uzun süre evli kalanlar mutluluk sırlarınızı öğrenebilir miyiz?

Bende 10 yıllık evliyim hatta kısmetse 4 kasımda evlilik yıl dönümümüz...

3. üncüye hamileyim kısmetse 2 oğluşumuzdan sonra birde kızımız olacak

Eşimle aramda 7 yaş var, hep alttan alan idare eden o oldu şimdiye kadar ben aslında yeni yeni olgunlaştım, ilk

seneler diğer arkadaşların da dediği gibi sıkıntılı geçiyor.Sabretmek lazım, zamanla herşey yerli yerine oturuyor.

Sonrada tadından yenmiyor

Bizde normalde çok güzel geçiniriz tartışmamız olmaz ama arada bir aileler yüzünden tartışıyoruz genelde onun

ailesi yüzünden tabi

Son düzenleme:
10 yıl bitti evliliğimde 3 te oğlum var görücü usulüyle evlendim iyikide evlenmişim dünyaya 10 kere gelsem yine eşimle evlenirdim her akşam işten geldiğinde arabasının sesini duyunca kalbim ilk günkü gibi küt küt atıyo heyecanlanıyorum abartısız

eşim çok asabidir o sinirliyken kesinlikle sesimi çıkarmam siniri geçince söyliyceğimi söylerim

evde alttan alan kişi benim tartışma sonrası mutlaka o yada ben gönlümüzü alırız

asla yatak ayırmayız

mümkün olduğunca bakımlı olurum çok nadirdir makyajsız karşıladığım eşimi kıyafetlerimde aynı şekil çok iş falan yapmışsam yorgunsam bile o gelmeden kendime çeki düzen veririm

şimdilik aklıma bunlar geldi

önce saygı, zaten sevgi ve sabır gelir arkasından
karşılıklı tabii

ha bir de merhamet ve vicdan da varsa
güllük gülistanlık her şey

sevgi bitince herşey bitiyor heralde önemli olan sevgiyi ve saygıyı bitirmemek seversen sayarsın zaten

Senin ailen benim ailem demek yerine
iki kişinin yeni bir aile olduğunu kaubl etmesi ve herkese öyle kabul ettirmesi gerekiyor .
Tabiki burda kayınvalideler sorun çıkarıyorlar , oğullarda evlenmeden yüzlerine bakmadıkları analarına kaçıyor nedense .
Bilemedim karışık ...

o zaman allah sana benım eşim gibi sakin bı adam versın ben sinirlenınce bak askım bu kadar kendını uzecek bısey yok sakişleş az hava al, 3 gunluk dunya der, işe yarar dedıklerı
benımde gecen aylarda bilgisayar sorunumuz vardı cok oynuyodu, 1 kesef konustum yok olmadı, 2 kez konustum cok haklısın dıkkat edıcem dedı aştık onuda sonunda, onemlı olan saygı, ne kadar sınır harbı yasarsak yasayalım asla hakaret vs olmaz olmamalı iyi bir evlılıgın sırrı saygı bana göre

Konu içeriği nedeniyle "Aile,evlilik ve çocuklar" başlığına taşındı.

Bence her evlilik kendine özgüdür. Çünkü herkez birbirinden çok farklı, eğitimi, aile yapısı, sosyal hayatı farklı farklı...
Evliliğin belli püf noktaları var belki ama insan bunları gündelik hayatta uygulayamıyor çoğu zaman.
10 yıllık evliyim, hatta 11 diyelim eşimlede 14 yıldır birlikteyiz...bizi mecburen bir arada tutan bir çocuğumuz da yok üstelik.
Evliliğimizde bizde çok badireli zamanlar yaşadık, ama hiçbir kırgınlığımız uzun sürmedi, kavga ederiz bağırır çağırırız ama o sözlerin sinirle söylendiğini biliriz, onları tutmayız aklımızda hiç. Ne eşim bana karışır giydiğime, gittiğime geldiğime ne de ben ona. bu durum herkes ayrı takılıyor anlamında değil hafta sonu veya izin günlerini hep birlikte geçiririz, ama farklı bişeyler yapmak istersede karışmam kısıtlamam. Farklı bir evliliğimiz var bence, burada okuduklarımdan da normalde gördüklerimden de farklı.
Ben kendimce sıralayacak olursam...
İnsanın ilk başladığı günkü gibi olması çok önemli bence, evlenmiş olmak sizi ve eşinizi değiştirmemeli
Olduğu gibi olmalı sahte tavırlar bence ilişkiyi soğutan en büyük neden
Karşınızdakini sadece size ait olarak görmemek, onu ailesiyle arkadaşlarıyla paylaşmaya açık olmak
Onun sosyal alanına, ilgi alanlarına saygı duymak, siz sevmiyorsunuz diye engel olmamak
Ailesinden ayırmaya koparmaya çalışmamak, ailesi olmasaydı oda olmazdı mantığıyla yaklaşmak
Kavga gürültü v.b şeyleri ailelere yansıtmamak onları konuya dahil etmemek, ailelerin bu işlere karışmasına izin vermemek
Küslük yapmamak, trip yapmamak, cinselliği koz haline getirmemek
Kavga anında sessiz kalmak alttan almak tamamen yapı meselesi ben yapamıyorum malesef, diğer önerilerim benim zaten hayata bakış açımla ilgili farklısını düşünemiyorum.
Ha birde hep bişeyler beklememek, beklemediğinizde kendiliğinden oluyor :)
Bişeyler isteyip durmamak, ben aksine ne gerek var şimdi masrafa falan derim aldıracağım yere...ama eşim onu başka bi zaman alır bana...arkadaşlarımda görüyorum şunu al, bunu al diyorlar mesela almıyor eşleri. Erkeklere böyle şeyler basit geliyor galiba. Her zaman ağır olmalı, gözü tok olmalı...bu da çok önemli.
Birde biraz zamana bırakarak yaşamalı bence, fazla aceleci olmaya gerek yok... zamanla oturur birazda evlilik
Kimseninkiyle de kıyaslanmamalı onlar mutlu biz niye değiliz, onun kocası öyle yapıyor benimki niye yapmıyora takılırsak hayat boyu mutsuz oluruz zaten.

sevgi var ama saygı yoksa ne olacak.
seven insan kırar mı sevdiğini.her tartışma bir başkasını ve daha fazlasını doğuruyor.hatalardan ders çıkartan yok.
çok çabuk kızıyordum amaartık sakin davranmaya çalışıyorum bu sefer de eşimüzerime çok geliyor.damarıma damarıma basıyor.ağlatana kadar laflar söylüyor.sonrada özür diliyor.sence bunun sevgi neresinde..yada ben mi bilmiyorum sevginin anlamını..
belden aşağıyı dageçti konu evlenene kadar herşey güzel sonra ailelerden başlıyor istemiyor kabul etmeme.arada kaldımartıkbir türlü sevdiremedim ailemi eşime.
insanın gözü köroluyor başta görmüyorsun,duymuyorsun gerçekleri..yaşanacak çilemiz varmış.çok dua eder misiniz bana..yoruldum artık kaldıramıyorum...:18::18::18:

hani derler ya hiç bir mutluluk tam yaşanmaz diye doğru galiba ,ne deyim allah hayırlı bir evlat da size nasip etsin ,mutluluğunuz tam olsun canım

maşallah ,allah nazarlardan saklasın ,mutluluğunuz ömür boyu daim olsun.

bizim evliliğimiz de görücü usulu oldu,aşk nedir bilmeyiz ama bana çok değer veriyor (sen bir erkeğin evlenebileceği en mükemmel kadınsın) diyor birbirimize olan saygımız ve evlilik bağından gelen sevgimiz hiç azalmadı.her kavgamızda her tartışmamızda alttan alan arayı düzelten hep ben oluyorum,bazen bu durum fena halde canımı sıksada 3 günlük dünya değmez diyorum ve barışan taraf ben oluyorum suçsuz olsam dahi ben alttan alıyorum

19 yıl ve bitti herşey çok yavaş gelişiyor..farkında olmadan.mutlu evlvilik varsa nazar bocuğu takalım hep beraber..) en azıdna ben de olmadı .. ilk zamanlarda gösterri zaten kendini evlilik.. bir kaç senelik evlivlikte kalpler kırlıyrosa bu devam edecek demektir.. dikkatli olun kızlar çok ta gecikmeyin bence.. ben 47 yaşındayım bu saatten sonra koca bulmam oldulkça zor ... siz siz olun erken karar verin yaşnız 35 i bulamdan ...
daah detay gerkiyorsa yazaibliirm ama yeterli olmuştur bence ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…