Bence olayı çok net anlatmıyorsunuz, canınızı sıkan tarafına yorum katip paylasiyorsunuz.
Benim arkadaşım da benim psikologuma gitti. Adam sohbetten sonra bazı testler vermiş ve anksiyitesi olduğunu,önce ilaç tedavisi almasını,sonra terapi ile sorunların üzerine degineceklerini söylemiş. Arkadaşım da 'ben deli değilim, iki cümlemden hemen ne anladı da beni yaftaladi' falan dedi,sinirlendi,terapiyi de bıraktı.
Olayı arkadaşımdan dinleyen herkes kıza hak verir , ama olayın aslı öyle değil.
Bazen terapide söylenen şeyler insanın canını sıkıyor ve ister istemez yanlış yorumlanabiliyor.
Bu konu da bence şöyle olmustur; Bundan 28 yil önce annem de ablamı goturmek için psikologa gitmiş. Psikolog annemi defalarca çağırmış , bir gün de 'babasi da gelsin' demiş, babam gidip iki üç cümle sohbet ettikleri zaman 'beyefendinin gelmesine gerek yok, siz devam edin' demiş

Aslında tabii ablamın bir şeyi yoktu ama onun bahanesiyle annem terapiye gitti uzun süre, panik atağı falan filani vardı,çözüme ulaştı.
Muhtemelen anneme de buna benzer bir cümle kurmuştur, "sorun eşinde değil sende" minvalinde.annem de sinirlenip terapiyi bıraksa belki bugün hala panik atağıyla yaşamaya devam edecekti. Ama doktor haklı olarak kocasının devam etmesine gerek duymadı çünkü babam on numara, eşine destek olan, ailesine tatlı dilden başka dil kullanmayan bir adam. Ve tabii ki sorun onda değil annemde:)
Psikoloğa göre de demek sorun esinizde değilmiş . Ülseri olana doktor nasıl 'ülserin var' demeye çekinmiyorsa psikolog da sorunlu gördüğüne sorun sende demeye çekinmez. Bu yani normal bir şey.
Bence bütçeniz varsa online psikolog arayın,pandemiden beri psikolog bu sisteme geçti. Bütçeniz yoksa da devam edin. Terapiler bazen insana duymak istemediği şeyleri söylerler.
Anneniz gibi olmak istemiyorsanız da elinizi çabuk tutun. 3 yas, 4 yaş coook önemli yıllardır çocukların kişilikleri için. Hickimse iyiyken çok iyi ama gözü dönünce canavara dönüşen bri anneyi istemez.