uzun süre evli kalanlar mutluluk sırlarınızı öğrenebilir miyiz?

em4561

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
2.990
6
116
Trabzon
sevgili bayanlar birbirinizi kırmadan nasıl bir arada yaşıyorsunuz? bazen kavga ederken fazlasıyla sinirlenip belden aşağı vuruyoruz. her şeye karşılık veriyoruz. bu da bir süre sonra evliliğimizi yıpratacak. saygı azalacak. ben 1buçuk seneye yakın evliyim. ama bir kavgada haddindem fazla sinirlenip eşimle çok fazla kırıyoruz birbirimizi. hem de arada büyük sorun yokken.
şimdi hepinizden mutlu evliliğin sırlarını bekliyorum. hem bu topikte problemi olan kişilerede yol olur.

karşılıklı saygı ve sevgi...iletişimin çok olması...birbiriniin hoşlanmadığı noktaları bilip onları yapmamaya çalışmak...özllikle kavga anında sesler yükselmeye başlıyorsa bir tarafın olayı farkedip oradan uzaklaşması sakinlelince sakin sakin konuşulması....ne olursa olsun eşiniz eve geldiğinde sevgiyle güler yüzle karşılayın eşinizi sarılın... herşeyi karşı taraftan beklemeyin bazen beklediğiniz incelikleri siz karşı tarafa yapın...buna benzer bir sürü şey birbirinizi anlayın tanıyın sevin sayın...

güler yüzlüyümdür eşime karşı her zaman. ama kavga anında sesler yükseliyor ve dediğin gibi hoşlanmadığını bildiğimiz şeyleri sanki inadına yapıyoruz

Ya tavsiye bence eşler ve aileleri konusunda alınabilir tabii de .
Aşk varsa eğer bitmez zaten her zaman bir yerde durur .. En azından ben aşkın gerçek aşkın öyle bir şey olmasını umuyorum .

Her durumda nabza göre şerbet vermek gerek sanırım.

Son düzenleme:
Valla kavga gurultu ben babamla annemdede gordum ama babam cok nadir sinirlenir. Sinirlendimide annem hic ama hic bir gun karsilik vermedi. Sustu ve hic bir gun kusluk yapmadi uzunca cunku babam gonlunu alirdi ve annemde gonlu alindimi kuslugunu inada bindirmezdi. Boylece uzun sure evli kaldilar. Bende 7 senedir evliyim ve cok tartismalarimiz oldu, ben esimi cok kirdigim zamanlar ve esiminde ayni sekilde oldugu zamanlar oldu. Insaallah bir omur boyu evli kaliriz. Yavas yavas duzeliyoruz ama bazende korkmuyorum degil. Her evde sorun olur ama bence buyutmemek onemli olan. Bilmiyorumki. Anneannem kayinvalidem hepsi cok badireler yasamis evliliginde ama saygiyi yitirmemisler. Erkekler biraz sinirli olur kadin altdan alip sonra isi oluruna birakirsa daha iyi olur kanaatindelere. Ben cevap vermeden duramam. Hemen karsilik veririrm. Bu huyumu birazda olsa degistirmek isterdim.

Kesinlikle karsilikli,saygi,sevgi ve sabir. seviyorsan sabirli olmayi bileceksin insan sevdigini incitit,kirarmi kirmaz tabiki bunlari dusunuceksin o anda...

Tabiki ufak tefek tartismalar,kirginliklar her ailede olur, onemli olan buyuklerinin yasanmamasi,tekrar,tekrar tekrarlamamasi...

canım en önemlisi saygı,sevgi.birbirinizin damarına basmayın kavga anında bir tarafın kendine hakim olması gerekli yoksa sen bağır o bağırsın herhalde sonu mahkemede biter.rabbim herkese mutlu huzurlu bir yuva nasip etsin inşallah

sinir anında birinin alttan alması gerekiyor.bunun başka çıkarı yok.demişsiniz ya sesler yükseliyor kırıyoruz birbirimizi diye işte bunu yapmayacaksınız
ben10 yıldır evliyim zor bir eşim var çabuk parlar ağzından kötü söz çabuk çıkar.ben yinede ona karşılık vermem siniri geçtiğinde onunla konuşurum.eğer bende ona uysaydım biz çoktan boşanmıştık.
kısacası çiftler aradaki saygıyı ellerinden geldiğince korumaya çalışmalılar.bu şekilde evlilik uzun ömürlü olur ancak
bir diğer tavsiyemde şu ne olursa olsun evliliğe kimseyi karıştırmamak gerek.eşle olan sorunlar evde kalmalı evde çözümlenmeli.3. şahıslar dışarıda bırakılabilmeli

evet ya bende merak ediyorum uzun yıllar nasıl birbirinize sabrettiniz ,nasıl mutlu yaşadınız: yaşıyorsunuz mutlaka yazmalısınız özellikle 10 yıl ve üzeri evli bayanların yazmasını rica ediyorum
7 senelik evliyim evliliğimiz sürünerek gidiyor birbirimize saygımız olmasa (2 çocuğumuz var allah korusun) çoktan biterdi belkide

canım ben 10 yıllık evliyim hatta bugün evlilik yıldönümmüz çok şükür rabbime ufak tefek kavgalarımız dışında bir sorunumuz olmadı.kaynanamdan görümcelerimden çok çektim ama eşim hep arkamda oldu
bizim mutluluğumuzda tek eksiğimiz bebek(

7. seneme giricem masallah dıyım cok mutluyuz. saygılıyızdır bırbırımıze karsı,
ve bı sorun oldugunda eşim, bak sakınleşelim oyle konusalım kırmayalım bırbrımızı der, susar kendımı işe veririm
sonra bı kahve yapta içelim der
kahveyı içerken konusur hallederiz,

biz de 7 yıllık evliyiz.artık pek tartışmıyoruzilk yıllar biraz sancılı geçiyor.o zaman ki tartışmaları düşününce gülüyorum halimize.biraz zaman lazım evliliğin oturması için. ve eşim daha çok yanımda artık. ailesine karşı çok savundu benim yanımda olduğunu iyice gösterdi artık onlara.onlara da susmak düştü sonunda.
ama bu aralar 4,5 yaşında oğlum var.evde o sinirlerimi bozuyor bazen.allah sağlık versin de onunla uğraşıyorum bu aralar.mesela bugün kuşun kafesini şagi halıya devirdi.olan pislik halının içine girdi.böyle günlerde sinirlerim geriliyor...

benim eşimde kavga anında kadının susup alttan alması düşüncesinde. ben de inadına damarına basar her şeye karşılık veririm. benim de huyum böle. pat diye değişemez ki insanlar

ooo bu iyi yöntemmiş bravo size mutluluğunuz daim olsun
ama ben hiç sakin duramam kızdığım bişi varsa mesela gerçi evli değilimde sinirlenirsem onu halletmeden sakinleşemem illa ki karşımda ki sakin olucak ki beni sakinleştiricek yoksa o da sinirlenirse ne olur sonu bilemiyorum

7 yıllık beraberlik, 1.5 yıllık evlilik... Çok asabiydim. Çok çabuk parlardım. Triplerim günlerce sürerdi...

Yeni yeni öğrendik kalplerimizi kırmadan tartışabilmeyi. Kızdığım zaman gözlerimi kapatıyorum ve "bu tartışma huzurumu bozmaya değer mi" diyorum. Değmeyeceğini düşündüğüm anda sakinleşene kadar sessiz kalıyorum. Kırgınlığımı, bozulduğum şeyleri tane tane onun anladığı dilden anlatıyorum. Günlerce onun anlamasını bekleyerek trip atmıyorum.

bende on senelik evliyim.ilk zamanlar gerçekten çocuk gibi davranıyor taraflar.başka bir insanla aynı evi payşlaşmak onun huylarına alışmak zaman alıyor.hani cicim ayları gibi kavgalarda eksik olmuyor.ilk yıllar küser bir hafta konuşmazdım.zamanla bu küslükler gereksiz gelmeye başladı.evlilik bir süre sonra yerine oturuyor.sabretmek lazım.iletişim kurmak çok önemli.taraflar birbirini dinliyorsa bağıra çağırada olsa problem illaki çözülür.

"Ben", "sen","biz" alanlarına saygı göstermek ve korumaya çalışmak anlaşmazlıkları nispeten azaltıyor.
Eşim sağ olsun sinirli asabi bir erkek değildir.
Ben öfkeliysem, sakinleşmemi bekler.
Bu hareketi gergin anlarımızı yapıcı konuşmalarla sonlandırmamızı sağlamıştır.
Tabi aynı şeye ben de dikkat ediyorum.

Son düzenleme:

Ben evli değilim ama ciddi bir ilişkim var 3,5 yıldır ben de acayip trip atıyorum çok çabuk sinirleniyorum evlenince nolcak çok merak ediyorum sakinleşmem lazım biraz.:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…