Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşimle biz de 8 sene sevgili olduk,ve yaklaşık 1 ay önce evlendik..
Sevgimiz her zaman ki gibi aynı bir azalma falan olmadı,ama biz sevgililik süresince yıprandık arada kısa süreli ayrılıklar da oldu. İlişki uzun tutulduğunda kavgalar artıyor,anlaşamamazlıklar çıkıyor. Ve sana şunu söylemeliyim ki,8 senedir birlikte olduğum adamın yeni yeni özelliklerini huylarını daha yeni keşfediyorum..
bende bundan korkuyorum evlilik başka bişey sevdiğim adamın hoşuma gitmeyen huyları varsa ve evlendikten sonra yavaş yavaş ortaya çıkarsa sorun olur mu . peki davranışlarında değişme oluyormu mesela şimdi harika her istediğimi yapar ikiletmez lafımı bişey canım çekti deyim laf arasında hiç üşenmez gider bulur alır değişirmi bunlar acaba![]()
Canım benim eşim sevgililik döneminde her istediğimi yapardı,mutlu etmek için elinden geleni yapardı arada kavgalarımız da olsa..şuan çok umursamaz olmaya başladı,böyle değildi. Ve her işi erteliyor neredeyse.. hiç böyle huyları yoktu. derler ya bir insanı aynı evde yaşamadan tam tanıyamazsın, gerçekten doğruymuş. Ama illa her insan bir olacak değil ya,belki de sevgilinde hiçbir değişiklik olmaz şimdiden bunları düşünme.. Ayrıca neden 5 yıl daha uzatıyorsunuz evlenmeyi?
Bak dun bır arkadasımız bunu paylasmıstı cok hosuma gıttı sende oku ...
Karpuz nasıl alırsın diye sordu bana psikoloğum, dedim giderim pazarda karpuzcunun başına alırım dedim. Öyle karpuz mu alınır dedi kadın... Önce karpuza dokunursun, pat pat vurursun gelen sese bakarsın, nerenin karpuzu diye sorarsın her memleketin karpuzu iyi olmaz sonuçta, kimin yetiştirdiğini sorarsın çünkü artık aşılayarak kabaktan bile karpuz yapabiliyorlar dedi, acaba sevgi ve ilgi verdiler mi büyürken bu karpuza dersin içinden, suladılar mı yeteri kadar dedi... Öyle saf saf dinledim yok valla dedim düşünmem ben hiçbirini...
evlilik dedi karpuz satın almaya benzer; önce karşındakine bakacaksın ağzından çıkan sözlere bakacaksın, memleketine bakacaksın uyum sağlayabilecek misin diye, ailesine bakacaksın, şiddettle mi büyümüş sevgiyle mi diye, nasıl eğitim almış bakacaksın.. tüm bu incelemeler bittikten sonra alıp eve götüreceksin... dedi. Ee dedim? Kelek çıkarsa bu senin suçun mu dedi bana? Tabi ki hayır, çünkü sen tüm gerekli incelemeleri ve özeni gösterdin alırken kelek çıkarsa bu senin suçun değil... Dedim ya kelek çıkmazsa... İşin güzel yanı da bu ya dedi, ömür boyu yerken ya o karpuz çekirdeklerini yutacaksın ya da o çekirdekleri ayıklamakla uğraşacaksın...
Duyduğum en iyi evlilik tanımıdır :)
kızlar benim 3 yıllık bi ilişkim var daha evlenebilmemiz için 5yıl var yani toplam 8 yıldan sonra sonra evlenmiş olcaz Allah kısmet ederse benim aklıma takılan bişey var hani bu kadar süre birlikteyiz evlenince acaba bıkkınlık oluyor mu yada o sevgi geçiyor mu ?
sevgi ebedidir toprakta bile devam eder ama aşk..aşka ömür biçenlere hak veriyorum çevremde de görüyorum malesef ne büyük aşklar gördüm belli seneden sonra birbirlerine tahammül edemeyen çiftler..ama sevgi olursa karşındakini Allahın bir emaneti olarak görürsen hayat güzel olur umarım asla pişman olmazsın..
henüz ünide okuyoruz belki erken bunu düşünmek için ama sonuçta sonu kötü biticekse birbirimizi daha fazla üzüp birlikte vakit geçirmeye gerek yok. benim annemde aşıkmış babama evlenirken bi evlenmişlerki adam o sevdiği adam değil dediğiniz gibi umursamaz ilgisiz ilk yıllar söylememiş düzelir diye sıkmayım demiş ama şimdi boşanma noktasındalar ve babamın söylediği tek şey keşke o zaman beni yola getirmeye çalışsaydın evliliğin başıydı düzene girerdi evde nasıl davranmam gerektiğine yönlerdirseydin diyor. sizde konuşun bence üzüldüm sizin adınızada
gerçekten harika bi evlilik tanımı bu saatte beni hem gülümsetti hemde düşündürdü :) ailelerimiz kültürümüz farklı birbirimizden ama ailesi beni seviyor sevgiyle üstesinden gelinebilcek şeylermidir bilmem ama çok kararsızım.
canım bence burada onemlı olan sevgılıyken ılıskınız nasıldı ve yıprandı mı? tahammulunuz kaldı mı? gercekten sevdıgınız ıcın mı evlenıyorsunuz yoksa bu kadar zamn gecırdık ayrılmak olmaz yada etraf bılıyor mıllet ne der yanı hangı dusunceyle evlendıgınız onemlı..
bız 7 yıl dan sonra evlendık esımle...
onu o kadar cooooooooooook sevıyorum kı......bır de kızımız oldu Allah bagıslasın ınsallah herkesınkıyle beraber bızımkını de...
tabıkı atısmalar tartısmalar oluyor olmaması mumkun degıl..ama bu sevgı cooooook fena bırsy...
4.yılımızdayız evlılıkte masallah sımdılık bıkmadık daha:)
hatta esım sevgılıyken oldugundan daha özverıli...ben gercı cocuk dogduktan sonra azıcık asabı oldum ama ıste ıdaare edıyor benı:)
Aılesının sevgısı ınsallah devam eder ...
Evlenecegınız sure cok uzun gıbı geldı bana ...
Evliliklerin geneli böyle oluyor yahu.. Yeni yeni huylarını görüyorsunuz karşınızdaki kişinin..
Sen erkek arkadaşının senin için doğru bir insan olduğunu,değişmeyeceğini düşünüyorsan hiç bunlarla kafanı yorup kuruntu yapma. Her şey olacağına varır. Dua et bol bol,hakkımda hayırlısını ver Rabbim de. Erkekler elde edesiye kadar canım cicim oluyorlar ben bunu anladım bu süreçte.
Canım ben konuşuyorum da kime konuşuyorum,huylu huyundan vazgeçer mi hiç?![]()
evet öyle aslında ama ben elimde mesleğim olmadan evlenmek istemiyorum
sahurdan sonra istihareye yatıcam inş hayırlı bişey görürüm ya dua edin sizde lütfen :)
inanın yazdıklarınızı okurken gözlerim doldu bi anda allah mutluluğunuzu arttırsın :) çevreden asla çekinmem benim hayatım istediğim gibi yaşarım ben onu çok seviyorum ya evlendiğimde yanımda başka bi adamla uyanmak istemiyorum ona sarılıp huzurla uyumak istiyorum ne olursa olsun o yanımda diyebilmek istiyorum çokta güzel hayallerimiz var beni üzmez hep alttan alır ben onu haketmiyorum aslında çok asabiyim ama aşırıda seviyorum onu :)
Bak dun bır arkadasımız bunu paylasmıstı cok hosuma gıttı sende oku ...
Karpuz nasıl alırsın diye sordu bana psikoloğum, dedim giderim pazarda karpuzcunun başına alırım dedim. Öyle karpuz mu alınır dedi kadın... Önce karpuza dokunursun, pat pat vurursun gelen sese bakarsın, nerenin karpuzu diye sorarsın her memleketin karpuzu iyi olmaz sonuçta, kimin yetiştirdiğini sorarsın çünkü artık aşılayarak kabaktan bile karpuz yapabiliyorlar dedi, acaba sevgi ve ilgi verdiler mi büyürken bu karpuza dersin içinden, suladılar mı yeteri kadar dedi... Öyle saf saf dinledim yok valla dedim düşünmem ben hiçbirini...
evlilik dedi karpuz satın almaya benzer; önce karşındakine bakacaksın ağzından çıkan sözlere bakacaksın, memleketine bakacaksın uyum sağlayabilecek misin diye, ailesine bakacaksın, şiddettle mi büyümüş sevgiyle mi diye, nasıl eğitim almış bakacaksın.. tüm bu incelemeler bittikten sonra alıp eve götüreceksin... dedi. Ee dedim? Kelek çıkarsa bu senin suçun mu dedi bana? Tabi ki hayır, çünkü sen tüm gerekli incelemeleri ve özeni gösterdin alırken kelek çıkarsa bu senin suçun değil... Dedim ya kelek çıkmazsa... İşin güzel yanı da bu ya dedi, ömür boyu yerken ya o karpuz çekirdeklerini yutacaksın ya da o çekirdekleri ayıklamakla uğraşacaksın...
Duyduğum en iyi evlilik tanımıdır :)