çevremde çok uzun süre çıkan arkadaşlarımdan örnek vereyim sadece ,
genelleme yapmıyorum , birisi 7 yıl çıktı , nişanlandıktan sonra çocuğun ailesinden dolayı çok sorun yaşadılar , çünki o kadar zamandır beraberler oğlumdan vazgeçemez nasılsa diye çok yüklendiler, üstlerine düşen hiç birşeyi yapmadılar, her işi yokuşa sürdüler,
birisi 10 yıl çıktı , yeni evlendiler ama 2 . aydan başladı sorunları aileden değil kendilerinden , 10 yılın hepsinde ailelerden uzak birbirlerine çok yakın yaşadılar, herşeye doyup , paylaşacak anıları azalınca diye tahmin ediyorum , kız çok sıkılmış durumda şimdiden, sürekli tartışıyorlar,
biriside 6 yıl çıktı onun da sorunu çocuktandı , umursamaz davranıyordu , kızda çok üstüme düşsün diye bekliyordu kavgaları bu yüzden di, ayrıca sürekli küsüp küsüp barışıyorlardı diğerleri gibi, önce saygılarını yitirdiler, sonra kız okadar uzun çıktığı için yabancıyla yapamazmıyım mutlu olamazmıyım korkusuyla nişanlandı aynı çocukla, defalarca konuşmamıza rağmen her seferinde asla evlenmek için ideal birisi değil biliyorum ama sırf emeklerim boşa çıkmasın diye evleniyorum zamanım boşa gitmesin diyordu , mantık sıfır diyordu , nişanlandılar hala içine sinmiyor ama evlencek :44: tahminime göre oda diğerleri gibi baya bi sorun yaşayacak , ( çünki kız evini arabasını aldı , çocuk hala ben 2.yi okucam dedi okuyor , askerlik yapmadı, okl bitince de bakarız diyor , bi kaç kerede aldatmış , kıza çevresi ve ailesi dengi olmadığını sorumsuz olduğunu söylüyor ama kız kabullenmek istemiyor hayırlısı :44::44:
daha çok fazla örn var böyle ama 1 tane de iyi örn var oda 10 yıldır çıkıyordu evlendi çocukları var şimdi mutlular, hatta şaka yapardık kıza evlenseniz 10 yaşında çocuğunuz olcaktı diye, onlar ailelerden uzakta , çocuk kadrolu memur ve mülayim bişy o yüzden sorun yaşamadılar henüz ,

kızda dominat maşallah hallolldu herşey.
tamamen kısmet işi evlilik piyango gibi iyi dersin kötü çıkar kötü dersin iyi çıkar, ama benim düşüncem çoğu şeyi evlilikten önce tüketmemek lazım, örn saygıyı , saygı bitince amaaan nasılsa daha önce çok şey yaşadık bişy olmadı şimdi evliyiz hiç bişy olmaz diyip kimse frenlemiyor kendini, birde vazgeçemez nasılsa benden fikri çok yıpratır evliliği , seviyorsanda az da olsa kaybetme korkusu olcakki saygıyı yitirmesin çiftler