Üzgünüm :(

Maalesef hayat bütün canlılara eşit ve adaletli davranmıyor :KK43:
misal kendimden örnek vereyim s4 telim var az biraz sorunlar çıkarıyor falan ben s7 istiyorum idare edebilirim aslında ama doymuyoruz işte biz doymayınca hiç kimse doymuyor.
Uçuk zenginlerden bahsetmiyorum bile ben orta seviyedende aşağı sayılırım :KK12:

Aynen bibi oyle. Aslinda Allah insanlara zekati bu sebeple farz kilmis. Kendinize istediginizi alabilirsiniz eger durumunuz varsa ama tek sartla aldiginizin zekatini da verin. Tek bunu istiyor. Inan zekat sadaka fitre vs verilse bence gerçekten dunyada fakir kalmaz.
Su ucuk zenginlerin zekatlariyla kac kisi doyar is güç sahibi olur. Ama vermiyorlar iste maalesef..

Ya aslinda isteyene ver diyor Allahu teala. Kişinin yalan soylemesi beni ilgendirmiyor aslinda. Sonucta hesabini Allaha verecek. Ama boyleleri yuzunden gercek ihtiyac sahipleri de anlasilmiyor buna uzuluyorum.
Rabbim kimseyi el ayak altina dusurmesin..
Ameller niyetlere göredir
O kişi sizi kandırıyorsa da siz yine sevabınızı alırsınız o da gunahı alır
Allah bizleri vesile kılıyor esas veren o! Darda kalmışa bir yardım eli eğer rabbim yazmadıysa kimseden ızanmıyor maalesef
Bize düşen az çok demeden yardım edebilmek yani imkan nisbetinde
Bu arada bende çok üzüldüm bebeklere hiç dayanamıyorum

Ameller niyetlere göredir
O kişi sizi kandırıyorsa da siz yine sevabınızı alırsınız o da gunahı alır
Allah bizleri vesile kılıyor esas veren o! Darda kalmışa bir yardım eli eğer rabbim yazmadıysa kimseden ızanmıyor maalesef
Bize düşen az çok demeden yardım edebilmek yani imkan nisbetinde
Bu arada bende çok üzüldüm bebeklere hiç dayanamıyorum

Evet ben de oyle dusunuyorum. Isteyene veriyorum yalan söyleyip soylememesi beni ilgilendirmiyor. Kendi bilecegi iş. .

Ben dilencilere para vermiyorum.
Kucuk çocuklar olursa sut alıyorum
Gerçekten öyle bir meslek haline getirmişler ki bankada ciddi meblağ da hesaplari bile var.
O kadar çok ki kim gerçek kim yalanci insan anlamıyor.20gunluk bebekle dinlenmek çok vicdansızlık
Kaymakamlık muhtarlik yardim veriyor onlardan yararlanabilir
Ne bileyim ya tek yol dilenmek olmamali hele bu kavurucu sıcaklar da.

Ben dilencilere para vermiyorum.
Kucuk çocuklar olursa sut alıyorum
Gerçekten öyle bir meslek haline getirmişler ki bankada ciddi meblağ da hesaplari bile var.
O kadar çok ki kim gerçek kim yalanci insan anlamıyor.20gunluk bebekle dinlenmek çok vicdansızlık
Kaymakamlık muhtarlik yardim veriyor onlardan yararlanabilir
Ne bileyim ya tek yol dilenmek olmamali hele bu kavurucu sıcaklar da.
o kışlarda cocuklarinin ayaginda ayakkabi dahi olmuyor. yani bir tane ayakkabi bile yok mu yani. yalan işte. o cocuklar büyüyünce ne olacak? kendilerinede yazik ulkeye de. malesef ailelere aciyamiyorum.

Aciyin ama bebege anne babasina degil tek care dilenmekmi merdiven silmeye insan bulunmuyor yada kagit toplayabilir zaten ihtiyaci oldugunu goren duyan olur yardim eder cabalamadan para kazanmak insanlarin duygularini somurmek cok kolay.
Sakin acimayin saglik ocaklari bile prezervatif veriyor bedava insanlarin zevkleri icin bebekleri ne hale getiriyorlar.

Çocuk istismarı, başka da bir şey değil.
Duygusallığını çok iyi anlıyorum @Bilgece ama emin ol, o kadına desen ki gel sana iş buldum,çalış kazan bebeğini büyüt, kaçarak uzaklaşır.
Onlar istiyor ki başkalarının sırtından ömür boyu çalışmadan geçinelim.
Onlar çalışmaz.
Ne kadar üzücü ki, onu dünyaya getirenler senin benim kadar düşünmüyor , üzülmüyor o bebek için.

Hep merak ederdim bizim çocuklar vıyak cıyak susmazken bunlar Nasıl bu kadar sakin durur diye . Sonra öğrendim ki meğer uyuştırucu verirlermiş.
İstisbalar dışında bunlarda parayla çocuk satma sistemi geliştirsen Ada'm işi ticarete döker. Bulduğunu hamile bırakır. Bunlar için çocuk ekmek kapısı. İğne yapıp çocuğunu bilerek sakatlayanlar varmış. Bilmiyorum gerçekten ihtiyacı olsa bebeği sırtına bağlayıp bi lokantada bulaşık yıkar üç beş kuruş da olsa kimseye tamah etmez gibi geliyor. Emin olamasam da büyük çoğunluğu bunu meslek olarak yapıyor

amerikadaki sistem olmalı bence. Belli ücret karşılığında hamileyken çocuğu vereceğin aileyi seçebilseler.
Evet iğrenç gibi gözüküyor ama en azından bir insan hayatı kurtulur.
Bizde o sistem olsa adamlar işi ticarete döker bulduğunu hamile bırakır bacım

İnsan bilemiyor ki. Cami çıkışı çocuğuyla dilenen bi kadına eşim para verip vermemek adına dusundum o esnada kadın gitti dedi 5, 10 dakika sonra ilerde bekleyen arabaya binip gitmiş. Yetisemeyecegi mesafede plaka da alamamis. Bu işi meslek haline getiriyorlar bazıları. Para versen o da çözüm değil vermesen vicdan sizliyor. Çok üzücü :(. Minicik bebek ya kadın da lohusa daha içim yandı. :(

Bugün neden hem üzücü şeyler yaşıyorum hem de burdaki her denk geldiğim konu böyle üzücü oluyor. Üzülme günü mü bugün :KK43: çok kötü oldum ya. bir de düşünün ki siz sadece bir tanesini gördünüz, onun gibi niceleri var yardıma muhtaç insanlar, bebekler.. hatta hayvanlar.. :KK43: keşke kadını bulsanız da yardım edebilsek..

İnsan bilemiyor ki. Cami çıkışı çocuğuyla dilenen bi kadına eşim para verip vermemek adına dusundum o esnada kadın gitti dedi 5, 10 dakika sonra ilerde bekleyen arabaya binip gitmiş. Yetisemeyecegi mesafede plaka da alamamis. Bu işi meslek haline getiriyorlar bazıları. Para versen o da çözüm değil vermesen vicdan sizliyor. Çok üzücü :KK43:. Minicik bebek ya kadın da lohusa daha içim yandı. :KK43:

zaten işin en kötü yanı da bu. böyle ihtiyacı olmadığı halde dilenenler yüzünden gerçek ihtiyaç sahipleri de yardım göremiyor :KK51:

o bebek o sartlardaysa cok acımasız gelebılır ama alınmalı
bu sekılde ölebılır cunku bu daha kotu :(
en azından anne durumunu ıyılestırene kadar

Biliyo musun canım ben de dışarıda gördüğüm çingenelerin çocuklarına bile özeniyorum.
Keşke benim bebeklerim olsalardı diyorum..
Ayaklarında ayakkabı olmuyo kış günü hem de!
Aynen senin dediğin gibi, alıp götürmek geliyo içimden!
Kucağıma bile alamıyorum, hızlı hızlı geçmeye çalışıyorum...

Ne nedir bilmiyorum bilgece ama bildiğim kadarıyla çocugunuz olmuyor. İnsanlar normal yoldan cocuk sahıbı olamayabilir, bunun tedavileri var eğer tedavisi olmayan bişey ise veya ne bilim olmuyor ise neden evlatlık almıyorsunuz ?
Binlercesi ilgiye sevgiye muhtaç bir şekilde orada sizleri veya bizleri bekliyorlar.
En azından bir kere bahcesinden içeri bakmayı dene , eğer kaldırabileceğini düşünüyorsan sadece ziyaret et

Yazdıkların bana bunları hissettirdiği için bu şekilde yazdım.

Belki size acımasız gelicek ama inanın bir çoğu yalan söylüyor. Hep de o eş ya askerde olur yada hapiste. O çocuklar neden hiç ağlamıyor ? Çünkü uyuşturucu veriliyor.
Belediyeye gitse o bile yardım eder. Muhtemelen alıyodur da zaten yardım.
Para verseniz alırdı, ama gel çocuğu hastaneye götüreyim desen gelmezdi. Yine de istisna olabilir tabi ama ne dilenciler gördük yolda iki büklüm oturur eve kosarak gider.
Bizim eve gelmişti bi kadın aynı böyle küçük bebeği var, çok açız falan dedi. Evdeki bütün bakliyatlari verdik nerdeyse aldı dua etti gitti. Sonra dışarı çıkarken ne görelim. Poseti sallamış bahçeye patlamış makarnalar falan. Ben sadece o yavruya üzüldüm yazık, mal gibi kullaniliyirlar.

o kadınla iletişime geçin, bebeği tedavi ettirmenize izin verirse tedavi ettirin. eğer izin vermezse de sosyal hizmetlere haber verin. küçücük bebeğin sağlığı söz konusu. yazıktır göz ardı etmeyin. şimdi tek başına üzülmeniz vicdan azabından başka işe yaramaz ama atacağınız ufacık bir adım bile ömür boyu "iyi ki yaptım" demenize yarayacak...

Back
X