Üzüldüm

Canim yanlizlik cekebilirsin,sıkılabilir sin,çocukla bunalabilirsin .Uzun bir süre gitme annene.Bak annesinden çok kazık yemiş biri söylüyor bunu sana.Gitme!Sorarsada güzelce deki abimle benim evladimi ayırım yapmaya son verene kadar bu böyle olacak,gerekirse ömür boyu de.Samimiyim,iki sene kapısını açmadım,bana yaşattığı çocukluk tramvalarim,evlatlarima yasatirlarsa,onlara ikinci sinif muamelesi yaparlarsa ,ana baba da olsa silerim net.İnatciyimdir,annemde bilir.Net ol , en başta çok yanlız hissediceksin ama alışırsın korkma.Parka gidin,oyun oynayın ,etkinlik yapı sen evladın uyuyunca ev işleri biter.Yap bı kahve, aç bir film veya al bir kitap kendi kendine yet.Üzülme!Ben cokkkk ağladım yanlızım annem bile anne gibi değil diye.Noldu biliyor musun ?Üç kızım oldu.Ne dost ne arkadaş ne anne baba,onlar benim herseyim ve başka hiçbir şey aramıyorum🥰

Annede yani 2 bucuk yasıdakı cocuk sactan bastan ne anla r oyun oynamak ıstemıstır. Sac cekmeyı oyun sanıyordur. 5 yasındakı cocugu El kadr bebege koruyor. Bence gıtmeyn artk madem oyle 1 torun yeter onlara sızınkını benımseyene ozleyene kadr gıtmeyın. Cocuklardan cok buyukler tad vermıyor valla

Annesinin ezdiği çocuğu başkaları da ezer. Neden eline vuruyorsunuz, 2,5 yaşında çocuk ne anlasın bilerek yapmıyor ki. Çocuğunuza vurmayın, başkalarına karşı da savunun, saçını çekti diye yeğeninizin de en fazla canı yanmıştır. Senin oğlunun hem eli hem kalbi acımıştır. Güzellikle anlatın, bu yaşlarda saç çekmek çok normal.

Kızlar merhaba bugün annemdeydim annem, abimin 5 yaşındaki oğluna bakıyor. Benim oğlumda 2,5 yaşında. İster istemez bir araya gelince kavga ediyorlar. Neyse benim oğlum abimin oğlunun saçını çekti. Annemde bana kızıyor niye çektirdin diye. Karşımda oldu bi anda koştum oğlumun ellerine vurdum :KK43: yapma abin üzülür dedim . Sonra annem bana diyor ki baban tembih etti iyice Doruk’un saçlarını çektirme diye dedi. Anne ben bilerek niye çektireyim dedim. Çok üzüldüm . Oğlum yeterince üzüyor evden dışarı çıkmak istemiyorum . Birde her gittiğimde böyle yapıyorlar
Çocugunuzu gözunuzun onunden ayırmayın.Madrm ayrımcılık var gitmeyın.Aradıklarımda da anlatın annenıze.Torun ayrımı yapıosun diyin

Acaba çocuğunuzun vurma huyumu var anneniz öyle dedi.Valla benim bir komşum var di oğlu küçüğü gelene gidene pat pat çocukları bırakmazdık yan yana yan yana olunca da hemen müdahale halindydik annesi üzülürdü huycu çünkü bu acaba indan mi dedi. Tabi ayrım yapması kptu olmuş.

Bence boşu bosuna kendinizi üzuyorsunuz.
Ben olsam Anneme sacmaladigini ayrimcilik yaptığınigm gereken cevabi verir uzun bir süre annemin akli basina gelene kadar evine gitmezdim...

Bunun gibi ufak örnekler var. Ben yeğenimi asla evladımdan ayırmam canım o benim bile bile niye yaptırayım. :KK43:
Şimdi fikir paylaşacağım ne olur yanlış anlamayın, ama bu eline vurmalar fln geride kalmadı mı?
Benim oğlum da 2.5 dan biraz fazla, arada sıtkı sıyrılıyor, gidiyor arkadaşımızın bi yaşındaki oğlunun kafasına fln vuruyor, diyorum oğlum o küçük savunmasız, lütfen vurma, senin kafana küçükken vursalardı hoşuna gider miydi,
Baktom devam ediyor, hep aldım eve götürdüm. Oyun biter eve gideriz diyordum, hayır gitmeyelim deyip yapmıyordu. Yazın butip saçmalıklar yaptı evet, ama sonra geçti. Şiddete şiddetle cevap verirseniz çocuğunuz da öyle devam eder. Diyeceksiniz ki elini acıtmadım şiddet değil, o zaman da oyun sanıyorlar.
Herseyi sürekli konuşarak anlatmak gerekiyor.
Kaynananızın diğer torunu da pek kıymetliymiş .
Geçen gün bi restorantta oğlumdan 1 yaş fln küçük bi çocuk geldi oğluma vurdu ısırdı, oğlum hiçbirşey yapmadı. Annesi de kalkıp bi çocuğunı almadı özür dilemedi. Almanya burası, belki çok geniş analar ama bence bu da fazlaydı, kadın arkadaşıyla keyif yaptı çocuk redtoranı indirdi.

Çocuğunuzun ellerine vurmayın lütfen.
Ileride bu çocuklar aşırı itaatkar ve pasif oliyor

Çocuk emanetya ondan evham yapmıştır bence kırılma ama oğlunada vurma güzelce anlat, benim oğlumada annem bakıyo diğer bi azman yeğenim var :) çok tatlı ama bazen vurabiliyo annem gardını almış bekliyo çünkü belli olmuyo pat yapıştırıyo ama öyle böyle oynayacaklar

gitme çağırsada gitme ,doruk yokken haber verin müsaitsem gelirm de

ben bu konularda katı kurallayımdır ,

Çocuğun eline vuruyorsunuz ya, şuan vurmuyorsa bile onun da başkalarına vurmaya başladığı bir dönem gelecek. O zaman bunu engellemek için ne yapacaksınız, daha çok mu vuracaksınız? Çocuğunuz söylenenleri anlayacak yaşta, düzgün bir karakteri olsun istiyorsanız, vurarak değil, konuşarak terbiye edin. Yaptıkları birden bıçak gibi kesilmez ama yanlışı anlayıp, yapmamaya başladığı yaş da gelecek. Şuan siz kötü bir örnekken, çocuğunuzu hatalı bir davranıştan vazgeçirmeniz zor. Çocukların arasında sürekli böyle bir itme çekme durumları varsa da, bir süre bir araya getirmeyin, getirince de yanlarından ayrılmayın.

diğer çocuk annenize emanet ve yanında annesi olmadığı için daha hassas davranıyor bence, sizin çocuğunuzu sevmediğinden değil.

Kızlar merhaba bugün annemdeydim annem, abimin 5 yaşındaki oğluna bakıyor. Benim oğlumda 2,5 yaşında. İster istemez bir araya gelince kavga ediyorlar. Neyse benim oğlum abimin oğlunun saçını çekti. Annemde bana kızıyor niye çektirdin diye. Karşımda oldu bi anda koştum oğlumun ellerine vurdum :( yapma abin üzülür dedim . Sonra annem bana diyor ki baban tembih etti iyice Doruk’un saçlarını çektirme diye dedi. Anne ben bilerek niye çektireyim dedim. Çok üzüldüm . Oğlum yeterince üzüyor evden dışarı çıkmak istemiyorum . Birde her gittiğimde böyle yapıyorlar
Lutfen cocugunuzun eline vurmayin. O daha 2.5 yasinda. Bir araya gelmeyin madem. Sizin buyukler de bir tuhaf. Oglum uzuyor demissiniz de o kendi fitratini yasiyor. Annesi aileniz sizi anlamiyor iken siz de aynisini kendi cocugunuza yapmayin. Sizin sac cekmeden daha buyuk sorunlariniz var. Siz annesiniz. Yavrunuzu herkese karsi koruyun. Rabbim on kaplan gucu verir eger niyetiniz bu yonde olursa.

cocugun sac cekme huyu varsa ama daha cekmeden onlem almak gerekir.
simdi kayinvalideniz demis ya, baban cocugun sacini cektirme dedi diye,
bu sebeple sanki bu durum surekli yasaniyormus gibi algiladim ben.
yasi buyuk de olsa elbette diger cocuk da korunmali yani, sac cekmesine izin verilmemeli.

siz elbette cocugunuza vurmayin ama huyunu biliyorsunuz, ikisini yanliz birakmamaya gayret edin.

elbette ikisi de torunu, ama diger cocugun annesi babasi yaninda degil, annenizin onun tarafinda olmasi bana dogru geldi.

herkes torun ayrimi demis de, bence olmasi gereken bu yani,
sonucta siz anne olarak cocugunuzun yanindasiniz,
ama yegeninizin annesi babasi yaninda degil,
elbette annenizin onun tarafinda olmasi gerekir, yoksa o cocuk kendisini cok kotu hisseder.

Şu erkek çocuklarının saçlarını abartılı şekilde uzatmayın yahu.
Görüyorum her yerde uzun saçlı minik çocuklar
Yanlar kazıtılmış tepeden topuz yapılmış
Bırakın ilerde nasıl saç şekli istediğine kendi karar versin
Şimdiden bu kadar gösterişe ne gerek var?
Konudan bağımsız yorumum ama söylemeden edemedim.

Kusura bakmayın ama ben sizi hatalı buldum. Siz kendi çoçuğunuza değer vermiyorsunuz ki kalkıp ailenizin değer vermesini bekliyorsunuz. Önce siz kendi çoçuğunuza değer vereceksiniz en başta eline vurmayacaksınız güzelce anlatıp yaptığının yanlış olduğunu dile getirirseniz oda anlar. Siz eline vurduğunuz için çoçuk şiddeti normal karşılar yani saç çekme eylemi devam eder.Birde kendiniz ve çoçuğunuz rahatsız olduğunuz hiçbir ortamda bulunmamaya özen gösterebilirsiniz. Aileniz böyle dediğinde ben gelmiyorum bundan sonra benim çoçugum da çoçuk kusura bakmayın torun ayrımı yapıyorsanız kendiniz bilirsiniz deyip kendinizi çekseniz ailenizin yaklaşımı daha dikkatli olur.

Back
X