• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun sureli ilişki, eğitim farkı, anne baskısı

Yaa çok teşekkür ederim ❤ Icimi rahatlattınız. Zaten kendisi çalışıyor gayet efendi biri falan yani issiz gucsuz serseri evi gecindiremeyecek evlilik sorumluluğunu alamayacak falan birisi degil ki. Sadece okul yüzünden bu tarz dusunceler bana da cok yanlış geliyor
Hiç üzülmeyin siz. Geçiçi, asgari ücretle çalışan, çalışmayıda sevmeyen biri olsa amenna. Siz sevgilinizede ilişkinizede sahip çıkın. Allah mutluluğunuzu daim etsin. :)

Merhaba sevgili kk üyeleri

Benim oldukca uzun süreli bir ilişkim var. 24 yaşındayım sevdiğim bey de 28 yaşında. Ben güzel bir üniversitenin güzel bir bölümünden mezun olacağım yakında. Fakat sevdiğim bey lise mezunu, su anda çalışıyor ve türkiye şartları için gayet de iyi bir maaş alıyor merak eden olursa.

Ben bu ilişkiyi geçenlerde anneme söyledim. İlk başta olumsuz hiç bir şey demedi. Ama şimdi emin misin aranızda çok fark var daha sonra pisman olursun gibi konusmalar yapmaya başladı. Evlilik hic kolay değil başkalarını gördükçe pisman olursun sen o kadar ugrastın okudun vs vs. Bu tarz konuşmalar beni rahatsız ediyor haliyle. Biraz cekingen bi yapım da olduğundan susup kalıyorum savunamıyorum kendimi.

Ben ne diyin nasıl bir yol izleyim de annemi ikna edeyim? Ve bu şekilde bir evlilik gerçekten sağlıksız mı olur mutlu olamaz mıyız? Oysa ben o kadar eminim ki ondan ve kendimden mutlu olacagımızdan. Cok seviyorum onu. Ama böyle olumsuz dusuncelerle kafamı karıstırıyorlar.

Üniversite sınavında ilk 250 deydim (vay arkadaş ben bir zamanlar zekiydim galiba :D)
Okul bitince kamuya atandım
Sonra iş değiştirdim şimdi daha iyi bir işim var yine kamudayım, doktora eğitimi alıyorum.
Eşim düz lise mezunu
Evlendikten sonra, iki sene önce ortaöğretim kpss ile memur olarak atandı ondan önce işçi olarak çalışıyordu.
Açıktan üniversite tamamlıyor şu an 4 yıllık.
Maaşlarımız arasıda 2 kattan fazla var
Biz uzun zamandır beraberdik
Eğitim ve işimin destekçisi oldu hep,
Eğer iyi tanıyorsan istediğin gibi biriyse bir sorun yaşamamanız gerekir.

Biz ikimiz de aynı yerde büyüdük küçük bir ilçede. O yüzden aile yapilarimiz geleneklerimiz vs birbirine benziyor tabiki. Ve cok uzun zamandır da birlikte olduğumuz için de düşüncelerimiz hobilerimiz vs birlikte şekillendi diyebilirim. Ha farklı düşündüğümüz seyler yok mu var elbette. Ama bunları cok güzel tolere edebildik simdiye kadar birbirimizi hiç kırmadan uzmeden konuşarak. Aile olarak şöyle bir farklılık var yalnız. Benim ailem daha muhafazakar. Onun babası alkol falan kullanır. Benim babam hic hoslanmaz öyle seylerden. Tabi ki babama ne bundan ama gelin bunu babama anlatın iste..

:D siz biz misiniz acaba
Eşim benden 5 yaş büyük bu arada
Yaş farkının 5-6 ya kadar normal olduğunu düşünüyorum
Benim ailem de muhafazakardır eşimin babası sıklıkla alkol kullanır
Belki babası içiyosa oğlu da içiyodur diye düşünür baban.

Ben üniversitede okudum bıraktım başka bölüm kazandım eşimle tanıştık. Eşim ortaokul mezunu bense lise mezunuyum. Kültür yetişme tarzı farkı da vardı aramızda. Asıl o farklar etkiledi zaten. Yoksa okulla alakası pek yok bu durumun. Annen senden daha yüksek maaş alan bir damat hayal ettiyse bunu söylemesi doğal.

Herkes üniversite okumak zorunda degil.
Önemli olan adamın bunu kendine dert etmeyecek biri olması.
Sizin kariyerinizi kıskanan, baltalamaya çalışan birine dönüşür mü?
Türkiye şartlarında iyi bir maaş alabilir ama her şey para degil. Olduğu yerde mutlu mu? İşini seviyor mu? Neden okumamayı seçmiş? Siz ondan dazla kazansanız bu problem olur mu?
Ve daha bir sürüsü..
anneniz endişelenmekte haklı.
Erkek arkadaşınızı tanımıyor.
Siz eminseniz önce onları tanıştırın. Belki sizin görmediğiniz farklı seyleri anneniz görür.
Ama siz emin misiniz? Çünkü kafam karışıyor yazmışsınız..

Canım eğitim farkı filan yaş sorun değil de hayata bakış açınız nasıl ortak hobileriniz var mı hayat görüşünüz be bence bunları iyi düşün senin beklentin ne evlilikten onun beklentisi ne. Onun aile yapısı nasıl mesela annesi evin içinde nasıl bir konumda senin aile yapın nasıl. Acele etme yaşın küçük

arkadasa katılıyorum

Bana göre egitim farki iliski icinde iki taraftan biri bunu kompleks yaparsa cikar. Veya ikisinden birisi cevrenin konusmasina fazla kulak assa olur. Türkiyese su "okumus olmasi" lazim burdan (Almanyadayim) cok daha fazla. Ama herkesin okuma sansi da olmuyor (mesela bir arkadasimin ailesi cok fakirdi üniversiteye gidemediler,ama yinede cok güzel meslekleri var simdi). Bazi insanlar cok gaddar yorumlar yapiyor böyle konularda,halbuki adamin karakteri saglam ise en iyi profesörden daha üstündür gözümde. Ve inanin tanidigim en kötü insanlar hepsi profesör veya benzer yerlerde olan insanlar. Size tavsiyem okul bittikten sonra ve ise girdikten sonra onun tavirlarini daha yakindan gözlemlemek. O kariyerinizi sorun etmese daha bir emin sekilde annenizi ikna edersiniz.

4 yaş yaş olarak çok fark değil en ideali bence

lise mezunu olması da işi , geliri iyiyse bu farkı kapatabilir

benim erkek kardeşim de üniversiteyi bitiremedi ders çalışmayı sevmediği için lise mezunu kaldı

karısı iki üniversite mezunu ve 3 dili var,aynı yaştalar.

karısı 2 bin tl ye çalışıyor , kardeşimin gelirinden hiç bahsetmeyeceğim çok çok iyi:)

hatta kardesımın kayınpederi benim kızım iki üni mezunu diye evlenmelerine senelerce sıcak bakmadı.

kız istemede bile burnu tavandaydı adamın ama kardeşimin hatırına sustuk hepimiz .

kardeşimi hep küçümsedi ancak evlenip de kızı maddi açıdan çok iyi imkanlara sahip olunca şimdi erkek kardeşime kahve yapıp ikram ediyor, ayağındaki terliğe kadar kp i veriyor :)

kardeşim evlerine gidince önüne çerezini içeceğini bile getirir

ne diyelim:işsiz::işsiz::işsiz:

Vizyon farkı olmuyorsa sıkıntı olmaz ama okumak; hele iyi üniversitelerde okumak, vizyon katıyor insana. Her zaman istisnai örnekler olabilir ama genel kaide budur. Ben önem veriyorum şahsen maddi durumun, eğitim seviyesinin, kültürün denk olmasına. Siz vermezsiniz o ayrı, belki ben yanlış olabilirim ama benim düşüncem bu.

Para herşey değildir, ne kadar kazanırsa kazansın söylediklerini anlayabiliyor mu? Kariyerine müdahale edecek mi? Gelişmeye açık Mı ya da kendini geliştirmiş bir birey mi bunlara baktıgında herşey tamamsa sorun yoktur. Ama ben bu tip ilişkilerde annelerin sağ duyularına da güveniyorum. Mesleki açıdan senin üzerinde baskı yapmayacagına inanıyorsan devam edersin tabi AMA hiç kimse için hele ki aşk sevgi vs uğruna kariyerinden vazgeçme. Başarılı olma şansını bir başkasının ellerine bırakma derim. Önce meslegine odaklan sonra zaten evlilik vs gelir. Bir de benim dışardan gözlemledigim şey egitim farkı olan çiftlerde kadının mesleginde ilerlemesi ya da çalışarak ekonomik olarak güçlü olmasını istemiyor erkek kah çocuk diye tutturuyor kah ben bakarım eve sen evde otur diyor kah ne gerek var diyor vs. Bunlara da dikkat etmeni tavsiye ederim.

Merhaba sevgili kk üyeleri

Benim oldukca uzun süreli bir ilişkim var. 24 yaşındayım sevdiğim bey de 28 yaşında. Ben güzel bir üniversitenin güzel bir bölümünden mezun olacağım yakında. Fakat sevdiğim bey lise mezunu, su anda çalışıyor ve türkiye şartları için gayet de iyi bir maaş alıyor merak eden olursa.

Ben bu ilişkiyi geçenlerde anneme söyledim. İlk başta olumsuz hiç bir şey demedi. Ama şimdi emin misin aranızda çok fark var daha sonra pisman olursun gibi konusmalar yapmaya başladı. Evlilik hic kolay değil başkalarını gördükçe pisman olursun sen o kadar ugrastın okudun vs vs. Bu tarz konuşmalar beni rahatsız ediyor haliyle. Biraz cekingen bi yapım da olduğundan susup kalıyorum savunamıyorum kendimi.

Ben ne diyin nasıl bir yol izleyim de annemi ikna edeyim? Ve bu şekilde bir evlilik gerçekten sağlıksız mı olur mutlu olamaz mıyız? Oysa ben o kadar eminim ki ondan ve kendimden mutlu olacagımızdan. Cok seviyorum onu. Ama böyle olumsuz dusuncelerle kafamı karıstırıyorlar.
Bu tamamen karşındaki adama bağlı. Adam kendine güveniyse, kompleks yapmayacaksa sorun değil. Ama daha geçen gün burada bir üye vardı. Kocasi olacak kereste hayatı zindan ediyordu hazimsizligindan. Isın kötüsü evlenmeden önce anlaşılmıyor ne oldukları.

Bu tamamen karşındaki adama bağlı. Adam kendine güveniyse, kompleks yapmayacaksa sorun değil. Ama daha geçen gün burada bir üye vardı. Kocasi olacak kereste hayatı zindan ediyordu hazimsizligindan. Isın kötüsü evlenmeden önce anlaşılmıyor ne oldukları.
bir de o var. Aynı evin içinde herşey farklı oluyor.

dün bir üyeye yorum yapmıştım @ Selenay92 sanırım, kendisi mühendis /eşi lise mezunu kadını sürekli eziyor aşağılıyor çalıştırmıyor. Belki ibret alırsınız. Tabi 5 parmağın 5i de bir değil ama aklınızda olsun...

dün bir üyeye yorum yapmıştım @ Selenay92 sanırım, kendisi mühendis /eşi lise mezunu kadını sürekli eziyor aşağılıyor çalıştırmıyor. Belki ibret alırsınız. Tabi 5 parmağın 5i de bir değil ama aklınızda olsun...
bunları duydukça çok kızıyorum ne hale getirilmişiz bu ata erkil toplum tarafından. Bu saçmalıklara neden müsaade ediyoruz hiç anlamıyorum. Ve üzülüyorum.

Ben evlilikte denkliği çok önemli buluyorum . Ozellikle aileler denk olmali . Istisnalar tabi ki var ama eğer bi taraf okumuş bi taraf okumamis olursa ilerde problem çıkıyor . Kız okumasa da kendini geliştirir hayata bakışı daha geniş daha bilgili daha görgü sahibi olabilir ama erkek için aynı şey geçerli değil bence . Erkeklerin çoğu geç olgunlaşıyor üni okusa bile bazı şeyleri çok geç aşıyorlar. Ailelerinizin uyumu nasıl

Back
X