- 3 Nisan 2014
- 36.489
- 149.233
- 798
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
bir süre sonra alışır aslında, zoom bayağı gelişkin bir program hem paylaşım yapıyor hem not gösterebiliyor hem konuşurken onu görüyorlar hem o öğrenciyi görüyor
gece 3te herkes uyuyor veli de, ogretmen de. Ogretmen mesaji sabah gorurse ne olacak, 1 saat icinde videoluk slayt mi hazirlayacak, cocuk ne yapacak okula hazirlanacak mi gidecek mi derken ... bu mesajin son gecenin 3une kalmasi mallik ve ulkemiz icin utanc. Veliye de, çocuğa da, öğretmene de ayrı ayrı yazık.
dersleri kötü dedigimi de nereden çıkardınız ?
Bizim öğretmenler bu gün okulda harıl harıl canlı ders yaptı ve gece 12.30 a kadar da velileri aradıklarını, yarın mutlaka derslere katılın dediklerini söylediler. Katılım az oluyor öğretmenler de mutsuz.
gelen kutusu tonguç akademinin anlatımını kızım çok begendigi için oradan takip ediyoruz.Ben de diyorum çok uygun
Yarı dönem olunca tabi uygun olur
O zaman size tavsiyem: müfredatı takip edin. Birlikte YouTube dan o dersin videolarını izleyin. Akşam yarım saat veya haftasonu. İnternetten de soru çıktısı alın. Onları çözsün.
YouTube dan anlayamadığı konu olursa özel dersini aldırın. Geçen sene öyle yaptım ben. Fen saati 50₺, türkçe 60, matematik 75₺ idi. İkişer saat aldı hepsinden.
Siz sadece anlayamadığı konuların dersini aldırabilirsiniz.
Bir de çok panik yapmayın. Özel de olsa devlet de online eğitimin faydası yüzyüze kadar değil. Bütün çocuklar yarım yamalak gidiyor.
o halde İyi okuyun, okuduğunuzu da bir zahmet iyi anlayın.Siz demişsiniz facia diye.
Ne kadar panik olmuşsunuz daha ilk gündenİyi okuyun, okuduğunuzu da bir zahmet iyi anlayın.
Konumuz program sıkıntısı.
Bağlanma.
Derslerin verilememesi.
Geçen sene de faciaydı diyoruz.
Aradan 6 ay geçmiş ve hala facia diyoruz.
Keşke ilk gün panigim olarak kalsa.Ne kadar panik olmuşsunuz daha ilk günden
Telafi derslerinin ilk günü daha.
Bi sakin olun bi sistem otursun yerine
Keşke ilk gün panigim olarak kalsa.
Geçen sene de aşırı sekilde programsal sıkıntı yaşadık.
Koordine edilmemiş olması 6 ayda çok üzücü degil mi sizcede ?
Mevzu ilk gün degil işin özetine baktığınızda.
Öğetmenlerimiz teams yetersiz diyor.
Zoom bir dönem kullanıldı sonra okul yasakladı.
Nasıl bir planları olduğunu da bilmiyoruz.
İyi okuyun, okuduğunuzu da bir zahmet iyi anlayın.
Konumuz program sıkıntısı.
Bağlanma.
Derslerin verilememesi.
Geçen sene de faciaydı diyoruz.
Aradan 6 ay geçmiş ve hala facia diyoruz.
Kimse bilmiyor.Keşke ilk gün panigim olarak kalsa.
Geçen sene de aşırı sekilde programsal sıkıntı yaşadık.
Koordine edilmemiş olması 6 ayda çok üzücü degil mi sizcede ?
Mevzu ilk gün degil işin özetine baktığınızda.
Öğetmenlerimiz teams yetersiz diyor.
Zoom bir dönem kullanıldı sonra okul yasakladı.
Nasıl bir planları olduğunu da bilmiyoruz.
Burda özellikle devlet okulu öğretmenine saldırmak çok moda. Veli kendisi ben bu özele parayı basıyorum, o halde karşılığını almalıyım diyerek canla başla çocuğuyla ilgileniyor. Devlet okuluna beş kuruşu geçmediği için olsa da olur olmasa da olur gözüyle bakıyor.gece 3te herkes uyuyor veli de, ogretmen de. Ogretmen mesaji sabah gorurse ne olacak, 1 saat icinde videoluk slayt mi hazirlayacak, cocuk ne yapacak okula hazirlanacak mi gidecek mi derken ... bu mesajin son gecenin 3une kalmasi mallik ve ulkemiz icin utanc. Veliye de, çocuğa da, öğretmene de ayrı ayrı yazık.
Aynen bize sabah okulda verildi program, bu hafta veli toplantısı yapıp duyuracağız. İnanın öğretmenler de paniğiz, nasıl yapılacak son dakika haberimiz oluyor.Öğretmenin gece haber vermesi, ona da idare tarafından da gece haber verilmesi ile ilgili. İdareye de canlı ders programını oluşturmak için sistem gece açılmış ne yapabilirlerdi, bize müdürümüz gece 2' de attı program akışını. Öğretmenden idareden okuldan kaynaklı değil haberiniz olsun
Birkac seneye egitim komple ozellesir zaten. Yapilan aciklamalar onu gosteriyor. Kendimizi buna alistirirsak iyi olacak canim. Allah cocuklarimizi iyilerle karsilastirsindark valla artık öyle edeceğim en sonunda.
düşünmekten beynime ağrılar giriyor
Ben dersi kötü de demedim.Ee sorunlu olan sizin çocuğunuz eğitim konusunda farkında mısınız? Dersi kötü demek ki burada ne yapmalıyım diye ben sormadım siz sordunuz. Hoşunuza gitmiyorsa bilemeyeceğim. Garipsiniz. Siz okuyun çocuğunuzun derslerini de yardım edin. Çocuk sınavda 1. oldu da ben kötü dedim sankiHe ama sizin çocuk mükemmel, süper zeki. Öğretmenler kötü gece yarısı mesaj atmışlar.... Evet evet.
Devlete sırtını dayayıp elini eteğini hizmetten çekmek?? Tam bir memur düşmanı özel sektör kurbanı sözü. Çok yanlış tanımadan yargılamak çok hadsizce. Neyse saldırgan velilere alıştık saldırgan özel sektör çalışanlarına da alışırız.
Ee sorunlu olan sizin çocuğunuz eğitim konusunda farkında mısınız? Dersi kötü demek ki burada ne yapmalıyım diye ben sormadım siz sordunuz. Hoşunuza gitmiyorsa bilemeyeceğim. Garipsiniz. Siz okuyun çocuğunuzun derslerini de yardım edin. Çocuk sınavda 1. oldu da ben kötü dedim sankiHe ama sizin çocuk mükemmel, süper zeki. Öğretmenler kötü gece yarısı mesaj atmışlar.... Evet evet.
Yüzde yüz katılıyorum. Millet de sanıyor ki özelde öğretmenler atom parçalıyor. Çok bilinen kurumsal bir kolejde okuyor komşumun kızı. “Hiçbir şey anlamıyorum, sınıftaki gibi değil” diyor, üstelik öyle tembel ve umursuz bir çocuk değil. Süreç herkeste aynı işliyor. Derste anlayan ve anlamayan online derste de aynı şekilde karşılık alıyor.Ben de diyorum çok uygun
Yarı dönem olunca tabi uygun olur
O zaman size tavsiyem: müfredatı takip edin. Birlikte YouTube dan o dersin videolarını izleyin. Akşam yarım saat veya haftasonu. İnternetten de soru çıktısı alın. Onları çözsün.
YouTube dan anlayamadığı konu olursa özel dersini aldırın. Geçen sene öyle yaptım ben. Fen saati 50₺, türkçe 60, matematik 75₺ idi. İkişer saat aldı hepsinden.
Siz sadece anlayamadığı konuların dersini aldırabilirsiniz.
Bir de çok panik yapmayın. Özel de olsa devlet de online eğitimin faydası yüzyüze kadar değil. Bütün çocuklar yarım yamalak gidiyor.
Hayır günah keçisi siz degilsiniz.Burda özellikle devlet okulu öğretmenine saldırmak çok moda. Veli kendisi ben bu özele parayı basıyorum, o halde karşılığını almalıyım diyerek canla başla çocuğuyla ilgileniyor. Devlet okuluna beş kuruşu geçmediği için olsa da olur olmasa da olur gözüyle bakıyor.
Canlı derslere ilk başladığımızda sanırım nisan- mayıs aylarıydı. Bizler bu konuda en ufak bir eğitim almadık, kendi çabamızla nasıl yapılacağını öğrendik. Üstelik bakanlık bize sadece bir ders saati atıyor ve ders başlamadan sadece 2-3 dk önce açabiliyorsunuz sistemi. Yani deneyerek öncesinde çalışarak öğrenme şansımız yok. Orda bize tanımlanan 60 dakikalık sürede hem sistemi öğrenmeye, hem dersi anlatmaya çalıştık. Tabiki aksaklıklar olacak.
Ve sistemde çok ciddi bir yoğunluk olduğu için dersler bize çoğunlukla gece 11 den sonra atandı. Ben ramazan günü sahura kadar ders hazırlığı yapıp sabah da 9 da dersimin başında oluyordum. Ama sürpriiiz, ders tanımlanan öğrenci sayısı 45iken, derse katılan öğrenci sayısı 2. Evet sadece 2!
Şimdi de aynı durum var, Bakanlık her türlü senaryoya hazırız diyor ama il milli eğitim müdürlüklerine bile bilgi vermiyor. Şu an gidin sorun hiçbir okul müdürünün süreçle ilgili bilgisi yok.
Ama biz öğretmenler olarak bunun sıkıntısını önceden çektik. Üst makamlar hiçbir şey hakkında bize bilgilendirme yapmıyor ama suç yine bizim üstümüze kalacak dedik ve sonuç apaçık ortada. Yine günah keçisi öğretmenler oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?