Üzerime sıcak su döküldü ve eşim hastaneye götürmek için gelmedi

Burada suçsuz olan kişi sizsiniz.Ne demek ya gecenin bi vaktinde kızcağız ağlayarak eşim eve gelsin diyor ondan sonra tekrar arayıpda kızım ne oldu denmiyor.Yanık ciddi veya değil ,ya çok ciddi bişey olsaydı.Ben suçlunun eşi ve de eşinin annesi olduğunu düşünüyorum.O vaziyette de kimse üstüme kaynar su döküldü ,lütfen söylermisiniz hemen eve gelsin falan diye anlatmazdı herhalde telefonda, kendimizi kandırmayalım.

eşiniz ve sizin aranızda iletişim eksikliği var. k.validenizde suçlu değil (en azından bu konunuzda, sizin içinde ona karşı birikim olduğu için onu suçluyorsunuz) eşinizin sizin durumunu gördüğünü ama çok yanmadığınızı düşünüyorum. sabah portakal sıkan adam, gece doktora götürürdü.

sende gururda var ama bunlar hep olacak şeyler kayınvalide gelin olayı zor bir durum ondan gurur yapmadan derdini açık açık söyleseydin bence daha doğru bir yol izlerdin.ayrıca ortada yanma sorunu olmasa bile eşinin o saatte gelmeside yanlış ama bence
eşinlede kayın validenlede açık açık konuş hatta arayı soğutmadan kayınvalidenle böyle böyle oldu diye ben çok alındım diye konuş içine
atma ileride bu sorunlar büyür büyür içinde ve hastalık sahibide olursun.çünkü yolun daha çok başındasın tekrar geçmiş olsun....

bu olayda tek suçlu var o da sensin smac üzgünüm :19: bence abartıyorsun...ciddi derecede yanığı olan insan plan program yapamaz..arar yandım yetişin der...yok kaynanan gelirmiş,kalırmış,yatak yaparmışsın,çamaşırla gezermişsin....bunları düşünemezdin...sen eşini bir hışımla aradın,kayınvaliden çıktı,telefonu eşine vermedi diye bu öfken...

Burada suçsuz olan kişi sizsiniz.Ne demek ya gecenin bi vaktinde kızcağız ağlayarak eşim eve gelsin diyor ondan sonra tekrar arayıpda kızım ne oldu denmiyor.Yanık ciddi veya değil ,ya çok ciddi bişey olsaydı.Ben suçlunun eşi ve de eşinin annesi olduğunu düşünüyorum.O vaziyette de kimse üstüme kaynar su döküldü ,lütfen söylermisiniz hemen eve gelsin falan diye anlatmazdı herhalde telefonda, kendimizi kandırmayalım.

benim kardeşim bana yardım için evime gelecek. kardeşimin eşi ikidebir arayacak, en son gece aramasında ağlayarak tekrar arayacak. bende düşünürdüm ki gelin bize yardım etmesini istemiyor. rahatsızlık felan akıllarına gelmemiştir kimsenin.

Siz öncelikle kendinize saygı duyun ve kendinizi önemseyin.
Ne demek hastaneye gitmemek ve o acıyı çekmek
Hiç mi kıymetiniz yok sizin?
Çok geçmiş olsun

Çok sağolun kesinlikle haklısın ama taksi çağırıyım dedim
üstümü giymeye çalıştım yanan yer karın bölgem ve kasıklarım olduğu için giyinemedim
sinirden ağladım çantama baktım parada yok yanımda taksiye ancak yeterdi
hesabımda var ama nasıl çekicem diye düşündüm dahada sinirlendim
Sonra annem ablama haber vermiş ablam hemşire aradı ve bana 1 hafta önce yanık kremleri vermişti
acil müdahele uyuşturucu acıyı dindirici kremler onalrı sür ağlama sakin ol dedi onları sürdüm
şimdide altımda eşofman tarzı bişe var belimi sarmıyor sabah pansuman yaptırdım işyerime yakın bir hastanede
eve gitmek istemşiyorum bile bu arada aradı beyfendi nasılsın diye iyim dedim
tamam dedi kapattı

Evlendikten sonra en çok huzur bozan erkeğin aile oluyor öyle evlendim diye adam her istediğini yapacak sananlar çok yanılıyor bunun olması için aile içinden birileri haksızlık yapması şart ....sabırlı olman gerek ....evlilik zor iş ....sevgili olmaya benzemez

Kendi aileniz nerde.
Bulunduğunuz kentte hiç mi tandığınız arkadaşınız yok.
İlla eşinizi bekliyorsunuz onca acıya rağmen

sizinde tavırlarınızda yanlışlıklar var;
Bir kere abisi yardım için çağırmış tabiki gidicek
neticede kötü de olsa can ciğer kardeş
gitme demek yanlış
ben yapamam şahsen..

diğer konu telefonda hemen gelsin deyip teli kapatmak..

burda kendinizi yanlış ifade etmişsiniz...

sizin acı çektiğinizi karşı taraf nerden bilecek,dile getirmemişsin ki....

eşine gelince ne olursa olsun,seni hastaneye götürmeliydi
annesiyle olan sorunu sonrada sorabilirdi....

iletişim sıkıntısı var..:34:

bu olayda tek suçlu var o da sensin smac üzgünüm :19: bence abartıyorsun...ciddi derecede yanığı olan insan plan program yapamaz..arar yandım yetişin der...yok kaynanan gelirmiş,kalırmış,yatak yaparmışsın,çamaşırla gezermişsin....bunları düşünemezdin...sen eşini bir hışımla aradın,kayınvaliden çıktı,telefonu eşine vermedi diye bu öfken...

yanığımın ciddiyetine kararı sanırım doktorların vermesi gerekir dr çalışmayın
3gün rapor yazayım dedi ama ben çok izin aldım bu aralar diye kendimi çok zorlayarak geldim
size açıklama yapmak zorunda değilim sizi burdan okuyup yaa evet doğru diye düşünen kişiler için bu açıklamayı yaptım
Size kızmadımda doğru haklısınız ama ben eşime çok kızgındım ve haber vermek istemedim Kendi başıma gidecektim ama giyinemedim
sonra eşimi aradım ve istemedim başka birilerinin yardıma koşmasını sadece eşimi istedim ben şımarıklık diyeceksiniz ama
ben böyleyim

Biz evleneli 7 ay oldu daha öncesinde 7 yıllık bir ilişkimiz vardı
eşimin ailesi hiçbir konuda yardımcı olmadığı gibi abileri eşimden kredi çekip onlara vermesini istedi
bizim düğünümüze 1 ay kala neyse ben buna izin vermdim Neyse benden gizli bir şekilde vermiş çok bir para değil
kızdım ama yıpratmak istemedim evliliğimi.
Eşim dün akşam abisinin evini yani yeni evlenecek olan abisnin evinin
dolaplarını yapmaya gitti çok sinirlendim ben ona yapma dedim bak onlar bize destek olmayı bırak köstek bile
oldular dedim baktım dinlemiyor yapsın dedim eminim abisi ona en büyük kazığı evlendikten sonra atacak

Dün aradım işten eve gelince saat 18.00 de eve gelirken ekmek almasını yemek yapacağımı söyledim
oda abisine gideceğini söyledi saat 19.30 da aradım yemek yaptım nerdesin diye abimlerdeyim dedi bende heralde birazdan çıkar gelir sandım
saat 21.00 oldu sinirlendim yemekleri topladım kendimde yemedim aramasını bekledim aramadı sonra sakinleştirici bir çay yapayım dedim
suyu kaynattım ve mutfakta tüm kaynayan demliği üstüme döktüm ve yandım
annem aradı napıyosun diye kızım kocanı ara gelsin dedi inat ettim bekledim arar beni diye aramadı sonra saat 22.00 lunca ben arayayım dedim hastaneye gidelim tabi bu arada acıdan kıvarınoyrum
ağlayarak aradım annesi çıktı elleri kirli dedi bende ona söyleyin eve gelsin dedim sinirimden
telefonu kapattım saat 23.00 da eve geldi beyfendi bir hışımla ben öyle karnım açık yanık bir şekilde yatıyorum ağlıyorum .
aynen bunları dedi Sen ne saygısız bir kadınsın anneme nasıl öyle davranırsın sen göreceksin smac bağırdı falan sonra
kendi,ne içecek birşeyler aldı içeri geldi ve ne sakarsın sen nasıl çocuk doğurucan gibi laflar etti
çok bozuldum sesimi çıkartmadım bunlar annesinin lafları çünkü sonra annesini aradı kadın beni istedi bende telefonu aldım ben eşime sinirlendim ddim beni arayıp haber vermedi yandım onun için size öyle yaptım kususra bakmayın dedim oda haklısın insanın canı yanarken öyle oluyor dedi.Neyse bizim beyfendi anasıyla arayı düzelttik ya
hadi seni dr agötüreyim acıyomu falan dedi bende hiç birley demedim yattım sabah kalktım portakal suyu sıkmış
aldım içtim onu sonrada ilgilenmeye çalışıyo benle nasılsın iyiim ddim o geçer dedim eninde sonunda ama senin yaptığın sey geçmeyecek
dedim kalbimi kırdın ben canım yanıyor sen saygıdan bahsediyosun beni hiç düşünmedin dedim bak annenlede düzelir herşey ama
senin kırdığın kalbim düzelmeyecek dedim bağırmaya başladı sustum kapıyı kapatıp işe geldim

Yani zaten çok hoşlanmıyorum kayınvalidemden ama o kriz anımda yani eşimi arıyorum telefona annesi çıkıyor
hal hatır sorup böyle ondan yardım dilenmek istemedim gelini bile olarak görmüyorum ben kendimi
okadar yabancıyım o yüzden dedim numaradan gelinlik yapamam sadece eşimi istedim 2 kere istedim ama benim sorumsuz eşim
bir kulağına tuturmadı telefonu

yanma anında kayınvalidenizi arayıp "eşim yetişsin, ben yandım" demeyi gurur kırıcı bir davranış olarak niteliyorsunuz..

eşiniz sizinle ilgilenmiyor, yanığınızı kale almayıp, bir de "sen anne nasıl olacaksın bu sakarlıkla" gibi belden aşağı ithamlarla sizi rencide ediyorken, kayınvalidenin eşinizi doldurduğunu düşüdüğünüz halde, tüm bunları sineyi çekip, kayınvalideyi aramayı gurursuzluk olarak görmüyosunuz..

anlayamadım gurur algınızı..

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşım kusura bakma ama ben seni haksız buluyorum..bi kere en başta eşinin abisine gitmesine takmışsın zaten kafayı...eve yemeğe gelmedi abisine gitti diye sinirliydin öğle değilmi..bence mühim bir yanığın olsaydı saat 9 dan 10 a kadar duramazdın sanıyorum..1 saat uzun bir zaman..hadi cidden kötü durumdaydın diyelim kayınvalideni arayıp eşim eve gelsin deyip telefonu kapatmak ne kadar doğru sence..tabiyki doğru değil yanlış anlaşılacaksın..kadın müneccimmi nerden bilsin senin yandığını...eşini telefona isteyip ona söyleseydin daha iyi olurdu..herneyse olmuş bitmiş...kocan haklı demiyorum ..senin canın yanarken annesiyle senin aranı düzeltmeye çalışması ayrı bir olay...ama sende haklı değilsin...

Aslında hata sizde.

İnsan o acıyla eşiyle boşanmış bile olsa ayrı yaşıyor bile olsa hemen arar açıkca çabuk gel yandım der.Kaynanasıda çıksa anne su döküldü yandım eşim çabuk gelsin der.Kadın ne bilsin senin yandıgını,eşin nerden bilsin zorda olduğunu???

Ağlayarak aramışsın ama kaynanan anlayamamış olabilir.

Kimse medyum değil ki siz arayınca kötü bişey olduğu akla gelsin.Eşinizin üstüne boşuna gitmeyin.

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN....

Ya ben de bunu anlamıyorum.İnsan telefonla konuşurken konuştuğu kişinin ağlamasından bilmez mi ya.Diyelim ki bu kızın üstüne su falan dökülmedi.Yine de gecenin bi vakti ağlayarak eşim eve gelsin diyor.Ve kimsenin umrunda olmuyor.Benim gelinim olsa ne yaşanmışsa yaşanmış ne olmuş olursa olsun tekrar arardım kızım niye ağlıyosun ne oldu diye.Üstelik hadi daha kötü bişey olsaydı?O zaman ne olacaktı.Kim canı yanarken bi de sinirlenmişken kalkıp da kendini düzgün ifade edebilir ki karşısındakine.Biraz empati kurun bence.:20:

sizinde tavırlarınızda yanlışlıklar var;
Bir kere abisi yardım için çağırmış tabiki gidicek
neticede kötü de olsa can ciğer kardeş
gitme demek yanlış
ben yapamam şahsen..

eşine gelince ne olursa olsun,seni hastaneye götürmeliydi
annesiyle olan sorunu sonrada sorabilirdi....

iletişim sıkıntısı var..:34:

ben zaten ben çok haklıyım demiyorum evet canım yandığında
gözüm dönüyor herşeye ve herkese kızabiliyorum
abisi konusnda ben fikrimi söyledim çünkü abileri bir çivi dahi çakmadılarbizim evimize yapmadıkları gibi
eşim evlenirken parasını almışlar.Eşim kıyamıyor onlara bunu bir şekilde kabul edebiliyorum
ama eşimin bana karsı olan sorumsuluğu çok canımı sıkyor
bukadar insafsız olmamalıydı en azından ne yaptın sen kendine noldu falan deseydide sonra saysaydı laflarını

eşimin ailesi hiçbir konuda yardımcı olmadığı gibi abileri eşimden kredi çekip onlara vermesini istedi
bizim düğünümüze 1 ay kala neyse ben buna izin vermdim Neyse benden gizli bir şekilde vermiş çok bir para değil
dolaplarını yapmaya gitti çok sinirlendim ben ona yapma dedim bak onlar bize destek olmayı bırak köstek bile
oldular dedim baktım dinlemiyor yapsın dedim eminim abisi ona en büyük kazığı evlendikten sonra atacak

Dün aradım işten eve gelince saat 18.00 de eve gelirken ekmek almasını yemek yapacağımı söyledim
oda abisine gideceğini söyledi saat 19.30 da aradım yemek yaptım nerdesin diye abimlerdeyim dedi bende heralde birazdan çıkar gelir sandım
saat 21.00 oldu sinirlendim yemekleri topladım kendimde yemedim aramasını bekledim aramadı sonra sakinleştirici bir çay yapayım dedim
annem aradı napıyosun diye kızım kocanı ara gelsin dedi inat ettim bekledim arar beni diye aramadı sonra saat 22.00 lunca ben arayayım dedim hastaneye gidelim tabi bu arada acıdan kıvarınoyrum
ağlayarak aradım annesi çıktı elleri kirli dedi bende ona söyleyin eve gelsin dedim sinirimden
telefonu kapattım saat 23.00 da eve geldi beyfendi bir hışımla ben öyle karnım açık yanık bir şekilde yatıyorum ağlıyorum .
aynen bunları dedi Sen ne saygısız bir kadınsın anneme nasıl öyle davranırsın sen göreceksin smac bağırdı falan sonra
kendi,ne içecek birşeyler aldı içeri geldi ve ne sakarsın sen nasıl çocuk doğurucan gibi laflar etti
çok bozuldum sesimi çıkartmadım bunlar annesinin lafları çünkü sonra annesini aradı kadın beni istedi bende telefonu aldım ben eşime sinirlendim ddim beni arayıp haber vermedi yandım onun için size öyle yaptım kususra bakmayın dedim oda haklısın insanın canı yanarken öyle oluyor dedi.Neyse bizim beyfendi anasıyla arayı düzelttik ya
hadi seni dr agötüreyim acıyomu falan dedi bende hiç birley demedim yattım sabah kalktım portakal suyu sıkmış
aldım içtim onu sonrada ilgilenmeye çalışıyo benle nasılsın iyiim ddim o geçer dedim eninde sonunda ama senin yaptığın sey geçmeyecek
dedim kalbimi kırdın ben canım yanıyor sen saygıdan bahsediyosun beni hiç düşünmedin dedim bak annenlede düzelir herşey ama
senin kırdığın kalbim düzelmeyecek dedim bağırmaya başladı sustum kapıyı kapatıp işe geldim

anası doldurmustur

anası doldurmustur

yanma anında kayınvalidenizi arayıp "eşim yetişsin, ben yandım" demeyi gurur kırıcı bir davranış olarak niteliyorsunuz..

eşiniz sizinle ilgilenmiyor, yanığınızı kale almayıp, bir de "sen anne nasıl olacaksın bu sakarlıkla" gibi belden aşağı ithamlarla sizi rencide ediyorken, kayınvalidenin eşinizi doldurduğunu düşüdüğünüz halde, tüm bunları sineyi çekip, kayınvalideyi aramayı gurursuzluk olarak görmüyosunuz..

anlayamadım gurur algınızı..

kayıun validemi ben aramadım eşim arayıp telefonu kulağıma dayadı mecburen konuştum
hoş başka zamnda söylerdim ben affedin falan demedim sadece üzerinize alınmayın
benim canım yandığı ve eşime çok kızmıştım dedim ama birdahaki karşılaşmamızda ona telefonda ağladığımı hatırlatmak istiyorum
saygısızda olsam ağlıyordum

Ayrıca belirtmeyi unutmuşum çok geçmiş olsun....
Bir de şöyle bir fikir bulundurun aklınızda, eşiniz pencere yapmaya ya da tamir etmeye gitmiş bile olsa, baktınız gelme saati uzadı, "işin uzadıysa ben de geleyim oturur sohbetederiz" deseydiniz yok, işim bitti falan derse de ozaman çabuk tut elini yemeklerimiz soğuyor derdim. bir daha da aramazdım....
Belki (hani arada bir anlaşmazlık var demişsiniz ya) ne oldu bir sorun mu var, burada olmanı mı istemiyor falan demişlerse ondan da köpürmüş olabilir, ki bu size o haldeyken sert çıkmasını haklı kılmıyor...

Üst üste aradığınız ve hala gelmediğine sinirli olduğunuzu düşündüğü için sinirli gelmiş eve...Sadece bir kere arayıp işin bittiyse trafiğe kalma,yemeklerimiz soğumasın diye tatlı dille konuşsaydınız böyle tepkili olmazdı...
Onlar da siz ard arda arayınca son ağlayarak aramanızı yanlış anlamışlardır muhakkak...

Yanığın düzeyi vesaire konusunda yorum yapamam kiminin ağrı eşiği düğüktür canı çok yanar kimisi de ağır yanıklara bile sabreder, dişini sıkar...

yanlış mesajdan alıntılama yapmışım

Son düzenleme:
kayıun validemi ben aramadım eşim arayıp telefonu kulağıma dayadı mecburen konuştum
hoş başka zamnda söylerdim ben affedin falan demedim sadece üzerinize alınmayın
benim canım yandığı ve eşime çok kızmıştım dedim ama birdahaki karşılaşmamızda ona telefonda ağladığımı hatırlatmak istiyorum
saygısızda olsam ağlıyordum

kayınvalideniz eşinizi defalarca aradığınıza şahit olmuş.. en sonunda eşiniz tel.i annesine açtırınca, kadın da eşiniz eve gitmedi için ağlıyosunuz sanmış, detay sormamıştır..

Back
X