun benim okulumda internet bile yok.Bizler yüzyüze eğitim nasıl verilir onun eğitimini aldık,online eğitime geçince bir anda robot gibi onun yazılımı bize yüklenmiyor.Tabiki eksiklikler oluyor sıkıntılar yaşanıyor.Ben 1600 kişilik bir lisede görev yapıyorum.Pandeminin başından beri programımızı yapıp her hafta canlı derslerimizi oluşturduk.Whatsapp gruplarıyla öğrenci ve velilere programları ulaştırdık.Buzdolabı üzerine yazı bile yazdığımı biliyorum karşımdaki bir öğrencim anlasın diye.Bir diyorum çünkü hiç katılım olmadı.Zaten velilerimiz yaptığımız veli toplantılarına bile katılmazdı.Eğer ben de bir veli olsaydım sizler gibi endişelenirdim çünkü gerçekten bu şekilde verim almak çok çok zor.Bu sadece türkiye için değil tüm dünya için gaçerli.Bugün almanyadaki bir canlı derse denk geldim.İnanın onlarda aynı şekilde dümdüz anlatıp geçiyor.devamlı ödev listesi yolluyorlar.Her veli ilgili olmadığı gibi her öğretmende ilgili olmayabiliyor.İyi kötü ayrımı her meslekte olduğu gibi bu meslekte de var.Ve her mesleğinde kendine ait zorlukları var bence bu konuda da kıyas yapmak çok yanlış.Allah hepimize sabır versin çocuklarımıza hayırlı gelecekler nasip etsin.

Bende konuyla alakali calisma yapan biri olarak kendime inanmaya devam edeyim. Siz bildiginiz gibi yapin. Bu arada tip da mikrobiyoloji anabilim dali hasta bakmaz. Biyokimyacilar gibi gelen hastadan gelen ornekleri analiz eder. Kalıcı hasar tespitini nasıl yapmışlar, sizin Prof. Mikrobiyolog tanıdıklar?Çocuklarda kalıcı hasar tespiti için ergenliğe girmelerini bekleseydiniz bari. Herkese çamur atmış olmayayım ama Türkiye de ki araştırmacı geliştirmeci doktor ve bilim insanlarının da profesörler dahil ne kadar dünyadan bi haber olabileceğini bilseniz keşke. Alın size dünyanın kullandığı literatür kaynağı, www.pubmed.gov . Açın kendiniz bakın. Daha önce de dediğim gibi her duyduğunuza inanmayın lütfen.

evinde net olmayan öğretmen olur mu hiç inandırıcı değil apartman görevlilerinin bile evinde var bizim sınıfta aktif te kullanıyorlar sorunsuz
Niye köyde oturan öğretmen yok mu? Ben köyde oturuyorum mesela. Türk telekom’a en yüksek hızda internet parası ödedim aylarca ama hizmet alamadım zor bağlandım. Hazretler sonunda oraya bu hizmeti veremiyoruz dediler de başka bir çözüm buldum. Parayı alırken orada yararlanamazsınız dememişlerdi ama

Haklisiniz Hatta büyük şehirlerde bile en merkezi yerlerde alt yapı ya da farklı sorunlar sebebi ile internet baglatamayan birçok insan var.

Hocam söz alabilir miyim?
Eşim kamu personeli, esnek çalışmaya falan geçmediler. Genelgede ihtiyaç kadar personel deniyor diye amirleri size ihtiyacımız var demiş. Kurum dışı bir çok kalabalık yere girip çıkıyor yani olur da covid hastası biriyle temas ederse filyasyonda adı bile geçmez.
Bunca zamandır bu kadar izole olan tek sektör sizsiniz bunu kabul edin.

Ne yapalım öğrencisiz okulda?mantıklı bi cevap istiyorum

Siz hâlâ yazmaya devam mi?
Yok yok eger cevap mantıkliysa begenirim ama mantikliysa :)
Neden yazmayayım forum burası olayı bu :)

Üstelik yazmakta sıkıntı yok cevap
vermemekte sıkıntı var. Evden çalışmanızı kıskanmıyorum ben de evden çalışıyorum ama okuldan ders vermenizi mantıklı buluyorum dedim en son, nedense o konuda yorum yapmamışsınız. Başka bir arkadaş öğretmenler de pozitif vaka saptandı ilk günden,okula gelince mi sorun oluyor öğretmenler dışarıda gezince corona yok mu demiş cevap yazmamışsınız mesela.

Burada da gördüğüm üzere öğretmenler de korkunç bi saldırı savunması var. Biraz hak veriyorum normal süreçlerde de haksızlığa uğradığınız için iyice diken üstündesiniz bu süreçte ama inanın herkes sizi kıskanmıyor. Başka bir argümanınız olsun insanlarla fikir alışverişi yaparken yani.

Bugün almanyadaki bir canlı derse denk geldim.İnanın onlarda aynı şekilde dümdüz anlatıp geçiyor.devamlı ödev listesi yolluyorlar.

bu cümle dışındaki her söylediğinize katıldım

Almanya'da da dediğiniz gibi olabilir ama öyle olmayan yerler var

yani sözüm şahsınıza değil tam tersine üst kademelere

ama özel okullarda olanın 1/3 ü bile yeter diyecek konuma neden geitiriyorlar eğitimi

oğlum özel okula gidiyor dümdüz anlatmıyorlar

dersin içinde konuşma da var, görsel de var, tahtada da ders anlatıyorlar, olmadı slayt yapıp test yansıtıp ondan yapıyorlar

biraz önce müzik dersi vardı

öğretmen istiklal marşı anlattı önce piyano ile çaldı söyledi

sonra internetten doğru ve yanlış söyleyişleri dinletti

çocuklara toplu ve tek tek söyletti

hataları düzeltti

dersin sonuna doğru da enstrüman çalmak isteyenleri sordu ve çaldılar arkadaşlarına

şimdi de beden eğitimi dersi var ders bittiğinde tişört terden sırılsıklam oluyor

sabahtan ingilizce dersi vardı yine hem görsel hem işitsel hem de tahta destekli işlemdi

akabinde bilişim dersi okuldaki gibi programa girilerek işlendi

anlatmak istediğim bunlar benim gördüğüm zincir mincir olmayan basit bir özel okulun yaptıkları

aynısını MEB de çok rahatlıkla yapabilir, hatta materyali, slaytı şunu bunu daha kolay hazırlar bununla ilgili özel birimi de var ama canlı derse gelip iki cümle söyleyip bırakmak daha tercih ediliyor

evet dönüt olmayınca ders anlatmak eminim ki zordur ama buralara yansıyan çaba da bulunmadığı şeklinde

işini yapmak için çaba gösteren kişileri tenzih eder sistemi köklü olarak eleştirdiğimi tekrar ederim.

Sizi tebrik ediyorum kaç sayfa konuda üşenmeyip kime cevap verip vermediğimi kontrol ettiğiniz için

Sizin hayat bu forumdan ibaret sanırım ama benim reelde de bir isim ve hayatım var.

Canlı dersler evrak işleri rutin hayat derken oturup burada çene çalamıyorum çok pardon

Işte mantıksız yani düşünceniz e değişmiyor da sakız gibi uzatıp çocuk gibi kavga mı edeyim sizinle

Hala bi yerlerden cikip çıkıp saldırıyorsunuz ondan sonra da vah sen öğretmen misin ah sen söylesin deniyor çok gördük burada

Ama artık yemiyoruz bunları.forumda konu öğretmen olunca özellikle kavgaya gelen çok üye var

Siz hele oturduğunuz yerden hiç konuşmayın madem o kadar meraklısınız gidin is yerinizde çalışın.su durumda bana mantıksız geldiği için cevap bile vermeye gerek duymuyorum.

Ama madem zorunuza gitti yazayım.

Ayrıca daha kıskanma kelimesi kullanmamışken de sizi kimse kıskanmıyor diye diretmek de ne bileyim

Neyse size hayırlı işler.beni değil işinizi takip edin bay bay

Neden iş yerime gidip çalışayım benim canım yok mu :)

Gerçekten inanılmaz algınız kapalı ya başarıdır bu. Konu ne sizsiniz ne benim ne de öğretmen / x sektörü. Ama halen anlamamamış gibi yapıp göbek çatlatmak efsane başarı.

Evet hayat bu forumdan ibaret değil ama goygoya gelince olmayan dersler evrak işleri size yöneltilen mantıklı sorularda oluyor herhalde.

Dediğimin mantıksız olmadığını bu sene dediğim sistemle çalışan bir özel okula gittiği için kardeşim, bizzat görüyorum. Maalesef herkesin özel okula gitmesi mümkün değil. Tıpkı her velinin çocuklarının derslerini birebir takip edip anlamadığını anlatabilecek durumu olmadığı gibi. Bakanlıkta görüyor bu arada haberiniz yoksa benim var, ben vereyim bilgisini. Mantıksızlığını onlara anlatırsınız. Sevgiler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…