Uzun süreli ilişki nasıl olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LADY VEGA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
8.642
34.371
548
Merhaba kızlar biz sevgilimle 2 yılı bitirdik bu ay. Ama benim merak ettiğim bir şey var ilişki sanki heyecanını yitiriyor biraz. Eakiden sürekli canım cicim olurduk sürekli mesajlaşırdık artık bunlar yok aşkım felan deriz sevdiğimizi söyleriz ama sürekli değil. Buluşmak için ben çok heyecanlanıyorum hala her buluşmada o gayet sakin. Sizde de mi durum böyle ?? Yani bazen istiyorum bi romantizm olsun eski günlere dönelim eskiden sürekli bana iltifatlar ederdi bir yere çıkarkeb hazırlanıp ona da foto atardım işte. Artık bakıyor bişey demiyor. Bir de kıskançlık konusu var beni çok üzüyor bu eskiden çok kıskanır kısıtlardı artık hiç diyecek kadar az kıskanıyor. Sizde de mi durum böyle biz de bi sorun mu var

Sakin olması kötü bir şey değil aslında, yanında rahat olduğunu gösterir. İlişkinin ilk zamanları heyecandan elini kolunu nereye koyacağını bilemezsin, telefonda konuştuktan sonra salak salak sırıtırsın vs ama 2 yıl geçmiş, birbirinizin her şeyini biliyorsunuzdur artık, bu yüzden yanında daha sakin, rahat davranması normal. Ayrıca kıskanması, kısıtlaması iyi bir şey değil ki, insanlar bunu sevgi sanıyor ama değil. Sana güveniyor işte, ne güzel.

Ya eskiden hep derdi şunu giyme bakarlar makyaj yapma bakarlar başkalarının bana bakmasından çekinirdi şimdi hiç umrunda değil gibi artık sevmiypr gibi hissediyorum

Değil.

5 yıllık bir ilişkinin içindeyim; o ilk günlerde ki heyecan bazı konularda tabii ki kalmıyor.
Fakat bunlar pekte oturulup düşünülmesi gereken, kafaya takılacak şeyler değil.
mesela;
Dışarı çıkarken fotoğraf atıp nasıl olmuş?vb gibi sorulara artık 'evet hayatım çok güzel olmuşsun' deyip destekleyeceği, veya kızacağı bir kıyafetse bu tepkisini bildiğinden sormuyosun hiç.

kıskançlık olayı için de; uzun ilişkilerde taraflar birbirilerini iyi tanıdığından güven oluşuyor ve eskisi kadar inciğini cıncığını sorgulamıyorsun veya güvenilmez bir insansa zaten yılları alan bir ilişki olmuyor ortada gibi gibi

Buluşmalara gelecek olursak, bazen sevgilimle buluşmak, iş yoğunluğundan vs aklıma gelmez, bazende beni eve bıraktıktan sonra cok zaman geçmeden ben giderim yanına özledim diye
bunlar heyecan katmak adına yapılan şeyler değil, tamamen içgüdüsel bir şey fakat heyecan katan şeyler bir zaman sonra bunlar oluyor.

Yani bu rahatlık denilen olay sadece karşı tarafta olucak diye bekleme, sende de olucak
Ve gerçekten de büyük rahatlık oluyo insana

Ya eskiden hep derdi şunu giyme bakarlar makyaj yapma bakarlar başkalarının bana bakmasından çekinirdi şimdi hiç umrunda değil gibi artık sevmiypr gibi hissediyorum

Yani alınma ama evde anasına babasına carlayan, hiçbir şeyine karıştırmayan kızlar konu sevgilileri olunca kısıtlanmaya pek bayılıyorlar. Bir nişanlım var, ne ben onu kıskanırım ne de o beni. Kıskansa, kısıtlamaya çalışsa ayrılırdım. Sorsan böyle tipler ben sana güveniyorum ama çevreye güvenmiyorum der ama içlerinde ağır özgüven problemi yaşarlar.

Bir gün tartıştık ve gelip bana ben eskisi gibi kısıtlayıcı kıskanç olmayacam dedi sonra da bir daha bişey demedi

Yoo ben kıskansın istemem ben bir bireyim eskiden hep kıskanmasın isterdim ama şiödi sanki artık beni sevmiyor gibi geliyor öünkü sana güveniyorum güvendiğim için felan demedi bir gün geldi dedi hen artık kıskanç olmayacam ama annesine bile kıskançlık yapan biri bana susuyor

7 sene sevgilikten sonra evlendik bizde öyle değildi sadece bir müddet sonra artık bu duruma alışıyorsun ondan öyle heycansız gibi geliyor

Belli bir süre sonra taraflar birbirine alışıyor , normal bir şeylerin değişmesi. İlk zamanlarda birbirinize karşı yabancı idiniz her hareketinize dikkat ediyordunuz , zaman geçtikçe samimiyet arttıkça her iki taraf ta rahat bıraktı kendini. Çok düşünmeyin böyle şeyleri, her resim attiginizda iltifatlar yagdirmasi gerekmiyor, hala güzel olduğunuzu düşünüyordur ama belli bir samimiyetten sonra " yaa nasılsa biliyor onu güzel buldugumu " diye düşünerek dile getirmiyordur. Kıskanma konusu da kiskanmasin daha iyi değil mi? Kisitlanmak güzel bir şey değil. Bu da size olan sevgisi azaldığı için değil güveni arttığı için kafaya takmiyordur artık.

Zamanla aile gibi oluyor sevgili, aile gibi olan birine karşı da ilk günlerdeki gibi yapmacikligi ( bana göre yapmaciklik, cicim aylarında karşıya yaranmak için yapılan davranışlar sadece)beklemeyin. Geçti gitti o gunler artık birbirinize alistiniz , bu şekilde sevgiyi saygıyı tuketmeden devam etmeye çalışın sadece.

Ama annesine bunu giyme şunu giyme der annesini kıskanır

Biz 8 yıldır sevgiliyiz hala da devam ediyor ama arada özlem vardı malesef yine var belki bu yüzden o ilk günkü aşkı tutkuyu kaybetmek yerine daha da artirdik. Belki onda buluşma heyecanı herzaman olmuyordur ama sevdiğini hissettirmesi her şeye değer bence...

10 seneyi devirip evlendik 15 i de yeni geride bıraktık ama bizde durum böyle değil. Ben hala heyecanlanırım onun da heyecanını hissederim.
Ha bahsi geçen ilk günlerdeki hallerse tabi ki onlar yok. Mümkün mü olması? Karşımdakinin 3 dakika sonra yapacağı mimiğe kadar bilirken o saf aşık heyecanı kalmıyor ama yerini yeni duygulara bırakıyor.
Bir de tabi ki her ilişkinin dinamiği farklıdır; uzun ilişkiler diye bir genelleme bana saçma geliyor.
Bir de seven kıskanır mantığı hoş değil, gereksiz kıskançlık ve kısıtlama güvensizlik belirtisidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…