üzülüyorum ama bunaldım

alaraberen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
176
0
46
İstanbul
Kızlar annem çok takıntılı.kardeşim beş dakkika gecikse 20 kere arar bunaltana kadar.banada arasana merak etmiyorsun kardeşini der konturum bitene kadar ararttırır.evin içinde volta atar niye geç kaldı ne oldu niye gelmedi binkere der belki.hasta olduğu zamanlarda her beş dakikada bir söyler.bir kaç günden beri kulağı çınlıyor.beş dakikada bir kulağım çınlıyor diyor.aralıksız bunaltana kadar.dinledikce daha çok anlatıyor.doktora gitti doktor depresyon ilaçları verdi.tırnağının ucu dahi ağırsa bin kere söylüyor belki.ben değil bütün ev halkı bunaldı.küçüklüğümden beri böyle.bugün sıkıntıdan başım ağırdı.resmen kafam şişti.hadi anne gezelim kafanı dağıtmış olursun evde kendini daha çok dinliyorsun diyorum.yok hastayım gidemem diyor.biryerede gitsek ordada aynı yapıyor.dün tırnağını keserken gözüme tırnak kaçtı sanki acaba banamı öyle geldi dedi durdu.gözüm acıyor ne olacak dedi durdu.bir kaç gün öncede burnuna ince sinek kaçmıştı niye çıkmadı burnuma kaçtı belki 10 saat içinde sayamıcağım kadar dedi.

Allah sabır ve metanet versin canım. sonuçta anne, atsan atılmaz satsan satılmaz. neden bu duruma geldi ki? acaba ilaçlar iyi gelmiyor mu? sabırlı olmaya çalışın. rahatsız olmayacağım diye şartlarsan kendini belki iyi gelir. annen herhangi bir şeyle ilgili kaygılandığında onu rahatlatmaya çalışsan biraz daha sakinleşir mi ki?

ne yapsam boş.anne benimde olmuştu geçti sonra diyorum.bu sefer anlat nasıl oldu hangi şekil oldu diye soruyor anlatıyorum.sonra tekrar tekrar tekrar anlattırıyor.banada oldu geçti ama demeye korkuruyorum şuda sana oldumu buda sana oldumu diye sorup duruyor.

hiç cevap vermesen olmaz. en iyisi doktora annenle beraber gitmen ve durumunu annen yok iken anlatman. yardım alması en doğrusu. senin elinden idare etmekten başka ne gelir ki?

annenınn durumu psıkolojık sanırım canım benım annemde cok tedırgın ve olmasının sebebı eskıden cok cekmıs olması bu gune kendı ayakları ustunde gelmesı ve her an bırsey olacak korkusu olabılır cok sukur babam sag ama gurbete gıtmesı ve 6 cocuklar bır genc kadının evde tek basına kalması onu her an tedırgın olmasına yeterlı bence sımdıde onun acısı cıkıyor vucudunda her yerıde bır sorun buluyr doktorlar senın annenınde psikolojık olabılır rabbımbol sabır ve acılsıfalar versın ınsl.

hiç cevap vermesen olmaz. en iyisi doktora annenle beraber gitmen ve durumunu annen yok iken anlatman. yardım alması en doğrusu. senin elinden idare etmekten başka ne gelir ki?

kardeşim annemle beraber doktora gitti.doktoru bile dinlemiyormuş kardeşim bana anlatıyor.abla doktor anneme birşey söylüyor annem tersini söylüyor diyor.doktor bile anneme sözünü dinletemedi hala kendi havasında doktora bile inanmıyor.ilaçları bile içmiyor doktor bana yan etkisi ilaçlar niye veriyor diyor bazılarını içmiyor.

Rabb'im şifa versin. sana da sabır versin.

bence vakit kaybetmeden bir psikoloğa götür anneni. itiraz etse bile tatlı dille ikna et onu olayı inat boyutuna taşımadan tabi.. üstte bir arkadaşın dediği gibi sen de onla beraber git bu tarz bir olayda ne yapacağını nasıl davranacağını öğren. evdeki diğer aile fertlerine de anlat annene yardımcı olmak adına.

hem depresyon ilaçlarını kullanıp hem de psikologla konuşturman annene iyi gelecek eminim. sen de evde devam ettirirsen psikoloğun sana nasıl davranıpta annene yardımcı olman gerektiğini. eminim kökten olmasa da bu durumun ilerlemesini önleyebilir en aza indirgeyebilirsiniz.

tekrardan Allah'ım yardımcınız olsun. umarım en kısa sürede bu durumdan kurtulur anneniz.

amin.evet benim annemde zamanında çok çekmiş.babannemden,dedemden,babamdan hala aklına geldikce dert yanar.doktorda demiş senelerin birikimi bunlar korkma psikolojin yıprandı demiş

inşallah düzelir ama sadece psikoljik değil karekterindede var evham.ufak çocuktum annem yine evhamlıydı şimdi daha fazlalaşıtırdı.

Aslında ben de öyleyim. Tabi daha hafif benimki. Önerimi dikkate alın.

O ne kadar söylerse söylesin siz ÇOK inandırıcı bir ifade ile ayy anneciim saçmalıyorsun olur mu hiç öyle şey tabi ki de sana bir şey olmayacak. Aaa. falan deyin. Ara sıra onların size de olduğunu, mesela bir keresinde sinek kaçtığını zaman burnunuzu çalkaladığınızı söyleyin, o bunu yapınca da oo bak bitti gitti işte diyin ve gülümseyin. Camları açın, bol bol hava girsin içeri. Mümkünse evinizi rengarenk ve gerçek olan çiçeklerle süsleyin, bir de akvaryum yapın. Annenizi ilgilenebileceği bir hobi kursuna gönderin, bir hobi daha edinsin. Ve unutmadan, günde yarım saat açık havada yürüyüşün bütün hastalıklara iyi geldiği teorisinin %100 onaylandığını söyleyin. Böylelikle yürüyüş yapacaktır. Yürüyüş mutluluk hormonu salgılar. Şimdi bu öneriler ne işe yarıyacak?

Telkin etmek ( Ama inandırıcı bir şekilde ve gülümseyerek ) = Asıl olaydır. Ben pskiyatrist değilim ama kendimden tecrübe ettiğim kadarıyla annenizde bir Obsesif-Kompulsif hastalığı var. Bunun için yaşadığınız şehirde bir psikoloji polikliniği bulmaya çalışın. Telkin etmek Okb hastalarında işe yarayabilir.
Camları açmak, evin havadar olmasını sağlamak= Eh malum, bahar geldi. Bırakın baharın kendine özel o kokusu annenizin burnuna da ulaşsın.
Evi çiçeklerle döşeyin ve bir balık akvaryumu yapın= Evinizin görünüşünü güzelleştirir, tabiri caizse gözünüzü gönlünüzü açar. Mis gibi kokar. Annenize bakması gereken başka bir şeyler olduğunu da hatırlatır.
Hobi kursu = Yeni arkadaşlar edinir, krizi tutarsa onunla uğraşıp kafasını dağıtır. Belli günlerde belli saatlerde belli bir yerde ve toplum içinde olacağı için, bunlar kafasını hastalıklara takmasını engeller ve başka şeylerle doldurur.
Açık havada yürüyüş = Gerçekten bir çok hastalığın engelidir ve mutluluk hormonu salgılar.
Psikoloji Polikliniği = Sadece psikoloji, psikiyatri ve nöroloji üzerine yoğunlaşmış yerler daha iyi tedavi sağlıyor bence. En azından yüzünüze bile bakmadan bir ilaç karalayıp sizi uyuşturarak tedavi etmiyorlar.

AMA! Bunlar BENİM üzerimde işe yarayanlar! Doktor tavsiyesi değil tabi ki, sadece elinizden geldiğince neler yapabileceğinize dair yardımcı olmaya çalıştım. Alternatif tedavilerle beraber bir doktora görünmesi şart, bizim halk arasında Hastalık Hastası adıyla bilinen anksiyete ve okb'nin başlangıcı olabilir. Sonuçların manik depresife dek yolu var, öyle olursa evden bile çıkamaz anneniz. Belli ki bir şeyler yaşamış ve sizin ya da kendisinin başına bir şey gelmesinden korkuyor, bence kesinlikle doktor tedavisi şart.

Allah annenize şifa sizlere de sabır versin bence ilaçtan da öte bir psikoloğa danışmanızda fayda var ilaçlar çünkü anca vücudu uyuşturuyor düşünmelerini engelliyor bir müddet sonra zaten onlar da fayda etmiyor yine de siz ailecek elinizden geleni yapın kalbini kırmayın destek olun annenize umaırm sorun hallolur yakında canım

amin.evet benim annemde zamanında çok çekmiş.babannemden,dedemden,babamdan hala aklına geldikce dert yanar.doktorda demiş senelerin birikimi bunlar korkma psikolojin yıprandı demiş

ben annenin çektiğinden daha fazla çektirdiğini düşünüyorum.
ve de daha çok çektireceğini.
bu kadar mı benzer.
aynısı bizde de var.
misal,
ekmek keserken parmağını bıçak değse ki kesik değil çizik, kan bile yok,
o parmağı havada tutarak ( bir yere değip mikrop kapmasın diye)
sabaha kadar oturan biri.
sırtım ağrıyor diye bütün gece arkasına yaslanmadan oturur.
ciğerlerimde bişey var galiba yaslanmamak lazım diye.
ertesi gün doktorda tabi.

kaç yaşında bilmiyorum ama bu durum yaşlandıkça artacak ve dayanılmaz olacak.
sana tavsiyem asla ciddiye alma.
ciddiye alıp onu rahatlatma yolları aradığını gördüğü sürece devam edecek.
en temelinde bütün dikkati ve bütün ilgiyi kendi üstünde toplama ihtiyacı var bence.
başaramadığını gördükçe biraz törpülenir belki. ama vazgeçmez.

ona, o kadar gerçek dışı şeylerle ortalığı ayağa kaldırdığı için bir gün gerçekten hasta olsa kimsenin inanmayacağını söyle.

canım bunlar aslın da senelerın bırıkımın taskınlıgı .
gecmıs de eger cok cektı ıse ,bu bırıkımler bır zaman sonra
farklı farklı hastalıklar olarak gerı doner ve tasar .
allah acıl sıfalar versın cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…