uzun süreli ilişkiden sonra evlilik ?

kızlar benim 3 yıllık bi ilişkim var daha evlenebilmemiz için 5yıl var yani toplam 8 yıldan sonra sonra evlenmiş olcaz Allah kısmet ederse benim aklıma takılan bişey var hani bu kadar süre birlikteyiz evlenince acaba bıkkınlık oluyor mu yada o sevgi geçiyor mu ?

önündeki 5 yıl içinde olacakların asla garantisini veremezsin. önceden ısmarlayamazsın kaderde yaşanacakları.. bu durumda bunun hesabını yapmak çok yersiz bence. sen saygı ve sevgi çerçevesinde ilişkini yaşa bakalım. zaman hala sizi birlikte tutuyorsa ne güzel.

amın canım ınsaallah.. Rabbım herkesın yuzunu guldursun...
nıyet onemlı..bız esımle sevgılı oldugumuzda bana bız senınle 7.sene evlenıcez dedı...unv ..askerlık..ıs bulmasıı ..hesapladıgı gıbı de oldu:)
sızın de nıyetınız guzel..İnsallah hakkınızda hayırlısı olsun...onemlı olan bu surecte yıpratmayın bırbırınızı..

Bana dememişti, hatta he desem yaşına başına bakmadan evlenirdi. 18 yaşındaydı flört etmeye başladığımız da, o günden beri seninle evlenmek istiyorum, evlenelim diye sürekli söylerdi. Cahillik başa bela.. :27:

Sonra ne oldu? Ünv. çıktı, sonra iş bulması çıktı, kendine geliştirmesi derken 7 yıl oldu. Bi askerlik kaldı önümüzde engel, yakın zamanda inşallah onu da halledicek. Sanırım bizimde 8 kesin olacak. :1:

Bana dememişti, hatta he desem yaşına başına bakmadan evlenirdi. 18 yaşındaydı flört etmeye başladığımız da, o günden beri seninle evlenmek istiyorum, evlenelim diye sürekli söylerdi. Cahillik başa bela.. :27:

Sonra ne oldu? Ünv. çıktı, sonra iş bulması çıktı, kendine geliştirmesi derken 7 yıl oldu. Bi askerlik kaldı önümüzde engel, yakın zamanda inşallah onu da halledicek. Sanırım bizimde 8 kesin olacak. :1:

hikayeye bakınca bi an bizi gördüm sanki :) şuan aynen hadi desem evlenir yarın benimle çok istiyor ama inş 5 yıldanda fazla sürmez :)

hikayeye bakınca bi an bizi gördüm sanki :) şuan aynen hadi desem evlenir yarın benimle çok istiyor ama inş 5 yıldanda fazla sürmez :)

Ben o zamanlar hiç evlilik düşünmezdim, ne evliliği ya derdim gülerdim. Tartışıyorduk sürekli, ben 30 yaşımdan aşağı evlenmem dediğim için. Hatta video' ya alıp ses kayıtı yapmıştı, kaç yaşında evleneceğiz diyordu bende 23-24 arası bişey demiştim mecburi, baskı yapıyordu alttan alttan.. 26 -27 olacak diye düşünüyorum şimdi de. :1:

Ben o zamanlar hiç evlilik düşünmezdim, ne evliliği ya derdim gülerdim. Tartışıyorduk sürekli, ben 30 yaşımdan aşağı evlenmem dediğim için. Hatta video' ya alıp ses kayıtı yapmıştı, kaç yaşında evleneceğiz diyordu bende 23-24 arası bişey demiştim mecburi, baskı yapıyordu alttan alttan.. 26 -27 olacak diye düşünüyorum şimdi de. :1:

1 yıl 2 yıl beklemek sorun değilde güzel evliliklerimiz olsun inş . romantik sevgilillerimiz hödük kocalar olmasında :1:

1 yıl 2 yıl beklemek sorun değilde güzel evliliklerimiz olsun inş . romantik sevgilillerimiz hödük kocalar olmasında :1:

Doğru diyorsun, sanırım o zaman da 20 yaşında falandım, 23-24 için söz vermiştim şimdi 26-27 diyorum. :9:
Kısmet herşey, daha zamanı gelmemiş demek ki, hayırlısı ne zamansa o zaman olsun.:34:

Biz 11. yılımızda evlendik.Maşallah diyim mutluyuz.Ama şöyle birşey var ki ben 14 eşim 17 yaşındaydık biz ilişkimiz başladığında.Çocukmuşuz:9: Lise hazırlıktaydım.Ama bu tür ilişkilerde sonunun olmamasından korkarım biraz.Çevremde birkaç arkadaşım yaşadı.Bir genç kız 20 yaşında biriyle ilişkiye başlayıp da 26 27 yaşına geldikten sonra pat diye ayrıldığında sudan çıkmış balık gibi oluyor.Daha evlenebilmeniz için 5 yıl varsa sen onu 6 7 yıl say.Bence fazla zorlama.Boşver gitsin.Biz erkek çocuklarını alıyoruz adam ediyoruz askerliğini bekliyoruz iş güç sahibi yapıyoruz o zor dönemlerde de ilişki yıpranıyor.Sonra sen en iyi ihtimalle 20li yaşlarının ortalarında bu ilişkiden yaralı çıkarken karşı taraf adam olmuş vaziyette çıkıyor.Olgun meyveyi de başkası ham diye mideye indiriyor :9: demem o ki bence daha sağlam bir ilişkin olsun.Kimsenin yolunu gözleme.

Canım merhaba .
Yazdıklarını okurken sanki kendim yazmışım gibi hissettim :) . bizde 2 senedir birlikteyiz evliliik için 3 senemiz var .
Birbirini sevdikten sonra , ailenin rızası olduktan sonra en önemlisi Allah nasip ettikten sonra ister 2 sene görüş ister 12 sene :)

Burada bir çok örneği var çok çok uzun sene sevgili olup sonra evlenince gayet mutlu olanların.. Ben tercih etmezdim şahsen, yapı meselesi.

Yalnız 5 sene bu tür konularda geleceği planlamak için bence çok uzun bir süre.. Akışına bırakmak en iyisi.

Arada sevgi , ask , saygı olduktan sonra zamanın cok veya az olmasının ne anlamı olur kii :16: Yaşamadan göremeyiz bilemeyiz ne olacagını :31:

Back
X