uzaylı gibiyim ?

Yaş 18. Ergenlik değil ya anlamıyormusunuz. Herkes bu yaştan geçiyor ben gibi olan az. Utanıyorum kendimden o ortaokulda biraz olsa daha şımarık bir çocuktum eski arkadaşlarım görünce yerin dibine giriyorum salak olmuş der gibi bakıyorlar

Kabul etmesende ergelik bu. Ben de öyleydim :D Ay hiç muhattap olmazdım kimseyle takılırdım kendi kendime. Yada bikaç kişi bana takılırsa konuşurdum onlarla ama gidiyim arkadaşlık kurayım felan yok tu yani. Hala da çok gelişmiş sayılmam o yönde karakterim buymuş demek :)
Vereceğim tavsiye bugünden itibaren herkese selam ver hal hatır sor. Manava da bakkala da, yanında arkanda oturan sıra arkadaşına da. Bu şekilde aşacaksındır yavas yavas..

Anlıyoruz, anladıkları için yazıyor üyeler, yaşadığınız şey ergenliğin bir evresi, lise de değişmeyen daha nasıl değişsin diyorsunuz da, ortaokulda az da olsa şımarıktım demişsiniz, demek ki değişebiliyorsunuz, daha da değişeceksiniz, hayat görüşünüz, insanlara bakış açınız değişecek gelişecek.
Ama bunun için biraz çabalamanız da lazım, kitap okuyun, sinema, tiyatroya gidin, bir enstrüman çalarak ya da çeşitli müzik türleri dinleyerek bir müzik kültürü yaratın kendinize, yaşıtlarınız katıldığı aktivitelere katılın, bir hobi edinin, bunların hepsi hem arkadaş çevrenizle konuşacak sohbet konuları oluşturmanıza, hem de kültürlü, size birşeyler kazandıracak arkadaş çevresi edinmenize yardımcı olur.

Ayrıca bilgi ve kültür insana özgüven de sağlar, konuşma yeteneğini geliştirir, sosyalleşmeye yardımcı olur.
İnsan çabalarsa herşeyi yapabilir, siz ben uzaylıyım der kendiniz için birşey yapmazsanız hayatınız kendinize üzülmekle geçer.
Biliyorum resimle uğraşıyorum okul kurslarına gittim sergilendi resimlerim. Ama insanlar bana ısınmıyor ya. Hoca benle çok ilgilenirdi herkes ona sarıldı benle sarılmadı mesela. Diğerleri resimle fazla uğraşmıyor halbuki ısınmıyor bana kimse ya bende ısınamıyorum. Geçen yıl geziye gittim orda bile sanki ben orda değilmişim gibiydi sanki herkes anlaşıyor da ben orda etkisiz eleman gibi hissettim. Çok imkanlarım var sosyalleşmem için ama....
Konuşsam dinlemiyorlar ki beni yada alaylı bir gülümseme oluyor yüzlerinde

Çok soğuk muşum konuşmam iticiymiş babamın demesine göre. Fazla gülmüyorum. Hatta ciddi durmaktan sanırım iki kaşımın arası ağrıyor fazla konuşmuyorum kimseyle lise okuyorum. Hep hiç fark edilmeyen insan oluyorum. Aslında çok dikkat çekiyorum kimseyle konuşmadığım için gülmedim için insan hep de gülmez ya insan herşeye gülen bir bünyem Yok . Nasıl iletişim kurulur anlamıyorum ki. Mesela en yakın arkadaşım oluyor ama sarılamıyorum sıcak davranamıyorum sanki beni sevmez miş gibi hissediyorum. Ve zaten hep insanların uzaklaştiği kişi oluyorum. İlk gün tanışıyoruz ikinci gün beni tanımıyorlar Bile yada kaale almıyorlar. Başka arkadaş görünce umurlarında olmuyorum. Bakkala gidiyorum satıcıyı hiç tanımıyorum ya sanki kendimi uzaylı gibi hissediyorum yabani gibiyim. Bakkalcı mağazacılık bana bir tuhaf bakıyor şaşkın bakıyorlar.Bakışları anlamları nasıl normal olunur bilmiyorum. Hep uzaylı derlerdi bana tuhafsın derlerdi ben çok kötüyüm ya beni kimse kaale almıyor itibar etmiyor konuşsam duymuyor her dediğim şeye gülünüyor. Az konuşsam pısırık salak diyorlar çok konuşsam gereksiz konuşuyor itici diyorlar sarılsam sevgimi göstersem yapmacık diyorlar ne yapsın bu Allah'ın kulu. Diğer insanlar gibi uyum sağlayamıyorum kolayca hiçbirşeye

Sizin aile ilşkileriniz nasıl? Babanız anneniz araları nasıl? Mutsuz musunuz evde? Okuldakileri takma herkes egosunu tatmin etmek için birileriyle dalga geçer o birileri de genelde sessiz olanlardır bilirler çünkü ses çıkarmaz. Lise geçer gider.
Ama bence evde bazı sorunlar başlıyor.
Rehber öğretmeninle görüş öncelikle vardır sanırıım.
Bir piskoloğa gidebilirsin. İnernetten kişisel gelişimle alakalı siteler var oku bol bol .
Çok içine kapanık olduğundan insanların sana bakışlarını yanlış anlıyor olabilirsin.

Biliyorum resimle uğraşıyorum okul kurslarına gittim sergilendi resimlerim. Ama insanlar bana ısınmıyor ya. Hoca benle çok ilgilenirdi herkes ona sarıldı benle sarılmadı mesela. Diğerleri resimle fazla uğraşmıyor halbuki ısınmıyor bana kimse ya bende ısınamıyorum. Geçen yıl geziye gittim orda bile sanki ben orda değilmişim gibiydi sanki herkes anlaşıyor da ben orda etkisiz eleman gibi hissettim. Çok imkanlarım var sosyalleşmem için ama....
Konuşsam dinlemiyorlar ki beni yada alaylı bir gülümseme oluyor yüzlerinde
Zamanla hepsi düzelir, belki siz ürkek ve çekingen tavırlar sergiliyorsunuzdur, bu haliniz konuşmalarınız ve mimiklerinize yansıyorsa, soğuk tavrınız ve hiç gülmeyişiniz de eklenince ortaya yakınlık kurmak istemeyen bir kız profili çıkıyordur.
İnsanlar konuşmalarında samimiyet ve içtenlik duygusunu yansıtabilmeli, sizin belki ana sorununuz budur, konuşmak arkadaşlık kurmak aralarına katılmak istiyorsunuz ama konuşmalarınızda o hissi veremiyorsanız, samimiyetiniz konuşmalarınıza yansımıyorsa arkadaş çevreniz sizi zoraki konuşuyor zannediyor olabilirler.

Hocanız sizle ilgileniyorsa o sarılmazsa siz sarılın, bazı adımlar atmak için ilk adımı atanın karşı taraf olmasını beklemeyin, ilk adımı atan olun.

Siz siz olun duygularınızı göstermekten çekinmeyin, korkmayın, birine candan yaklaşmak istiyorsanız yaklaşın, duygularınızı frenlemek sizi dış dünyadan soyutlar, yeri gelir samimiyetiniz içtenliğiniz yüzünden acı da çekebilirsiniz, kırılabilir, arkadaşlarınızdan darbe de alabilirsiniz ama bunları yaşayacak olsanız bile hepsi hayatınızın tecrübelerini kazanmak için, insanları iyi tanıyabilmek ve analiz edebilmek için atılmış adımlar olur.
İnsanız hatalarla düşe kalka büyüyüp olgunlaşırız, yeter ki yaptığınız hatalar zarar verecek türden olmasın.

Sizin aile ilşkileriniz nasıl? Babanız anneniz araları nasıl? Mutsuz musunuz evde? Okuldakileri takma herkes egosunu tatmin etmek için birileriyle dalga geçer o birileri de genelde sessiz olanlardır bilirler çünkü ses çıkarmaz. Lise geçer gider.
Ama bence evde bazı sorunlar başlıyor.
Rehber öğretmeninle görüş öncelikle vardır sanırıım.
Bir piskoloğa gidebilirsin. İnernetten kişisel gelişimle alakalı siteler var oku bol bol .
Çok içine kapanık olduğundan insanların sana bakışlarını yanlış anlıyor olabilirsin.
Yazmaya üşeniyorum çünkü bir kaç kez yazmıştım eskiden de. Kısaca annem babam ayrı babamla yaşıyorum. Babamla aram kötü. Ona göre otoriter olduğunu sanıyor. Ben daha rahat olmak istiyorum ona karşı ama, cami hocası birde. Annem uzakta başka şehirde yaşıyor yazın görüşüyoruz

Yazmaya üşeniyorum çünkü bir kaç kez yazmıştım eskiden de. Kısaca annem babam ayrı babamla yaşıyorum. Babamla aram kötü. Ona göre otoriter olduğunu sanıyor. Ben daha rahat olmak istiyorum ona karşı ama, cami hocası birde. Annem uzakta başka şehirde yaşıyor yazın görüşüyoruz
Anladım canım. Durumun zor ama babanın çok soğuksun demesi de yanlış... Ah şu babalar... Psikolğa gitmek gibi bir imkanında olmaz anladığım kadarıyla. İnternet erişimin olduğuna göre biraz araştır blog sayfaları var kişisel gelişimle alakalı hatta online destek olabilecek siteler var biraz araştır. Ama geçecek bu dönemlerin fazla kafana takma :)

Back
X