• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uzun bir nişanlılık sonrası evlilik:(

bu uzun seneler zarfında,yaşanılan sorunların da (aldatılmak gibi) neticesinde saygı ve sevgi düzeyi sanırım daha da aşağı indiği için; ilgi ,alaka,ve iletişimde pek çok eksik oluyor..5 yıl içinde o şekilde kabul etmişsin zaten,adım atan hep ben oldum demişsin...şimdi aynı adımları atmak için çaba sarfediyorsun..arada ki tek fark ilişkiniz nişanlılık evresinden evliliğe geçti...ben hiç görmedim,öncesinde ilgisiz olup sonrasında kadını ilgiye boğan...heleki kadın geçmişte pek çok şeyi kabullenip ,her türlü davranışı sineye çekmişse...:26:

bu uzun seneler zarfında,yaşanılan sorunların da (aldatılmak gibi) neticesinde saygı ve sevgi düzeyi sanırım daha da aşağı indiği için; ilgi ,alaka,ve iletişimde pek çok eksik oluyor..5 yıl içinde o şekilde kabul etmişsin zaten,adım atan hep ben oldum demişsin...şimdi aynı adımları atmak için çaba sarfediyorsun..arada ki tek fark ilişkiniz nişanlılık evresinden evliliğe geçti...ben hiç görmedim,öncesinde ilgisiz olup sonrasında kadını ilgiye boğan...heleki kadın geçmişte pek çok şeyi kabullenip ,her türlü davranışı sineye çekmişse...:26:

bizler hala küçük kız çocukları gibi beyaz atlı prenslere, mucizelere inanan bayanlarız galiba...

dedikleriniz dogru ama aileden zaten mutsuz gelen bi bireyseniz mutlu bı evlılık hayalı kuruyorsunuz yada onun için tutup bırakmıyorsunuz. aldatılma olayını gectım o ozamanlarda kaldı yenı bı sayfayla basladık hayata bosanmak kolay ben bosanmdan ne yapabılırımın derdindeyim.

Canım benden sana bir kaç maddelik tavsiye olacak ama uygulayıp uygulamamak sana kalmış.
Öncelikle kendine çeki düzen ver. Hiç mızmızlanma. Sorunumuz var vs de deme.
Kendi sosyal ortamını yarat. Onsuz bir hayat olduğunu gör ve bunu ona da göster. Kuaföre git.
Eve geldiğinde merhaba de yemeğinizi yiyin. Ve o konuşmadan asla konuşma. Mutluluk oyunları oyna. Ama onunla olduğun için değil hayatında başka güzel gelişmeler varmış ve ondan dolayı mutlu oluyormuşsun gibi davran (Bu mutluluk nedenleri yaptırdığın saçın,aldığın kıyafet ya da arkadaşlarınla geçirdiğin bir gün olabilir)
Eşine ona ihtiyacın olmadığını gösterdiğinde ve mutlu olduğunu gördüğünde o zaten içten içe üstüne düşmeye başlayacaktır.
Hiç üsteleme. Kaçan kovalanır bunu da asla unutma.

dedikleriniz dogru ama aileden zaten mutsuz gelen bi bireyseniz mutlu bı evlılık hayalı kuruyorsunuz yada onun için tutup bırakmıyorsunuz. aldatılma olayını gectım o ozamanlarda kaldı yenı bı sayfayla basladık hayata bosanmak kolay ben bosanmdan ne yapabılırımın derdindeyim.

en iyi sen tanırsın eşini ne yaparak ilgisini çekebilirsin

evli bayanlara yazarken sorunlarına dair,ayrıca bir özen göstermeye çalışıyorum...hani bekara karı (afedersiniz teşbih gereği) karı boşamak kolaydır derler de kazın ayağı öyle değildir,en azından naçizene,yorumlarımda "boşan,ayrıl" gibi en son yapılacak çözümleri belki de, sunmam...

mutsuz bir evden çıkıp,mutlu bir yuva kurmak tabiki sana dair çok daha farklı anlamlar içerebilir...ama ne için? hani o nişanlılık evresinde sana karşı adımlar atmış olsa, çaba sarfetse...kendin demişsin "hep ben" diye...üfleyerek gemi yürütülmüyor okyanus gibi sularda...evlilik karışıklı emek işidir..bazen gözü kara olmak gerekiyor evlenmeden önce ki ilişkide...aşkı, meşki kenara koyup mantıkla yoğurmak gerekiyor o ilişkiyi....

yclozl; "en iyisi sen tanırsın." demiş...doğru demiş ...insan ancak kendi düşünceleriyle örtüşen yorumları daha sıcak buluyor..(genel kanım) inşallah istediğin o huzur ve mutluluğu bulursun...

5 senelik bi beraberliğimiz sonunda evlendik. bu seneler sırasında bıkaç kez aldatıldım ayrıldık falan gene dayanamadım afettim. bi kere nişan attık ve aylarca görüsmedık sonra dayanamadık barıştık. ama malesef şimdi evlilik (6 ay olmasına rağmen) hiçte güzel gitmiyor. İlgi alaka sıfır. Senelerce o kadar çabaladım ve hep ben adım attım, ince düşüncelerle bişeyler yaptım ama rtık tükendim . anne baba geçimsiz bi ailenin cocuguyum zaten o da tam tersi. ben sorunumuz var diyorum o ben sorun göremiyorum diyor. ve ne yapacağımı bilmiyorum. akıl verın bana:(

uzun nişanlılık beni de çok düşündürüyo...bende uzun süredir nişanlıyım toplamda bes yıllık ilişkimiz var halada nişanlıyız düğün tarihi belli degil
hergün iki üç posta kıyamet kopar sonra barısırız
yanyana iken hiç tartışmayız ben de ewliligimi çok merak ediyorum vede endişeleniyorum:50::50::50::50::50::50::30::30::30::30:

uzun nişanlılık beni de çok düşündürüyo...bende uzun süredir nişanlıyım toplamda bes yıllık ilişkimiz var halada nişanlıyız düğün tarihi belli degil
hergün iki üç posta kıyamet kopar sonra barısırız
yanyana iken hiç tartışmayız ben de ewliligimi çok merak ediyorum vede endişeleniyorum:50::50::50::50::50::50::30::30::30::30:

yaşanmış örneklerden ders almalısınız..

nişanlılık dönemi kötü geçen insanların, evlilikleri kesinlikle kötü olur..
nişanlılık dönemi güllük gülistanlıksa, evlilikleri iyi de olabilir, kötü de..

yaşanmış örneklerden ders almalısınız..

nişanlılık dönemi kötü geçen insanların, evlilikleri kesinlikle kötü olur..
nişanlılık dönemi güllük gülistanlıksa, evlilikleri iyi de olabilir, kötü de..

çok haklısın....
yukarı tükürsen bıyık asagı tükürsen sakal modundayz malesef

Sevdicek dediklerini deniycem:) behamer malesef nisanlilik nasilsa ole gidio bastan bazi konularda ipleri eline alman ve gidebilcegini gostermen lazim yoksa evlendikten sonra kurdugun hayal bulutlari tek tek patlio .bosanmak en basiti hele maddi ozgurlugun varsa ama hayatindan gidenler kolay olmuyor

böyle biriyle keşke evlenmeseydin keşke bu adama bu kadar taviz vermeseydin canım.şimdi sadece şunu yapabilirsin gidebileceğini vezgeçilmez olmadığını ona göstermelisin başka yolu yok ciddi şekilde onu uyar ve bunu çocuk olmadan yap yoksa çocuk olunca hiç bırakamazsın.şimdi ipleri eline almazsan ilerde çok pişman olursun

Valla herkesin dediğini bende baştan söylemek istiyorum.Bu adamın yaptıklarını sineye çekerek kendinizi güçsüz düşürmüşsünüz ve onda olan beni terkedemez nasılsa özgüveninide tavan yaptırmışsınız..

Ben her tür ilişkide saygıya inananlardanım ve bu bir kez yok oldumu bişilerin büyüsünün kaçtığına inanıyorum...

Size boşan diyemem çünkü bir ilişkiyi bitirmek bile bu kadar zorken evliliği sonlandırmak çok daha ağırdır eminim buna..

Bence biraz kaçan kovalanır taktiğini uygulayın ona göre sorun yoksa size görede olmasın.En azından öyle gözükün.Kafanızı oyalayacak bişiler bulunki bütün gün sorunlarınızı düşünmeyin.O sizdeki bu farklılığı görünce ister istemez meraklanmaya başlayıp ilgisini size yöneltecektir..

genel türk erkeği profili böyle zaten canım ya
sen mi çok kafana takıyosun acaba?

ayyy yok canm ya daha evleneli 6ay olan biride bukadar ilgisiz davranamaz diye dşünüyorum bencede bak bi arkadşımız çok doğru söylemiş kesinlikle dikkate al herzaman kendinii önemliymişsin gibi davran bellikii zaman sizin heyecanınızı azaltmış birz bukonuda düşün farklı şeylerle renklendirin hayatınızı...

dünyaya bir kez geliyoruz.madem mutsuzsun, aradığını bulamadın, adamı sicili kirli zaten, çoluk çocuk da yok, kocan da halinden memnun yani sorunu çözmek için emek sarf etmiyor,etmeyecek, yol ver gitsin. karşına daha iyisi çıkar onunla evlenirsin. 6 ayda yürümeyen evlilik 30-40 yıl nasıl yürüsün? yok ki öyle bir sihirli değnek.

Bence biraz zaman ver ikinizede. kolay değil onca zaman bekarlıktan sonra aynı evde yaşamak. nişanlılıkta ki gibi sanıyorsunuz başta herseyi sorun oluyor sorun cıkartıyorsunuz cunku alısamıyorsunuz. dah akısa bir süre olmus benımde ılk basta sorunlarım vardı daha sonra duzeldı. boşanmak kolay onca yıl cabalamıssın nıe evlendın o zaman? evlendin biraz çabala bence:):39:

bende diger arkadaşalra katılıyorum ksr bakam sen evlenmekle hata yapmışsın zaten herşeyi görmüşsün zamanında neden bırakıpta yoluna devam etmedinki bu acıyı şimdi yaşıyosun ne diyim sabır et artık çek yada çaresini ara allah yardımcın olsun

tamam büyük hata etmişsin ama sana da kızamıyorum tam olarak.
belli deli gibi sevmişsin görmez ki insanın gözü ne dediğini ne de
yaptığını...ne büyük hayaller kurdun eşin üzerine kim bilir:15:
üzüldüm gerçekten çok yazık olmuş sadece sana ve hayallerine
boşanmak en kolayı demişsin bir yorumda ama şuan başka bir çıkar
yolun yok ki zararın neresinden dönersen senin için kar
ne kadar çok bu adamla evli kalırsan o kadar çok yara açacaksın
yüreğinde..
ayrıl gerçekten ayrıl 1,2,3 aldatmaları peki 4,5 ... olmayacağı garantisi
var mı elinde tamam hiçbirimiziz elinde yok ama
kocanın seni aldatırken düşüneceği tek şey bunu da affeder
belki bunu bile geçirmeye bilir içinden zaten seni kaybetme duygusu
yok kiiii

Biraz yipratici bir iliskiniz olmus. Bazi duygular yer degistirmis olmali.

Toparlamak istiyorsaniz, esinizden beklediklerinizi siz ona sunun.

İlk adimlar ve cabalar hep sizden gelmis.

sizin icin iliskinizi monotonluktan kurtarmak cok zor olmamali.

mutsuzsan uzatmaya gerek yok. sonra çocuk olunca geri dönüşün çok zor olur.

şimdi ayrılırsan, bir daha evlenebilirsin. önünde arkanda bir engelin olmaz. ama çocuk olunca işin çok zor. o zaman ayrılmak istesen de ve ayrılsan da evlenmek, yeniden bir hayat kurmaya çalışmak çok daha zor olabilir.

Back
X