- 24 Kasım 2013
- 70.441
- 53.835
- 698
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
Bazısı meslek haline getiriyor. .
Bazısı gerçekten hayatın zorunlu şartları. .
Bazısı gerçekten hayatın zorunlu şartları. .
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Iste benim ogrenmek istedigim de o zaten polisi mi arayalim saglik kurulusunu mu arayalim aile bakanligini mi arayalim boyle bir durumda biz ne yapmaliyiz ? O kucucuk bebek digeri de lohusa kadin... o kadar cok sahtekar dilenen var ki gercekten ihtiyac sahini mi diye supheye dusuyoruz. Hadi onu geçtim bebek nolacak ac mi tok mu o sicakta sokaklarda perişan. Allahim sen yardim et. Bunlarin hesabini da biz vereceğiz ote tarafta... kazancimizin sadakasini malimizin zekatini... ramazanin fitresini kurbanin payini dogru durust vermiyoruz ki... allahim sen affet...
elbet devletin yapacagi sey cok.. iste lazim ancak suan onlar acil ve kurtarici care degil anne ve yavrusunu bu geceligine guvenli bi yerde konaklamasini saglamak ve sonra neler yapilabilmeli konusmak arastirmak..
bebegi zarar gormesin diye 40 cikmadan disari cikmak istemeyen anneler var boyle daha gozunu 20 gun once acmis yavrucak sokaklarda cok uzgununmm
anneye babaya dedeye nineye evlatlara ve torunlara verilen fitre ve zekat 0sayilmaz hala bunu ogrenemedimi millet...cunku bakmakla yukumluyuz onlara..bakmakla yukumlu olmadikllarimiza verebiliriz..Amin aminnn. Sadaka cok onemli. Zekat fitre hep bu sebeplerden var. Simdi insanlar yabanciya gitmesin diye bakmakla sorumlu olduğu anasina evladina vs veriyor zekati fitreyi. Yazik, gerçekten Allah bizden soracak ve ben ne diyecegimi bilemiyorum.![]()
anneye babaya dedeye nineye evlatlara ve torunlara verilen fitre ve zekat 0sayilmaz hala bunu ogrenemedimi millet...cunku bakmakla yukumluyuz onlara..bakmakla yukumlu olmadikllarimiza verebiliriz..
Gündem sayfasına Yunanistan'a özel jetiyle künefe getirten iş adamını yazdım az önce. Adaletsizsin dünya.......!
Bugün benim için çok şükür guzel bir gündü. Ta ki 1 saat oncesine kadar. Esimle disardayik. Geziyorduk. Bir kadın gördüm, kucaginda kucucuk bebekDileniyor. Sordum yazik degil mi neden boyle gezdiriyorsunuz diye, bana dedigi tek sey : "Eşim askerde, kimse bakmiyor, mecburum"
Ve bu bebek daha 20 gunlukmus.. Aldim kucagima öptüm sevdim, kacirmak istedim resmen bir an. Kurtarmak istedim, öyle sevdim ki duramadim daha ve fazla gittim. Ama içim cok aciyor. O bebegin yataginda olmasi lazim, sicak evinde olmasi lazim, anasinin babasinin sefkatiyle guzel bir yuvada guzelce buyumesi lazim..
Bir de gözleri sapsariydi, belli ki sarilikti. Ne yapabilirdim ki, cok canim yanıyor. Benim olsaydi oyle iyi bakardim ki ona. Bogazim düğüm düğüm
Kadina da uzuldum. Gencecik, o hayati belki o secmedi. Bilemiyorum bu konuda bir sey diyemiyorum. Tek acidigim o 20 gunluk süt kuzusuydu. Oyle de guzeldi ki. Birakip giderken çok zorlandim..
Bunu buraya neden yazdim onu da bilmiyorum ama sadece paylasmak istedim, içimi dökmek istedim...
Dilenen insanlara pek acımıyorum nedense.
Hiç olmadı temizliğe gitsin, bebeği de yanında götürsün.
Bilmiyorum bana hiç mi hiç imkan olmadığı zaman yapılacak en son şey dilencilik geliyor o durumda insanlar için.
Bebeğe yazık tabi, rabbim bebeğin bereketini verir de orada burada heba olmaz inşallah yavrucak.
Insallah canim. Ben de bebege cok uzuldum iste..
Bende bugün annesinin kucağında bi bebe gördüm. Üstü başı pislik içinde. Türk mü suriyeli mi anlamadım. İçim parçalandı. Bebeğin o hali hep aklımda. Üstümde kredi kartı vardı. Çocuklara birşeyler bakarım diye. İçimden geçirdim neden nakit almadım yanıma diye.
Senin yazını okuyunca yine aklıma düştü. Yarın değil sonraki gün işim var. Yine ordan geçicem. Umarım orda olur yine.
Devlet böyle insanlara aylık bebek masrafı bağlamıyor mu?
Ne biçim ülkeyiz![]()
fakirlik belgesi alabilirse en az 6 ay sut parasi alabiliyor da kadin bu cocugu kullanarak duygulari somurerek sokaklarda gezdiriyorsa cok yazikDevlet böyle insanlara aylık bebek masrafı bağlamıyor mu?
Ne biçim ülkeyiz![]()
Afff o kadar cok boyle insan var ki, Rabbim hepsinin yardımcısı olsun insallah..
Bilmiyorum inan bunu. Bebek yardimi en fazla ne kadardir ki acaba? O zavalli bebegin kalabalikta degil evde olmasi lazim. Yazik cok uzuluyorum...
fakirlik belgesi alabilirse en az 6 ay sut parasi alabiliyor da kadin bu cocugu kullanarak duygulari somurerek sokaklarda gezdiriyorsa cok yazik
Aylık en azından 150-200 tl bile verse epey işini görür.
Kendisi de temizliğe gider para kazanır, dışarıda dilenmekten iyidir.
Mantıklı. Gidip alsın.
Temizliğe gitmesi taraftarıyım.
Dilenmek çare değil.
Ben de dilenilmesini acınacak bir durum olarak görmüyorum maalesef.
Aynen bebekleri kullanıyorlar.
Ya aslında kimin ihtiyacı var ya da yok anlamıyorum. Bazı dilenciler tacir olmuş resmen. Baxıları çocuklarını kullanıyor.
İki örnek yaşadım. Güvenemiyorum bu yüzden.
Birincisi. Eşimle yolda yürüyorduk saçı sakalı karışmış bi adam gördüm. Haline acıdım. Ayy yaxık adama aşkım para versene dedim. Olmaz dedi. O ekmek için dilenmiyor s... et dedi. Anlamadım. Daha birşey de diyemedim.
1 hafta sonra yine aynı yerde gördüm. Biraları kafaya dikliyor. Eşime anlattım. Ben onu her iş çıkışı görüyorum içerken dedi. Kaldım öylece...
İkincisi.
Pazara gidiyordum. Elleri titreyen topallayan kekeme birisi dileniyordu. Adam 30 yaşlarında. Neyse tam adamın önünden geçtim anammm bi baktım polis arabası zabıtada olabilir. Her neyse polis bi bağırdı adamın konuşması da eli de düzeldi. Megersem iş edinmiş polis tanıyor onu. Ben şok. Tacirlik resmen.
Sonraki hafta pazara giderken yine ordaydı. Haliyle polis salıyo onlar devam ediyor. Neyse pazardan çıkan 2 kadın tam para verecekti atladım hemen sen sağlam bi adamsın geçen hafta polis gelince düzelmiştin şimdi yine kandırma insanları dedim. Kadınlar geri çekildi vermedi. Ama ben giderken yine devam ediyordu.
Haaa aklıma geldi. Genç bi delikanlı para isteyince vermedim diye beddua etti. Genç adamsın çalışsana.
Ama bugünkü kadın ve bebeği içimi cızlattı. İnş ona birşeyler verebilirim.