üzülüyorum :((

cook uzun oldu biliyorum ama iyice anlamanizi istedim fikirlerinize cok ihtiyacim var yigenim elden gidiyor gibi hissediyorm (

abin de yengen de pek bi vurdumduymazmış. birilerinin uyarması lazım ama annen uyarmasın o zaman kaynana olur. sen ya da ablan yapacaksınız eğer başka bir uyaracak kişi yoksa.

Anladığım kadarı ile gelininiz biraz sorumsuz ama şuna emin ol annesi kadar kimse sevemez o cocuğu o yüzden bu kadar üzülme bence.
Eminim yavrusunu düsünüyordur.
Benim okurken içim en cok burkan şey babanızla ilgili anlattıklarınız..Belliki iyi biriymiş zaten hassas olmasa ince bir hastalığa yakalanmazdı.
Allah rahmet eylesin.

Okudum hepsini.

Yapacak bişi yok.

Bazı anne-babalar çocukla ilgilenmez.Agresif olur.İçine kapanık olur vs.

Benim etrafımda da vardı.

yemek yedirmez, derslerle ilgilenmez.

Sorumluluk sahibi değiller.

Kaç yaşındalar?

sana hiç bişi yapmak veya söylemek düşmez bu durumda.

Anlattığın gibiyse gelin pek bir anormal. Herşeyi geçtim ne demek çocuğun aç kalması okula gitmemesi ya öyle şeymi olur. Bencede hemen abinle konuşmalısınız yalnız" yemeği burdan alın evinizde yiyin" kısmına alınabilir bizi istemiyormusun diye. Anneniz o kadar dikkatliyse yanlış anlamaması için, seçtiği kelimelerede dikkat etsin yanlış anlaşılmasın. Valla ne anneye ne babaya çocuğa üzüldüm böyle vurdumduymazlık olmaz yaa. Biraz silkelemeniz lazım bunları yoksa çocuk perişan olur. Bu arada babanız için, başınız sağolsun.

Bas sagligi dilekleri icin tesekkür ederim simdiye kadar birsey denmedi ama yigenime cok üzülüyorum kayiyor ellerinden ve farkinda degiller yani uyarildilarda ama anlamiyorlarlar

Bana bisey düsmedigini düsünenlerde olucakdir elbet ama asla böyle düsünmüyorum komsum bile olsa konu cocuksa üzülürüm uyaririm kaldiki bu yigenim

Abim 33 gelinimiz 29 yasinda

Biraz uzun ve karısık olmus ama okudum..
Öncelikle yegeninize siz baktıgınız icin ve yemegi' de sizde yedikleri icin ben size düsmez veya karısamazsınız diyemeyecegim..
Onlar bu sekilde sorumsuz davranarak size karısma hakkı doguruyor zaten.
Ayrıca yegeninize üzülmeniz kadar dogal birsey olamaz durum anlattıgınız gibiyse..
Aynı sey benim basıma gelse senin hissettiklerini hissederdim.
Hatta üzülmeniz cok sevip deger verdiginizin bir göstergesidir.
Babanız icinde cok üzüldüm Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

anlattıklarınızdan anladığım, yengeniz ve abiniz aldatmanın ardından aile kalamamışlar mecburen bir ilişkiyi yürütmüşler, eş dost arkadaş vs.. de yok diyorsunuz.
yengeniz evden işe işden eve gidip gelen ve sürekli temizlik yapıp çocuğu açmı tokmu farketmeyen(bilerek yaptığına inanamam hiç bir annenin) muhtemelen depresyonda bir kadın. vazgeçmiş kendinden öylesine yaşıyor gibi geldi.
biraz dikatlerini çocuğa çekip çocuk üzerinden psikolojik destek almalarını sağlamak olabilir belki, zaten çocuk için görüşen pedagog ailenin diğer fertlerini de tanımaya çalışıp gereken yönlendirmeyi yapacaktır, hatta kendi evinizde yemek yiyin, ortak faailiyet saatleriniz olsun, aile toplantıları vs.. yapın şöyle örnek olun vs.. diyecektir.
al götür demek yerine biraz motive edip belki birlikte gidelim demek olabilir..

Birbirlerini cok severek evlendiler aslinda ama cokda cabuk tükettiler sevgilerini .

Abim onu aldatmadan öncede durum farkli degildi. Ilgisizdi bunu söylemek bile üzüyor beni ama aslinda abimi itende o oldu .Zoraki birlesme olmadi aslinda o da kocasini seviyo abimde onu ama cook ilgisiz ya Abimde ondan beter onada kiziyorum ..
Bakin hepiniz inanmiyorsunuz annesinin cocukla ilgilenmedigine bisey söylicem ama bilmem inanirmisiniz annesinin onda oldugunu söylemistim ablam diyoki hemen hemen 2 ay cocuk yikanmamis ((

Cocuga ben bakmadim annem bakdi ben yurtdisinda yasiyorum.Ama kuzum konustum bugün hala sesi kulaklarimda nasilda masum (

sana hiç bişi yapmak veya söylemek düşmez bu durumda.

Neden düsmesin?

Gelin' in yemegini sürekli kayınvalidesinde ya da görümcesinde yemesi, cocuguna onların bakması düsüyor da görümce' nin cözüm araması, yegeni icin üzülmesi neden ona düsmüyor?

Bunlar cok normalde, konu sahibi' nin abisi ve yengesi' nin cocuklarıyla ilgilenmesini istemesi, yegeni icin üzülüp, endiselenmesi, sıcak bir aile ortamlarının olmasını istemesi midir tuhaf olan? :44:

Son düzenleme:
Herkes ana baba olamıyor işte sırf üreme yeteneği var diye böyle doğurup çocuklarını sefil eden insanları Allah bildiği gibi yapsın inşallah. Herkes doğurmak anne ya da baba olmak zorunda değil ki anneliğe babalığa uygun bir tip değilsen getirme dünyaya çok mu zor önlemini almak.

Gelininiz ilgisizse abiniz bunu karısına dile getirecekti belki bir sorunu vardı?
Cözüm aldatmak mıdır yani?
İlgi görmeyen kadın hic mi yok? Kalksın o' da kocasını aldatsın, onu aldatmaya iten, tesvik eden gerekce' de, '' kocası' nın kendisine olan ilgisizligi '' olsun.
Aldatmayı hic bir sebep masumlastıramaz malesef..

Söz konusu sadece abinizle gelin hanım olsa "size karışmak düşmez" derdim ama yeğeninizle ilgili endişelerinizi anlıyorum ve haklı buluyorum.Gelininizi suçlamadan abinizle konuşup abinizi eleştirseniz yalnızca?Tabi bunu siz değil anneniz yapmalı ama dediğim gibi gelininizi hiç meseleye bulaştırmasın"Sen nasıl babasın, bu çocuğun hali ne" vari bir konuşma yaparsa laf yerine yani geline gider.Anneniz de kötü olmamış olur.

Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim affınıza sığınrak, ne abinizde ne gelininizde iş yok aile olmak adına.Ne analık ne babalık, biri eşiyle ilgilenmemiş,öbürü madem ilgi yok ben aldatırım gibi saçma bir mantıkla bişiler yaşamış anladığım kadarıyla. O çocuğa yine sizden fayda var gibi

Son düzenleme:
kimseye değil tabiki çocuğa üzüldüm..
bir annenin bu kadar geniş olma lüksü olmamalı..
çocuk aç bilaç,yıkanmamış..
ilgisizlik diz boyu, bakamıycaklarsa sosyal hizmetler alır ,bakar..allah allah..

büyükler pedagoga götürmek için anne babayı karşılarına alıp konuşsunlar,
artık anane mi? refakat eder babanne mi? bilmem ama ,
anne babaya da göz kulak olacak birileri lazım..çocuk heder oluyor çünkü..
çocuk 6-7 yaşlarında olmalı..canım yaaa...

Çocuğa sahip çıkma imkanınız var anladığım kadarı ile aynı apartmanda oturuyorsunuz, elinizden geldiğince çocuğa sahip çıkmaya çalışın. Ama karı-koca arasındaki duruma veya evlerinin içine karışmayın elbette, iyi olur Allah'tan, kötü olur sizden bilirler çünkü. Gelininizin evde yemek yapmasını istiyorsanız, anneniz işten geldiği zaman birkaç kez o gün yemek pişirmediğini kahvaltılık falan yediğinizi söylesin. E aç kalacak hali yok ya, eninde sonunda yemek yapmak zorunda kalacaktır.

abin de yengen de pek bi vurdumduymazmış. birilerinin uyarması lazım ama annen uyarmasın o zaman kaynana olur. sen ya da ablan yapacaksınız eğer başka bir uyaracak kişi yoksa.

o zamanda cadı görümce olur bence kendi ailesinden birileri anlatsın önce aileler konuşsun sonrada gelin ve abinle konuşulsun allah akıl fikir versin

tarafsızlık bu kadar mı zor?

empati kurmak bir kadınla bu kadar mı zor?

"haklı kılmaz ama galiba haklı..."

ben karı koca,
gelin kayınvalide
yada damat kayınvalide meselelerinde,

görümceymiş kayınmış bunların hepsini dış kapının mandalı olarak görüyorum...

onlar mikser olmasalar, araya kıskançlık fesatlık girmese su akıp yolunu bulacak

bu nasıl sağlıksız bir düşüncedir.

evet ben inanmıyorum...

siz ne düşünürseniz düşünün.

o minicik yavrunun gözünde dünyanın en kötü annesi bile dünyanın en iyi babannesinden, yada halasından daha iyidir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…