Aslında ben de öyleyim. Tabi daha hafif benimki. Önerimi dikkate alın.
O ne kadar söylerse söylesin siz ÇOK inandırıcı bir ifade ile ayy anneciim saçmalıyorsun olur mu hiç öyle şey tabi ki de sana bir şey olmayacak. Aaa. falan deyin. Ara sıra onların size de olduğunu, mesela bir keresinde sinek kaçtığını zaman burnunuzu çalkaladığınızı söyleyin, o bunu yapınca da oo bak bitti gitti işte diyin ve gülümseyin. Camları açın, bol bol hava girsin içeri. Mümkünse evinizi rengarenk ve gerçek olan çiçeklerle süsleyin, bir de akvaryum yapın. Annenizi ilgilenebileceği bir hobi kursuna gönderin, bir hobi daha edinsin. Ve unutmadan, günde yarım saat açık havada yürüyüşün bütün hastalıklara iyi geldiği teorisinin %100 onaylandığını söyleyin. Böylelikle yürüyüş yapacaktır. Yürüyüş mutluluk hormonu salgılar. Şimdi bu öneriler ne işe yarıyacak?
Telkin etmek ( Ama inandırıcı bir şekilde ve gülümseyerek ) = Asıl olaydır. Ben pskiyatrist değilim ama kendimden tecrübe ettiğim kadarıyla annenizde bir Obsesif-Kompulsif hastalığı var. Bunun için yaşadığınız şehirde bir psikoloji polikliniği bulmaya çalışın. Telkin etmek Okb hastalarında işe yarayabilir.
Camları açmak, evin havadar olmasını sağlamak= Eh malum, bahar geldi. Bırakın baharın kendine özel o kokusu annenizin burnuna da ulaşsın.
Evi çiçeklerle döşeyin ve bir balık akvaryumu yapın= Evinizin görünüşünü güzelleştirir, tabiri caizse gözünüzü gönlünüzü açar. Mis gibi kokar. Annenize bakması gereken başka bir şeyler olduğunu da hatırlatır.
Hobi kursu = Yeni arkadaşlar edinir, krizi tutarsa onunla uğraşıp kafasını dağıtır. Belli günlerde belli saatlerde belli bir yerde ve toplum içinde olacağı için, bunlar kafasını hastalıklara takmasını engeller ve başka şeylerle doldurur.
Açık havada yürüyüş = Gerçekten bir çok hastalığın engelidir ve mutluluk hormonu salgılar.
Psikoloji Polikliniği = Sadece psikoloji, psikiyatri ve nöroloji üzerine yoğunlaşmış yerler daha iyi tedavi sağlıyor bence. En azından yüzünüze bile bakmadan bir ilaç karalayıp sizi uyuşturarak tedavi etmiyorlar.
AMA! Bunlar BENİM üzerimde işe yarayanlar! Doktor tavsiyesi değil tabi ki, sadece elinizden geldiğince neler yapabileceğinize dair yardımcı olmaya çalıştım. Alternatif tedavilerle beraber bir doktora görünmesi şart, bizim halk arasında Hastalık Hastası adıyla bilinen anksiyete ve okb'nin başlangıcı olabilir. Sonuçların manik depresife dek yolu var, öyle olursa evden bile çıkamaz anneniz. Belli ki bir şeyler yaşamış ve sizin ya da kendisinin başına bir şey gelmesinden korkuyor, bence kesinlikle doktor tedavisi şart.