• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üzerimde ki baskı

fallinlove

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
51
0
16
Trabzon
annemin tarafından da babamın tarafından da açık bayan yok hepsi kapalı ailede tek açık olarak biz varız herkes açık olduğumuz için farklı gözle baktılar şunun kızı açık da şöyle de böyle babam bizi hiç bir akrabaya herhangi bir topluma götürmek istemiyor biz açık olduğumuz için bundan hep çekindi hep şikayet etti.şimdi ise kardeşim kapanacak ve ben kapanmak istemiyorum üzerimde çok büyük bir baskı ve ezilmişlik hissi var. şu an kendimden nefret ediyorum.ne yapacağımı hiç bilmiyorum...

peş peşe benzer konular .. arkadaş yasak deniyor artık düşünüyorum sırf tartışma ortamı olsun diye mi açılıyo bunlar?

şu anda ne kadar zor ve kötü bir psikolojide olduğumu bilemezsiniz bunu tartışmak için bir nedenim yok.şu an herkesin sözleri baskısı kıstırılmış durumdayım buraya yazıp fikir almak isteedim sadece.

Babanın baskısıyla kapanacaksan zaten hiçbir mantığı yok onun. Senle kısmen aynı durumdayıM. Ailede tek açık benim ve her seferinde yüzüme vurulur. Umrumda mı? Zerre kadar değil.

annemin tarafından da babamın tarafından da açık bayan yok hepsi kapalı ailede tek açık olarak biz varız herkes açık olduğumuz için farklı gözle baktılar şunun kızı açık da şöyle de böyle babam bizi hiç bir akrabaya herhangi bir topluma götürmek istemiyor biz açık olduğumuz için bundan hep çekindi hep şikayet etti.şimdi ise kardeşim kapanacak ve ben kapanmak istemiyorum üzerimde çok büyük bir baskı ve ezilmişlik hissi var. şu an kendimden nefret ediyorum.ne yapacağımı hiç bilmiyorum...
Babanızın tutumu çok yanlış insan evladından çekinir mi hiç aksine size destek olması gerek,şunun kızı açık diye babanıza şikayet edenlerde babanız ağızlarının payını verseydi onlarda susardı emin ol,dinimizde zorlama yok sen kendin istersen kapanırsın istemezsen kapanmazsın,peki kardeşin baskıdan ötürü mü kapanıyor yoksa kendi istegiylemi kapanıyor eğer baskı var ise kardeşin kapanmasın çünkü baskı ile olacak işler değil kalpten gelmeli,başörtüsü baba yada koca istiyor örtülmez içinden geliyorsa ve kalpten inanıyorsa örtülür yoksa başına örttüğü başörtüsünden feyz alamaz.
.

Babanızın tutumu çok yanlış insan evladından çekinir mi hiç aksine size destek olması gerek,şunun kızı açık diye babanıza şikayet edenlerde babanız ağızlarının payını verseydi onlarda susardı emin ol,dinimizde zorlama yok sen kendin istersen kapanırsın istemezsen kapanmazsın,peki kardeşin baskıdan ötürü mü kapanıyor yoksa kendi istegiylemi kapanıyor eğer baskı var ise kardeşin kapanmasın çünkü baskı ile olacak işler değil kalpten gelmeli,başörtüsü baba yada koca istiyor örtülmez içinden geliyorsa ve kalpten inanıyorsa örtülür yoksa başına örttüğü başörtüsünden feyz alamaz.
.

kardeşim kendi isteğiyle kapanıyor..

annem de babamda bunun baskısını yapıyorlar şu anda annem ağladı kapanmam için kötü söz söyleypte kırmakta istemyrm kıyamıyorumda hiç bir destekçimde yok kaldım arada :(

uyuz olurum zorla kapatılma mevzularına.. zamanında annemde beni zorla kapamaya yeltenmişti geri açılmıştım ve bu birkaç kez oldu.. sonra kendim kapandım ve bunu zevkle yaptım içimden gelerek bunun huzuruna ererek yaptım.. rabbim o isteği içinize versin dilerimki ama başkaları istediği için olmaz içinden gelmeden yapmanın hiç bir faydası yok çünkü...
böyle aile zorlamalarıyla ortaya çok garip görüntüler çıkıyor sonra.. taytlı kapalı mı olur yahu.. yırtık kot giyen gördüm ben bacağı gözüküyodu dizinin daha yukarısında hemde.. boşver bacım böyle kapalı olmaktansa açık ol daha az dikkat çekersin eminim.. :51:

Arkadasim bana kizma ama bir de babani dusun yani adam da ailesinin akrabalarinin ve cevresinin baskisi altinda kaliyordur.oyle kolay degil size ne demek.kendisi de istiyorsa tesetture riayet etmeni babani ya da anneni suclama.dinde zorlama yoktur demis bir arkadas dogru demis.Allahin emir ve yasaklari belli uyarsan mukafatini gorursun uymazsan cezasini cekersin.sen nasil istiyorsan oyle yasa.baban adina uzulme kendini ifade etmeye calis.once kendin inan yasamak istedigin hayata sonra aileni inandir boylece kimse sana baski falan yapamaz.kiz kardesine de destek ol.sakin senin yuzunden benim uzerime gelirler tarzinda yaklasma ona.insallah kimsenin baskisiyla yapmazsin birseyleri.yapacaksan Allah rizasi icin yap.hakkinda hayirlisi olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım sen şimdi kendini nasıl bi baskı altında kötü hissediyorsan ailen de aynı şekilde çevredeki baskıdan dolayı kötü hissedip seni zorluyorlardır, lütfen onlara kırılma.

Yaptıkları çok yanlış, ona diyecek bir şeyim yok. Sen içinden gelirse, geldiği zaman yapmalısın bunu, kimsenin zoruyla değil.

Ailenle iletişimin nasıl bilmiyorum ama gönüllerini okşayarak anlatsan, anne baba ben sizi çok iyi anlıyorum ama kapanmanın amacı Allah rızası değil mi, ben şimdi kapanırsam Allah için değil sizin için yapıcam bi mantığı kalmayacak şeklinde. Kardeşime çok gıpta ettim, inşallah benim de zamanı gelince olur, nolur beni anlayın gibisinden. Kıyamazlar gibi geliyor.

Bunu yazdığım için kusura bakma ama baban arkanızda sağlam dursaydı ne eziklik hissederdin ne de baskı.

Son düzenleme:
Oyle zorlamayla, baskiyla kapanilmaz.
Ben de babanda suc buldum. O milletin karsisinda ezilip buzulecegine dik dursaydi, sana bu kadar yuklenen olmazdi.
Kendi istedigin gibi yasa, istemiyorsan kapanma. Istemeyen insana kapanmak sadece azap olur. Dusunemiyorum biri beni baskiyla kapatmak istesin, kacar giderdim o evden herhalde. :44:

kapan kurtul.... babanı da utandırmamış olursun. abla sözü dinle.

Çok hoşsunuz bi'de abla sözü demişsiniz. Baskıdan dolayı, sırf millet çenesini kapatsın diye kapananlar yüzünden insanlar kapalılara farklı gözle bakar oldu. Çünkü gönülsüz kapananlar direk belli ediyolar giyimleriyle (kapalı arkadaşlar alınmasın kimleri belirttiğim gayet belli)

Ben tam aksine kapanma diyorum. Gün gelir kalpten istersin ozaman zaten kapanırsın. Ama böyle yok babam surat yaptı annem ağladıyla olmaz bu işler.
Valla benim babam bu yüzden utanacak sen utanılacak evlat görmemişsin der, köşede ağlayan anneme de bunun için ağlamak istiyosan ağla derdim. Sanmayın kötü evladım aksine babama aşık annemin de hala bebek gibi sevdiği koca kızıyım ama bazı şeylerin de suyu çıkarılmamalı.

Bu arada bizim de tüm sülale kapalı ama ağızlarını açamazlar, bu zamana kadar o hakkı onlara veren kimse olmadı.

Sizin aile kapanmanın mantığını anlayamamış. Öyle laf olsun diye kapanılmayacağını anlamaları gerek ki baskıyı kessinler. Tek yaptıkları şekilcilik.

öyle çokta açık biri değilimdir.. en fazla açıklığım başım açık pantolon ve sadece kısakollu tişört giyiyorum. bunun haricinde giydiğim hiç bir açık kıyafetim olmadı benim üzerimdeki kıyafet hep salaştır benim dar giiynmeyi sevmediğim için salaş üstlükler giyiniyorum.ama bu bile çok açık oluyor ailemin ve akrabalarımın gözünde.. arada kaldım ben abla iken kardeşime örnek olmam gerekirken kardeşim kapanıyor ve ben kapanmak istemiyorum bu düşüünce beni yiyip bitiriyor..ve biliyorum ki herkes kardeşimle gururlanıp beni kötüleyecekler kapanmayacağım diye... çok kötü sıkıştırılmış durumdayımm.

Back
X